VAYBENI BASLIGI HAKKINDA DUSUNCELER BURAYA LUTFEN..

HABU GÜZEL SITEDE VAYBENI YAPACAĞUK,SEVDALİ AŞIKLARA TÜRKİLER ATACAĞUK." Her Pazar akşamı saat 20:00'de bu başlık altında buluşuyor ve vaybeni yapıyoruz. Elbet de davetlimizsiniz!..

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Adnan Ayaz, İhsan Şahin, Hikmet Uygun

VAYBENI BASLIGI HAKKINDA DUSUNCELER BURAYA LUTFEN..

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Şub 27, 2009 1:27 pm

Yogun istek uzerine bu basligi actim,gecmisimizde kulturumuzde cok onemli olan vaybeni atismalari sitemizde olacak..

Ben pazar gunu aksam 20.00 de yazdim sizce uygun deyilse bildirin degistiririm..

Kurallari sizler belerleyin bende duyuru seklinde basligi acayim...

Simdiden, emek verecek olanlara tesekkurler, yeni nesile birseyler birakabileceksek ne mutlu bize.
...
En son Fatma Ozbilgi tarafından Sal Mar 03, 2009 11:04 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Şub 27, 2009 1:58 pm

Merakla takip edeceğim,acaba bu vaybeni sanalda nasıl olacak ?
Sevgili ustatlarımdan alacağım dersler var..
Zamanla becerebilirsek aralarında oluruz inşallah !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Meltem Ayal Nacar » Cum Şub 27, 2009 2:41 pm

....
Meltem Ayal Nacar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Mar 02, 2009 10:57 am

-Bu başlığı görünce aklıma paragaf bölümü geldi.Paragafın bilinen anlamı birlikte yapılan sohbettir.İlk defa paragaf bölümünü açtığımda sohbetten ziyade yazılan dörtlükleri gördüm.Sanki dörtlükler yazılacak diye düşündüm.Daha sonra arada bir düz yazı ile ifadeleri görünce paragafın seyrini anlamış oldum.
-Gelinen bu noktada aslına bakarsanız son günlerin ilgi odağı haline gelen "günlük sohbetler" bölümü tam bir paragaf havasında gibi olmuyor mu?
-O nedenle vaybeni ile ilgili sanal alemde nelerin yapılması gerekir diye hala düşünmekteyim.Çünkü bu konu epey zamandır gündemdedir.Bununla ilgili bir kural belirledikten sonra buna da sanki bir gün ayırmak gerekecek diye düşünüyorum.Vaybeni;düğün,imece vb. buluşmalar sonrasında yapılan bir eğlence türüydü.Sıradan birşey değildi.Ustaları belli kişlilerdi.Onlarsız yapılamazdı.Bu bağlamda ben şahsen usta olamadığım gibi o eski ustaların izine şimdilerde rastlamak kolay değil.Vaybenide hazırcevaplılık çok önemli olduğundan elbetteki canlı olmasının bir nedeni de budur.Bu yetersiz gördüğüm açıklamalarım doğrultusunda inşallah kadim dostum İhsan Şahin ve sevgili Hikmet Uygun'un da isteği olan vaybeni konusunu aşmış oluruz.Saygı ve sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Pzt Mar 02, 2009 4:48 pm

Sayın Adnan ayaza ve site sakinlerine önce selam eder hayırlı günler dilerim.Adnan bey dediklerinize katılıyorum vaybeni canlı olması lazım lakin o imkan yoksa olmayacak anlamına gelmemesi lazım mutlaka çözüm vardır .Bahsettiğiniz gibi büyük ustaları bulmak zor ama sizlerin desteği ile bir kültürü daha sanaldada olsa yaşatmış olacağız.Benim acizane fikrim isterseniz haftada bir gün belirleyip sadece türkü atmak kaydıyla düz yazı yok yapılabilir diye düşünüyorum canlı olması çokta önemli bir olay değil önemli olan kurallara uymaktır kuralları siz ve ihsan abi bu konuya hakim olanlar koyarsa iyi olur düşüncesindeyim. En önemli konu vaybeni nin yeri burası değil ana sayfada
PARAGAF
VAYBENİ
ŞAİRLERİMİZ ŞİİRLERİ
Bu şekilde olması lazım tekrar selam eder hayırlı günler dilerim saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Mar 02, 2009 11:30 pm

Benim bildiğim ve sizinde bildiğiniz gibi "Vaybeni" ekiple karşılıklı canlı olur...
Canlı olduğu zaman ekipleri idare eden ustatlar çoğu zaman zor durumda kalırlardı..

Sanal alemdeki vaybeni gerçeğinin tadını vermeyeceği aşikar..
Ama bir başlayın bakalım nasıl olacak...

İyi olur inşallah !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Sal Mar 03, 2009 12:01 am

Herkese sonsuz selam eder sağlıklı bereketli bir yaşam temenni ederim. Ben size vaybenin yeri bura değil diyorum siz ısrarla bir başlayın diyorsunuz ana sayfaya açın başlayalım .Birde olmaz diyorsunuz peki nasıl atışma meydanında nasıl atışıyorsanız vaybeniyide sayfasında yaparız yeterki siz sayfayı benim dediğim yere açın mutlaka yapacak usta ve çırak bulunur.Bu işi çok sürüncemede bırakmak insanları siteden soğutuyor şahsen beni ben açıkca söylüyorum söylemeyende vardır kanaatındayım eminimki sitede gün geçtikce izleyeni çok olacaktır tekrar selam ederim.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Mar 03, 2009 1:25 am

Sevgili Hikmet Uygun,
Bizim öyle bir yetkimiz olmadığını bildirmek isterim...İnşallah ilgililer bilhassa bu sayfayı açan Fatma Özbilgi bu sayfayı okur ve isteğini yerine getirir...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 03, 2009 11:06 am

Gereken yapilmistir artik top sizde, yukarda yazdigim gibi kurallar belirlensin..duyuru seklinde bir baslik acariz...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Mar 03, 2009 1:04 pm

Evet sonunda bu vaybeni sayfası açılmış ama bana göre atışma dörtlüğü dışında bir şeye benzemeyecek ama atışma da olsa yine yeni bir sayfa olacağından daha çok atışma yapılacak bende merakla sonunu bekliyorum haydı hayırlı olsun,yeterki katılım olsun zaten bizim aradığımız o bir başlayaın bakalım bizde inşallah becerebilirsek katkı yaparız.............
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Sal Mar 03, 2009 1:10 pm

Fatma hanıma teşekkür ediyorum.Şimdi ustalar kuralları koyun bizlerde başlayalım sanalda vaybeni nasıl yapılırmış insanlar görsünler ve keyifle izlesinler herkese selamlar.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Mar 03, 2009 1:24 pm

Fatma Özbilgi,çok teşekkür ederim !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Mar 03, 2009 3:13 pm

İşte bu sayfayı ararken yeni bir başlıkla ve yanlışlıkla yeni bir sayfa açtım ve orada birşeyler yazmaya çalıştım.Orada yazdıktan hemen sonra bu sayfayı görünce ben de bir an şaşırdım.Orada yazdıklarım bu sayfaya aktarılırsa ya da orada kalmasında bir sakınca yoksa sorun yok demektir.Teknik hatamdan dolayı özür diler emeği geçecek olanlara tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Mar 03, 2009 5:28 pm

Çıraklık yapmaya çalışacağız ,tabiki ustalar kabul ederse.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 03, 2009 5:45 pm

VAYBENI (SEYIR)

ADNAN AYAZ yazdı:-Vaybeni ile ilgili birkaç gün önce kısaca birşeyler yazmaya çalıştım.Aradım bulamadım.Hangi sayfaya yazdığımı da unuttum.Bu hususta gördüklerimimzi duyduklarımızı ve yaptıklarımızı içeren kısa bir sunum yapmak istiyorum.
-Eski vaybeni ustalarından çok azını tanıyorum.Bu vesileyle bazı atışma eğlencelerine çocukluk yıllarımdan itibaren katılmış hatta sarfedilen dörtlükleri de yazmıştım.Nasıl kayıp olduklarını bilmiyorum.Daha eskilerden yapılan vaybenilerle ilgili sohbetleri herkes gibi büyüklerimizden çokca dinledik.Geçen zaman içerisinde kendimi bu ortamlarda bulunca amatörce atıştığımız geceler olmuştur.En son geçen yaz yaylada bir grup oluşturarak eski geleneğimizi sürdürmek adına sevgili Murat İbrahimağaoğlu ile karşılaştık.Çok güzel oldu denemez.Çünkü atışmacıların yanındaki ekip arkadaşları da en az atışmacı kadar istekli ve kulağı delik olmalı.Yani uyum son derece önemlidir.Örneğin ,ben yanımdakine "kavak" demişsem onu "KAVAL" olarak anlayıp diğer kişilere ulaştırırsa ipler kesilir.Bir başka atışmada ben kolumdakine yöre şivesiyle "çarşudan geluyurum" dediğimde o da diğerlerine bu sözleri "ÇARŞIDAN GELİYORUM" diye aktarırsa yine ipler kopma noktasına gelir.Yani bu iş sanıldığı kadar kolay değildir.Ayrıca ayakların birbirine uyumu da çok önemlidir.Birimiz sağ ayağı ileri attısa herkes buna uymalıdır gibi...Önemli ve anlamlı yani "OKKALI" sözler söylendiğinde coşku ile eğilip kalkmalar ve ahenkle ritmine uygun olarak türküyü karşı tarafa aktarmak hepsi marifet işidir.Bu saydıklarımın çoğunu yerine getirmeden sadece söze sözle cevap vermek vaybeni demek değildir.O nedenle eski vaybenicileri bir kere daha saygı ile yadediyorum...
-Şimdi karşımıza bir görev çıktı.Buluşup konuşamadık ve bu sanal ortama uygun bir kural belirleyemedik.Canlı vaybenide iki taraf vardır.Burada taraflar nasıl ve ne şekilde atışacak,belirlenmelidir.
-"PARAGAF" bölümünde ağırlık dörtlüklerle dolu olup,paragafın bildiğimiz anlamına ters düşmedi mi?Paragaf sohbet değilmidir?Günlük sohbetler bölümü güzel bir paragaf havası verme di mi?
-Düşünemediğim yönüyle burada "VAYBENİ" ortamını oluşturabileceksek güzel olacak kanaaatindeyim.Öncelikle sevgili dostum İhsan Şahin'in ve sevgili Hikmet Uygun kardeşimin de ayrıca önerisi olabilecek diğer arkadaşların görüşleri doğrultusunda inşallah bu sorunu da aşmış oluruz...
-ARZU EDİLEN GÜZELLİKLERİN BU BÖLÜMDE DE YEŞERMESİ DİLEĞİMLE İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜR EDER SAYGI,SEVGİ VE SELAMLARIMI SUNARIM.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön VAYBENI.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir