Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Adnan Ayaz, İhsan Şahin, Hikmet Uygun
ADNAN AYAZ yazdı:-Vaybeni ile ilgili birkaç gün önce kısaca birşeyler yazmaya çalıştım.Aradım bulamadım.Hangi sayfaya yazdığımı da unuttum.Bu hususta gördüklerimimzi duyduklarımızı ve yaptıklarımızı içeren kısa bir sunum yapmak istiyorum.
-Eski vaybeni ustalarından çok azını tanıyorum.Bu vesileyle bazı atışma eğlencelerine çocukluk yıllarımdan itibaren katılmış hatta sarfedilen dörtlükleri de yazmıştım.Nasıl kayıp olduklarını bilmiyorum.Daha eskilerden yapılan vaybenilerle ilgili sohbetleri herkes gibi büyüklerimizden çokca dinledik.Geçen zaman içerisinde kendimi bu ortamlarda bulunca amatörce atıştığımız geceler olmuştur.En son geçen yaz yaylada bir grup oluşturarak eski geleneğimizi sürdürmek adına sevgili Murat İbrahimağaoğlu ile karşılaştık.Çok güzel oldu denemez.Çünkü atışmacıların yanındaki ekip arkadaşları da en az atışmacı kadar istekli ve kulağı delik olmalı.Yani uyum son derece önemlidir.Örneğin ,ben yanımdakine "kavak" demişsem onu "KAVAL" olarak anlayıp diğer kişilere ulaştırırsa ipler kesilir.Bir başka atışmada ben kolumdakine yöre şivesiyle "çarşudan geluyurum" dediğimde o da diğerlerine bu sözleri "ÇARŞIDAN GELİYORUM" diye aktarırsa yine ipler kopma noktasına gelir.Yani bu iş sanıldığı kadar kolay değildir.Ayrıca ayakların birbirine uyumu da çok önemlidir.Birimiz sağ ayağı ileri attısa herkes buna uymalıdır gibi...Önemli ve anlamlı yani "OKKALI" sözler söylendiğinde coşku ile eğilip kalkmalar ve ahenkle ritmine uygun olarak türküyü karşı tarafa aktarmak hepsi marifet işidir.Bu saydıklarımın çoğunu yerine getirmeden sadece söze sözle cevap vermek vaybeni demek değildir.O nedenle eski vaybenicileri bir kere daha saygı ile yadediyorum...
-Şimdi karşımıza bir görev çıktı.Buluşup konuşamadık ve bu sanal ortama uygun bir kural belirleyemedik.Canlı vaybenide iki taraf vardır.Burada taraflar nasıl ve ne şekilde atışacak,belirlenmelidir.
-"PARAGAF" bölümünde ağırlık dörtlüklerle dolu olup,paragafın bildiğimiz anlamına ters düşmedi mi?Paragaf sohbet değilmidir?Günlük sohbetler bölümü güzel bir paragaf havası verme di mi?
-Düşünemediğim yönüyle burada "VAYBENİ" ortamını oluşturabileceksek güzel olacak kanaaatindeyim.Öncelikle sevgili dostum İhsan Şahin'in ve sevgili Hikmet Uygun kardeşimin de ayrıca önerisi olabilecek diğer arkadaşların görüşleri doğrultusunda inşallah bu sorunu da aşmış oluruz...
-ARZU EDİLEN GÜZELLİKLERİN BU BÖLÜMDE DE YEŞERMESİ DİLEĞİMLE İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜR EDER SAYGI,SEVGİ VE SELAMLARIMI SUNARIM.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir