BABA! BİZE SİYASET YAPMA !

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Prş Oca 26, 2006 11:07 am

Benim görüşüme göre bir yerde siyaset konuşulamıyorsa, konuşulmasından tedirginlik duyuluyorsa o yerde ciddi bir problem var demektir.

Siyaset olmalıdır..Ben bu düşünceyi savunmak, yaşamak adına yazılı eylemde bulunuyorum..Bu düşünceye bir şeyler katabilme adına acizane uğraş veriyorum..takip edenler bilir ilk yazımı bu amaçla yazmıştım: “Nerelisiniz ?” diye..

Siyasetin sağı solu olmasın isteyebiliriz…Ama siyasetin sağı solu var. Bunu da başka bir ad bulamadığımız müddetçe böyle adlandıracağız..Siyasetin sağı ve solu olduğu gibi sağın ve solun da sağı solu vardır. Sol sağ kavramları geçişkendir. Bazen kendini sol tanımlayan yerde sağ, sağ tanımlayan yerde sol barınabilir..Kişilerin kendilerini sağ veya sol şu veya bu olarak tanımlamaları bu kelime / kavramları sabitleyemez. Zihniyet olarak kelebek gibi uçucudurlar çünkü.
Kişi kendisini bir siyasi kategoriyle tanımlıyor veya ayırıyorsa zihni daima uyanık olmalıdır ki tanımla(n)dığı kavramla çelişkiye düşmesin. Çelişkiye düşmemeyi de en kolay samimi siyasetle başarabilir. Öyle durumlar olur ki; iddia ettiğimiz yerle alakamızın kesilip, karşı olduğumuz safta yer aldığımızın farkına varamayız siyasetsiz kalınca..

Siyasetin ideolojilerin sonunun geldiği yada işlevinin azaldığı sözlerine inanmak bize değil “birilerine” fayda sağlayacaktır…İnsanların siyasetten soğutulmalarının, fikirsizleştirilmelerinin sektör halini aldığı bir dönemde , biz şuurlu Şurluların işte tam bu noktada siyaset yapmaları gerektiğine inanıyorum.. Siyaseti burada ve her yerde yapalım ya da yapmak için gayret gösterelim..Siyasetin mevsimi, zamanı ve belli bir yeri yoktur, sınırlı değil öylede düşünülmemelidir. Kendi hayatımızı, ilişkilerimizi, geleceğimizi, istikrar ve iktidarımızı başkası değil bizler siyaset yaparak, konuşarak, ayrı düşerek, tartışarak, yeni, farklı şeyler ortaya atarak/koyarak kurabiliriz..Siyaseti anlama ve idrak etme gayretini, kapısını kapadığımız her noktada büyük zararlar göreceğimiz tecrübeyle sabittir..

Evet bizim ele aldığımız konular başka yerlerde daha güzel ifadelerle daha sistematik, içerik olarak daha zengin olarak bulunabilir.. Ne var ki bence bizim birbirimize anlatacağımızdan daha etkili ve samimi olabileceğini düşünmüyorum..Yeter ki uslubumuzu dantel titizliğiyle işleyelim…

Siyasetin yapılmamasını istemek sağ siyaset yapmaktır..Ben bu anlamda sağcı değilim..Siyasetin konuşulma gayretinin olmadığı yerde çok samimi şeyler bulmadığımı ifade deyim: Siyaset insan yaşamına dair her şeyi direkt veya dolaylı olarak içinde barındırır…Bizler burada yeri geldiğinde siyasetle bildik alışkanlıklarımızı, kafa yapımızı sorgulayamıyorsak, birbirimizin fikirlerini eleştiremiyorsak gerisi hikaye…Bir ortak payda aranmalıysa öncelikle bu siyasete ilgi olmalı..Bunun için uğraşmalı ve diğer paylaşımlarımızı siyasi ortaklığımızı artırabilme adına kullanmalıyız..

Köyden, yayladan hikaye ve türküler ve de aynı coğrafyayı paylaşmanın yanına bizi birbirimize bağlayan, yakınlaştıran daha samimi, gerçekçi değerler ortaya çıkarma gayretinin değil sakıncası daha kıymetli olduğunu düşünüyorum..Paylaşımlarımızı ortak paydalarımızı, köyden şehirden ülke ve dünya ölçeğine kaydırmadığımız müddetçe ve herkesin insanlık adına kendine bir rol ve varlık gerekçesi edinemediği sürece samimiyetten uzaklaşacağımızı düşünüyorum..

Siyaset geçmişe, hale, geleceğe dair bir şeyler düşünmek ve bir şeyler söylemektir..Önümüzü arkamızı görme adına bir şeyler yapma gayretidir..Siyaset yapanlar değil yapmayan/ yapamayan toplumlar kaybedecektir..

Değişimi zorlayacak olan siyasettir. Değişimi müspet yöne yönlendirecek olan da siyasettir..Statikoyu eleştirerek zayıflatacak, devirecek olan da yine siyasettir..

-Aman siyaset yapmayalım.
-Aman millet yanlış anlar
-Siyasi konulara girmeyelim
-Siyaseti bulaştırma
-Siyasetten uzak duralım
….
Tedirginliklerini taşıyarak siyasetten uzak kalma yerine, aynı tedirginlikle siyasette usul üzerinde yoğunlaşmamızın bize daha fazla faydası olacağını düşünerek:

Sevgi ve selamlarımı sunarım.
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

s

Mesajgönderen Murat Nuri Ağaoğlu » Prş Oca 26, 2006 1:05 pm

Degerli dostum,

Siyasetle ilgili yazdiklarina katilmakla beraber 1-2 hususa dikkat cekmek isterim.Son cumlende belirttigin siyasette usul-tarz ve uslup meselesi var ya bence olay orda kopuyor.
Elbette siyasetsiz bir inkisaf olmaz.Fakat forum ortamindaki siyaset usulunden duydugum rahatsizligi yorgani yakarak komple siyaset bolumunu kapatalim teklifine donusturdum.
Aslinda bu fayda maliyet analizidir.iyi hesap yapilip bu bolume devam veya tamam denmeli bence.

saygilarimla,
Kullanıcı avatarı
Murat Nuri Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: s

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş Oca 26, 2006 1:18 pm

siyasetin bizler için ne derece önemli bir mesele olduğuna kimsenin itirazı olmaz sanırım.ama memleketimizde olduğu gibi burada da siyasetin bokunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum şüphesiz her koşula evet diyenlerden değiliz kendi fikrimizi ve görüşlerimizi özgürce belirtmekten yanayım.bu konuda köksal abime katılıyorum ama tekrar hatırlatmakta fayda var sanırım burası bunu ne yazık ki kaldırmıyor tıpkı ülkemizin kaldıramadığı gibi... esenle kalın
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Oca 26, 2006 11:02 pm

Siyasetin toplumumuza yön verme, toplumumuzun meseleleri üzerinde düşünme ve bu uğurda fikir üretme olduğunu varsayarak siyaset yapalım teklifine evet diyorum ağabey. Ancak basıt anlamda sen ben kavgasına dönüşen, kısır döngülerin ve nefsani çekişmelerin yaşandığı tartışmaları ise benimsemiyorum. Memleketin geleceği ile ilgili derdimiz olsun. Her zaman mevcudun alternatiflerini de üretelim fikir dünyamızda. Ama bunu yapacak birikime kaçımız sahibiz?

Sahip olmadığımızın kanıtı değil midir? Siyaset yapmayalım serzenişleri. İyi niyetimizden, farklı düşünceleri duymaya ve onlarla bir arada olmaya tahammülsüzden değil midir? Tahammül etmeyi öğrendiğimizde ve fikirlerimizi hoşgörü içerisinde paylaştığımızda solun solundan sağın sağına kadar hangi yelpazede yer alırsak alalım paylaşabileceğimiz çok şey olacaktır. Paylaşamasak bile birbirimizden farklı düşünmemizi sorun etmeyeceğizdir.

Bu noktayı yakalamadan siyaset yapmayalım. Kırılırız....
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

siyaset yapılmalı

Mesajgönderen mehmet aydınlı » Cum Oca 27, 2006 1:56 pm

Siyaset , iktisati ve sosyal faaliyetlerin,bazı sosyal kesimlerde oluşdurduğu maddi olumsuzluklari, sosyal adaletsizliği gidermek için yapılması gereken bir faaliyetdir diye algılıyorum.

Siyaset her kesimi ilgilendirdiğinden yapılması gerekli diye düşünüyorum ve hiç kimsenin duyarsız kalmaması gerekir. Her kesimi ilgilendirir işçi, işveren ,memur, çocuk, sakat, ihtiyar vs. Fakat siyaset sosyal görüşlerin, sosyal hayata bakışı ve sosyal sorunların çözümüne yönelik politikaların, sosyal ahlak ve sorumluluk duygusunu gelişdirerek yapılması gerekli.

Biz burada sosyal bütünleşmeyi sağlayarak, sorumluluk duyarak saygı ve sevgi içerisinde, demokradik bir ortam yaratarak siyaset yapmayı sürtürmemizin hiç bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. İnsanlığın doğuşundan bugünümüze dek siyaset süregelmişdir ve sürüp gideçekdir, duyarsız tomlumlar yokolmaya, ezilmeye mahkum kalmakdan kurtulamazlar.

Herkese selamlar saygılar.
mehmet aydınlı

Mesajgönderen Güven Sever » Cmt Oca 28, 2006 11:48 am

Bir yerde siyaset konuşulmuyorsa,siyaset yapmaktan çekiniliyorsa bencede orda bir sorun vardır.Bana göre bu sorunun sebebi insanların siyaseti algılayış biçiminden kaynaklanıyor.Siyaset deyince akla ilk gelenler:Şiddet,hakaret,yalan,küfür.........vs
Okumak için gurbete giden çocuklarına anne-babaların ilk uyarısı"Aman oğlum siyasete bulaşma,kimseye karışma akıllı ol"olmuştur.Tabi ki bu uyarılarında haklıydılar.Çünkü;bizler siyaseti korkunç bir canavara dönüştürmüştük.Böyle olmasını isteyenler vardı.İnsanlar ülke konularında düşünmesinler,fikir üretmesinler,birşeyleri sorgulamasınlar yoksa düzen bozulur.Bu düşüncede olan insanlar yüzünden biz gençler hep siyasetten uzak durduk.Düşündüklerimizi söyleyemez hale geldik.

Fazla uzatmak istemiyorun.Siyaset herzaman yapılmalı.Bunu yaparken biraz hoşgörülü olunursa sorun ortadan kalkmış olur.Herkes aynı şeyi düşünecek diye birşey yok.Önemli olan düşüncelere saygılı olunması.Düşünceye düşünceyle karşılık vermek.Farklılıklar olacak ki düşünceleremizi değiştirip,geliştirebilirim.Aynı yerde saplanıp kalmayalım.Sorunlar tartışılmalı ki en doğru sonuç ortaya çıkmalı.Çözüm biraz Hoşgörü.
Kullanıcı avatarı
Güven Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Önder Ağaoğlu » Cmt Şub 04, 2006 1:21 pm

SİYASET
SİYASET DENDİĞİNDE ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ AKILLARA YALAN DOLAN KAVGA V.S. GELİYOR. TABİ Kİ BU ÇOK ACI.

SİYASET ÇOK KAPSAMLI BİR KONU. DEMOKRASİLER SİYASET ÜZERİNE BİNA OLUR. ÜLKEMİZDE DEMOKRASİNİN GELİŞEMEMESİ DE BENCE BU KONU İLE ALAKALI. SEVİYELİ VE GERÇEKÇİ SİYASETLER EMOKRASİMİZE OLUMLU BİR KATKISI OLUR. BU YÜZDEN SİYASET YAPMAKTAN KAÇINMAYALIM. BÖYLELİKLE SİYASETİ DE SEVİYELİ VE SAYGIN BİR DURUMA GETİREBİLİRİZ..

ÖNDER İBRAHİMAĞAOĞLU
Kullanıcı avatarı
Önder Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir