gönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eyl 02, 2006 1:49 pm
Fotinos'u kan davası yüzünden terk etmek zorunda kalan ve Şur'un Hadi mahallesine yerleşen Altuncuoğullarının dördüncü kuşak üyelerindenim. Kibar Altuncu oğlu Hasan Altuncu torunu Naci Altuncu'nun oğlu, Kibar Ahmet Altuncu ve Hatice Ayan'ın torunu, Mahmut Tiryaki ve Hanife Tiryaki'nin kızı Hatice Altuncu'nun ilk çocuğu, Eylem ve Biran Altuncu'nun tek ağabeyi, Sedat Altuncu'nun ilk ve tek erkek yeğeni, Mehmet ve Ömer Cemal Altuncu'nun kuzeni, Mikail ve Seyfettin Tiryaki'nin yine tek erkek yiğeniğim.
1978 yılının Ekim ayında, Altuncu sülalesinin doğumhanesi sayılan eski evin, güneş almayan nemli arka odasında dünyaya geldim. Yedi yaşına kadar Dedesi ve Anagasıyla yaşayan şımarık bir çocukken, deneme maksatlı başladığım Şahinkaya İlkokulunda okuma yazmayı rahmetli Çovala hocadan öğrendim. İlk resmi okul kaydımı bir yıl sonra babamın öğretmen olarak atandığı ilk görev yeri olan Giresun'un Keşap ilçesinde yaptırdım. Burada sınıfta kaldım. Birinci sınıfı iki kez okumak zorunda kaldım.
Tam başarılı bir öğrenci olacakken, babamın tayini Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinin Küpeli köyüne çıktı. Babam, bir yıl boyunca tek başına burada çalıştı. Samsun'un Dereler köyünde rahmetli Sayit Ayan'ın yanında annem ve iki kardeşimle birlikte Babamın Samsun'a tayin yaptırmasını bekledim. Bu sırada Dereler köyü ilkokulunda ikinci sınıfı birincilikle bitirdim. Babamın tayin isteği kabul edilmeyince, Kayseri'ye gitmek zorunda kaldım. Burada üçüncü sınıfı okudum. Dördüncü sınıfın ikinci haftasında, annemi Samsun'da bir şirketin ortağı gösterip, eş durumundan tayinimizi yaptırınca 1,5 yılın ardından bu kez babamla birlikte Samsun'a geri döndük. Dördüncü sınıfı hiç okumadım. Beşinci sınıfı Samsun Belediye Evleri İlkokulunda okudum. Beş yılda beş değişik sınıf, beş değişik öğretmen ki bunlardan biri annemdir. Nihayet mezun oldum. Ve sırasıyla Samsun Atatürk ortaokulunu, ( ki burada da uyum sorunları nedeniyle üç ayrı sınıfta okumak zorunda kaldım ) bitirdim. Lisede istikrarı yakalarım diye umut ederken kredili sisteme denk geldim. Bırakın bir yılı iki dönem üst üste aynı sınıflarda okuyamadım. Neyseki bu sistemin tek avantajını kullanıp 2,5 yılda Samsun 19 Mayıs Lisesinden mezun oldum. 1995 yılında ilk kez girdiğim üniversite sınavını kazanarak Marmara üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandım. Okulu çalıştığım için beş yılda bitirdim. Halen Özel bir Televizyon kanalında Tv habercisi, muhabir olarak çalışıyorum.