Oz gelecek

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Oz gelecek

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Şub 21, 2006 4:25 pm

Basvuru yaptigimiz cok yerlerden bizden oz gecmis istenir.
Nerde dogdun,nerde okudun, nerde calistin vs diye...
Ama bir akilli cikti gecenlerde.Daha dogrusu ben gecenlerde duydum:
Adam diyormuski; ne oz gecmisi canim.Birakin bu gecmisleri.Gecmis kaldi gecmiste.Insan oncelikle OZ GELECEGINI kurmali planlamali.
Mesela:Ben bugun 30 yasindayim ve 5 milyar borcum var ve isim yok.
Ama bir ay icinde bir is bulacagim.Bir yil sonra o isi ozumleyip, orda yukselinebilecek en yuksek yere kadar yukselecegim.Bu zam,an zarfinda borcumu verecegim ve ustune ustluk 5 milyar daha para biriktirecegim.

Iki yil sonra borcum olmadigi icin para biriktirme sansim daha da artacak.
Ve o iki yilin sonunda bir seyler alabilmek icin yeterince param olacak.
Bir ev almak icin kredi alacagim ve kendimi borclandiracagim.
Daha sonra isimi cok iyi yaptigim ve bu alanda profosyenellestigim icin beni bir cok sirket bunyesine katmak isteyecek.
Onlara giderken aldigim transfer parasiylada bir araba alir veya ev borcumu oderim.
Ve boyle OZ GELECEK hakkinda planlarini dahada ilerleterek 5 yil sonra bir ev bir araba ve bir prestijli is sahibi olarak 35 yasimi idrak edecegim.

Evet dostlar insanin boyle .planlar yapmasi lazim.
Bakiyorumda bizim basliklarimiza cok enteresan:
% 90 ni gecmise yonelik.
Ne dersiniz arkadaslar yanlismi dusunuyorum.

Vallahi ne bileyim bana yanlis dusunuyorum gibi gelimiyor.

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Tem 03, 2006 2:21 pm

Halbuki tam bir yil once ne guzel yazi yazmistim.
Ama maalesef kims ebir reaksiyon gostermedi.
Hayret dogrusu.
Herkes benim gibi gecmistemi takilip kalmis?

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

HASAN ATAMAN

Mesajgönderen Hasan Ataman » Pzt Tem 17, 2006 3:26 pm

HASRET ABİ DOGRU AMA EKSİK DÜŞÜNÜYORSUN BANA GÖRE. EKSİĞİN İSE SADECE GELECEĞİ DÜŞÜNMEK YETERLİOLMAZ. GEÇMİŞİDE İYİ BİLMEK LAZIM. ÇÜNKÜ TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR. GEÇMİŞE BAKARAK GELECEĞE YÖN VERMEK KOLAYDIR VE DOĞRU YÖNÜ BELİRLEMEKTE ZORLANMASSINIZ. BİRİNSAN SADECE GELECEĞE BAKARSA KENDİNE GÖREBİR YÖN BELİRLER AMA BU YOLUN DOĞRU OLMA İHTİMALİ GEÇMİŞİNİ BİLEN BİR İNSANIN YAPTIĞI SEÇİME ORANLA ÇOK AZDIR. BEN DİLİM DÖNDÜĞÜNCE DÜŞÜNCELERİMİ ANLATMAYA ÇALIŞTIM YANLIŞIM VARSA BİLMEK VE DÜZELTMEK İSTERİM
Kullanıcı avatarı
Hasan Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Metin Kuzu » Çrş Ağu 23, 2006 11:37 am

MERHABA HASRET ABİ

Zaten hayat boyu geleceğimizi bazen hayal bazen reel olarak düşünüp bir şekilde planlamış oluyorsun.
Bu çağda ve böyle ağır yaşam şartlarında insan neşelenmek istiyor. Birçok kişide geçmişindeki o sıkıntı dolu ama yaşama sevinci veren dolu dolu geçen günleri anarak ogünlere dönüyor. Bu monotonlaşan hayattan ve insanlardan anca böyyle sıyrılınabiliyor.

Sevgi ve saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Metin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Cmt Kas 25, 2006 3:02 pm

yazayım abi şimdi çok güzel bir işim var akşamları evime gidebiliyorum ailemi görebiliyorum çokçada arkadaşlarım var hayatımın büyük kısmı çalışarak sonraki büyük kısmı arkadaşlarımla geçitigi için çok şeylerden zevk alamama gibi bir durum söz konusu buna bir çözüm buldum yakın bir zamanda yurt dışana giden gemilerde çalışmaya başlayacagım 6 ayda bir kere türkiyeye gelecegim ve çogu arkadaş ortamından kopacagım üstelik madi olarakta baya bir birikim yapacagım(ki bunu yapmayı kafaya koymasam kesinlikle gitmem)ve azami5 sene sonra döndügümde yeni bir yaşantı kuracagım kendim için aile iş ve hayat sıralı bir şekilde olacak bunlar nasıl oldumu biraz karışık gelecek size çünkü bende anlatmak istediklerimi tam ifade edememe gibi bir özürlülük var :roll:
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Pzt Kas 27, 2006 11:35 pm

Nedense Hasretin hedeflerinde hep para geçiyor. Ama genede araya esas gençlerin yada her insanın yapması gerekenleri (bence) yazmış.
Benim önerim özellikle mesleğine yeni atılmış yada meslek seçen gençlere hep bir hedeflerini olması ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmları vede ısrarcı olmaları. Bunu yaparken de akıl dışında yol aramamaları. Kalıcı olmaz çünkü. Ama hedefe ulaşan her yolda mübah değildir, insanlık değerlerimizi de unutmamalıyız.
Güzel bir başlık Hasret teşekkurler.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir