Talih ve Çocuk

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Talih ve Çocuk

Mesajgönderen Ayşe Kama » Pzr Eyl 30, 2007 7:59 pm

Herkese merhaba,
Yaşamda karşılaştığımız tüm kötü olayların suçunu talihsizliğe bağlarız daima.Her olumsuz olayın tek suçlusu vardır bizim için,o da kötü talih...
Bu konuyla ilgili La Fontaine'nin yazmış olduğu bir Fabl okudum ve sizlerle paylaşmak istedim.Bilmiyorum sizler de aynı fikirde misiniz?

Çok derin bir kuyunun ağzında
Bir çocuk upuzun yatmış uyumuş.
Okul çağında her yer yatak yastık.
Biz olsak gözümüz kararır
Kuyunun dibini boylardık.
Bereket talih geçecek olmuş oradan:
-Yavrucuğum,ölümden kurtardım seni;
Bir dahaki sefere daha akıllıca davran.
Düşseydin bana yüklenirdi bu kaza
Bütün suç sendeyken.
Sorarım sana, doğru söyle
Ben mi estirdim de aklına
Yan gelip yattın bu kadar tedbirsizce?
Bunları söyleyip gitmiş Talih Perisi
Bence doğru bu söyledikleri:
Başımıza ne gelse bu dünyada
Hep talihtir sorumlusu;
Onun parmağı vardır her belada.
Ona bağlıdır her işimizin ucu,
Sen sersemlik et , hesabında yanıl,
Sonra talihe yükleyip suçu
İşin içinden sıyrıl!
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ayşe Selçuk Bacak » Cmt Eki 06, 2007 6:19 pm

Bu konuda La Fontaine de haklı, sen de haklısın. İnsanlar kendi düşüncesizliklerinin sonuçlarından memnun kalmadıkları gibi sorumluluk almaktanda aciz. Bundandır talihin hep suçlu oluşu...
Ayşe Selçuk Bacak
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 07, 2007 7:38 pm

-Her insan zaman zaman bu kelimeye sığınmıştır.Hangi birimiz bu kelimeyi ağızımıza almadık ki...Ama talih-baht ikilisinin üzerimizdeki etkileri üzerinde fazla yorum yapmağa gerek yok....

-Daima her çeşit tedbirlerimizi alacağız ve ondan sonrasını oluruna bırakacağız.... Yani işi talihe bırakmanın pek doğru bir şey olmadığını söylemek durumundayız...

-Şans-Talih-Kısmet !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Eki 08, 2007 12:50 am

Şans-kader-kısmet-cevahiroğun ismet :D , hatırlarmısın böyle bir laf vardı kamalida :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hayriye Gönüllü » Çrş Eki 24, 2007 10:07 pm

Anaaa (baranselin teyzesiyim nede olsa) Ablam benim!!! Her sayfadada varsın yani, yeni gördüm valla... Bende desem bütün gün burada ne yapıyon :lol: :lol: :lol:

Evet bencede La Fontaine de çok haklı (zaten onunda benim onayıma ihtiyacı vardı) Herkes her kötü şeyi talihe, her iyi şeyide kendi becerisine yükler... Ama insan başına gelen şeylerin en büyük sorumlusudur...
Kullanıcı avatarı
Hayriye Gönüllü
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Numan Kama » Cum Kas 02, 2007 4:58 am

Ahmet Dede arabadayken arabayı 70 den hızlı süremiyorsam ama babam arabadayken ortalama 100ile gidiyorsam; baruthane virajınında azami hızı 70 olduguna göre ve ben henuz kaza yapmadıgıma göre Ahmet Dede yer yer benim perim mi oluyor :)

Şaka tabi. güzel bir yazı. cocuklugumda annem beni kaldırımda yolun ters tarafında tutardı. büyüdükce yola dogru yakın yürümeye basladım. simdi dikkat ediyorum da kaldırımın kenarından yürümek hosuma gidiyor demek ki pek yakında haberim gelir:) Ama herkes böyle degilmi? Birşeylerden ödün veriyoruz. Emniyetimizden ödün veriyoruz 'yok yaa bişe olmaz' diyoruz. Okumak, daha bilgili olmak varken bu bana yeter diyoruz, rüzgar oluyor yagmur oluyor birsey olmaz diyoruz. Ama sonunda hep biz pişman oluyoruz. öte yandan hayatta yaşanacak bir olaydan değil de tüm hayat üzerinden bakarsak bu yazıya, hayatımızın eklem yerlerinde çogu zaman cayıra saldıgımız durumların, yas ilerleyip niteliksiz kaldıgımızda bize getireceği faturaları simdiden görmeye calısmak lazım bence. Tesekkürler Ayse Hanım. :)
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Kas 02, 2007 10:43 am

la fontaine bencede hakli, hayatimizda olumsuz olan herseyi kadere, talihe birakiyoruz, ama guzel olan ve basariylan yaptigimiz ilseri ise kendimizle gurulaniyoruz buda kader ve talih olmuyormu? :) ne acayip insanlariz hic birseyden kolay kolay memnun olmuyoruz..

Aman Numan sen gene annenin lafini dinle yolun yukarisindan yuru ne olur olmaz bu devirde araba suruculerine pek guvenme, trafik canavarlari dolu ortalik :D sonra talihe suc bulmayalim... :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir