BİRLİK VE BERABERLİĞE ÇAĞRI

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

BİRLİK VE BERABERLİĞE ÇAĞRI

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Prş Eyl 28, 2006 5:51 pm

SEVGİLİ ŞAHİNKAYALILAR

Uzun zamandır bu birlik ve beraberlik konusunda herkes bir şeyler yazdı, söyledi. Kendince bazı telkinlerde bulundu. Ama hiçbiri bir işe yaramadı.

İlk önceleri öylesine kurduğum bu sitenin, belli bir zaman sonra köydeki insanları birbirine düşüreceğini söyleseniz, inanmazdım. Çünkü bu siteyi kurarken, pek çok arkadaşla günlerce istişare ettik. Arkadaşlarla bu siteyi daha güzel nasıl yapabiliriz diye çok konuştuk. Hatta bu site için Özlenen Dinlenme Tesislerinde düzenlediğimiz "Birlik Gecesi"ni hatırlamayanınız yoktur. Ben o geceyi asla unutamam. Çünkü böylesine bir oluşumun içerisinde yer almanın verdiği hazzı inanın başka hiç bir yerde almadım. Orda bulunan ağabeylerimizin site için söylediği sözler hala kulaklarımda.... övgüler, övgüler, övgüler.... Hep birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Asla bölünmeden bahsetmediler. Peki, ondan sonra ne oldu da bu duruma geldik. İşte bunun sebeplerini araştırmak lazım...Şimdi ben bu konuda birazcık konuşmak istiyorum.

Sitenin kurulduğu ilk aylarda çıkan bazı dedikodular yüzünden arkadaşlarımızın bazıları bizden ayrılma yolunu seçmişlerdir. Bu ayrılma kesinlikle siyasi değildir. (Daha doğrusu benim inancım bu yöndedir.) sadece sitenin yönetimi konusundaki fikir ayrılıklarından kaynaklanan bir ayrılmaydı. Daha sonraları kurulan 2. sitemiz www.sahinkayalari.com da yazmaya başlayan bu arkadaşlarla defalarca birleşme konusunda fikir alış-verişinde bulunduk. Ama maalesef bir adım yol bile alamadık.
Her ne sebeple olursa olsun bizden ayrılan bu arkadaşlarla aramızda asla bir kırgınlık olmadı. Hepsi benim canım, ciğerim. Hepsi ile de tek tek görüşürüm. Peki o zaman diyeceksiniz sorun ne? İşte sorun bundan sonra başladı. Milletin ileri geri konuşması bu arkadaşlarla aramızın daha da açılmasına sebep oldu(fikir bazında). Ben buradan o arkadaşlara seslenmek istiyorum. Eğer hata benden kaynaklanıyorsa hepinizden özür diliyorum Öncelikle Sayın MEHMET İBRAHİMAĞAOĞLU, KOKSAL İBRAHİMAĞAOĞLU, ALPTEKİN İBRAHİMAĞAOĞLU, ve AHMET HACIAHMETOĞLU’ndan yanlış anlaşılmamdan ötürü özür diliyorum. Ardından duymuş olduğu asılsız haberlerden dolayı aramızdan ayrılan Sayın MURAT NURİ İBRAHİMAĞAOĞLU’ndan ve siteye yazmış oldukları yazıların silinmesinden dolayı sayın BÜLENT ALTUNCU’dan, sayın FAHRETTİN FEHMİ YILMAZ’dan ve adını hatırlayamayacağım tüm arkadaşlardan şahsım adına özür dilerim. Buradan bu arkadaşlara seslenmek istiyorum. Aramızda her ne yaşandıysa yaşandı. Olan oldu, bitti. Bize yakışan “Şahinkayalılık ruhunu ve birliğini” tekrar yaşatmaya var mısınız? Hangi çatı altında olursa olsun güçlerimizi birleştirmek adına tüm Şahinkayalı dostlarımızı “BİRLİK VE BERABERLİĞE” DAVET EDİYORUM. Çünkü bu “birlik ve beraberliğe” ve bizim “bu değerlere” ihtiyacımız var.

Sonuç olarak, şahsım adına yaptığım hatalardan dolayı tüm ŞAHİNKAYALILARDAN özür diliyorum. Ve onlara

GELİN DOSTLAR! GELİN BİRLİK OLALIM.
Diyorum.

SEVGİ ve SAYGILARIMLA
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Serkan Birinci » Cum Eyl 29, 2006 7:26 pm

Biraz geç de olsa böyle bütünleştirici bir çaprıya ihtiyaç vardı. Bölüm başlığı da düşünce platformu olunca biraz daha manidar oldu çağrı. eeee adı üstünde düşün-me platformu...

Ancak, benim merak ettiğim bu çağrının muhataplarının bu iletiyi nasıl alacakları. Sanırım bu noktada site dışı bir iletişim aracına da ihtiyaç var.

Gerçi hep kutsal çaykara-yı aziziye insanlarısınız/insanlarıyız.Telepati yeteneği de vardır sizde:-)

Bir diğer hususta sanırım bu çağrıya gösterilen yoğun alaka !!, 400 üyeli sitenin aktif 100 üyesi olduğu varsayımından hareketle (ki bu da en iyimser tahmin) mesajın en azından bu kadar sayıda okunuyor olması gerekirdi sanırım!

Duyarsız ve tepkisizlik hastalığı yine tecelli ediyor . Özellikle bu bölümün nedense bi dokunulmazlığı var sanki. hemen hemen hep aynı isimler yazı yazıyor veya lütfederse bir değerlendirme yapıyor.

Özellikle fikir yazılarının silinmesi konusunda karşı tavrım başından beri var. Sitenin ilk üyelerinden biri olarak, taa başlarda bizim köylüler öyle bizim köylüler şöyle tarzı megolamanlık içeren yazılara da iptidalle yaklaştım, hatta bu tür yaklaşımları eleştirdim. Çünkü doğaldır ki çoklu ortamlarda farklı fikirler, farklı düşünce yapısında insanlar olacaktı ve bu da bir takım sorunlar yaratacaktı.

Bölge kültürel yapısının bireyselci oluşu ( toplum biliminin değerlendirmelerinde kriter olan, birbirinden uzak yerleşim ve ikamet alanları, ayrı aile mezarlıkları v.s bunu doğrular) da bu sonucu tetikledi belki.

Ama sanırım bu gelişeler değerlendirildiğinde, sanal dünyanın riyakarlığının burada da kendisini gösterdiğini söylemek acımasız bir eleştiri olmaz. zira sitede insanları kaynaştıracak ÇİMENTONUN samimiyet olması gerektiğini, "tanışma ve kaynaşma " faslının bunu sağlayamayacağını söylemiştim bi tarihli yazımda.

hal boyle olunca sonuçta kaçınılmaz oluyor tabi. Sizleri bilmem ama, doğrusu tepki ve duyarsızlık konusundaki anlayış başlangıçtaki hevesimi kırdı. daha çok kemençe dinlemek için açıyorum siteyi. Not etmeyi düşündüğüm bi hususu "emek vermeye değer mi" diyerek yazmaktan vazgeçiyorum.

kişisel olarak tarzımı fazla eleştirel hatta fazla kavgacı bulan arkadaşlar da oldu zaman zaman, ancak en azından yanlış yada doğru toplumsal meselelerde, sitedeki gelişmelerde tepki vermeye çalıştım. Düşündüklerimi not etme cesareti gösterdim.....

Tam burada yaştaşlarım adına da belki bir özeleştiri olarak genç arkadaşlarla yeterince diyalog kuramamış olmayı not edebilirim. Belki Fatma Hanım'ın yapabildiklerini yapamadık yeterince. Ancak, çoğu üniversite öğrencisi olan arkadaşların düşünce ve fikir yazıları ile belki siyaset de kokan yazılara duyarsızlıklarını da hep eleştirdim. isim işaret etmeyi pek sevmev ama bir bayan arkadaşın geçtiğimiz günlerde bu tür bir konuda görüşlerini paylaşması beni şaşırttı. Fıkra, paragaf ve selamlaşmaya olan ilgi neden bu bölümde yokdiye düşündüm.

Sonuç olarak, özellikle genç arkadaşları başta düşünme platformu olmak üzere daha aktif olmaya davet etmenin de bir ihtiyaç olduğunu yeri gelmişken not edeyim istedim.

sürçü lisan olduysak af ola...
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 01, 2006 4:17 pm

.....Bütün üyelere merhaba,

..Birlik beraberliğin olduğu yerde benim olmam lazım.Osman, yeniden bu sayfayı açtığın için sana teşekkür ederim.Ben siteye ilk üye olduğum günlerde bu konuyu çok kafama takmıştım.Gece onunla yatıyor,sabah onunla kalkıyordum.Ve "BİRLİĞE DAVET" Sayfamı açmıştım.Ama o sayfayı ziyaret edenlerin sayısı çok azdı.Ve bazıları bana bu işi fazla kafana takma,iş oluruna varır anlamına gelen bir şeyler söylemişti. Ben de bu sözlere karşı gerçekten işi oluruna braktım ve her iki siteye de yazmaya devam ettim.Devam edeceğim de.....

...Birlik ve beraberlik çağrına o zaman bununla ilgili yazdığım beşliklerle katılmak istiyorum.Ve diyorum ki ALLAH gönlüne göre versin.

......
……….BİRLİĞE DAVET

Yaş ilerledi artık yok dizlerim dermanı,
Yazıp gönderiyorum ben sizlere fermanı,
Birlik olalım birlik şimdi birlik zamanı,
……..Bölünme zarar verir bunu herkes biliyor,
……..Gel olalım tek yumruk Muzaffer öyle diyor…..

Bölünmekten çok çektik gelin bölünmeyelim,
Bir aile olmuşken oyuna gelmeyelim,
Büyüklerin sözünü birazcık dinleyelim,
……..Gel olalım tek yumruk ALTUNCU öyle diyor…..

Herkesin bir fikri var onu kabul edelim,
Yanlış düşünceleri kafamızdan silelim,
Bir aile olduk ya gel el ele verelim,
……..Gel olalım tek yumruk Mustafa öyle diyor…..

Kurulan sitemizin hayırını görelim,
Yalancı bu dünyada her şeyi hoş görelim,
Her Şurlu bir Veli’dir onu ispat edelim,
……..Gel verelim el ele ALTUNCU öyle diyor…..

Büyüklerin sözüne biraz kulak verelim,
Birlik beraberliği göz önüne serelim,
Ben her zaman söylerim gençlere güvenelim,
…….Bölünme zarar verir bunu herkes biliyor,
…….Siteler birleşmeli Muzaffer öyle diyor……

Birlikten kuvvet doğar sağır sultan biliyor,
Ne yazık ki insanlar nefse esir oluyor,
Ayrlılık sebebini çoğu ŞURLU bilmiyor,
…….Ayrılık zarar verir bunu herkes söylüyor,
…….Birleşme kararını heyecanla bekliyor…..

Muzaffer yazar çizer bilmem fayda verir mi?
Sevilen bu insanlar bir araya gelir mi?
Herkesin isteğidir siteler birleşir mi?
……..İşler iyi giderken şimdi neler oluyor?
……..Birleşsin bu siteler ŞURLULAR öyle diyor….

Yeni bir sayfa açtım çağrı yaparım size,
Birlik beraberliği çok görmeyiniz bize,
Fedekarlık gösterin ŞURLULAR çıksın düze,
……..İnanın hepimize şu an yazık oluyor,
……..Düzelecek bu işler içten öyle geçiyor…..

Gurbet elden Gölcükten selam gönderiyorum,
İlgili kişilerden anlayış bekliyorum,
Birleşsin yollarımız ben öyle istiyorum,
……..Deyeceğimi dedim ümitle bekliyorum,
……..Bütün kardeşlerime mutluluk diliyorum….

Muzaffer(Mustafa) ALTUNCU
03.03.2006
(GÖLCÜK)
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir