16 yıldır bir kurban bayramı bile köye gidememenin özlemiyle, ilk kez yalnızlığına ağlayan sevgili Meçhul, bil ki yalnız değilsin. Ben de 1992 den beri 15 yıldır hiçbir bayramı aksatmadan oralara gitmeyi bir görev bilen bir arkadaşın olarak, sana şunu söyleyeyim ki; ben de 15 yılda 30 kez.
Gözlerini, sözlerini ve bize verdikleri mutluluğu düşündüğün insanlarla önce sessizce selamlaşıp, bayramlaştık her seferinde. Sonra onlar için, daha sonra arkada bıraktıkları için ve en son kendimiz için el açıp yakardık. Ve bitirirken tekrar tekrar şükür ettik. Ne dileklerimizi kabul etmesi için bir pazarlık duygusuyla, ne de başka bişeyin korkusuyla. Sadece onlarsız bir yaşamda bizi yalnız bırakmadığı için …
[URL=http://imageshack.us]
[/URL]
Gecenin bir vakti kapılarını çaldığın evlerden artık gündüz bile ses gelmiyordu, bu bayram
Yaylayı iyi bilirim ama köyde neler yaptığınızı, hangi hayalleri gerçek oyunlara çevirdiğinizi ve hangilerini tarihe kazıdığınızı resmederken sizi düşündüm, bu bayram
Kışın esen rüzgarlara perde olamayan tahta duvarlı evler, onları terk etmeyenler için hala daha direniyordu yaşama, bu bayramda
Ama terk edilenler, kalbinin yarısını burada bırakıp gidenleri gibiydi
Ne kadar kalabalık ailelerdi ki tek kat yetmezmiş
Ama şimdi bir kişi bile kalmamış bacasını tüttürecek
Tüttüremesekte bacasını bilsin dedik geldiğimizi
Uzaklarda farklı değildi, bu bayram
Yine de, tüm ıssızlığına rağmen köy o kadar güzeldi ki, bu bayram… Gece vakti dışarı çıktığımızda gördüğümüz aydınlık,
Ve akşam ayazında köye çıkar çıkmaz, Naci amcamın sıcacık evinde hazır vaziyette bulup yediğimiz ğuli, fırında bol biberli koyun eti ve enfes kış salatası aklımızda kalmıştı, dönerken