Sizlere değerli hocam üstün dökmen bey'in bir şiiriyle merhaba demek istiyorum.
Selam
Yola çıkınca her sabah,
Bulutlara selam ver.
Taşlara, kuşlara, atlara, otlara
İnsanlara selam ver.
Ne görürsen selam ver.
Sonra çıkarıp cebinden aynanı
Bir selam da kendine ver.
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünyada sen de varsın!
Üleştir dostluğunu varlığınla,
Bir kısmı seni de sarsın.
Konuya gelince, evet hepimizin anlata anlata bitiremeyeceği (ki o anılar anlatılmaz yaşanır) tonlarca hatıramız gizlidir kemerde, komarlukta ve hele boğazda , peki sorsam size o hatıraların geçtiği yer ile bugunkü yer aynı anlamı taşıyormu? Herkes cevabını düşünürken ben yazayım istedim. Artık yaylaya çıkarken ineklerle yürüyerek giden kaç insan vardır, yaylanın inim ve çıkımdaki heyecanını hatırlatmak isterim sizlere, kaç gün önceden sanki fetihler yapılacakmış gibi üzerinde planlar yapılırdı. beni kucuk kemerde bekleyun, filobidaları filanca yapsun gibi..bugünün en stratejik planlama ekiplerinin yapamayacağı tonlarca alternatifli planlamalar,, gelelim çürüğe diyeceğim ama gelen yokki ben niye geleyim çürüğe ,her akşamüstü yapılan hemde( iki yerde) nostaljik ve otantik horonları bir güne sıkıştırdıkda ne oldu onuda organize edemiyoruz. Boğazda çürükte yapılan anlamlı sevdaluklarun yerinide net arkadaşlığı ve cafeler denen sathi ve yüzeysel durumlar aldı. zaten elektrik, tv , betonlaşma,telefon filan derken yayla benim gözümde sadece anılarda kalmış geleneğin modern çağa tanıklığını yapamamış, zamanın çıldırtıcılığına boyun eğmiş bir mekan olarak kalmıştır.
Mezireye gelince oda çok şeyini kaybetmiş olabilir ama en azından mimarisi doğallığı yayla kadar bozulmamıştır. Hatıralarını yaşamak isteyenler kazankırana görneğe solomaya yakroba çıktıklatında bir nebzede olsa o günleri yaşayabiliyorlar, nitekim değerli gardaşım cengiz neden yaylada değilde mezirede klip çekme gereği duymuştur . cengizi iyi tanırım o son derece gelenekçi bir anlayışa sahiptir , mezireyi tercihide bundandır kanaati acizanemce. İlerde mezirelerin yayla olarak 3-4 ay bizleri ağırlaması dileklerimle...