dostluk ve kardeşlik

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

dostluk ve kardeşlik

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Şub 24, 2006 2:23 pm

Merhaba sayın site üyeleri , tüm Şahinkayalılar ve site ziyaretçileri.
Hayat:
Kimi sevdiğin ve kimi incitip üzdüğündür,
Kendiniz için neler hissettiğiniz,
Güven ,mutluluk ve şefkattir,
Nefretin yerine,sevgiyi kazanmaya çalışmaktır.
Delille'nin dediği gibi " Ana-babalarımız tesadüfle, arkadaşlarımız seçimle kazanılır"
Ana-babamızı seçme hakkımız yoktur,fakat arkadaşlarımızı seçme hakkımız vardır.Güven , sevgi ,saygı ve şefkatten yoksun arkadaşlıklar,dostluklar her zaman yıkılmaya mahkumdur. birlikteliklerinden faydalı olmaları beklemek yanlış olur. Kendimiz için doğru hissettiklerimizi dostlarımız içinde hissetmemiz gerekir. Maddi ve manevi hiçbir konuda ,kimseyi incitmeden yürütülen arkadaşlıklar ve dostluklar baki kalır.Gelecek kaygısı yine sağlam temeller üzerinde kurulan arkadaşlıklar ve dostluklar sayesinde daha kolay giderilir.Marjinal dostluklar bile mutluluğa ışık tutabilir ,güven verebilir.Ama değerlendirmesini bilene.Gelecekten kaygısı olanlar ,dost ve arakadaşlıklarını ,bütün dünya için yaptıklarını güvensiz ve mutsuzluk olan ortamında yapmışlardır. Başarılarıda kısa ve faydasız olur.
Dün gece sizler uyurken kızıla boyadım denizleri. Uçurumdan attım sessizliği ,mutsuzluğu,güvensizliği. Haber saldım rüzgarlara. fısıldasınlar kulağınıza sizleri ne kadar sevdiğimi,özlediğimi. sizlere güvendiğimi.Rüzgarlara öpücükler emanet ettim. Eğer ısrarla yüzünüze eserse yüzünüzü çevirmen, doya doya benim yerime öpsün tüm dostlarımı ve arkadaşlarımı.Öpsün dostluk ve arkadaşlıklar emeğe ve emek veren emekçilere, insanlara saygı gösteren herkesi.
Saygı ve sevgilerimle
MEHMET AYDINLI
En son Mehmet Aydinli tarafından Prş Ara 07, 2006 7:08 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Cum Şub 24, 2006 2:30 pm

Mehmetciğim inşallah bazıları!? anlar yukarıda yazdıklarını.eline sağlık
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengizhan Küçük » Cmt Şub 25, 2006 9:53 pm

Abi güzel bir yazı yazmışsın ellerine sağlık ANKARA 'dan selamlar
Kullanıcı avatarı
Cengizhan Küçük
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzr Şub 26, 2006 9:53 pm

mehmetcigim

emek verilen tüm degerler bizim için kutsaldir. biz bu emege saygi gösterenlerdeniz.
bu arada yazin çok güzel oldu. bülentin dedigi gibi o rüzgari burda da hissettik. ama asla yüzümüzü çevirmedik.
saygilarimla.
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muhammet Ayan » Pzr Mar 05, 2006 1:06 pm

Dostluğu ve Arkadaşlığı anlatan çok iyi kelimeler.
Yeşilin en güzeli Şahinkayada,tozlu,sisli,çamurlu haliyle Kuşmerde;
DOSTLUĞU VE ARKADAŞLIĞI YAŞAMAK ÜZERE....
Kullanıcı avatarı
Muhammet Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzt Tem 24, 2006 4:06 pm

halaoğlu valla yüreğine sağlık anlayana ne mutlu paylaşımlarının baki kalması dileğiyle komarluk rüzgarinada verdun mi bu öpücüğü yayladaki halkında nasiplenmesi dileğiyle selamlar
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Uğur Uygun » Cum May 18, 2007 2:12 pm

meraba oncelikle sitede olan uyelerimize selam olsun

abi dediğingibi dostluk ve kardeşlik duygusundan bahsetmişsiniz benimde bu konuda biraz katkım olursa kendi namıma cok sevinirim
abi dediğiniz gibi
dostluk=
abi bu konuyu sole aydınlatalım dostluk dediğimiz zaman aklımıza kendi dostu için ne olursa olsun yapmaya hazırlanan veya kendisini hiçe saymayan insanlar hakiki dost olur ama bunu kimse bilemez bu dostlukda denenmez bunu insan kendisi belli eder dostluk güven saygı sevgi bunlarda içinde oldumu hayat sonuna kadar güzel eğlenceli mutlu gider
bu konuda benim düşüncelerim budur...
Hakan Uğur Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş May 23, 2007 1:49 pm

Peki dostluklar nasıl kurulur?

Herkesin bunu iyice düşünmesi lazım.Biz ağır hayat şartları ve bölge insanının kaderi mi diyelim ne Dünyanın her tarafına dağıldık.... Bu bir gerçek... Peki bu dağılmışlık halinde dostluk nasıl kurulur ?

Birbirine yakın olanlar için farklı yorum yapılabilir.Ama biz uzakta olanlar arasındaki dostluktan bahsedersek işte onun yolları site,MSN ve bir de telefonla..... Elimizdeki en büyük fırsatı maalesef değerlendirmiyoruz... Sitenin ilk günlerinde site sayesinde çok fazla dostluklar kurulmuştu.. Ama ne yazık çok çabuk doyduk ve herşeyi unuttuk.

İşte söylenilen dostlukların kurulup,devam ettirilebilmesi için o eski hareketli günlere dönmemiz lazım...Ama nasıl ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Nurhayat Ayaloğlu » Pzt May 19, 2008 2:20 pm

Tostluk ve kardeşlik bir arada çokkkkkkk güzel ama nerde hani kalmadı o eski tostluklar her şey deyişdi başda insanlar.
Nurhayat Ayaloğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Haz 03, 2008 11:08 pm

Ben dost kazanmak için elimden geleni yapıyorum....Övünmek gibi olmasın... O zaman benim gibi övünenler varsa lütfen övünsünler...Bilelim !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Haz 04, 2008 5:56 pm

Sevgili Mehmet,yazdıklarınız için teşekkür ederim.Herkes kendine düşen payını mutlaka alacaktır.Özellikle gençlerimizin birbirleriyle kurdukları veya kurmaya çalıştıkları dostluklar çok önemlidir.Çok fazla dost aramaya gerek yok o zaman hiç dostumuz olmaz.Arkadaşlık ve kardeşlik duyguları içerisinde kalıcı dostluklar kurabilenlere ne mutlu.Onların hepsini tebrik ediyor selam,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
NOT:Bu konu ile ilgili bir yazıyı okumuştum.Fırsat bulduğumda yazacağım.Herkesin beğeneceğini sanıyorum.Okuduğunuzda yazıyı yazana ve ne kadar dostunuz olduğuna kendiniz hak vereceksiniz.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Eyl 23, 2008 9:30 pm

Aşağıda yazmaya çalışacağım yazının metnini "helik" Karakter Okulu Aile Kitabının 6.sayısından aldığımı belirtmek isterim.Şimdilik bir sayfasındaki yazıyı buraya aktarmaya çalışacağım.Bu sayıda çok güzel yazılar var,fırsatım olursa sizlerle paylaşacağım...

......Dost,birlikteyken kendini sakınman gerekmeyen yegane insan...

....................................D O S T L U K....................................................

----Huyları ve düşünceleri birbirlerine yakın olan kimselerin kurduğu arkadaşlık.
---Uzun yolları,meşakkatleri göze aldırabilen yakınlık.
---Uzaklıkları yakın eden bağ.
---Yokluğunu hissettiren yolculuk.Yoldaşla çıkılan yolun adı.Çıkılan yoldaki azık.Değişimlerin,gelişimlerin paylaşıldığı ilişki,insanların ruhlarının tanışıp kaynaşmasıyla onları bir arada tutan olgu.Zorunluluk olmadan zor günlerde destek olma sorumluluğunu üstlenecek sıcak bir el.Bir insanla kendinizi güvende hissetmenin ifade edilmez rahatlığı.Esas olanın çıkar değil paylaşım,zorunluluk değil gönüllülük,zulüm değil merhamet olduğu ilişki.Karşısındakinin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarına tercih etmeyle yaşatılan erdem.Dostunu kendi nefsine tercih edebilme cesaret ve fedakarlığını alevleyen ateş.Gerektiğinde canını bile esirgemeyenlerin fedakar davranışları.Sempati duyma,içten gelen ilgi,önüne geçilemeyen bağlılık,yürekten hissedilen ihtiyaç,söze gerek olmaksızın bakışlarla anlaşma,ses tonuyla destek verme,kaybolmayan,yitip tükenmeyen dinamik...
---Tarafların birbirlerinin güçlü ve zayıf yönlerini iyi bildikleri ilişki...İçinden gelerek sevmek,paylaşmak,özveri olduğunu düşünmeden verebilmek.
---DOST;çok sevilen,güvenilen,iyiliği istenen kimse.Dostluğun yaşandığı taraflardan her biri...Arkadaş,sevgili,yar,ahbap,yaran,bildik,tanıdık,aşina,tanış,eş,yakın,gönüldaş,sırdaş.Kendisine yakınlık ve arkadaşlık duyulan kimse...

---KENDİMİZE VEREBİLECEĞİMİZ EN İYİ ARMAĞAN.

"Dostlara özlemimle selam ve sevgiler sunarım"
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 24, 2008 10:01 am

DOST,kavramına çok önem veren birisi olarak sevgili Adnan Ayaz'ın yukarıya aldığı haliyle altına imza atmış olduğu yazının altına ben de canı gönülden imzami atarım !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir