Şahinkaya Köyünün Kıymetli İnsanları

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Şahinkaya Köyünün Kıymetli İnsanları

Mesajgönderen Cevdet Durgun » Cmt Şub 04, 2006 11:01 pm

Şahinkaya Köyünün Kıymetli İnsanları;

Biz Şahinkayalılar’ın sosyal ilişkilerimizde insan sevgisine ve insana saygıya verdiği değer ve bu ilişkilerimizdeki zenginlik ve güzellikler, güncel yaşantımızdaki medeni tavır ve davranışlarımız; içine girdiğimiz her toplumda, her zaman imrenilerek izlenmiş ve övgüyle anılmıştır. Bu özelliklerimizi birlikte geliştirecek ve hep birlikte kapılarımızın önünü süpüreceğiz.

İnternet ortamında emeği geçen tüm köylülerimize teşekkür ve minnetlerimi borç bilirim.

Saygılarımla.

Cevdet Durgun

Resim

Resim
En son Cevdet Durgun tarafından Pzt Şub 06, 2006 12:15 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Cevdet Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Şub 04, 2006 11:22 pm

Cevdet Bey,

Cok guzel bir konuya degindiginiz icin size tesekkur ederim, gercekten bizim sur insanin sevgiye insan iliskilerine cok deger veriyor, her gittigimiz yerde bu ozlelliklerimizle her zaman ovgu aldigimiz dogrudur, buda gurur verici bizler adina, son kullandiginiz cumlelere bende katiliyorum..Bu ozelliklerimizi birlikte gelistirecek ve hep birlikte kapılarımızın onunu supurecegiz.

Herkes elinden ne geliyorsa internet ortamida olsa yapmaya devam etsin.

Saygilarimla.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Şub 05, 2006 2:21 pm

Cevdet Abi teşekkürler;

Şur köyünün insanlari her zaman, her alanda lider olmuşturlar ve olmaya da devam edecektir. Bu birlikteliğimiz için tüm hemşerilerimizi kutlamak istiyorum. Daha güzel bir ortam, daha güzel bir Şur, daha güzel bir sosyal yaşam için herkes elini taşın altına soksun diyorum. Elimizden gelidiğince katkılarımız sürecektir.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Şub 06, 2006 5:44 am

Resimler çok anlamlı.........
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

surlular

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Şub 06, 2006 8:02 am

Merhabalar Arkadaşlar;

Şur köyünün insanları için yazmış olduğunuz yakıştırmaların elbet bir gün doğru olacağını ümit ediyorum. Ama Mehmet Zeki’nin yazdıklarına katılmıyorum. Çünkü Şurlular hiç bir alanda liderlik vasıflarını gösterememişlerdir. Çünkü liderlik vasıfları nedense yoktur.

Devlette yapılan memuriyetlerin dışında hiç bir Şurlu kendi öz bilgi veya zenginlik veya liderlik vasfı sıfatlarıyla bir yerlere gelememiştir. Daima birilerine mahkum bir hayat yaşamış ve her şey devletten beklenmiştir. Kendi öz imkanlarıyla kimse sanayici veya büyük tüccar olamamıştır. Şurlu olarak sayabileceğimiz sanayiciler arasında Rahmetli Osman Usta’yı ve Ahmet Karabıyık’ı ancak sayabiliriz. Bunlardan Rahmetli Osman Usta’nın İstanbul’a hicreti kendisini bitirmiş ve onun sanayiciliği tarih sayfalarına başarısızlıkla geçmiştir. Ahmet Karabıyık Beyefendi ise bugün sanayi alanında tek hakli gururumuz olabilmiştir. Kendilerinin başarılarının devamını diliyorum.

Köyümüzden hiç kimse millet vekili seçilememiş ve büyük devlet hizmetleri bile verememiştir. Bunun yanısıra köyümüz insanı kabanları ve yabaniliği hususunda bile ün salmıştır. Yabaniliğimizin tabii ki tartışılır yönleri olabilir ama köyümüze yolun ve elektriğin en son gelmiş olması bunu doğrulayıcı örnek olarak verilebilir.

Kendimizi dev aynasında görmenin lüzumu yoktur. Bahsettiğim şeylerle kendimizi aşağılamak amacında da değilim ama gerçekleri de saklamağa lüzum ve yarar da yoktur. Tarihimizi iyi analiz ederek ilerisi için iyi ve isabetli adımlar atarak kendimizi topluma yararlı birer birey haline getirebilmek hedefimiz olmalıdır diye düşünüyorum.

Haydi herkes kapısının önünü temizlesin.

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Şub 06, 2006 4:05 pm

Bu konuda daha önce yazılar yazılmıştı.Fakat gün geçtikçe yazılanların ne kadar yüzeysel olduğu malesef anlaşılmıştır.Bu site kuruluş aşamasından bu güne kadar hepimize ayrı bir heyecan katmış,daha önce görüşlerini,düşüncelerini bilmediğimiz arkadaşların yaklaşımlarını öğrenmiş bulunmakta ve bundan da mutluluk duymaktayız.Gün geçtikçe insanların birbirini anlaması ve diyalogların artması gerekirken tersi bir sürece girmiş bulunmaktayız.Ben bu durumun geçici olduğunu düşünmekteyim.Zaman ilerledikçe aslında bu küskünlüklerin bir incir çekirdeğini doldurmadığını göreceğiz.Aslında Mehmet ağabinin hastalanması bu süreci bu noktaya getirdi diye düşünüyorum.

Ben yinede Şahinkayalıların yavaş yavaş kendilerini ifade etme özgüvenini artırdıklarını,önümüzdeki aylara ve yıllara damgalarını vuracaklarını düşünüyorum.Belki içimizden şu anda iyi bir sanayıcı yada milletvekili çıkartmamış olabiliriz fakat sayısız doktorumuz,mühendisimiz,hukukçumuz,öğretmenimiz bu ülkede onurlu hizmetler vermektedir.Düşünün son 15-20 yılda bu aşamalara geldik.Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz ölçüde başarılı olabileceğimizi aklımızdan çıkartmamalıyız.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Şub 06, 2006 5:24 pm

Değerli dostlar;

Aynı davula vurmayı bırakalım. Biraz özeleştiriler yaparsak kendimizi daha iyi tanıyabiliriz diye düşünüyorum.

Kuşmer yaylasının bize bıraktığı nostaljik izlere kanmamıza gerek yok. O günler geçti ve bir daha asla geri gelmeyecekler. Oturulmaz yaşanılmaz ve belki de temiz havanın haricinde herşeyi pahalı olan köyümüzün bizi kandırmasına müsaade etmeyelim. Bizim köyümüz ne kadar yaşanmaz ve pahalı olsa da bu koyu hiç bir zaman unutmayacağız ve her zaman imkanlarımız ölçüsünde oralara gitmeye ve hatıralarımızı canlandırmaya gayret göstereceğiz. Çünkü tarihimiz, büyüklerimiz ve mezarlarımız orda. Ama bütün bunlar köyümüzün yaşanmaz olduğunu değiştirmez. Kendimize ısrarla şu soruları sormalıyız:

Niye sanayicimiz yok?
Niye zengin bir insanımız yok?

Bu iki net soru aslında çok önemli. Kendimizi diğer köylerle kıyaslarsak Bir Hopşeralı bir Zenolu, bir Fotinoslu, bir Holayisali zenginin varlığı belki de bütün Şur köylülerinkinin toplamından 10 kat fazladır. Tanıdığım bütün köylülerimiz içinde 500.000 doları olan bir kişi bile yoktur. Mesela Hopşera’da Türkiye sıralamasında ilk yüze giren bir kaç kişi vardır.

Mesela Kurşunoğlu gibi bir bilim adamı vardır. Ama güya biz okumuşluğumuzla övünürüz ama bir yere kadar ancak gidebilmişiz. Mesela bir büyük turizmcimiz yok ama Hopşera’da Antalya sahillerinde 1000 yatak kapasiteli oteli olan adam var. Zenolu Cevahir’in İstanbul’da koskoca otel gökdeleni var. Yine Fotinoslu’larin benim bildiğim 5-6 değişik fabrikaları var. Bütün Hopşeralılar’ın ihracatı belki de bir milyar dolardır. Ama Şur’dan acaba kim ne kadar ihracat yapmıştır bilemiyorum. Belki tanımadığımız veya öyle çaplı birisi olduğunu tahmin etmediğimiz birileri de olabilir. Ama onlarda kendilerini satmaktan maalesef aciz ki biz onları tanımıyoruz.

Bütün bunları bilmek bize kamçı olur diye düşünüyorum. Özeleştirilerimize devam edelim. Şurlular hepinizi selamlıyorum.

Hasret UYGUN
MOSKOVA
En son İlyas Hasret Uygun tarafından Sal Şub 21, 2006 10:34 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Sal Şub 07, 2006 4:29 pm

şurlu olabilmek
değerli abim hasret abinin köyümüz insanları için dediklerine birazda olsa katılmamak elde değil ama olayı tamamen belirgin örneklerle acıklamak köyümüz insanını bu kadar pasif görmek halkımıza haksızlık yapılıyor zannındayım.

herşey sanayi ve ticaretle olmuyor sanırım.bir memleketin kalkınması için en önemli şart eğitimden geçiyor bu da çaykaradaki köyler içinde en yüksek oranda bizde mevcuttur.her köyden bir veli şurdan kim olur olur sözü sanırım bu tez için yeterlidir.
ticari alanda ki gelişemememizin nedeni sanırım köyde hakim olan memur sınıfının çocuklarını bu alanda yönlendirmesinden kaynaklanıyor.devletin kapısına bir anahtar uydur gerisini boşver mantığı yavaş yavaş arkadan gelen nesile kılavuz olmuş ve memur kesimin artmasına yol açtı ve bu durumu sebebini birazda anne - babalarımızdan sorgulamamız gerekiyor
arkadan gelen nesil bu durumun farkına varıp ticari ve diğer alanlarda hızla sektörleri eline alacağından hiç şüphem yoktur
bugün hopşera diye övdüğünüz köyde bir tane boşta gezen insanın olmamasının en büyük nedeni okuyamayan gençleri hopşeranın bürokratları tarafından devletin resmi dairelerine sokulmalarından ileri geliyor birtane belirgin örnek verdiğiniz profesör de sadece hopşerada doğmuştur. köyümüzde ki profesorlerin dünya çapında tanınmamaları bizim geri kalmışlığımız anlamına gelmez.

şuphesiz sanayi ve ticari anlamda geri kalmışıs ama bunu dünyanın sonu gibi görmek bu alanda yatırım yapan siz değerli arkadaşlarımız için kamçıdan ziyade yular olacağı kanaatindeyim.

saygılarımla
şur köyünün insanı en iyisine layıktır
devam edecektir
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

TEŞEKKÜR EDERİM !!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt May 13, 2006 11:54 pm

.....SELAMUNALEYKÜM,

....Kim ne derse desin bu site sayesinde; tanıyıp da kaybettiğim birçok köylüme kavuştuğum gibi,birçok köylümle de yeni tanışma fırsatını yakaladım.Emeği geçenlere bir defa daha teşekkürlerimi sunuyorum.

....Selam ve sevgilerimle....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Arif Karabuyuk » Prş Haz 22, 2006 9:15 am

VERMEDİMİ MABUT NE EYLESİN SULTAN MAHMUT. DEMİŞ ,FİKİRLERİNE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL ELBET, AMA BİR LAF VARDIR ;GÜNEŞE MEKTUP YAZILMAZ, NASİPTEKİ DE BOZULMAZ .DİYE,BİZİM HALA OĞLUYLA İŞLERİNİZ TIKIRINDA GİTSE İDİ BELKİDE BAHSETTİĞİN ŞAHISLARIN İÇERİSİNDE SENİDE GÖREBİLİRDİK AMA NASİP NE İSE O.BUNU BÖYLE BİLMEK VEDE ELBETTE ÇALIŞMAK GEREK.
Kullanıcı avatarı
Arif Karabuyuk
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Sever » Prş Ara 28, 2006 1:55 pm

Ben şurda doğdum ama Samsun da büyüdüm.Rahmetli Anam ve Babam bana Şur u sevdirdi.Herkeste evladına sevdirmeye gayret etsin.Şurda doğup büyüyen orada çobanlık mezirecilik yaylacılık yapan çeşme başlarında Horon oynayanlar sizler benim şuru sevdiğimden daha çok sevmeli ve özlem duymalısınız ki bende size özeneyim bir Kösemeroğlu olarak sevgilerle
Hasan Sever

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Cum Ara 29, 2006 12:41 pm

Belki de köyümüzden bir tek fabrikatörün çıkmamış olması, bir tek zenginimizin olmaması insani özelliklerimize ilişkin bir durumdur. Binlerce insanın yaşadığı bir köyde (ki yüksek okul okuma oranı da oldukça yüksek) bir tane fabrikatörün olmaması sanki oraya işaret ediyor. Fazla paylaşıyoruz belki. Belki para kazanmaktan daha farklı şeylere değer veriyoruz ve öyle yaşıyoruz. Akıl, kültür, fikirsel birikim vs.. başarıya ya da zenginliğe diyelim denk bir şey değil ki. Biz 10 milyarı bir araya getirdik mi nerede bir iş kursakta daha çok para kazansak derdine değil gidip Kuşmer'e ev yapsak, gidip köye ev yapsak, anne babamıza kardeşimize biraz daha iyi yaşama olanağı sağlasak ve benzeri insani eylemlerin peşine düşüyoruz, hamur böyle. Şimdilik hemen hemen istisnasız ortak özelliklere, ortak değerlere sahip Şur. Bu ilahi bir sebepten kaynaklanmıyor, piyasa ile tanışalı topu topu 50 yıl olduğu için daha önceki tarihsel döneme (olumlu ve olumsuz) ait değerler henüz silinemedi insanlarımızdan. Zeno ve diğer köylerde durum biraz daha farklı, kollektif yaşama ve paylaşma kültürü oralarda bizimki gibi olmadı hiç bildiğim kadarı ile. Çürük çayırı, parakaf ve benzeri yaşam alışkanlıklarının Türkiye'de ya da dünya'da son bir kaç yüz yıllık tarihsel süreçte benzerinin olmadığını sanıyorum. Sonuç olarak da bu özelliklere sahip insanlardan da maddi anlamda bir büyüklük oluşmuyor. Yazdıkların evet olayın bir tarafını açıklıyor, ben de diğer yüzüne dokunmak istedim. Selamlar, sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Uğur Uygun » Cmt Şub 02, 2008 10:36 pm

hasret abi dediğin doğrudur şur köyünden hiç bir devlet adamı çıkmış olaiblir ama zenginde cıkmamış olabilir zengin insanımız yok derken, benim düşüncem parayla zenginlik olmaz herşey insanın kalbinde biter, şur köyünün insanındada bu iyiniyet oldumu hiç bir zaman boynu bükük olmaz oldurmaz...

saygılarımla...
Hakan Uğur Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir