çok güzel paylaşım oluyor ben de kendi çapımda gereksiz bir bilgi vermek istiyorum.....
arkuri= düz kelimesi orhon abidelerinde geçen "türkçe" kelimelerden biridir. bunu milliyetçilik olsun diye söylemiyorum; sadece, ortaasyadan gelen bir toplumun unuttuğu bu kelimenin çaykara-sürmene ve çevresinde hala kullanılması garibime gitti.... bu bilginin kaynağı; 19 mayıs üniversitesi pfoesörlerinden dursun ali akbulut......gereksiz bir bilgi ama eminim sizin için de farklı bir bilgi olacak.......
Değerli arkadaşlar....!!!
Meğer 'KARADENİZ LEHÇESİ' Sayfasının yanında o konuya yakın bu sayfada varmış...!!! Dedimya ...Maşallah bizim site bir derye...Nereye dalarsan dal çok güzel şeyler var...Ama şurdan şunu söyliyeceğimki Lütfen butür orijinal sayfaları ana sayfalarda veye GÜNLÜK TANIŞMA- KAYNAŞMA Sayfalarında dile getirin...!!!Benimgibi meraklı biri bu sayfaları yeni yeni keşfedebiliyorsa başkaları nezaman keşfedecek????Belki başkaları buralara yazanlardan çok daha güzel şeyler yazacaklar...!!!Lütfen öncelikle yetkililerden sonrada ilgililerden bu konuya belli zamanlarda ve sayfalarda dikkat çekeli...!!!Gerçekten kendi kendime kızdım ve utandım....!!!
Gelelim yazılan mahalli deyimlere,Hepsine göz attım.Yazanlardan ALLLAH razı olsun emeklerine sağlik amaaaa...!Malesef bunların %90'ı Rumca...Biz bunları aramıyoruz..Biz yöremizde konuşulan ve rumca olmayan mahalli kelime ve deyimleri arıyoruz ve yaşatmak istiyoruz...
Bu konuda bilen arkadaşlardan yeni açılan YÖRESEL DEYİMLER sayfasına destek bekliyoruz....
Şunuda buradan ifade edeyimki...
Mahalli dilimize tamamen yer etmiş birkaç rumca kel,imelerde olabilir tabiki olacak onlarıda kabul edebiliriz diyorum acizane...Ama bu konuda da eleştirilere açığız...Tartışa tartışa doğruyu bulacağımızdan eminim....!!!!!