Ö. HASAN ALTUNCU

Gurbet ellerde kalıp da yüreklere düşen korları söndürmeye, uzun yıllar görmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmeye kim engel ki?.. (Tüm üyelerimizin birbirini tanıma hakkı var değil mi?)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sibel Şahin, Adnan Ayaz

Ö. HASAN ALTUNCU

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eyl 02, 2006 1:49 pm

Fotinos'u kan davası yüzünden terk etmek zorunda kalan ve Şur'un Hadi mahallesine yerleşen Altuncuoğullarının dördüncü kuşak üyelerindenim. Kibar Altuncu oğlu Hasan Altuncu torunu Naci Altuncu'nun oğlu, Kibar Ahmet Altuncu ve Hatice Ayan'ın torunu, Mahmut Tiryaki ve Hanife Tiryaki'nin kızı Hatice Altuncu'nun ilk çocuğu, Eylem ve Biran Altuncu'nun tek ağabeyi, Sedat Altuncu'nun ilk ve tek erkek yeğeni, Mehmet ve Ömer Cemal Altuncu'nun kuzeni, Mikail ve Seyfettin Tiryaki'nin yine tek erkek yiğeniğim.

1978 yılının Ekim ayında, Altuncu sülalesinin doğumhanesi sayılan eski evin, güneş almayan nemli arka odasında dünyaya geldim. Yedi yaşına kadar Dedesi ve Anagasıyla yaşayan şımarık bir çocukken, deneme maksatlı başladığım Şahinkaya İlkokulunda okuma yazmayı rahmetli Çovala hocadan öğrendim. İlk resmi okul kaydımı bir yıl sonra babamın öğretmen olarak atandığı ilk görev yeri olan Giresun'un Keşap ilçesinde yaptırdım. Burada sınıfta kaldım. Birinci sınıfı iki kez okumak zorunda kaldım.

Tam başarılı bir öğrenci olacakken, babamın tayini Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinin Küpeli köyüne çıktı. Babam, bir yıl boyunca tek başına burada çalıştı. Samsun'un Dereler köyünde rahmetli Sayit Ayan'ın yanında annem ve iki kardeşimle birlikte Babamın Samsun'a tayin yaptırmasını bekledim. Bu sırada Dereler köyü ilkokulunda ikinci sınıfı birincilikle bitirdim. Babamın tayin isteği kabul edilmeyince, Kayseri'ye gitmek zorunda kaldım. Burada üçüncü sınıfı okudum. Dördüncü sınıfın ikinci haftasında, annemi Samsun'da bir şirketin ortağı gösterip, eş durumundan tayinimizi yaptırınca 1,5 yılın ardından bu kez babamla birlikte Samsun'a geri döndük. Dördüncü sınıfı hiç okumadım. Beşinci sınıfı Samsun Belediye Evleri İlkokulunda okudum. Beş yılda beş değişik sınıf, beş değişik öğretmen ki bunlardan biri annemdir. Nihayet mezun oldum. Ve sırasıyla Samsun Atatürk ortaokulunu, ( ki burada da uyum sorunları nedeniyle üç ayrı sınıfta okumak zorunda kaldım ) bitirdim. Lisede istikrarı yakalarım diye umut ederken kredili sisteme denk geldim. Bırakın bir yılı iki dönem üst üste aynı sınıflarda okuyamadım. Neyseki bu sistemin tek avantajını kullanıp 2,5 yılda Samsun 19 Mayıs Lisesinden mezun oldum. 1995 yılında ilk kez girdiğim üniversite sınavını kazanarak Marmara üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandım. Okulu çalıştığım için beş yılda bitirdim. Halen Özel bir Televizyon kanalında Tv habercisi, muhabir olarak çalışıyorum.
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

hosgeldın

Mesajgönderen Cengiz Ayan » Cmt Eyl 02, 2006 2:41 pm

hasan kardesım hosgedlın.nıhayet senle burda da olsa bır ıletısım kurabılecegım bunada sevındım.ayrıca baktımda sana ılk mesaj yazma serefınede ben naıl oluyorum:)) masallah tanıtım super tebrık ederım ama mıllet usenecek okumaya ola.
senın yaylada dana aramanı hıc unutmayacam sanırım sende unutmamıssındır:)))
cocukluk ve genclık yıllarımın en degerlı dostluklarından bırısısın tarafımdan cok ozlendıgını bılmenı ısterım.ıns bundan sonra gorusebılırız.
bana hedıye ettıgın ( hedıye deglde zorla almıstım) burc kolyesını uzuuun sure sakladım ama sanırım nıyetsız verdıgınden bendende bırısı asırmıs :)))
hasanım kendıne coook ıyı bak gorusebılmek dılegıyle saglıcakla kal....
Cengiz Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

devam

Mesajgönderen Cengiz Ayan » Cmt Eyl 02, 2006 2:42 pm

bu arada unutmadan bu kadar zorlu egıtım hayatında gosterdıgın basarılar ayrıca takdıre şayan:)))))))
ben cengiz ayan (mudoglu)
Cengiz Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

merhabaalar

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Eyl 02, 2006 4:42 pm

ola kendini bukadar ayrıntılı tanıtmana gerek yoktu.
yeterince tanınıyorsun ve seviliyorsun,
sana da hoşgeldin diyeyim. yüzünü görmek güzel
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eyl 02, 2006 6:11 pm

Vay Cengiz'im vay. Seni ne çok özledim bir bilsen. Yayla deyince aklıma hep sen geliyorsun. Hele de o unutulmaz 95 yılı. Tam 11 yıl oldu. Vay anasını, İstanbul'da seni çok kısa görebildim. Duydum ki, bu yaz yayladaymışsın, denk gelmedi. Neden öyle erken geldin ? Seni 11 yılın üzerine yaylada görmek isterdim. Anıları tazelemek şöyle bir boğaza volta atarmak isterdim. Neyse daha zaman var. Ben bundan sonra siteyi mütemadiyen takip edeceğim. Görüşelim. Seneye izinleri denk getirelim. Bu arada sana verdiğim kolyeyi hatırlamadım. Eğer dediğin gibi burç kolyesiyse boş ver gitsin. Burçlara inanmam. O zamanlar inanıyor muydum acaba ? Sanmıyorum ama her neyse, öptüm seni Öğretmenim.
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eyl 02, 2006 6:15 pm

İlhan abi nerdesin ya ! özlettin kendini. Erzurum Narman'dan selamını aldım. Bizim kameraman hala anlatıp durur, Erzuram'a gittim senden kurtulmadım diye şaşkınlığını söylemekten hala sıkılmadı. Ne güzel burada meslektaştık, karşılaşıyorduk. Gerci artık eylem haberlerine gitmiyorum ama Senin için giderdim vallahi. Ey gidi Enesun hani, ey gidi Güngören zamanlari, hayatımın en güzel anlarını o evde birlikte yaşadık. Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum....[/b]
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Cmt Eyl 02, 2006 6:18 pm

Dostum merhaba,
Yıllar ne çabuk geçiyor.Bekarlık evindeyken bugünleri böyle yaşayacağımızı tahmin edemezdik galiba.Gerçekten şehir hayatı parçaladı ilişkileri ve samimiyetleri.Eski dostların, dolayısıyla da eski dostlukların unutulmayacağını düşünerek yaşamının her alanında muvaffakiyetler dilerim...
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

enesun hani

Mesajgönderen İlhan Ayal » Pzr Eyl 03, 2006 7:22 am

özlemek ne kelime , ya biz. o zamanki günleri unutmak imkansız.
hayatımıza oldukça kalın sayılabilecek çizgilerle işlenmiş. geçmişten kalan hoş bir seda, ama unutulmayacak elbette. herhalde öyle bir ev daha olmaz. keşke olsa , bizde yeni jenerasyonun enesun haninun hatiralarını dinlerduk. herhalde hayat böyle imiş. bu arada fatihin resmi de çok güzel .
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Ayan » Pzr Eyl 03, 2006 1:07 pm

HASAN HOŞGELDİN SENİ GÖRMEK GÜZEL.
Kullanıcı avatarı
Muhammet Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzr Eyl 03, 2006 3:12 pm

Hasan siteye hoş geldin.Galiba ünüverste yılları sıkıcı geçmişki pek ayrıntıya girmedin.Sitede eksik olan muhabirlik ve gazetecilik boşluğunu tamamlayacağından eminim.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Ayan » Pzr Eyl 03, 2006 6:33 pm

Dayi ogli merhaba
Cocuklugumuzdaki gadi gunlerindeki gibi herzaman gorusebilsek keske
istanbullarda son zamanlarda arasira karsilasiyorduk ama simdi oda olmayacak belli bir sure ben yurttisindayim.Bari anternet te goruselim be
ola daha ceviz silleyumisun......
Kullanıcı avatarı
Hakan Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

merhaba kameraman

Mesajgönderen Alptekin Gökhan Şahin » Pzt Eyl 04, 2006 6:58 am

Ola kenduni bu denli tanıtınca bir anda çıkartamadum. dedum bu uşak kimdur. sonra baktum resim var orada bi adam duruyu orda. gene tanıyamdum. sonra akluma güngörendeki ev geldi bir iki akşam konaklamıştım oralarda(ist. gelupta orada konaklamayan pek azdur veya hiçtur) sonra çıkardum seni beynumdeki sisli dolambaçlarda... hoşgeldun
Alptekin Gökhan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

MORİ'NUN HASAN

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Pzt Eyl 04, 2006 7:27 am

Aşk olsun Gökhan Kardeşim. Aslında kendimi tanıtmak için tek bir cümle yeterli... MORİ'NUN HASAN...
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Cemal Durgun » Pzt Eyl 04, 2006 7:36 am

Hoşgeldin Hasan Abi, ne iyi ettin gelmekle. İnternet sorununu da çözmüşsün galiba. Yazılarını beğeniyle okuyorum her ne kadar cevap yazmasam da.

Görüşmek dileğiyle..
Ahmet Cemal Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Alptekin Gökhan Şahin » Pzt Eyl 04, 2006 8:30 am

e madem bu kadar kolayı vardi ne uğraşturursun bizi. seni tanımayacak kadar bunamadım çok şükür. seni severim arkadaşım. keyfiçun mi kameraman hasan derum sana. yayla ile ilgili yazduklaruni da opkudum haşimdi, eline, yüreğuna sağluk
Alptekin Gökhan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön TANIŞMA - KAYNAŞMA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir