14 Nisan 2007 Cumhuriyet Yürüyüşü ve Medya kepazeliği

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzt May 14, 2007 4:53 pm

cumhuriyet mitinglerinin son ayağı dün izmirde görkemli bir şekilde yapıldı
tam bi şölen havasında geçti miting
milyonlar birleşin diye haykırdı
ama
sayın baykalla sayın sezer birleşmek şöyle dursun
miting meydanında bile bir araya gelmekten
el ele tutuşup halkın karşısına çıkmaktan
kaçındı

bu gün gazetelerde bi başlık dikkatimi çekti
dsp nin kasasındaki 100 trilyon
aslını isterseniz trilyon bana pek bişey ifade etmiyor
hele 100 trilyon hiç
cebimde beş kuruşlarım şıngırdarken

ama sol bi partinin sosyalist bi partinin halkçı bir partinin
halkı aç gezerken kasasında 100 trilyon nasıl bulunuyor
diye sormaktan alıkoyamıyorum kendimi

biri bunun cevabını biliyorsa lütfen burdan açıklasın
yoksa partiler şirket midir holdingmidir
ne üretiyorlar da satıyorlar da kasaları şişiyor

ve
aylardır ülke elden gidiyor
cumhuriyet tehlikede
diye haykıran sevgili politikacılarımıza sormak lazım
eğer ülke tehlikede ise
cumhuriyet tehlikede ise
ve bu tehlike karşısında atılması gereken ilk ve en önemli adım sağıyla soluyla partilerin birleşmesi ise

acaba
ülkemiz
cumhuriyetimiz
100 trilyon etmiyo mu
(birileri için etmiyo ki birleşmenin önüne 100 trilyon oturuyor)
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt May 14, 2007 10:48 pm

Emel abla demokratik sol parti her zaman Türkiyenin en zengin partisi durumundaydı kurulduğu süre boyunca.Ecevit çiftinin tutumluluğu her alanda sabittir ben hiç seçim zamanı sahte ve çıkarcı yardımlarda bulunduklarını görmedim,hiç bir zaman abartılı seçim propagandalarını da görmedim.Ayrıca dsp'nin finansmanını yapmış ve yapmakta olan kişi ve bazı kurumları düşünürsek ve yaptığı harcamalarla bunları kıyaslarsak dsp'nin en büyük kasalı parti olması çok ta ilginç değil bence.

Birleşme olayında da hatalı ve yanlış tutumda bulunan parti benim takip ettiğim ve anladığım kadarıyla tamamen Deniz Baykal'dır.

İki parti aynı amaç için birleşecekse birleşsin şu an sürece göz attığımız zaman;

-Baykal'a geçen seçimde yüzde 1 almış partiyle neden birleşme çalışmalarındasınız ki dediğinde,kendisi mantıklı bir cevap üretemeyip "Ecevit bizim ortak noktamızdır." gibi BENCE sahte bir yaklaşımla yanıt vermiştir.

-Dsp sadece Ecevit'in yadigarı olan partinin kapısına kilit vurmamak şartıyla beraber seçime girmeyi dahi kabul etmişken,baykal bu şekilde dsp hazinesine sahip olamayacağını bildiği için gene HALK tabiriyle yan çizmiştir.

-Dsp başkanı gittiği her mitingte (sadece cumhuriyet mitingleri değil Amasya Dsp mitingini kastediyorum) "Meydanlardaki çağrı için elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz gerisi diğerlerinin insafına kalmış" demektedir.Sezer yapması gerekeni yapmış mıdır? Gene bence kesinlikle EVET. Kendisi Dsp'nin başında kalacak ve milletvekilliğine bile aday olmayacağını ancak partisi adına 50 adet milletvekili talep ettiğinde bile gene Baykal şehir şehir gezmekten bıkan halkımızı gene hayal kırıklığına uğratmıştır.

Yani neredeyse Tayyip Erdoğan Türk Solunu birleştirmeyi başaracaktı :) ama süpersonik sol parti liderleri ile olan gene şehir şehir gezen Cumhuriyet çocuklarına ve kadınlarına oldu...

Dyp ve Anap'ı kutluyorum
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt May 14, 2007 10:53 pm

Emel Ayal yazdı:acaba
ülkemiz
cumhuriyetimiz
100 trilyon etmiyo mu
(birileri için etmiyo ki birleşmenin önüne 100 trilyon oturuyor)

bir de özellikle bu kısımda ki fikirlerinizi merak ettim.Sizce burada suçlu her haliyle desteğe hazır olan ve gerekirse bu parayı harcamaya hazır olan Dsp'mi hatalı yoksa "meydanlar böyle istiyor" ayağına 100 trilyonu ceplemeye çalışan Deniz Baykal mı hatalı.Israrla parti ismini yazmıyorum ve Deniz Baykal yazıyorum,çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek karakterini ve misyonunu yansıtmayan hareketler bunlar.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Serkan Birinci » Sal May 15, 2007 9:15 am

birleş-me meselesinin temelinde yatan gerçekliğe arkadaşlar işaret etti. Hoş gerek sağ ve gerekse soldaki birleş-tirme çabalarının manipüle edildiği ve esasında iki kutuplu siyaset yaklaşımına geri dönüş amaçlı olduğu daişaret ediliyor ya bu da başka bir mesele.

esasında ben birazda bizdeki siyasi parti ve siyaset alılaması ile de ilişkili bir yanlışlığa işaret etmek istedim.

demokrasi kültürünün geliştiği ülkelerde siyasi partiler, özellikle seçim gibi halkla doğrudan yüzleştiği dönemlerde programları, seçim beyannamesi gibi hazırlıkları, sorunlara dönük çözüm önerileri ile görücüye çıkar.

bizde ise siyaset genel başkanların memleketi, karizması, yakışıklılığı gibi meselelere indirgeniyor. parti ifadesi genel başkanlarla özdeşleştiriliyor maalesef.

bir siyasi partinin karakteri ve misyonu ne olabilir ya da ne olmalıdır diye düşünüyorum da. doğrusu aklıma hiçbir şey gelmiyor. ve bence de vizyon, misyon gibi şatafatlı lafların yerine ilke, hedef ve programların konuşulması,yazılması daha akil olur.

zira siyaset karakter üretmez. dünya ve ülkedeki gelişmeleri değerlendirir, bir yönetişim anlayışı ile sorunlara çözüm arar. strateji ve politika üretir.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cum May 18, 2007 12:31 pm

....20 mayıs ta samsun'da da sözde "cumhuriyet!" yürüyüşü var.Sakın bu sözde kelimesi ile sivil toplum örgütlerinin ve tc vatandaşlarının demokratik hareketlerini küçümsediğimi düşünmeyin.1. ve 2. yürüyüşler gerçekten de sağı ve solu ilebirşeylerden kaygı duyan yurttaşların tepkisidi ama artık bu hareketler de özünden saptırıldı. CHP ile DSP'nin birleşme flörtleri partisel bir simge halini aldı....bu nedenle bu hareketleri samimi bulmuyorum ve pazar günü samsun da yapılacak mitinge ben ve çevremdeki birçok arkadaşım katılmayacak...
....bu mitingler ile ilgili de şunu belirtmek istiyorum, mitinglerin asıl amacı "laik cumhuriyeti korumak" mıdır? bence suni bir gündem oluşturuluyor, 5 senedir istedi,kleri yasaları çıkardılar ama "üniversitelerdeki başörtüsü YASAĞINI" çözemediler, birlkaç defa gündeme geldi ama gerek chp ve yök başkanının laiklik çıkışları ile bu tasa hep tbmm'de alt komisyonlardan ileri gidemedi. şunu demek istiyorum zaten isteseler de devletin rejimini değiştiremezler çünkü halktan önce akp'nın karşısında "derin devlet" denilen bir oluşum vardı. peki neden meydanlarda laiklik diye insanlar bağırıyor? laiklikten kasıt namaz kılan bir başkan veya başı örtülü hanımı veya aynı şekilde bir cumhurbaşkanı mı?

......mitinglerde hep bu sığ düşünce içinde kalmayıp akp nin ekonomi politikaları eleştirilse, ülkeye bişe kzandırmadığı ön plana çıkartılsa inanın bu toplantılar CHP ve DSP gib "sol!" partilerin miting alanı haline gelmez toplumun herkesiminden destek görürdü......
.......ben böyle düşünüyorum bilmem ne dersiniz?
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Pzr May 27, 2007 12:51 am

..........cumhuriyet yürüyüşlerinin sonuncusu samsunda yapıldı ve milyarlar pardon 100 binler samsun da meydanlara doldu........çarpık medya samsunu bilmeyen insanların gözlerini iyi boyuyor chp ve zihniyetinin çarpık temsilcileri.........
............bilmeyenler için söyleyeyim samsun meudanını dışardan taşıma otobüslerle ancak en iyimser rakamla 40.000 kişi.........
...............bilmeyenlere duyurmak istedim üzerinden çok zamna geçti ama ancak nete girebildim..............
.................
.................
.................demek ki samsun cumhuriyetçi değil öyle ya bu sonuç çıkıyor sizin anlayışınıza göre,öyle mi?
..................??????????????????????????????????
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Sal Haz 05, 2007 5:38 pm

sayın 'meydan sayıcı' ,işini gücünü bıraktında tek tek saydın.yardımlarından dolayı teşekkürler.yoksa orayı kim sayacaktı?
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş Haz 07, 2007 2:07 pm

...bana mı dedin?.......benim kelle saymak gibi bir hobim veya öyle bir ezüklüğüm yok.......sadece insanlara rakamları kullanırken biraz insaflı atmalarını(!) hatırlatmak istedim.......bütün gazeteler milyonlartdan söz ediyordu ben de olayı canlı yaşayan olarak fikrimi söyledim .rakamlara gelince o rakamları oturduğum yerdedn uydurmadım polis arkadaşlarda aldım.....
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzt Haz 11, 2007 1:05 pm

sayın kama,

Samsun'daki "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katılanlardan biriyim. Senin de dediğin gibi Samsun Cumhuriyet Alanı 100 binleri alacak bir alan değil. O alanda topluca bulunan insanların sayısı 30 bini geçmezdi. Ama yanıldığın bir nokta var. Önemli olan orda topluca kaç kişinin bulunduğu değil, o yürüyüşe kaç kişinin iştirak ettiğidir. bence konuşulan 100 bin rakamı azdır. Yaşlısı genci;türbanlısı, türbansızı;AKP lisi-CHP'lisi hep beraber oradaydı. Sadece miting alanını değil Samsun'un tüm sokaklarını görmeliydin.

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Haz 12, 2007 6:53 am

Aziz Kardesim Osman
Aylardir yazmadin yazmadin da geldin buraya bunumu yazdin.
Bu kesinlikle bu konuda hislerinle hareket ettigini gosterir.
Benim babam senin babani dover anlayisina sende ortak oldun.
Asil sen samsun sokaklarini degil oraya gelmeyenleri bir hesap et!
Turkiye laiktir laik kalacak....
Turbana uzanan eller kirilsin....

Haydi dostlar turkumuz bu...
Birileri calsin biz oynayalim...

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Haz 12, 2007 4:55 pm

:D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Necati Yavuz » Prş Haz 14, 2007 8:31 pm

bu saatte bana çay demlettireceksin Bülent.Aslında bu fotografının çay şirketlerinin reklamlarında kullanılmak üzere iyi paraya satabiliriz. :D
evet osman hocama katılıyorum seri cumhuriyet mitinglerinin bence en anlamlısı ve amacına yönelik olanı Samsun mitingidir.medya ne kadar irtica vurgusuna kanalize etmeye çalışsada bu Samsunda yemedi.Samsunda gerek konuşmacıların ve gerekse katılımcıların özellikle vurguladığı,ne abd ne ab tam bağımsız Türkiye oldu.Millet olarak İhtiyacımız olan gerçekte bu idi.Yani artık halk,ben kendim iktidara geleceğim milli hükümet kuracağım ve karşı devrimi durdurup Mustafa Kemalin kaldığı yerden devam edeceğim dedi.
Kullanıcı avatarı
Necati Yavuz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş Eyl 08, 2016 5:19 pm

.......osman abim ewet haklısın ben burada mitinge gelenleri sayarak onları küçümsemke gibi bir niyetim yok. akşam tvleri açtığımda samsunda 200-300 bin kiişi toplandı haberlerini gördüm, ben de kendimce olayı yaşan biri olarak bu rakamların ne kadar abartılı ve yanlış olduğunu dile getirmek istedim........
.........milli hükümet kurmaktan bahsediliyor; peki laternatif olarak hangi parti veya partiler gösteriliyor?burada milli hükümetle chp-dsp ittifakı kastedilmek istiyorsa şunu bilmeleri gerekir; milli olmaya(!) akp hükümetinin ekonomi politikası ve dışpolitikası ne ise bilinki chp,dsp,dp hepsiaynı birini birine alternatif gösterip de insanları kandırmayın.......
En son Anonymous tarafından Prş Eyl 08, 2016 5:19 pm tarihinde darbelendi.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir