27 Ekimde Kuşmer

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

27 Ekimde Kuşmer

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Sal Eki 30, 2007 2:16 pm

27 Ekimde güzel yaylamız kuşmere gittik.saat 19.00 gibi kuşmere vardık.Gökyüzünde bizi oraya kadar yanlız bırakmayan yıldızlar ve ay,yolda gördüğümüz küçük tavşan komarlıktan cuğuyurdi ve küçük kemer sırtlarından boylu buyunca uzanan bir duman ve sessizlik,karanlıklar içinde bulduğumuz bir kuşmer.Hüzünlenmedim desem yalan olur.Bizimle birlikte dört yada beş evde şenlenmişti o akşam.Gecenin karanlığında sessizliğe inat haykırdık ama sesimizi bizden başka duyan olmadı.Bir umut dedik uykuya daldık sabahleyin caminin yanında misket oynayan çocukları görmek,kapalı olan bakkalları açanlarla sohbet,caminin etrafında toplanan güzel insanlara hal hatır sorabilmek için.Sabah uyandığımızda değişen birşey olmadı ayın yerini güneş,tavşanın yerini deredeki birkaç balık,günübirlik gelip dönecek olan birkaç dost hepsi bukadar.Hep birlikte küçükkemere oradanda mescid yaylasına indik.Soğuk bir rüzgarla birlikte.E buraya kadar gelipte çelep deresine inmeden dönülmezdi.Çelep deresinden birkısmımız boğaza yürüdü ben ve dr Mehmet Durgun geldiğimiz güzergahtan yine yokuş yukarı kemere yol aldık.Sağa sola iyice bakarak; yaylanın ıssız olduğunu unutarak çobanların etrafta unuttuğu nahırdan ayrılan birkaç ineği aradı gözler ama nafile.İyice sararmış çimenler,kuru kevenler,kayalıklarda bir kuzgun ve bir tilkiden başka canlı yoktu etrafta.Çimenlere baktım ne insanlar ne canlılar tanıdılar bugüne kadar dedim.Onlarda sanki bana birşeyler demek ister gibiydi.Hissettim serzenişlerini sanki kınaliya,aynaliya,nazaraya,kemeraya,şişek koyuna,manuskastan keçiye,sadık dost karabaşa çok selam götür diyordu sararmış bu çimenler.Rüzgarla birlikte iyice hüzünlenir gibiydiler sanki onlarda farketmişti bu özlemini duydukları sadık dostlarından birçoğunun seneye çimenlerinde dolaşamayacağını.Olsun olsun sen yinede selam söyle üzülmesinler bize karlar altınta kalacağız diye, biz hep buradayız gelenlere yüreğimiz ummanlar kadar açık der gibiydiler.Ayrılmadan mezarlıklarıda dolaştım.Karatopraklarda yatan tanıdık tanımadık herkes selam eder gibiydi.Sizler gidin buralar bizlere emanet der gibi.Geldim Annemi aradım hiç şaşırmamış sanki herzaman alışıla gelmiş bir haber gibi aleyküm selam dedi hem kendi hemde hiç vazgeçemeyeceği ineği adına.Herbirinizi aramak gibi bir şansım yok ama buradan sizlerede selamları ileteyim ha çimenlerin selamınıda unutmayın.Fotoğraflara gelince onlarıda tahdo ekleyecek unutmazsa
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Eylem Altuncu » Sal Eki 30, 2007 3:03 pm

ÖYLE GÜZEL ANLATTINKİ İNAN SENİNLE ORDA O DAĞLARDA DOLAŞIR GİBİ OLDUM CENGİZ ABİ.FOTOĞRAFLARA GEREK BİLE KALMADI.

YAZIYI OKUYUNCA O HAVAYI ÇEKTİM İÇİME.CİĞERLERİM FERAHLADI SAYENDE.SAĞOLASIN.
Kullanıcı avatarı
Eylem Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eki 30, 2007 3:05 pm

:arrow: Cengiz teşekkür ederim,,,
Yazını kelime kelime okudum,senin duygularını aynen yaşamam mümkün değil tabi ama bize de bazı duygular yaşattın,sağol....

Ancak yanında kimler vardı yazmadın,,,,Resimleri koyduğunuzda onu da öğreneceğiz inşallah...

Sizin o günlerde yaptığınızı zaman zaman bazı dostlar da yapıyor...Sadece o durum bize nasip olmuyor..Dilerim bir gün bize de nasip olur inşallah...

O umutla yaşayalım.....O da iyidir,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Eki 31, 2007 12:17 am

Vay anasını, demek mehmet durgun ile sen gene gelduğunuz güzergahtan yokuş yukarı kemer e çıktınız ha, demek hala daha genç ve yüreklisunuz yani :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Eki 31, 2007 7:34 am

Daha ciddi birşeyler yazmanı beklerdim.Eylem gibi Muzaffer Amca gibi aynısını ben senin yazına yazsam nasıl tepki gösterirdin biliyorum.Yürek mangal gibi yaşa gelince son bir yıldır bayağı ihtiyarlasamda halen yaşıyorum.
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Eki 31, 2007 7:45 am

Ola benim yazılarıma arkadaş çevrem ya hiç cevap vermez ya da başta sen olmak üzere benim sana verdiğim cevap gibi işi şakaya vuran cevaplar verir (her zaman böyle cevap verdin demiyorum), bir sefer bende iş şakaya vuran cevap vereyim dedim hemen alındın, bir daha olmaz kusura bakma :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

w

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Çrş Eki 31, 2007 10:37 am

Sağol cengizim yüreğine sağlık, güzel ifade ettin meramımızı. sen konuştunmu vucudunun her zerresı sana eşlik eder zaten. yayladan yolladığın selamı alıp bılmukabele dıyorum. bu arada yazın yıne yeşerecek toprak ve ağaçlar, her gecenın bir neharı oldğu gibi , her kışın da bir baharı vardır, hayatında öyledir. kışın kaybolan yeşilin yazın neşvü nema bulması gibi ölümden sonra bir dirilişin olacağıda muhakkak. yoksa ınsan bu kadar metanetlı olamaz.
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Eki 31, 2007 11:48 am

Ekimun 27 sinde ne bekleyusun. Siğir çoban, koyin, çecukler. Rüyada mısın? Kış geldi kış...
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Eki 31, 2007 12:33 pm

YAPMAYIN ARKADASLAR BOYLE DUYGU YUKLU YORUMLAR YAZMAYIN ZATEN GURBET ELLERDE OZLEMLERLE YUREGIMIZ YANIYOR BIRDE SIZ BOYLE YAPARSANIZ HASRETLIKTEN VEREM OLACAGIZ.... CENGIZ YUREGINE SAGLIK YAZINI OKUDUKCA DUYGULANDIM YUREGIM KAPARDI GOZLERIM DOLDU O SOGUK HAVAYI ICIME CEKTIM BIR AN OLSADA KENDIMI ORALARDAYIM GIBI OLDU..ELINE SAGLIK RESIMLERI BEKLIYORUZ..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Prş Kas 01, 2007 6:35 pm

Selimoğlu yaylada kimler vardı,kimleri görebildin,fotoğraflar varsa onları da bekliyoruz,sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Kas 01, 2007 7:35 pm

:arrow: Sanki Adnan Ayaz yaylaya gitmedi de !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Kas 04, 2007 11:31 pm

Resim
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Kas 04, 2007 11:32 pm

Evet ben Adnan hocayı gördüm yaylada idi.Ama bir fotoğrafçı olarak gene iş başa kaldı :D :D
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Kas 05, 2007 3:54 am

Mehmet hayırdır Cudi dağındamısınız, ben bişe anlayamadım.. :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ayşe Kama » Pzt Kas 05, 2007 9:02 am

teşekkürler mehmet aydınlı,ellerine sağlık

şehrin karmaşası içinde bize ait nefes alabileceğimiz, özgür olabileceğimiz bir yaylamız olduğunu ve nezaman gitmek istesek bizi tüm misafirperverliğiyle kucaklayacağını hatırlattığın için
tekrar teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir