Yöneticiliğin Mebde-i

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Yöneticiliğin Mebde-i

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Pzr Tem 13, 2008 2:34 pm

Her şurlu bilirki bizim köy hayata hazırlık yerinden öte hayatın kendisidir. Özellikle yaklaşmakta olan çürük çayırı hadisesi herkesin dilinde tatlı bir anı olarak kalmayıp, daha ötesinde orada edindiği bilgi birikimini hayatında kullanmaya devam etmektedir. Hepimiz biliriz bir köy muhtarsız olmaz , bir iğnede ustasız olmaz. Çürük çayırıda onbaşısız olmaz. Eskiden hatırladığım kadarıyle (bizzat onbaşılık da yaptım yani bilgiler işitme değil yaşamdan alınmadır). Olay biraz irdelemeye çalışacağım misaadenizle. Önce eski yılın defterlerinden üyeler kontrol edilir, eksik gedik ve başka partiyaya geçenler tespit edilirdi. sonra her partiyanın yerleri bizzat çayırda kura ile(şampiyonlar ligindeki gibi) belirlenirdi. sanırım şimdilerde yerler belli önceki yıl en başta olan sonraki yıl bir alt yeri kesiyor. Yer belirlemelerine onbaşılar katılırdı. yerler belli oluncada artık çayır resmi olarak başlayınca onbaşılarında işi son derece artardı, geç gelenleremi kızsın, geç gelenleri şikayet edenlelere mi, yoksa 5 hissesi olup 1 orakçi ile gelenleremi veya kendi aralarında konuşan kızlı erkekli guruplarımı idare etsin, tam herşey yolunda giderken birisi elini keser bir acil doktoru gibi bantmı bulsun, bunlarda yetmezmiş gibi çayır kesme bahanesiyle sevdasını görmek için başka partiyaya gidenlerimi kontrol etsun. bunlara birde soğuk oralet satmaya çalışan genç girişimciler eklendimi onbaşının işi makamı ile ters orantılı oluyor demektir. makamı onbaşılık ama uğraştığı problemlerin çeşitliliği holding başkanı gibi, anlayacağınız oluşan kriz durumlarını idare etmek onbaşıları sonraki hayatlarına tam anlamıyla hazırlıyor gibi. Her şey tam durulmuşken ot dağıtımı problemi başlar sen az çalıştun ama sana duşen deste beyuk gibilerinden onlarca söz , yazarken bile üşendiren bu problemlerin tümünün üstesinden gelmek onbaşıların görevi ve 15 gün süren bu tecrubenin, iş yaşamında yönetme kabiliyetimizi geliştirdiğini düşünüyorum. Onbaşılık deyincede bu işin piri üstadı Rahmetli büyüğümüz Zihni Ayal beyefendiyide rahmetle anıyorum. Evet şimdilerde ülkede yönetim sıkıntısını çözmek için kuşmerde onbaşılık yapmış birisini öneriyorum. Gök kubbede hoş sada bırakabilmek umuduyla...............
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Tem 13, 2008 3:52 pm

çok hoş bir yazı.teşekkürler abi paylaşımın için.bu arada ölen köylülerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Tem 13, 2008 4:39 pm

Sevgili Zihni Hocaya Allahtan rahmet diliyorum.....
Sevgili Mechul sen yine aramızdasın,bundan mutluluk duyuyoruz....
Seni çok merak ettim,sordum ama üstü kapalı cevap aldım,onuda unuttum....
Senin kim olduğunu gerçekten çok merak ediyorum....
Sakıncası yoksa artık mechul gerçek olamaz mı ?
Sevgilerimle !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Eyl 04, 2008 8:45 pm

Sevgili mechul boyle guzel yazilarini bu sitede tekrardan okumaktan cok mutluyum eline saglik, bu yaz nihayet yuz yuze gorusmus olmanin mutlulugunu yasadim insallah soz verdigin gibi sitede yazilarini okumaya devam edecegiz..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sami Ayan » Sal Eyl 09, 2008 5:40 am

Sayın mechul
Bu mühim yazından bu gün dünyaya hükmeden başarıların temelinin yayla çayırında geçen onbaşılık tecrübelerinden beslendiğini anlamak zor değil. Acaba bir üniversiteyi idare etmek mi yoksa bir vardiyalık komşuları idare etmek mi?
En son Sami Ayan tarafından Pzt Mar 16, 2009 4:12 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Eyl 10, 2008 10:03 am

Sevgili mechul yazını okurken tüylerim diken diken oldu.Çokuzak memleketlerde olsada geçmişin özlemini her yazdığı yazıda cümlelere döken gelenekci dostum ömrün uzun olsun.yazından sonra ozaman bizlerde şunu samimiyetle itiraf edelim.Eğer bugün hayatta çok başarılı değil, halen eksiklerimizle ömrümüzün geri kalanını ifa edeceğimize göre; bunun yegane sebebi çuruk çayirinda onbaşılık edemeyişimizdir.Ama olsun o bahsettiğin genç girişimçilerdenim.40 bardaklık büyük aliminyum demlikle
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir