Yaylamızın ve Köyümüzün Mimarisi Üzerine.

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Mesajgönderen Özcan Onat » Cmt Ağu 25, 2007 8:57 pm

türkiye amlakit yaylası

[/img]http://www.flickr.com/photos/poginali/1152734515/[img]
[/img]http://www.flickr.com/photos/poginali/347767633/[img]
Resim

gürcistan tusheti

Resim
Resim
Resim

daha nice yerler ve mekanlar bu güzelliklerin korunması dileğiyle....[/code]
Kullanıcı avatarı
Özcan Onat
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

cevap

Mesajgönderen Ayşe Kama » Prş Eyl 13, 2007 7:13 pm

canım numanım çok güzel yazmışsın.sana tamamen katılıyorum. öpüyorum seni
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Eyl 14, 2007 5:55 pm

İlkay ve Bülent arkadaşımızın dediği gibi bu konu daha önce de gündeme geldi böyle güzel bir tartışma konusu açılmıştı.Fazlaca da ilgi gördü sanırım .Fakat birlik olup ,birlikte hareket edilip köymuhtarı ,ihtyar heyeti ve tüzel kişiliklere bu konuları ,sorunları ve bu konuyla ilgili önerileri iletme fırsatını mı desem ,şansını mı desem her neyse sorunu çözecek mercilere ulaşılmamış bu iş sadece sanal alemde kalmış oldu.
Mesele yine döndü geldi bakıyorumki gençlerden ihtiyarlara kadar herkes aynı şeyden şikayetçi.Yayladaki kötü görüntülerden(bilinçsiz yapılaşmadan vs) her yaş gurupu rahatsız.Otantik yapıdan tutturunda,geleneksel yiyeçeklerden,oyunlardan her şeye kadar bir kültürel yozlaşma var.
Bazı arkadaşlarla telefonda , başka iletişim araçları ile veya başka ortamlarda konuşuyorumda yaylaya niye gelmiyorsunuz diye de.Herkes yayladaki bu sorunlardan dolayı şikayetçi onun için gelmiyorlar.Eski günlerdeki yayldan hiç bir eser kalmadığını ,eski kültürel yaşamdan hiç bir eser kalmadığını sadece yaylaya gitmek için gidildiğini söylüyorlar onun için köye geldiklerinde dahi yaylaya çıkmadılarını söylüyorlar.
Bu sorunları ;burada bu kış derinlemesine tartışıp bir komite oluşturup köy muhtarı,ihtiyar heyeti veya köy derneğine iletip en kısa zamanda bir önlem alınması gerektiğini düşünüyorum.
En azından bundan sora betonlaşmaya izin verilmemesi,
bu güne kadar yapılan beton binaların dış cephelerinin ahşapla kaplanması,
bu yıl olduğu gibi şenliklerin kendi içimizde geleneksel kuşmer kültürüne uygun şekilde yapılması gerktiğini
............................
,....................................
bu şekilde sorunları sıralayıp bir komite oluşturup bildirmekte fayda var.
şimdilik bu kadar devam ederseniz bende ederim. :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cmt Kas 03, 2007 12:17 am

Eger birisi bana nasıl resim koyacagımı öğretirse bahsettiklerimi örneklemek isterim. Resim sponsoru aranıyor..
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Kas 04, 2007 2:34 pm

:arrow: Numan,
Bu konu ile ilgili sayfamız vardır....
"Soru-cevapla Bilgisayar-İnternet problemlerimizi çözelim" sayfasına sorunu yazarsan bir bilen sana yardımcı olabilir.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Naci Altuncu » Prş Kas 08, 2007 11:33 pm

Numan 'cığım. Yaylanın mimarisi ile ilgili görüş ve önerilerini gururla ve zevkle okuyorum. Görüş ve önerilerine aynene katılıyorum. Yayla da baba ocakparasında taç çamur ve ahşaptan bir ev yapacağım. Yani param olduğunda ilk iş olarak Harcı çamurdan taş duvarları ve ahşapiç donanımı olan bir ev yapacağım . Örnek olabilecek bir ev. Ustalarım ve malzemem hazır. Kulur Hafız Mehmaet Usta duvarlarını yapacak . Mehmet Kazancı' da ahşap kısmını. Tek tereddüdüm var . Banyo tuvalet. Fayans döşemeyi düşünüyorum ne dersin. Seramik te topraktan yapılıytor. Proje olarak ta bana yardım etmeni istiyorum. Naci Amcana yardım etmekten kaçınmazsın.
İyi ki mimar ıoldun. Muhalif ve doğacı bir mimar olacağına inancım tamdı.
Öpüyorum.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Numan Kama » Cmt Şub 23, 2008 5:31 am

Naci Amcacım tabi ki kacınmam. Evet dedigin gibi oldum sanırım betonu sevemedim bir türlü... beton insanı kısıtlıyor ve standartize ediyor. halbuki yüzyıllarca süre gelen gercek bu degil. bizim fındık sermek icin nasıl özel bir mekana ihtiyacımız varsa, egelilerin de kendi ürünleri icin var. dogu anadolu evlerinin kendine özgü insanlarının yasayıslarını tanımlayan farklı özellikleri var. her yörenin farklıdır bu yapı. Demem o ki yapıların mimarisindeki bu degisim apaçık kültürün ve yasayısın getirdiği bir farklılıktır. Betonda ise ruh yoktur. kimlik yoktur.
Duyarlılığına cok tesekkür ediyorum. Bil ki bundan gurur duyarım benim icin bir bakıma dinlence bile olur böyle bi proje yapmak. Bence toprağını seven insan sadece görüşleriyle yada hal hareketleriyle olunamaz. Kültürümüzü korumalıyız biz cocuklarımızda horon tepsin, bizim gibi büyüsün diye. Yaylada da köyde de betona hayır. Balın en safı, en değerlisi, en doğal olanı arıyoruz ise yasadıgımız yerinde en doğalı ahşap ve kagir yapılardır.
Ben vatanımı yurdumu köyümü yaylamı seviyorum. onun doğasına yakışmayan betonu yapmak birgün elbet belki bana belki torunlarıma -ama elbet- zarar olarak dönecektir. Bu yüzdendir tepkim.
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir