Hava Açti Hayden Çayira

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Hava Açti Hayden Çayira

Mesajgönderen Hakan Ayan » Pzr Mar 19, 2006 8:23 pm

Ya Ağustos ayının Son Günleri Yada Eylül ayının ilk günlerindeyiz...

Sabahın ilk ışıkları, güneşin doğup doğmayacağı mechül...Yani hava iyi de olabilir kötü de...ama ya iyi olursa ...bu ihtimali göze alıp uykulu uykulu bir okadarda sinirli sinirli vuruyoruz mezire yoluna ...Sanmayın sadece biz varız yolda aşağı mahalleliler farkı kapatmak için çoktan yola koyulmuşlardı bile... Bir taraftan hızlı hızlı yürürken bir taraftan da geri dönüp Zeno yada holo tarafından duman gelip gelmediğini kontrol ediyoruz... Çünkü buralardan sis duman gelirse gitmemize gerek kalmayacak...
Ama mubarek duman bugün geç gelecek belki da bu gün bir mucize olur da gelmez..
neyse ha babam de babam vurduk iftergodi kıranına ooooho millet çoktan kesmeye otları sermeye başladı bile bu arada mubarek güneşte ilk ışıklarını kazankıran taşlarına çaptırmaya başladı...
Kullanıcı avatarı
Hakan Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yahya Ataman » Pzt Mar 20, 2006 8:58 am

birazdan gelur holo arkasindan duman:)
Kullanıcı avatarı
Yahya Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Mar 20, 2006 9:36 am

Gene çayirciluk mi? Duşurdun beni sikintiya ....
En son Sami Ayan tarafından Sal Eyl 05, 2006 2:22 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Mar 20, 2006 7:58 pm

Oyyyyy o gunesi gorunce insana sarar bir yandan sevinc , bir yandan usenmek, ama dumanin gelme ihtimali hala var :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Cum Tem 21, 2006 9:51 pm

hakan böyle bir çok anım var solomalarda yangunlar da ey gidi günler
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Cmt Tem 22, 2006 7:34 am

:( hava eyi diye çıktık yola aç karnına yemeği mezirede yeyeceğiz yemek hazırlanırken bizda biraz keselum deduk derken yemek hazirlandi yemeğe gittuk yemeği yeduk dışarı çıktığımızda ortalukta güneş müneş yok :roll: hertarafi holodan gelen duman kapatmiş biz oturduk meşvere yapmaya keselummi? kesmeyelummi? bekleyelum derken bireden yağmur başlamazmi hazirla çantanı vur sırtına yallah aşağa .......... velhasılı kahvaltı için çıktık mezireye onuda yaptık artık gitmek gerek köye......
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

mezire geceleri

Mesajgönderen Alptekin Gökhan Şahin » Sal Ağu 01, 2006 5:09 pm

onu buni bilmem ama gün son saatlerine kadar sallarsun kerendiyi terlersun, içersun buz gibi suyi vel hasul dedunuz ya duman sarar dört bir yanı... 15 günlük bir mezire sefam oldu(sefa deyurum şaka etmeyurum) danlatamam tadini. ha canumuzda çıkmadi değil. akşam parakas var in aşağı sabah çayır var çık yukari, hey gidi o günler. hele dumanli havada samilerin evininun arkalarında bi düzlük var yol kenarında oradaki futbol maçı eeehh be gideyurum memlekete siz okuya durun. gene geldi akluma o günler. ama hele gece sessuzluğu çökünce yılduzları seyretmek bi başka oluyor şahinkaya başlarında...
Alptekin Gökhan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

yakrop

Mesajgönderen Metin Kuzu » Çrş Ağu 23, 2006 10:37 am

ya neydi o eski günler.Tabi ben
um v ebenum gibi eskiden kerenti sallayanlar içun.

Ben yakroplarda çok kestum.
O dumanun murutlarun ordan yere yapışarak gelişi yok mi.
insan o koskoça mezirede sadece önini görelilurdi.Ama bida o birden bire
sisin kalkmasi yokmi onunda tatına doyulmaz. Sanki hayata yeniden gelmiş gibi.
Yalnız pek fazla yapamadığım mezirecilik(yani 15-20 gün orda kalmak) içimde uhde kaldı. Gerçi daha 11-12 yaşlarıdayken kalırdım biraz ama mezire paragafı yapacak yaşlarımda olamadım oralarda.

Hep anlatırlar benden biraz daha eski olanlar. Ben sadece hayal etmekle yetinirim.

Of of paragaf dedumda yayladakiler akluma geldi.
Ama bu konuya girmeyeyim. İstanbulda dururken bu çok zor geliyor bana
Kullanıcı avatarı
Metin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

sımdı

Mesajgönderen Sercan Deliömeroğlu » Pzt Şub 19, 2007 12:17 pm

sımdı olsam cayırda da yesem otlarını baba ya ama hayat buna ızın vermıyo hayatttttt
Sercan Deliömeroğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Uğur Uygun » Prş Nis 19, 2007 8:24 am

arkadaşlar hava acdı ama her an orda hava değişe bilir güneş olsa bile oralarda hava soğukdur ama yaylada senliklere katılıpda orda horon oynamadınmı üşürsünüz ve hava size soğuk gelir

ama poynayıpda terlediğiniz zaman orda size hava okadar sıcak gelirki ordan hiç birşey anlamassınız bunun dolasıyla sizlerin hepinizi sultan murat yayla senliklerine bekliyoruz bendee ordayım bu sene..
Hakan Uğur Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Nurhayat Ayaloğlu » Pzt May 19, 2008 2:15 pm

Eydi günler sabah henüz açmamış anambağırır kalkın hava actı öğle ezanı okunuyor halbugi karanlık ne yaparsın kalkmaktan başka caren yok uyur bir halde çık yola yollar kalabalık hava iyi mezireye cıkana kadar yoruldum otları ser işte o mezire cayı insanda yorkunlukmu bırakır çayı içince ancak ayılırdık ama her şeye rağmen o günler çok tatlıydı geriye dönüşümü olmayan günler.>>>>>>>>>>>>>>>
Nurhayat Ayaloğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir