Çok değerli köy ve site sakinleri;
Görüyorum ki üye sayımız gün geçtikçe artmakta.Yine görüyorum ki sadece üye olmaktan başka - bazı kişiler hariç- yaptığımız bir şey yok. “Sitemize hoş geldin, oooo!.. sizleri görmek ne güzel gibi çok da fazla bir şey ifade etmeyen sözlerden başka herhangi bir katılım yok. Birkaç arkadaş canla başla katkı yapmaya çalışırken eminim diğerleri sadece izlemekle yetiniyor. Site kurulalı epey bir zaman oldu, bu kadar izlemek yeterli bence. Artık hepimiz sitenin yapısının ve amacının ne olduğunu anladık kanaatindeyim.
Ben site kurulduktan sonra üye oldum, bir süre bekledim, taşlar yerine oturup insanların niyetlerini anladıktan sonra katılımcı oldum ve elimden geldiği kadar duygularımı, düşüncelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Bunları yaparken de olabildiğince özgün olmaya gayret ediyorum. Bence bu kadar üyesi olan ve herkesin bir şekilde birbirini tanıdığı bir ortamda çok daha güzel şeyler olmalıdır.
Yanlış da olabilir; 25 yaş altı arkadaşlardan da hiçbir katılım yok. Hal böyle olunca büyüklerimiz gayet rahat kendi aralarında muhabbet ediyor. Onlara hiç soru sormuyor ve onları hiç eleştirmiyoruz. Yaylada horona ve paragafa almazlardı, mezirede akşam Görnek’e götürmezlerdi, köyde akşam oturmalarına almazlardı, düğünlerde horon tepmemize karışırlardı. Tamam, o zamanlar öyleydi ama şimdi iş değişti. Artık teknoloji gelişti. Bu ortamda önceden yapamadığımız -tabii saygı çerçevesinde - her türlü eleştiriyi yapabiliriz. Genç arkadaşlar eski günlerden bahseden yazıları okurken “offf ooofff!..” demekten başka söyleyecek bir sözünüz yok mu?
Bir kaç istisna dışında bayan arkadaşlardan da hiçbir katılım yok. Yukarıdaki olaylardan en fazla etkilenenlerin bayanlar olduğu kanısındayım. İşte fırsat, düşünce ve duygularınızı, içinizdeki her şeyi neden tartışmıyorsunuz?
Ne yazık ki eski tas eski hamam.Güfte de beste de müzik de yine onların elinde. Biz uyumaya ve markaların peşinde koşmaya devam edelim. Söyleyeceği sözü olmayan, tartışmayan, fikir üretmeyen “Büyük Şur Gençliği”!..
Ben mi? Ben; şeytanın avukatı...