BİR SORGULAMA

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

BİR SORGULAMA

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Çrş Tem 05, 2006 2:11 am

Merhaba kıymetli aziz, muhterem, mualla, müberra, müzekka , mütevazi ve diğergam hemşire ve hemşerilerim. Pek nedeni yokken aklıma takıldı, neden pikniğe gideriz diye, herhalde çoğumuz dinlenmek , hava almak, ortamı değiştirmek için cevabını veririz , fakat gerçekte pek öyle olmadığını düşünüyorum, herkes katılmayabilir ama pikniğe dinlenmek için giden çok ama dinlenen az insan gördüm. genelde uzun bir yolculuktan sonra piknik alanına gelinir ve yorgunluk başlar. devamında hemen mangalın başına üşüşür is ve kömür kokuları arasında et pişirmeye başlarız. bu durum yorgunluğu arttırır. zamanın büyük kısmını pişirme işlemi ile geçirdikten sonra tamda pişmeyen etleri yerken, bu işi bizden daha iyi kimsenin yapamadığı düşünürüz. sonra erkekler topu havaya dikerek sanki yılların futbolcusuymuş gibi hareketler yaparlar. bayanlar ise sofra toplama ve temzilik işleriyle meşgul olduktan sonra ya voleybol oynarlar yada el işi yaparlar. vakit akşama yaklaşınca enfes! piknik sona erer, eve gelindiğindeyse yorgunluktan don vurmuş lahana gibi oluruz. yani TÜRK USULU piknik yaparız. bu yorulmalar bize enteresan bir zevk verir. ertesi gün herkese bahsederiz. Mesela piknik sistemini geliştirebilirmiyiz. sadece aklıma takıldı paylaşmak istedim. Bunun dışında mesela yine aklıma takıldı..otobüs ve ya taksi yolculuğu yaparken yolun kenarındaki çiçekleri hiç eşimize veya sevdiğimize hediye ettikmi? tabi çiçekleri koparmadan.. önemli olan niyettir ,zulum şart değildir diye aklıma takıldı. ve yine aklıma takıldı birbiriyle küs iki insan kaldırımda karşılaşsa nasıl davranırlar. herhalde birbirinin yüzüne bakmak istemezler , veya birisi karşı kaldırıma gecmek ister. neden acaba diye düşündüm yoksa ona ' sen benim için önemli değilsin' mesajınımı veriyoruz. yoksa aslında benim için çok önemlisin. bak senin için yollarımı değiştiriyorum. mesajınımı....ve yine aklıma takıldı.. eve misafir geldiğinde neden ısrarla arkasına yastık koymaya çalışırız veya ısrarla yemesini isteriz. ona hürmet ve saygı içinmi.. yoksa ona sen nasıl rahat edeceğini ve ne zaman doyman gerektiğini anlamazsın beni dinle rahat et mesajınımı... yanlış anlamayın sadece aklıma takıldı.....ne demişler. Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim......
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Çrş Tem 05, 2006 7:10 am

sayın Meçhul.yazınız için çok teşekkürler.baya güldüm okurken :lol: dediklerinizin hepsi doğru. haftada 1 gün o da sadece Pazar olmak üzere pikniğe gidilir ve zaten tüm haftanın yorgunluğu çıkmadan bir de piknik adı altında işkence uygularız kendimize :) ama bu büyük bir zevk verir hepimize...sistemi değiştirebilirmiyiz?ben sanmıyorum.çünkü piknik alanına gittiğimizde bize şöyle mi dicekler"buyrun efendim,ormanımıza hoşgeldiniz,sizin için rezerve ettiğimiz yer,ileride 6.ağacın altıdır..."o zaman zevki nerde yer kapmanın :)
ve ayrıca evimize gelen misafirlerimize de farkında olmadan"birdaha gelirsem iki olsun"dedirtiriz belki de,ya arkasına yastık koyarız,ya ısrarla ye deriz.
ya da yazın kavurucu sıcağında ısrarla terlik giydirtiriz :lol: Ne Mutlu Türküm Diyene :)
sevgiler Merve
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Çrş Tem 05, 2006 4:53 pm

iyi bir giriş bir an söze başlamayacaksın sandım valla :D türk usulü o kadar çok garip davranış şekilleri va ki insanın bazen inanası gelmiyor bu duruma ama yinede aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

HASAN ATAMAN

Mesajgönderen Hasan Ataman » Pzt Tem 17, 2006 3:12 pm

ÖNCELİKLE GÜZEL BİR KONUYA ELATTINIZ. FAKAT YORGUNLUĞUN SABECE BEDENDE OLDUĞUNA DEĞİNİYORSUNUZ. HALBUKİ İNSANLAR PIKNİKLERİ, GEZİLERİ BEDEN YORGUNLUĞUNU DEĞİL ZİHNİNİ, RUHUNU VE BEYNİNİ DİNLENDİRMEK İÇİN YAPTIĞINA İNANIYORUM. ÇÜNKÜ PİKNİĞE GİDİPTE NÖTÜRLEŞMEDİM DİYEN BİR KİMSEYİ GÖRMEDİM HİÇ. ÖRNEĞİN MASABAŞINDA ÇALIŞAN BİR KİŞİ BEDENEN DEĞİLDE ZİHİNEN YORULUR ZİHİNİN YORULMASI BEDENE YORGUNLUK HİSSİ VERİR BUNEDENLE ORDAMIN HAYATIN SORUMLULUKLARINDAN BİRNEBZE UZAKLAŞMAK İNSANIN DİNLENMESİNE NEDEN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. TABİ HERKESİN FİKRİNE DE SAYGI DUYARIM
Kullanıcı avatarı
Hasan Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ayşe Kama » Çrş Eki 03, 2007 7:49 pm

piknik konusunda sana tamamen katılıyorum.birde ekleme yapmak istiyorum geleneksel piknik oyunlarımıza:ip atlamak ve istop oynamak :lol:
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eki 16, 2007 11:57 pm

-Yazılan yazı hakkında o kadar çok şey söylenirki ....
Ama ben sadece bir tek şey söyleyeceğim;
........Piknik yerinin, piknik sonrası o hoş olmayan manzarası !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Kürşat Ibrahimağaoğlu » Prş Eki 18, 2007 10:47 pm

evet meçhul abicim bu yazdığına en çok katılan sarahmetoğlu zeki sarıdır.uşengarluğundan gözlerini açamaz de ona uyusun uzansun.
Kullanıcı avatarı
Kürşat Ibrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir