BOŞ

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş Nis 23, 2008 3:24 pm

yuzumun kızaracagı bırsey yok.ama mahkeme davayı dusururse sundan dusurecek.bunlar bır avuc ınsan vede anayasada boyle bır madde var.cogunluk olmadıkları surece işlem uygulanmayabılır dıye.siz yuzde 0.000.. larla ıfade edılen kesımde bulunun vede savunun.oda guzel bır duygu aslında tukıyenın en az yuzdesı ıcınde bulunup ortalıgı ayaga kaldırmak. ama ben eger azınlık yuzdesı ıcınde olacaksam en yuksektekınde olurum.siz su an yer altında bırseyler yapmaya calısıyorsunuz.aklınız sıra ulkeyı kurtaracaksınız.ama sızden once bız varız merak etmeyın.size sıra gelmez.Turkıye var oldugu surece sız sadece köse bucakta konusursunuz.bız uzaya cıkarız sız hala bısıklıte bınemezsınız.aramızdakı fark o.siz unıversıtelerde teskılat kurun uc bes kısıyle ortalıkta ancak slogan atarsınız.sehırlerde orgut evlerı kurara acaba nasıl sehrıde eylem yaparız dıye planlar kurarsınız.ama ınan sokaga cıktıgınızda sızı kımse sallamaz.cunku dusuncenız vede sıstem anlayısınız farklı.aklınız fıkrınız darbe , devrım.o eskıden dı artık mıllet akıllandı.size prim verecek bır nesılde olmadı olamayacak.ha siz bu forumda atıp tutun kac kısı sıze ınanır bılemem.ayrıca hıcbırınızle sahsı olarak bır kınım yok bunuda dıyeyım.hepınız abımsınız.sadece dusunce farklı buna belırteyım
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Nis 23, 2008 4:34 pm

Dava? Ortada bir dava var mı? Bir dava olması için bir iddianame olması gerekir değil mi? Savcı ilgili kişiler için şu şu şu suçları işlemişlerdir, şu şu şu işleri hayata geçirmişlerdir diyecek ve ilgili kişiler de bu suçlamalara cevap verecek ve yargıç da bir karara ulaşacak. Ortada bir suçlama var mı? Savcı 8 aydır iddianame oluşturamamış, Yasal olarak hiç bir insan bir suçlamaya tabi tutulmadan 8 ay cezaevinde tutulamaz, darbe dönemlerinde bile olacak iş değil bu, peki şimdi nasıl oluyor? İktidar ve gladyo yasa tanımıyor çünkü. O kadar pervasız ve o kadar reziller ve bunu kaynağı suçlarının büyük olduğunu biliyor olmalarından kaynaklanıyor. Büyük suçlar büyük alçaklıklarla örtülmeye çalışılır.
Tayyip'in damadının, Fettullah'ın vs.. gazetelerinden televizyonlarından yasal olarak suç olmasına rağmen tutuklanan insanların avukatlarının elinde olmayan suçlamalar her gün açık açık yazılıp çiziliyor. İp baskınında ele geçtiği iddia edilen danıştay krokileri yayımlanıyor. Ama o kadar gerizekalı ki bu "gazeteciler" ip'de ele geçirilen danıştay korkisi diye gazetelerinde yayımlanan kroki'nin altında bulunan fax gönderim bilgilerinde ip'e yapılan baskından 1 hafta önce kendi gazetelerinden faks geçilmiş bulunduğu ortaya çıkıyor. Savcı ne yapıyor peki? Hiçbir şey. Bu büyük suç unsurunun sahibinin Perinçek değil de Taraf gazetesi olduğu belgeleniyor ama tık yok. Tezgahın kaynağı da ortaya çıkıyor böylece. Böylesi tezgahlar istihbarat örgütleri tarafından hayata geçirilir. İktidar, 4-5 tane gazete, 6-7 tane televizyon, emniyet istihbaratı ve Amerika sığıntısı eski mitçilerin organize bir operasyonu olduğu gün gibi açık. Terör örgütü budur işte ve hesabını verecekler.
De bu alçaklar bu alçaklıkları neden yapıyor, önemli olan burası. Vatanın satılmasına engel olmaya çalışan bir avuç insan yalan dolanla cezaevine atılarak Türkiye'yi teslim alabileceklerini sanıyorlar. Perinçek alçakça suçlamalarla 12 yıl yattı cezaevinde ve bir 12 yıl daha yatar sorun değil ama Türkiye ite kopuğa satılabilecek bir ülke değildir. Türk halkı Türk'ü ile Kürt'ü ile emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçilerini bir kez izmir'den denize döktü bunu gerekirse bir kez daha yapar.
Türkiye'nin en az yüzdesi içinde olmak benim için gurur verici bir durum Bekir Kırmaz kardeşim. Fikrilerimin doğruluğu yanlışlığını kafa sayısı ile ölçüp biçmeyecek kadar akıl sağlığı taşıyorum. Vatan, namus, onur, ahlak vb.. insani değerlere sahip çıkmak için kafa sayısına bakmam. Benzeri bir tezgah en düşman olduğum insana düzenlense düzenleyene kin duyarım, nasıl olsa düşmanımdır iyi olmuş diyemem. İnsanı hayvandan ayıran temel fark düşünebilmesidir. İnsan düşünür, düşündüklerini kendisi gibi fikir üreten insanlarla tartışır, hatalarını görür fikirlerini geliştirir. Gelişmenin yolu yöntemi budur. İnsanlar birbirleri ile fikirlerini tartışırken sohbete dahil olma isteği duyan ama fikri olmayan birileri ben daha uzağa işeyebiliyorum diye sidik yarışı önerebilir ama oradan ve bu istekten bir şey çıkma ihtimali yok.
Şüphesiz bizim de sana ve sen gibi arkadaşlara bir kinimiz yok. Aynı köylüyüz, abi kardeşiz. Sorun şu ki dünyayı ve olayları algılayışımız tamamen farklı. Bu farklılıkları dostça arkadaşça tartışarak sohbet ederek aşabiliriz ve ya da sidik yarışı yapabiliriz. Sen matematikçisin mesela. 2+2 nin 4 ettiğini bu sitedeki arkadaşların hepsi bilir ama sen daha iyi bilirsin. Birisi çıkıp da hayır efendim 4 değil 5 eder derse sitedeki arkadaşların hepsi güler geçer ama sen gülüp geçemezsin oturur ona neden 5 değil de 4 ettiğini anlatmaya çalışırsın. Arkadaş ısrrla hayır efendim 5 eder, bu hususta ofli hoca böyle buyuruyor derse de afallar kalırsın. Matematik ancak asgari düzeyde matematik bilgisi ya da en azından algısı olan kişi ile tartışılabilir. Siyaset ve felsefe de öyle.
Selamlar...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Çrş Nis 23, 2008 4:43 pm

........yazıları okumaya gayret ediyorum..
kendimce bunların kime bir faydası var diye düşüniyorum..
el cevap hiç kimseye..niyemi diye soran olursa..evet hiç kimseye çünkü herkes kendi penceresinden olayları tahlil etmeye çapalayacaktır..ve hiç kimse kendi düşüncesinin yanlışlığına inanmayacakdır...peki neiye ozaman bunca tartışmalar.
...
..bende bir çok söyleyebilirim..yok d.perinçek şöyle bir adamdır desek peki sayın ersezerin düşünceleri değişecek mi..HAYIR..veya şimti ki malum gündem maddesi..için akp nin kapatılması..hadi kapatılsın. diyenlere ,kapatılmasın diyenler ne diyecek..sonuç....
..
..vakıflar yasasi geçmiyecek mi..yabancılara toprak satışimi duracak..ekonomi mi düzelecek yine yeni yapılmış ..İMF İLE yapılan antlaşmamı..bitecek..yapmayın allah aşkına ..veya pkk terörü mü sona erecek ..hepsi..kos kocaman bir yalan..
.
bu ülkenin artık neyi tartışılmaz hale geldi..kala kala bir TÜRKLÜK.vardi sağ olsunlar yapılan direktifler nedice verdi artık şimti onuda tartışa biliriz..hatta aşağilaya biliriz..
kimin umurunda..
..
bu ülkenin reisi cumhuru değilmiydi..orhan pamuk u..çankayada da 29..ekimde ağirlayan..çok özel bir gün dikkatle secilmiş bence..

.ve yine ..yine cumhurbaşkanımız .elif şafak i günümüz edebiyatciları arasında kabul etmemişmiydii...........
...
..yazmakla bitmeycek kadar çok .

........farkında olmadan bende eleştirdiğim konuya kendim girmeye başladım..siyaset böyle bir şey..işte ..
..selam ve muhabbetle..kalın..
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Çrş Nis 23, 2008 6:23 pm

Sayfayı ben açmıştım ama bu niyetle değil...
Bende ki, Vatan kaygısı idi... Senin hırsızın,benim hırsızım tartışması asla değildi..
Halen en inatçı iddia ile soruyor ve cevap istiyorum...
Bir de öyle seviyesiz sözlerle birbirinize üstünlük sağlamanızı kabul etmiyorum. Biz beraber ve bir bütünüz. Aynı köylüyüz ve bir şekilde akrabayız.
Karşınızda ki insanın fikrini aynı silahla çürütün...
AKP kapatılmalı diyorum. Hatta yetmez diyorum................
Aziz genç kardeşlerim,
BOP ne demektir ve gayesi nedir. Bunu bilen bundan sonra yazsın...
Ve RTE BOP un eş başkanıdır.
Nedir BOP ?
Haydi buyurun ve cevap verin. Kapatma davasını boş verin.
Anlayan anladı mı?
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Çrş Nis 23, 2008 7:22 pm

İnsanların karşılarındaki seçenekler arasından ve etkisini sürdüren zorluklar içerisinde nasıl akılcı seçimler yaptıklarını anlamak ve anlatmak için tatminkar olmaları gerekir.

Karar vericilerin ,kararla ilgili tüm verileri toplayıp değerlendirmelerin ancak çok ender hallerde söz konusu olduğunu görmekteyiz.

Ancak tam tersine insanlar , karar verirken ,içinde tek bir belirli hedefin tümüyle gerçekleştirildiği azami çıkarcı stratejiler izlemekte olduğu,uzlaşabilmek veya uzlaşmamak için sınırlı ve basitleştirilmiş bilgilere dayanarak hareket etmeyi tercih ediyorlar.
Düzenli olmayan bilgi birkim sürekli aksaklıklar çıkarır ve kimseye faydası olmaz.

Onun için Ahmet Kama kardeşime diyorumki herkes çıkarcı ve sınırlı ve basitleştirilmiş bilgilerle hareket edildiği müddetçe kimse kendi bilgilerinin yanlışlığından dönmeyecektir.
İnsanlar tartışırken açıktan olmasa bile gizli duygularında bilginin basit ,çıkarcı olmayanında bir tatminkarlık söz konusu olmaktatır.Bunu da bir gün bir yerde kullanması bile faydatur.
Onun için inat yüzünden dışa vurulamayan opjektif ve çıkarcı olamayan bazı bilgiler vicdan da olabilir.
Muhabbetle kalın.
En son Mehmet Aydinli tarafından Çrş Nis 23, 2008 7:28 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Nis 23, 2008 7:26 pm

Ne oluyor Dostlar ?
Bu memleketin işlerini hal edecek yeri buldunuz maşallah...Herkes eteğindeki taşları başka yerlere dökse de bu güzelim sitemiz hiç olmasa sakin olsa...

Şahsen ben çok üzülüyorum...Burası bir köy sitesi..Yıllarca görmediğimiz, tanımadığımız köylülerimizi burada bulduk tanıştık.. Güzel güzel muhabbet edeceğiz..Bırakın bizi rahat ne olur..

Gençler !
Biz aynı köyden bu güzel vatanımın dört köşesine,hatta bütün dünyaya dağıldık..Niçin..Nafakamızı demin etmek için...Bulunduğumuz yerlerde hasret çekiyoruz... İşte bu hasreti biraz olsun gidermek için bu siteye takılıyoruz.. Ama sergilenen tablo karşısında bu hevesimiz kursağımızda kalıyor...

Her yerde düşüncelerinizi söylüyorsunuz...Bir diyeceğimiz yok..Burada da söyleyebilirisiniz.Ona da diyeceğimiz olamaz..Ama her nedense bizim suyumuz sert verilmiş..Birbirimize saygılı olamıyoruz..O zaman birbirimizi üzmeğe ne gerek var...

Gelin eğer tartışma olacaksa daha sakin,daha anlayışlı,daha sabırlı tatışma yapın.. Biz okuyanlar da bundan zevk alalım..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş Nis 24, 2008 1:07 am

yok hocam merak etme uzmeyız.şakalasıyoruz.mahkeme delıl dedın ya hanı gazetelerden toplamıs , akp ye acılan davanın delıllerıde gazetlerden toplandı.hemde sızın gıbı dusunen.o zaman akp ye yapılınca dogruda sıze yapılıncamı yanlıs oluyor.2+2 =4 eder dedın ya , sırası gelınce 5 de eder.ama matematık hılesı yaparsın.bence bır 12 yıl yatsın sızın baskan.bıraz kafayı toparlar ölmezse.:)) bedeva tatıl :)) ayrıca ersezer abı merak etme genclık gumbur gumbur gelıyor.ne sıze nede bır baskasına pabuc bırakmıyacaz.sadece bıraz daha dısınızı sıkın cok az kaldı.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Prş Nis 24, 2008 11:15 am

Sen matematikçi olduğuna emin misin Bekir Kırmaz kardeşim? Akıl, mantık, fikir zincirinde ciddi kopmalar var. AKP'nin yayın organı Taraf paçavrası, İP'in basılmasından 1 hafta önce bir krokiyi sağa sola fakslıyor ve 1 hafta sonra işte İP'de bulunan kroki, danıştay'a suikast düzenleyeceklerdi diye bu krokiyi manşete taşıyor. Burdan teröristin ve suikastçının kim olduğu ortaya çıkıyor diyorum sen ne diyorsun? Ahlaksızlığın, alçaklığın,namussuzluğun belgesini gözüne sokuyorum sen sahip çıkıyorsun ben ne diyeyim ki sana daha? Gümbür gümbür gelmek bu ise biz usul usul geliyoruz kalsın, bize göre değil.
AKP genel başkanı "bir görevimiz var bizim biz ABD'nin büyüok ortadoğu projesi'nin eşbaşkanıyız" demedi de bizim gazeteler bunu manşete yalandan koydu da cumhuriyet başsavcısı bu yalan iddiayı'mı koydu iddianameye? Gül efendi ABD dışişleri bakanı ile Ortadoğu üzre gizli bir anlaşma yaptığını söylemedi de bizim gazeteler bunu manşete yalandan koydu da başsavcı bu yalanı mı koydu iddianameye?
ABD'ye uşaklık etmek ve Irak'ta dökülen milyonlarca müslümanın kanına ortak olmak, ülke ekonomisini kamu iktisadi teşekkülerini emperyalist tekellere peşkeş çekmek, vatan topraklarını yabancılara satmak, Türkiye'de Türk köylüsüne tütün ekmeyi şeker ekmeyi yasaklamak, kadınların Cumhuriyet'le kazanılan haklarını gasp etmek, İkiz ihanet yasaları ile Türk devleti'nin tepesine AB'yi oturtmak sizin için normal ve olması gereken ise ben size daha ne diyeyim?
Ne olup bittiğinden haberiniz yok sizin, yoksa bu suçlara gönüllü olarak ortak olacağınız aklımın kıyısından geçmiyor. Bilmiyorsunuz, ama öğreneceksiniz. Hayat öğretir, tarih öğretir.
Bu başlığı konusundan saptırdık, kendi adıma özür diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş Nis 24, 2008 11:29 am

bende sana dıyorum kı akpy ye savcı dava acıp gazatelerden manset toplayarak ıddıaneme hazırladı.bır tane adam akıllı kapatma ıcın bır sebep yok.hepsı hayal urunu ıken , sızın baskan ıcerı alınınca vede gazetelerden haber alınınca suc oluyor.tek taraflı olarak dusunme bence.size yapılınca yanlıs baskasına yapılınca dogru olmasın.ayrıca sızın baskanı ıcerı almaları bombolama vede yakalanan bombalarla baslayan surec.sizin baskan her delıge burnunu sokmus.Bu kez burnu delıkte kaldı.saga sola sıkayet etmenıze gerek yok.ayrıca su bop mudur top mudur ne ıse artık bu sıfrelı kelımelerden sıkıldım.ya bıze gösterılen sadece o ıse , vede onun arkasında farklı bırsey yapılacaksa.bız sadece görebıldıgımızı göruyoruz.vatan elden gıdıyor hurrra bırbırımızı öldurelım.sen bırılerını vatan haını olarak sucluyorsun , vatan haınlıgının cezası bana göre ölumdur , ama senın sucladıgın kısı su an turkıyede yuzde 47 lerde.turkıyenın yuzde 47 sını öldurelım mı yanı?? ayrıca bu ulkeyı bu hale getırenlerın bu hukumet olmadıgını sen daha ıyı bılıyorsun.kımlerın amerıkan okulundan , ingılız okulundan , alman lısesısınden , hatta fatıh ıstanbulu fetıh ettıgının acısını cıkarmak icin turkıyede fatıhın ıstanbulku fetıh ettgı yerde okul acıldı vede bundan öncekı tum sıyasetcıler ordan yetıstı.bu ulkeyı bu hale onlar getırdı.sımdı onlar 20 koruma ıle evlerınde keyıf yapıyor.suclu olarak ta akp gösterıldı.sence bu ulkeyı sadece akp mı bu hale getırdı?????
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir