İstanbul da Son Akşam

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

İstanbul da Son Akşam

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Sal Mar 06, 2007 4:10 pm

Şahinkayalılar derneği ve vatan tv deki brogram için gittiğim İstanbulda son akşamda eski arkdaşları toplayıp sohbet edelim dedik.Bu amacımızada ulaştık ve Trb zon beşiktaş maçının olduğu akşam derneğin lokalinde toplandık.Yılmaz Ersezer,Ali İşçi,Mahmut Kurt,Turan Akaç,Raşit Fuzoğlu,Ali Osman Akaç,İlkay Durgun,Mustafa Durgun,Doğan,Yahya pehlevanoğlu,Ahmet Boruzancı,Yavuz Özbilgi ve birkaç Ataköylü arkadaş.Ben kendileriyle özlem gidereceğim derken meğer onlarda birbirlerini orda görmüyolarmış.Muhabbet kıvamını almaya başlayınca raşit kemençesinin tellerine dokunmaya başladı.Memleket sevdaları herhallerinden belli olan bu güzel insanları o anda görmenizi isterdim.Ahmet boruzancı güzel sesiyle başladı söylemeye en dertli türkülerden.Hüznün bakışlarla, türkülerin kemençeyle nasıl yoğrulduğunu anlamadan saatler ilerledi.Herbirine sitemlerimide ilettim özellikle Ahmet ve Yahya ya ve bu yılda gelmezseniz yayladaki evlerinizi yakacağım deyince yahyanın gözlerinin dolduğunu gördüm.Türkü söyledi ve horona kalktı ve evet buyıl gelmezsem evi yak dedi.gece saat 03 sıralarında polis beyler geldi ve şikayet edildiniz dedi ve evrakları istedi oranın dernek olduğundan haberleri yokmuş.Bir saat daha oturduktan sonra çorpa içip vedalaştık.Bu yıl yaylada buluşmaya karar verdik başka nerde bulaşabilirdik ki yayla olmazsa birbirimizi tanımayacaktık bile.Geceyi ve özlemleri burada sizinle paylaşırken çok imla kurallarını katlettiğimide biliyorum.Bildiğim birşey daha var bu adlarını yazdığım ve yazamadığım daha birçok dost için herşeye değer.Canayakınlığınız,dostluğunuz,kardeşliğiniz,izzeti ikramınızdan dolayı herbirinize sonsuz teşekkürler Aziz İstanbulun Kuşmerlileri
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dilek Aydınlı » Sal Mar 06, 2007 11:07 pm

Bize gelemeyişinin sebebi anlaşıldı.
Kullanıcı avatarı
Dilek Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Çrş Mar 07, 2007 4:08 pm

KEŞKE AZİZ İSTANBULUN DİĞER KUŞMERLİLERİNE DE HABER VEREBİLSEYDİN.İNŞALLAH BAŞKA ZAMAN BİZİ PAS GEÇMEZSİN.MUHABBETLERİMLE...
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Çrş Mar 07, 2007 4:48 pm

sen de solcu olsaydin senide cagirirdi.

Muhahahahaha

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Prş Mar 08, 2007 8:10 am

Planlı bir organizasyon değildi ve orada her fikirden arkadaşlar da vardı. Hasret, şaka yaptığını biliyorum ama gene de arkadaşların aklına soru işareti düşüreceği endişesi ile yazma ihtiyacı duydum. Selamlar, sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzt Mar 12, 2007 12:44 pm

Hasret güzel bir konuya temas etti. bununla ilgili kısa bir anı anlatacağım.

Samsunda yaşayan sağ görüşlü bir zat, Çaykara'ya cenazeye gider. Ama ölen kişi fanatik bir solcudur. Onu cenazede gören kişiler ona.
"Hayırola. Ne yapmaya geldin." diye sorarlar. Bizim Samsunlu cenazeye geldim der. Bunu duyan sağcı kardeşlerimiz:
-" Yahu.. Bu ölen adam solcu değil miydi? Cenazesinde ne işin var. Biz seni sağcı bilirdik. Yoksa sen de mi döndün." derler.

Anlayabildin mi Hasret kardeş.

MUHAHAHA
.
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Mar 13, 2007 10:21 am

Cengiz alıntıladığım yazının arkasına yazdığın yazıda ciddi hatalar var. Yazı güme gitmesin diye buradan söyliyim dedim:)
İstanbul'da seni tanıdım.Senki ;nev-i şahsına münhasır bir adamsın seni ikinci kez tanımamak mümkün değil.Aslında seni bir gören bidaha unutmaz ama...:)

Söylediğin güzel türküler ve o oynadığın horon'un için sana teşekkürü bir borç bilir, tekrarını Allah'tan dilerim:)

selam ve muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Sal Mar 13, 2007 12:24 pm

AMAÇ; PAYLAŞMAKSA BİŞEYLERİ,AZALTMAKSA HAYATIN YÜK VE STRESİNİ SOLCU YA DA SAĞCI OLMANIN ÇOK ÖNEMİ YOK KANIMCA.İSTANBULDA BİZİ İMRENEREK İZLEYEN,BİRLİKTELİĞİMİZİ TAKDİR EDEN ONLARCA BÜYÜĞÜMÜZÜN İSMİNİ ZİKREDEBİLİRİM.BU BİRLİKTELİKLERDE HER İKİ DÜŞÜNCEYE (SOL VE SAĞ)SAHİP ARKADAŞLARIMDA MEVCUT. YILLAR ÖNCE HAZNEDAR DA Kİ BEKAR EVİMİZDE(ENESİN HANI )BUNUN ÖRNEĞİNİ ÇOK DEFA SERGİLEDİK.15-20 KİŞİ AYNI EVDE KALDIK BAZI AKŞAMLARDA KİMİ ÖĞRENCİ,KİMİ ÇALIŞAN,KİMİ YOLCU....
AMELLER, NİYETLERE GÖREDİR HASRET AĞABEY...VE BİZLER YAŞADIKÇA BU ORTAMLAR DA YAŞAYACAK İNŞALLAH.SELAMETLE.
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir