PROF.YAYLA KEMALİZM TARTIŞMASI BAŞLATTI

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cum Ara 15, 2006 11:26 pm

:-)))))
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Cmt Ara 16, 2006 10:03 am

Prof. Yayla'ya karşı 329 imza

İnönü Üniversitesi öğretim elemanları, Yayla'yı Atatürk hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirdi

İnönü Üniversitesi'nden 48 profesör, 62 doçent, 86 yardımcı doçentle 133 araştırma görevlisi ve okutman, Atatürk ve Kemalizmle ilgili sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı kınadı. 329 imzalı bildiride "Mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden birtakım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır" denildi.
AKP'nin İzmir'de düzenlediği toplantıda sarf ettiği "Neden her yerde aynı adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar" sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi'nde derslere girmesine izin verilmeyen Yayla'ya, İnönü Üniversitesi'ndeki meslektaşlarından da tepki geldi. Öğretim elemanlarının imzaladığı metinde, "AB'den daha fazla nemalanabilmek adına, Atatürk'e ve kurduğu çağdaş cumhuriyetin kazanımlarına saldıranları kınıyor, yapılanlara seyirci kalmayacağımızı, bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini kamuoyuna duyuruyoruz" denildi. Bildiride şunlar vurgulandı:

'Şaibeli projeler'
"Son yıllarda AB sevdası adı altında tohumları ekilen, şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır. Hatta bu etki, Türkiye'nin kurucusunun ünvanıyla anılan üniversitemizin profesörüne kadar nüfuz etmiş ve onu, ulu önderin resim ve heykellerinden bile rahatsız olacak noktaya getirmiştir."

16/11/2006 tarihli milliyet gazetesinden alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Cmt Ara 16, 2006 10:07 am

Arkadaşlar yukarıdaki tarih yanlışlıkla 16/11/2006 yazılmıştır.

Doğrusu: 16/12/2006 tarihidir.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Cmt Ara 16, 2006 5:19 pm

caner kama demişki;

sevgili sanal şur köyü ahalisi yukarıdaki makale çok uzun olduğu için tamamını okumadım...çok özür diliyorum...anladığım kadarıyla prof. yayla'nın kemalizmi eleştirmesini hazmedememe gibi bir durumunuz var...ab fonlarından 450 bin dolar aldığını iddia eden haberlerle adama saldırıyorsunuz......
...şunu söylemek istiyorum kemalizm nedir,ne değildirin ayrımızı yapamadığımız için herhalde böyle yorumlar yapıyorsunuz.kemalizmin temelinde çağdaşlaşma anlayışı vardır.o nedenle böyle bir fikrin sürekli kendini yenileyen bir anlayışı vardır kemalizm asla değişmez doğrular! değildir.....
...kemalizmi eleştirenlere de vatan haini,satılmış muamelesi yapmayın..tabi ki eleştirilecek chp gibi statükocu atatürkçülerin arkasından gideceğinize kendi fikrinizi oluşturun,kendi fikirlerinizi savunun başkalarınınkini değil..!
...lütfen,irtica geçmişteki kurumların veya geçmişteki hayatın savunuculuğunu yapmak ve gelişmenin önünde durmaktır...ve irtica dine de mahsusu değildir şimdikilerin savunduğu gibi....irtica yeni fikirlere karşı çıkan eleştirileri kabullenmeyen örümcek beyinliliktir....Sizlerden rica ediyorum kafanızın içindeki örümcek ağlarını temizleyin bakın o zman daha berrak düşüneceksiniz............DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR.........STATÜKOCULUĞA HAYIR.....

Caner Kama kardeşim,önce, cevaben yazdığı yazılarda üslübuna dikkat edersen, tartışmaları daha sağlıklı götürme imkanını kaybetmemiş oluruz...

Statüko nedir?...Statüko her zaman yıkılması gereken midir? bu sorulara doğru cevaplar vermek zorundayız.

Diyelim cumhuriyet, bir statökodur.

Diyelim demokrasi,aslında buda statökodur.

Yani bütün kurallar bütünü ilk oluştuğu andan itibaren statükodur.Bütün toplumun üzerinde anlaştığı değerlere, statüko diyerek saldıramayız.Statüko kelimesi, burda bir aldatmacadır.

Referansımız, bana göre statüko değil,bütün toplumun üzerinde anlaşıp anlaşmadığı ve insanlığın binlerce yıldır oluşturduğu temel hak ve özgürlükleri,değerleri içerip içermediğidir..İşte o zaman tartışmaya açıp, değiştirmeye çalışmak bize hak olur.

Bu açıklamalarımın ışığında,Kemalizm ve Mustafa Kemal de tartışılabilinir.Ancak,önceki yazımda da söylediğim gibi,sözün namusu vardır.Yani bir bilim adamı bilimsel ahlağın öğretisiyle konuşmak mecburiyetindedir.Aksi bilime ve bilim adamına olan güveni zedeler.Fikir ileri sürmek için hiç kimsenin paraya ihtiyacı yoktur. 450 000 Euro'ya hiç ihtiyacı yoktur.Mustafa Kemal'e " bu adam" diye hitap etmenin bilimsel bir fikirle hiç ilişkisi yoktur.Bunun eleştiriylede ilişkisi yoktur.

Tartışmanın seyrini çok fazla bozmamak için, şimdilik, burada bitiriyim...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzr Ara 17, 2006 10:17 pm

Provekasyon kokan yazını okudum Sayın Caner KAMA.Ah şu örümcek kafalarımızı bir yıkayabilsekte senin gibi çağdaş kafalı bir hal alabilsek.Ama olmuyor can çıkar huy çıkmaz derler ya.Onun için sen YAYLA gibilerini savunacağına dön birazda bu örümcek kafalılar ne diyor ona biraz bak.Korkma örümcekler bizim kafamızı sarmaktan senin aydınlık kafana ulaşmazlar.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Pzt Ara 18, 2006 11:08 am

....sevgili arkadaşlar ben, bu konu hakkında burada görüş bildiren kişiler hakkında örümcek kafalı demek istemedim...yanlış anlaşıldıysam özür dilerim amacım buradakileri aşağılamak değil! bunu bilmenizi isterim....
....statüko konusuna gelince;statükoyu değişmez kurum ve düşünce anlamında kullandım...burada da statüko deme amacım her anlamda değişim yenileşme değil....ewet insanlığın ortak değerleri vardır ve onlar insanlık faydasını gözettikçe devam edebilir.
....ama değişmez gelişmez fikirler olamaz bence...
.....yine söylüyorum, kemalizm gelişimi yani çağdaşlaşmayı bünyesinde barındırır, bu nedenle eleştirilere de açık olmalıdır. heralde siz de benimle aynı fikirdesiniz. o zaman eleştirileri kabul etmeliyiz......

.....burada kendi fikirlerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum, ben yayla'nın avukatı falan değilim sadece ona, düşüncelerini sesli bir şekilde dile getirdiği için aşırı tepki gösterilmesini anlayamadım....

...bir bilim adamı düşüncelerini dile getirdi diye üniversitedeki görevinden alınmamalı, bu hareket bilime ve bilim adamı ruhuna uyar mı?......

.......tahammül ettiğiniz için teşekkür ederim...yazabildiğimce fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim....kimseye de "örümcek kafa" yaftası yapıştırmadım buna da hakkımın olmadığını da biliyorum............TEŞEKKÜR EDERİM...
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Ara 18, 2006 2:20 pm

O zaman sorun yok Caner Kardeşim.Şimdi konuyu tartışabiliriz.Burda karşı gelinen Yaylanın düşüncelerinden çok onun Cumhuriyet halkalarını zayıflatma çabalarıdır(Ki yazının tamamı okunursa bu açık olarak gözükür).Birde Dış kaynaklarca düşünce ve maddi olarak beslenmesi tepkiyi birazdaha artırdı düşüncesindeyim.Yoksa ben ilk yazımda da belirtiğim gibi Atatürkü ve ya Cumhuriyet düşüncesini statik(durağan) değilde dinamik(gelişen) bir yapıda olması gerektiğini belirtmiştim ve burdaki arkadaşlarında tamamı bu düşüncededir diye düşünüyorum..Selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Ara 19, 2006 7:29 am

Hangi kafaya orumcek kafa denir?
Ilkay yazabilirmisin?

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Ara 19, 2006 8:30 am

Hasret polemiği artırmak istemiyorum.Ama illada öğrenmek istiyorsan bu düşünceyi ortaya atan arkadaşımızla özel mesajlaşarak öğrenebilirsin.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş Ara 21, 2006 11:59 am

....örümcek kafa deyimini ilk ben yazdım...niçin yazdığımı da heralde tam anlatamadım... yine açıklayayım; bu deyimi farklı düşüncelere kapalı, durağan fikirleri savunan, ufku dar,gelişime kapalı insanlar için kullandım....burada özel olarak kişileri kastetmiyorum, genel anlamda kullanmak istedim...bu yüzden yazdıklarımı kimse üzerine alınmasın lütfen....artık bu konuyu da daha fazla irdelemeyelim lütfen kendimi suçlu hissetmeye başladım.....
......sadece düşüncemi sizlerle paylaştım, farklı düşünebilirim sizler de farklı düşünebilirsiniz önemli olan bizim konuyu birbirimize saygılı bir şekilde açıklayabilmemiz.......
....bu konu hakkında yani "kemalizm" hakkında konuşacak birşeyimiz kalmadı...zira çoğunluğumuz bu düşüncenin temel taşları hakkında hemfikiriz..........
........konu sadece yayla, onun açıklamaları ve onun başına gelenler...yine tekrarlamak istiyorum sayın yaylanın görevinden alınması bence bir hatadır.....tbmm başkanı sayın arınç'ın dediği gibi bir linç kampanyasıdır........................TEŞEKKÜRLER
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Prş Ara 21, 2006 12:27 pm

YAYLA İÇİN ÜZÜLMEYİN.NASILSA İLK SEÇİMDE MECLİSTEDİR.SİZ KENDİ HALİNİZE YANIN :D
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş Ara 21, 2006 12:31 pm

burada üzüldüğüm yayla değil onun şahsı adına üzülmüyorum....ben olaya bilim adamına yapılanlar penceresinden bakıyorum....bilim ve bilim adamı özgür bir ortamda hayat bulur......onu engellemek veya cezalandırmak demokratik bir ülkede olmaması gereken bir hareket.................eğer ülkemizde demokratik bir ortam hala oluşturamadıysak bizim hedefimizin avrupa birliği değil afrika birliği olması lazım...........ben böyle düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Cum Ara 22, 2006 7:57 am

ÜLKEMİZDE BİLİM ADAMLARINA YAPILAN HAKSIZLIKLARI DEĞERLENDİRMEK İSTEYENLER ÖNCE 1402 LİKLERE YAPILANLARI DEĞERLENDİRMELİ.EĞER AMAÇ BİLİME SAYGIYSA TABİ.ÜNİVERSİTE OKUYUPTA KÜRSÜLERİN KİMLER TARAFINDAN NE ŞEKİLDE ELE GEÇİRİLDİĞİNİ BİLMEYENİMİZ VARMIDIR.

BUGÜN BİRÇOK İNSANIN DİLİNDE YER EDİNMİŞ BİR SÖZCÜK VAR.'HOCAM'.EMİNİM BİR ÇOĞUMUZ GÜNLÜK YAŞANTIMIZDA ÇOKCA KULLANIYORUZ.BELKİ ADINI UNUTTUĞUMUZ KİŞİYE SESLENİRKEN BELKİDE KARŞIMIZDAKİNİ ONORE ETMEK ADINA.OYSA BU SÖZCÜK 12 EYLÜL SONRASINDA, ODTÜ DE, ÜNİVERSİTELERE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (BİLİM ADAMI) OLARAK ALINAN YETERSİZ VE YETENEKSİZ KİŞİLERİN DÜZEYİNİ GÖSTERMEK İÇİN , ÖĞRENCİLERİN TEMİZLİK GÖREVLİLERİNE HİTAP ŞEKLİDİR.

HAKLISINIZ SAYIN YAYLA VE ONUN GİBİ BÜYÜK ŞAHSİYETTEKİ HOCALARIMIZA HAKSIZLIK YAPILDIĞINA İNANIYORUM.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Pzr Ara 24, 2006 6:44 pm

Profesör Yayla fikir beyan etmiyor, görev ifa ediyor. İki eylem arasındaki fark çok açık değil mi?
Kimse Kemalist olmak zorunda değil, hiç kimse Mustafa Kemal'i sevmek zorunda da değil. Çok farklı şeyler düşünüp bunları ifade edebilir herkes. Üniversite kürsüsü ise bunun en özgürce yapılması gereken ve o iradeye sahip olanlar tarafından yapıldığı yer. Avrupa'nın ve ABD'nin Türkiye ulusal devletini tasfiye projesine dahil olan, oradan yemlenen ve onun düdüğünü öttürenlerin ise sahip olduğu bir hak yok. Türk ulusal kurtuluş savaşına hakaret eden, onu bir gerileme olarak görenlere neyin özgürlüğü tanınacak? Kendi uşaklığını millete bir elbise olarak giydirmeye çalışanların ne üniversite kürsüsünde ne de vatan topraklarında yeri yok. Dikkat edilirse bir kısım "sol" ve bir kısım "sağ" birlikte saldırıyorlar Kurtuluş savaşımıza ve onun önderlerine. Keza bir kısım sol ve bir kısım sağ da birlikte göğüslüyorlar o saldırıyı. Mesele "fikir" meselesi değil. Mesele saf meselesidir. Yurdundan yana olanlarla, ajan faaliyeti yürütenler meselesi. Ve hiç bir ulus devlet ajan faaliyetine özgürlük tanımaz.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir