Merhaba Sevgili Köylülerim,Sevgili Gençler (!)
-Öyle anlaşılıyorki sitemizde bazı yeniliklerin yapılıp herkese kucak açılması isteniyor....Yaklaşan Bayram dolayısıyle bir bütünleşme olması için Yönetimden adım atılması büyük bir çoğunluğun ortak isteği olarak önümüzde durmaktadır.....
-Burada kendi görüşümü sizlerle paylaşmak istiyorum...Bu görüşümü sitede bulunduğum zaman içinde çeşitli sayfalarda çeşitli şekillerde hep ifade edip gelmişimdir....Ama farklı düşünen dostlara bunu herhalde duyuramadım,öyle anlaşılıyor..Ya da herkes nerden hoşlanıyorsa,nerden doyum sağlıyorsa orada yazmaya devam ediyor....Yazmak ve bir şeyleri dostlarıyle paylaşmak çok güzel bir şey...
-Benim için sitenin önemi ne ise herkesin aynı önemi benimsemesi mümkün değil elbette...Ama şunu da gözden kaçırmamak lazım ki dostlarla paylaştığımız şeyler,karşı tarafı incitmemesi lazımdır...
-Bana göre site;"Tanışma-Kaynaşma" yeridir...Öteki şeyler KDV sidir... Kendi görüşüme göre olmasa da olur...Ama olmasında da bir sakınca yoktur..Sanırım köy ve köylüsünü seven dostlar bu görüşüme "evet" deyeceklerdir.....Ben siteyi şunlar için isterim;
-Birlik olmak,
-Birbirinden haberdar olmak,
-Sevinçleri paylaşmak,
-Kederleri paylaşmak,
-Birbirini tanımak,
-Birbirine kavuşmak,
-Kültürümüzü yaşatmak,
-Kaynaşmak,
-vs vs vs,
-Burada çok önemli bir konuyu dile getirmek durumundayım...Bunu daha önce de dile getirmiştim...Herkesin bir dünya görüşü vardır.Maalesef herkes o dünya görüşünü tek olarak görür,diğerlerine hayat hakkı vermek istemez ve de karşı görüşü hiç duymak istemez...Bunu ne derece yanlış olduğunu söyleriz ama uygulayamayız...
...Ülkemizin olmaz olmazları var.Bunlara herkesin bakışı başka başka olamaz...Ama oluyor işte .Olunca da çekişmeler başlıyor..Bir örnek verecek olursam,vatanını-milletini-bayrağını sevenlerin bir kısmı kendini "Ulusalcı" diğeri ise "Milliyetçi" olarak ifade ediyor...Peki ikisi aynı şey değil mi ? Bu değerleri tekele geçirme gayretleri var mı yok mu çekişmesi devam ederek gidiyor..Fakat bütün bu çekişmelerin dış güçlerin oyunu olduğu düşünülürse de uygulanamaz...Birlik sağlanamaz...
-Tabi bu ve buna benzer görüşler sergilenir gider...Herkes vatanını-Milletini-Bayrağını sevdiği halde bu çekişmeler nedendir düşünülmez...
-Benim en çok rahatsız olduğum şey, siyasi görüş yüzünden kişileri değerlendirmek,sahiplenmek ve kutuplaşmaktır... Bunun sancılarını yaşadığımız süre içinde hep yaşadık...Köyümüz ve köylümüz bunun sancısını hep çekip gelmiştir...
...Benim en büyük arzu ve isteğim;bu sancıların bu sitede yaşanmamasıdır...Korkarım sitedeki rahatsızlıların altında bu hastalığın etkisi vardır.. Varsa bu beni çok üzer... Halbuki bu konuda gençlere çok ama çok güveniyordum...
-Sitenin varlığının önemi çok büyük..Ama bu sitede yazarken bütün bu yazdığım çekişmelerin olmaması için gayret sarfetmek lazım... Yazılan her yazının bu değerlere ters düşmemesine,farklı görüşlerin çatışmasına meydan vermemesine,kurulmakta olan köy birliğinin temel görüşlerine ters düşmemesine dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum..
-Bu görüş ışığında herkes kendi düşüncelerini empoze edecek yazılarla burada olması maalesef anlaşılıyor ki köylümüzün kaldıracağı bir durum değilmiş..Bu da üzücü şey tabi,,,, Ama bir gerçek... O halde bütün bunları göz önüne alarak hareket etmek durumunda olduğumuzu unutmamalıyız.
-Tabi herkes kendi düşüncesi doğrultusunda sitenin şekillenmesini ister.. İşte bu yanlış,,, Siteye kesinlikle siyasetin girmemesi lazım... Ama insanlar var olduğu sürece bu hastalıktan zor kurtarırlar... Sizlerden tek isteğim siyasi içeriği olan yazılardan uzak duralım...Durulmaması durumu sitenin geleceğinin parlak olmaması ile eşdeğerlidir....Ben öyle düşünüyorum... Çünkü bizde hoşgörü,sabır,kabullenme,dengeleme maalesef zayıftır.. Öyle olunca da bazı çekişmeler kaçınılmaz oluyor..Eğer birlik beraberlik isteniyorsa,gerçekten bizlerde köy ve köylü sevgisi varsa,amacımız tanışma kaynaşma ise bazı fedekarlıkları sergilemek durumundayız...
...Yapamıyorsak bu birleşme olmaz,bu çekişmeler devam eder gider...
-Sonuç olarak diyorum ki ! Gelin ortak değerlerimizi paylaşmak için , köylümüzle beraberliğimizi sürdürmek için, tek olan kültürümüzü yaşatmak için el ele verelim...Kuru çekişmeleri bırakalım.... Birbirimizi sevelim... İyi ilişkiler içinde olalım...Siyaset gömleğini çıkarıp dolaba asalım..Bir olalım.diri olalım,tek vücut olalım,,,,,,,,Bu Bayram iyi fırat , gelin küskünlükleri unutalım , birbirimizi af edelim , bir Şurlu olduğumuzu unutmayalım,,,,,Birliği sağlayalım.....
-Sizleri bu duygu ve düşüncelerimle selamlıyorum !!!