kazıkistan

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

kazıkistan

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Prş Eki 26, 2006 9:45 am

aslında duyduğumda pek de şaşırmadım...kazakistanda türk işçilere karşı yapılan bu saldırı...çünkü orada okuyan kuzenim geçen yıl kazakların mukemmel derecede türk düşmanı olduklarını ve inanılmaz bir şekılde bize karşı kin ve nefret beslediklerini anlatmıştı..başta inanması zor olmuştu ama geçen hafta yaşanan olaylar bu konuda duyduklarımı doğruladı...

neden ve niye ama.yıllarca kardeş ülkelerden turk soylarından birisi diye tanığımız kazaklar neden türk düşmanı oluyor...

olaylar ın sebebi tam olarak belli değil ancak oradaki ataşemiz olayların başlangıcının turkler yani bizim oradaki işçilerimiz olduğunu söylüyor.olayı yaşayanların verdikleri demeçlerde ölü olduğunu ancak elçiliğin bunu doğrulamadığını ve basının inanılmaz bir şekilde bence bu büyük olayı nasılda bir şey olmamış gibi kapatması olayın boyutlarını farklı yöne çekiyor.buda doğruluyor ki bizim bizden başka dostumuz yok ve bizden ayrılan bütün toplumlar tarihte olduğu gibi gelecekte de yıkılmaya ve tarihe karışmaya mahkum olacaktır...
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Vedat Başar » Prş Eki 26, 2006 10:31 am

Yusuf bu konuda bende sana katılıyorum...

Evet bu kazaklar çok kinci ve Türkleri sevmiyorlar.

Bende üniversitede üniversiteler arası anlaşmalar gereği okumaya gelen kazak öğrencilerin bizlereden kaçtığını ve hatta kayseride yurtta ülkücüler ile kazak öğrencilerin kanlı bıcaklı birbirlerine girdiklerine şahit oldum...

Buda demek oluyo ki onların bizlerle alıp veremedği bişe var.. AMA NE ?

Sorunda burda zaten neden böle yapıyolar anlayamıyoruz...
Yoksa arada ortalığı karıştıran biri yada birileri mi var..kazakları maşa niyetine mi kullanıyolar..Bunların araştırılması lazım bence ...
Vedat Başar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

TÜRKLÜĞÜN İFLASI

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eki 28, 2006 6:10 pm

Sevgili kardeşim yazılarını dikkatle okuyorum. Bu sitede güncel politik meselelerin tartışılması pek hoşuma gitmese de medyaya yönelik eleştirine cevap verme gereği duydum. Evet yapay gündemlerle ülkenini meşgul edildiği doğrudur. Aptal kutusu televizyonlarımızın, hangi amaçlarla toplumu uyuttuğunu bire bir yaşayarak görüyorum. Ama şunu bil, çok duyarlı görünen kesimler bile magazine, al benisi yüksek tartışmalara daha çok ilgi gösteriyor. Bu bir gerçek inan. Ne zaman içime sinen, gerçekten toplumsal sorumluluk taşıyan haberler yapsam hep aynı korkuyu taşırım. Bu haberi kim izledi? Ne kadar izledi, nasıl bir sonuç çıkardı diye. Ama inan kardeşim ne zaman istemeye istemeye beş para etmez magazin haberi yapmaya kalksam, telefonlar susmaz, dakikalık izlenme oranları tavana vurur. Eve giderken bakkalından manavına, komşularımdan, arkadaşlarıma kadar herkesten o beş para etmez haberlerin yorumlarını dinlerim. Şunu anlatmaya çalışıyorum, sendikacılar, hak arayanlar, milliyetçiler, solcular, türban eylemcileri, esnaflar, öğrenciler, hakkı yenen insanlar canla başla haberlerini yapmamızı isterler, ne acıdır ki, bin bir zorlukla yaptığımız haberleri en başta kendileri izlemezler. O saatte her biri ayrı bir yalan dünyası olan dizileri izlerler. Bu sadece benim düşüncem değil. Bu meslekte az sayıda olan idealist haberciler, hep aynı hüznü yaşarlar. Sohbetlerimizde hep bunun üzüntüsünü anlatır, çözümünü ararız.

Şimdi gelelim Kazakistan meselesine, binlerce işcimizin çağdışı bir şekilde saldırıya uğraması, elbette haberdir. Ama bir toplumda Hülya Avşar'ın kızının düşerek kafasını yarması daha fazla ilgi görüyorsa kafası sargılı işçilerimizi taşıyan uçakların biri iner bini kalkar. İkincisi haber için görsellik çok önemlidir. Tek başına bilgi yeterli değildir. Bilgiye herkes ulaşır ama onu kanıtlamak ona görsellik katmak işte o bizim işimiz.
Kazakistan'dan ilk haber geldiğinde ne bir kare fotoğraf ne de saldırıyı gösteren bir görüntü vardı. Ne zaman ki iki gün sonra ilk uçak istanbul'a indi kafası sargılı işçilerimizin görüntüsü olayın vahametini gösterdi. Medyadaki geçikmenin sebebi budur. İlk görüntüler cep telefonuyla olayı görüntüleyen işçilerden alınan görüntülerdir. Bu da ancak iki gün sonra olmuştur. Her olayın arkasında bir art niyet aramak bu teknik bilgilerden birhaber olmakla birebir alakalı. Bu konuda seni suçlayamam.

Şimdi de kendi görüşümü anlatayım. Bir ülkede çalışacaksın, ortak tarih, ortak kültürden geldiğini iddia ettiğin bu ülkede son derece stratejik bir iş kolunda sorumsuzca hareketlerde bulunacaksın. Hem oranın yerli halkından daha çok ücret alıp hem de onları aşağalayacaksın. Yemekhanede sıra vermeyeceksin. Paranın verdiği güçle o ülkenin gece hayatını yönlendireceksin. Barlarda sabaha kadar içecek, yan yana çalıştığın işçinin belki karısına belki de kızına asılacaksın. Ve sonra biz kardeşiz lafazanlarıyla onlardan güzellik bekleyeceksin. Kazakların bu saldırısı belki de Türklüklerinin tek ispatı oldu. İkinci dünya savaşında Hitler'i Doğu Avrupa'da şahlandıran devşirme işbirlikçi Kazaklar, yine onu dize getiren Stalin'in Kazak taburları oldu. Anlayacağınız daha dün sudan çıkmış balık misali etrafına sarılan Kazaklar, biraz kendilerine gelince eski okyanuslarına yani Rusya'ya geri döndüler. Yani Kazaklar hiç değişmedi hiç şaşırtmadılar. Saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Pzt Eki 30, 2006 9:36 am

hasancığım sölediklerinde sonuna kadar haklısın ki bu işin içinde olduğun için bir çok şeyi yaşayıpta görme imkanı buluyosundur.

ne yazıkki toplum olarak hala ortacağ senfonisini yaşadığımız için bazı şeyleri aşma problemi yaşıyoruz.zaten en basit örneği olarakta gençliğin nasıl kara cahil bilgisiz ruh olarak bozuk olduğunu televizyonlardaki okul kavgalarında seri cinayetlerde açık bir şekilde görüyoruz.hala trt seyreden biri olarak zaman zaman da olsa tüm baskılara ve kumanda savaşlarına devam ederek magazin ve dizi seyretmemeye çalışıyorum....
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Kas 01, 2006 11:31 pm

Medya hepimizce malum.Ama aralarında gerçek yayıncılıkta yapanlar var. Özgür kardeşimiz zaten buna değindi ve haklarını teslim etmek lazım.

Ben Kazakistan2daki olayların daha derin anlamlar içerdiğini düşünüyorum.
Tam tarihini hatırlayamıyorum, Pentagon adını açıklamadığı bir ortadoğu ülkesini (Türkiye) 48 sattte işgal planını açıklamıştı. Bizim kamuoyu bunu pek bilmez ama sağır sultan bu ülkenin Türkiye olduğunu duydu.Kazaklar da duydu tabki.
Tam bu dönemde Namık Kemal Zeybek (Türk-Kazak üniversitesi mütevelli heyeti başkanı sanırım) bir tv programında, bu üniversitenin kazak öğrencilerinin, kendi aralarındaki bir muhabette Türkiye yi Amerika işgal ederse biz ne yapacağız, tabiki bizde Anadoluya gidip savşacağız dediklerini hatırlıyorum.

3-5 yıl sonra ne oldu da bu olaylar oldu? Okullarında ve şirketlerin de bilmem hangi ülkenin ajanları çalışırsa vede özgür beyib söylediklerini yaparsan olacağı budur.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Kas 04, 2006 10:30 am

Hakikaten bu kazakistandaki olaylar gizemini koruyor,
Kimsenin bir aciklama yapmamasida enteresan.
Allah bilir ne var isin icinde?

Hasret
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Cmt Kas 04, 2006 11:54 pm

kazakistan olaylarının perde arkasında neler olduğu hala aydınlanmış değil. ancak meselenin temelinde ekonomik nedenlerin yattığı ve uzantılarına ilişkin medya mensubu ALTUNCU'nun değerlendirmeleri bana da gerçekçi görünüyor.

kominist sistemden kapitalizm'e geçiş sancıları yaşayan (ki bu kapitalizmin tüm insanlığa sancı yaşattığı kanaatindeyim) bu ülkelerde giderek artan anti türkçülüğün de nedenlerinin izaha ihtiyacı var. hala eski rejimin etkisinde olan ve çine yakınlığı ile bildiğimiz özbekistan'da böylesi bir gelişmeyi daha rahat izah edebilirdik belki.

ama hepsinden de öte Abdulhamitin pantürkizmi, milliyetçilerin kızıl elması adına ne derseniz deyin dil ve tarih birliğimiz olan bu ülkelere dönük politika eksikliğinin bir göstergesi aynı zamanda bu olaylar.

hani AB ye caka satmak için aba altından gösterdiğimiz yönümüzü başka taraflara döneriz sopasının aslında blöf olduğunun da maalesef bir işareti.

umulur ki türk cumhuriyetlerinin ülkemiz açısından önemini anlayan bir dış politika gelişir. ve bu politikaların günümüz dünyasında ekonomi merkezli olabileceği, bir akrabayız bilmem ne tarzı kuru kuruya hamaset siyasetinin dışında bir birlik anlayışı gelişir.

yoksa bize bizden başka dost yok deyip dururuz ve oyana mı dönelim bu yana mı dönelim deyip durur FIRILDAK olmayı sürdürürüz.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Kas 08, 2006 8:17 pm

BİR SİTEDEN ALINMIŞ YAZI

YAZARI KEMAL ÇAPRAZ

Ramazan bayramını büyük bir ruh yüksekliği içersinde geçirdik. Türkiye'de bayramın sevinci ve heyecanı yürüklerimizi kaplarken Kazakistan'dan gelen kötü haberle irkildik. Gelen ilk haberlerde olay kardeş kavgası gibi gözüküyordu. Yüzlerce Kazak Türkü, o bölgede çalışan Türk işçilerine
saldırmış olaylarda çok sayıda Türk işçi yaralanmıştı.

Haberi duyar duymaz bu olayların sadece ücret kavgasından çıkmayacağını düşündüm. Çünkü bu bölgede ücret farklılığı çok daha fazla olan Amerikalı, İngiliz veya başka milletlerden insanlarına saldırılmamıştı. Saldırı Türk işçilere karşı yapılmıştı. Hem bu tür ücret farklılıkları birçok ülkede var
“Neden Kazakistan?” sorusu mutlaka insanlarımızın aklına gelmelidir. Çünkü Kazakistan Türkistan coğrafyasının en güçlü devletidir. Nüfus olarak da petrol zenginliği olarak bu kardeş ülkenin yıldızı kısa sürede parladı.

Tabi ki, yıldızı parlamasıyla beraber provokasyonlarda başladı. Çünkü Kazakistan ile Türkiye arasında, soy, din, kültür ve tarih birliği var. Bu bölgede Türkiye'nin yıldızının parlamaya başlaması, Amerika, İngiltere ve Almanya gibi bölgede iş yapan ülkeleri rahatsız etti. Türk teknolojisi ile
hızlı, kaliteli ve ucuz işçilik sunan Türkiye'yi buradan uzaklaştırmak isteyen güçlerin bölgedeki ajanları harekete geçti. Bu kavganın sebebi asıl budur.

Çünkü, Amerikalılar, İngilizler ve Almanlar Türk işçilerinden çok daha fazla ücret almaktadırlar.

Olayları yerinde incelemek üzere bölgeye giden gazeteci arkadaşımız Erdal Şimşek, izlenimlerini Sabah Gazetesi'nde yazmaktadır. 15 bin işçinin çalıştığın şantiyede Kazak Türkü işçilerle, Türkiye'den giden Türk işçiler arasında hiçbir sosyal statü farkı yoktur. Aksine Amerikalı
işçilerle Kazaklar arasında çok büyük sosyal statü farkı vardır. Amerikalıların kantinlerinden, yemekhanelerine ve sosyal tesislerine kadar her bakımdan Kazaklardan ayrıdır. Bu kantinlere Türk işçiler de alınmamaktadır.

Türkiye'nin Türkistan coğrafyalarındaki etkinliğini kırmak isteyen özellikle Amerika, onun büyük ağabeyi İngiltere ve Almanya gibi devletler enerji kaynaklarının Türkiye tarafından kontrol edilmesini
istememektedir. Bölgedeki etkinliğin Türkiye tarafına geçmesinden rahatsız olan bu devletlerin ajanlarının kışkırtmaları kardeş kavgasını ateşlemiştir.

Bölgedeki ENKA şirketinde inşaat teknikeri olarak çalışan Eyüp Kılıç, Erdal Şimşek'e bakın neler söylemektedir:

“ Yaşanan olaylar lokal ve kendiliğinden gelişmiş olaylar değildir. Planlı programlı ve önceden hazırlanmış olaylardır”

Olaylardan yaklaşık 20 gün önce eyalet vali yardımcılarından birinin Türk şantiyesinde çalışan sorumlularla bir saat süren toplantı yaptığını ve toplantıda kendisinin de bulunduğunu belirten Eyüp Kılıç, “ Vali yardımcısı, ‘önümüzdeki çok ciddi olaylar çıkabilir. Türk işçilere söyleyin Kazak
işçilere uymasınlar” şeklinde uyardı.

Eyüp Kılıç inşaat teknikeri, o bölgede çalışan bir insan olarak saldırıların hedefinin Hazar Bölgesinde enerji politikaları içersinde aktif rol almak isteyen ülkelerin gizli servisleri tarafından planlandığını iddia etmektedir.

Eyüp Kılıç'ın bu tespitlerinde devamla şöyle söylemektedir:

“ Türkiye'yi ve Türk teknolojisini uzaklaştırmak istiyorlar. Türk firmaları, kendilerinden çok güçlü Amerikan, İngiliz ve Alman şirketlerinden daha kaliteli, hızlı ve ucuz iş yapıyor. Bizim normal ustalarımızın yaptığı işleri onların mühendis kadroları yapıyor. Yetişmiş ve kalifiye elemanları yok. Dolayısıyla işgücü, maliyetleri artıyor. Kavganın tek sebebi ranttır.

Amerikalılar ve İngilizler arasında işçi gibi görünüp gerçekte casusluk yapan birçok insan tespit ettik.

Türkleri kovmak için diplomasi ve siyasi dahil bütün oyunları oynadılar. Ve 12 yıldır bunu başaramadılar. En sonunda taşeron işlerini Kazak mafyasına verdiler. Ve mafyanın getirdiği adamların tümü hapçı, uyuşturucu bağımlısı ve alkolik”

Olayların içyüzünü değerli gazeteci arkadaşım Erdal Şimşek gayet güzel ortaya koydu. Bu çerçevede bu kardeş kavgasını biran önce önlemek ve bölgedeki Amerikan, İngiliz ve Alman provokasyonları nı durdurmak Türkiye'nin ve kardeş Kazakistan'ın görevidir.

Türk milleti bu kardeş kavgalarından çok çekti. Ama bu kardeş kavgalarının arkasında mutlaka bir yabancı parmağı da hep bulundu. Bu yabancı eli ve parmağı mutlaka kırmalıyız. Yükselen Türk gücünün önünü kesilmesine asla müsaade edilmemelidir. Basınımızda bu konuda sağ duyulu
davranmalı ve yabancı güçlerin işine yarayacak haberlerden kaçınmalıdır.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Ayan » Çrş Kas 22, 2006 5:25 pm

Bende suanda Kazakistan da ENKA sirketini baska bir santiyesinde calismaktayim.
Yaklasik 6 aydir Kazakistandayim... Benim izlenimlerime gore Hasan arkadasimin soylediklerinde dogruluk payi var ama bu soyledikleri burdaki halk icin pek dikkate alinacak bir sey degil cunku burdaki halk belki az kazaniyor ama yasamasini biliyor yani kazandigi parayi eglence icin harciyor tamamiyle , burda turkleri kazaklar yonlendiriyor turkler gece hayatini kazaklardan ogreniyor mesela.Bir onemli nokta da zaten kazak halkinin yapisinda carpik bir kadin erkek iliskisi var yani aile kavrami pek yok kimin kiminle beraber oldugu pek belli degil ha bu arada benim gozlemledigim kadariyla kazaklarinda bu durum pek umurlarin da degil.Cunku bu adamlarin bir kez oturup planli programli bir is, bir dusunce icinde bulunduklarini sanmiyorum kisacasi gunluk ve anlik yasayan insanlar bunlar...
Birde su nokta var oyle Yusufun dedigi gibi turk dusmanligi Turkun turkten baska dostu yoktur dusuncesine de katilmiyorum..
Ama su dogru bir gercek belki kazaklar rusyanin etkisinde daha fazla kalmis ama ogretmene hala onlarda muallim diyor onlar da da Duman,Sait isimleri var.
Yani isin kisasi sunu soylemek istiyorum kazaklarin ne bize kin gudecek bir dusmanliklari ve nede bizi vatanlarindan atmak icin planlari var.
Bur da tek gercek var o da mdurgun abinin yazisinda soyledigi gibi dis guc destekli provakasyon.
Tabi siz sunu bil miyorsunuz su anda Kazakistanin uc ayri sehrinde uc ayri is altinda sadece Enka sirketinin santiyesi var ve benim oldugum santiyede ise Italyan bir sirket baslamis ve cesitli nedenler le is onlardan alinmis ve Enkaya verilmistir.
Kullanıcı avatarı
Hakan Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Prş Kas 23, 2006 12:03 pm

herkez kendine göre doğrusunu belirtmiş ama burda başka rantlar olabilirmi tv seyretmiyorum çünkü hangisine inanıp inanmıycam konusunda muaamada kalıyorum.

Kazakistan kardeşmi aklleşmi onun kararı daha verilemedi peki bizim büyüklerimizin rantları nedir?
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir