Yönetime öneriler

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Şub 09, 2008 11:45 am

...DUYURULUR !!!!!!!!!

-İçimizden birisi köşesinde yazılanlardan bir bölümünü buraya almayı uygun gördüm….

Mahmut KÖSEOĞLU;
Beşinci kişi olarak buraya bir yorumda ben gedireyim, iş tam kızışsın. Bu sitenin bana göre amacı çok büyük, dağınık vede %80 dışarda olan köylülerimizi ve köyümüzü tanımak tanıtmaktır. Şimdi bu sayfa söylediğim amaca hizmet ediyormu bence evet.
İlkayın sakıncalarına katılmıyorum değil fakat belli kıstas içinde ben tanıdığım ve resmi bende olan kişileri verebilirim. Koca şür köyü ve dışardakiler örneğin hadı, silantoz ve kamalidan benim tanımadığım (görmüşlüğüm olabilir) saygıdeğer abilerim amcalarım vardır. Onlarıda tanıyan bilen veya yakınları versin bizlerde okuyarak o kişiler hakkında bilgi sahibi olalım.
Fatma nın dediği gibi herkes hazır beklemesin. Hekes elini taşin altına soksunki burası ilgi çeksin amaca hizmet etsin. Sadece yöneticilir kıstasları koysun, kıstaslara uymayanlarıda silsin.
Yoksa öyle ince ince düşünsek o incilmesin bu üzülmesin, suya sabuna tokunmayayım hesabiyla gidersek burada işimiz olmaz. Tabiki suya sabuna terken ahlaka edebi ve site amaçına uygun tavranışlar olması gerekir.Başka tür işlere kalkıştığında burası batar gider.

Muzaffer ALTUNCU;
Evet mademki bu sayfayı ortaya çıkardı Mahmut, o zaman esas yapılması gerekeni ben yazayım da siz ona göre yorum yapın...

Sitemizin en büyük eksiği Resim Albümünün olmaması...Evet renkli resimler albümü var,ama orada daha ziyade manzaralar var ..Esas olması gereken, bir zamanlar vardı ama topluca (o da kaldırıldı) idi,,Diğer siteler bakıyorum;
1-Köylülerimiz,
2-Kaybettiklerimiz,
3-Manzaralar,
Şeklinde bölümleri olan "RESİMLER ALBÜMÜ" var..

Evet acilen sitemize bunun kazandırılması lazım...(Bir ara Osman,düzenleme yapıyoruz-ilavelerle bu bölümü açacağız demişti).
-Her şeyden önce sitemiz bunu kaldıracak durumda mıdır ? Onu da bilemem,,,

-Hatta bu bölüm öyle hazırlanmalıki herkes oraya resim gönderebilmeli,,, O bölümde sadece resim olur,yorum yok...Resmin altına Adı Soyadı yazıldımı tamam...

-Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi ?

- Bu yapılırsa başka şeye gerek kalmaz....İlkay'ın başta söylediği gibi biri alınır,ötekisi alınmaz durumu da ortadan kalkar...Herkesin resmi orada olmuş olur.. Her isteyen de oraya resim ekleyebilir...
(Böyle bir durum bazı sitelerde var..Demek ki olabilir yani)

.........İLGİLİLERİN BU İŞE EL ATMALARINI BEKLİYORUM................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İsmail Bayraktar » Cmt Şub 09, 2008 8:21 pm

Hatay Erzinden Herkese hayırlı akşamlar dilerim
Muzaffer hocamdan aldığım ön bilgi ile Kaynaşalım ve Danışalım bölümünde maaşallah epeyi üye kayıtlı olmuş ve olmaya da devam etmekte iki gün önce bi üyemize yazı yazacağım ister inanın ister inanmayın listeyi tan 3 veya 4 kez dolaştım ismini bulamadım neyse benimki sadece bi öneri isim listesine arama yaparken bir sütün açalım arama yapacağımızın ismini yazıp ara desek nasıl olur
İlgilenenlere şimdiden deşekkür eder herkase hayırlı akşamlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
İsmail Bayraktar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Şub 10, 2008 8:50 am

daha öncede dile getirildi bir yerde, özel mesajlar niçin artık bildirilmiyor, tekrar düzenlemez mi eskisi gibi
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Şub 10, 2008 4:44 pm

Bulent merhaba ozel mesajlarin bildirilmesini kendin profilinden ayarliyorsun, yani biz oralara karasamiyoruz ama senin icin profilini duzenledim :) :)

bu arada forumda yogun istekler uzerine bir kac degisilik yaptim, resim albumu olusdurdum onlari bolum haline getirdim, nostalji kareler,koylulerimiz, kayibettikleimiz, ve manzaralar olarak degistirdim.. Icimizden birisi basligini koylulerimiz olarak degistirdim yani icerigi oldugu gibi duruyor..

YORESEL DEYIMLER DIYE BASLIK ACTIM BIZIM YOREMIZE AIT DEYIMLERI BEN BIRAZ EKLEDIM SIZLERDE DEVAM EDEBILIRISNIZ...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Şub 10, 2008 11:54 pm

Merhaba Fatma, bir ara profilimde bir düzenleme yapmadan gelen özel mesajlar siteye girince bir kutucuk içinde gözüktü, sonra gözükmez oldu, o yüzden istedim ama sen zaten benim adıma düzenlemeyi yapmışsın teşekkür ederim.

Yaptığın değişiklikler güzel oldu bence, eline sağlık. Deyimler ve lehçe bölümü gerekliydi ama çok yakın takip ve bize özgü olmayan, yanlış olanları iyi takip edip ayıklamak gerekir.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Şub 11, 2008 12:02 am

Merhaba Bulent haklisin onceden duzenleme yapmadan mesaj geldiginde kucuk bir sayfa aciliyordu bu forum eskisi gibi deyil ama bundada uyariyor internet explorerden pop-up lar engelleye bilir mesaj geldiginden emin olmak istiyorsaniz kisisel mesajlarimin uzerine fareyi getirin mesaj gelmisse orda kac mesaj gelmis parentez icinde rakam olarak gosteriyor, birde siteye verdiginiz mail adresine uyari mesaji aliyorsunuz kutunuza ozel mesaj geldi diye? yani bir sekilde habriniz oluyor :)

yoresel deyimleri ben bulduklarimi ekledim bolumde buyuklerimize yetki verdim onlar bizden daha iyi biliyorlar yazsinlar gereken duzenlemyi ara ara yapmaya devam edecegim..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yunus Şen » Pzt Şub 25, 2008 11:51 am

Tüm hemşehrilerimize merhaba,
Bende İsmail Bayraktar abinin belirtmiş olduğu konu hakkında sıkıntımı bildirmek istiyorum.
Kendi sayfamıza gelen mesaja cevap yazmak için o kişinin sayfasına girmemiz gerekiyor, ve o kişinin ismini bulmak gerçekten gittikçe zorlaşıyor. Belki şöyle birşey olabilir: Örneğin İsmail Ayan benim sayfa mesaj yazdıi profilinin altında İsmail Ayan'ın Sayfasına Git Butonu olabilir. Bu şekilde ismi hiç aramadan hemen karşı sayfaya geçim mesaj yazılabilir.
Ya da İsme gör arama yapılabilir, İsme göre sıralanabilir, Tanışma-Kaynaşma sayfasına kayıt yapılırken isme göre kayıt yapılablir.
Bu şekilde önümüzdeki günlerde kayıtlı sayısı arttıkça oluşucak karışıkı ve zorluk önlelenmiş olabilir diye düşünüyorum. Benimkisi sadece bir düşünce, bu konuda çok daha basit çözümlerle bu sorunu giderecek başka teklifler de olabilir.
Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.
Yunus Şen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Şub 27, 2008 12:13 pm

Yunus bey merahba, yazdiginiz konu bir kac sefer baska uyeler tarfindan dile getirlimis ve onlara yazmis oldugum cevabi, okumamissiniz buraya tekrar yaziyorum..

arama tusuna tikladiginiz zaman sadece aradiginiz kisinin ismini yazmakla olay bitmiyor, ozur dilerim aciklamaya tam olarak yapmadim ben iyi bildigim icin kisa aciklamalar yeterli geliyor saniyorum..

1..isim soy isimi yaziniz.
2..Forum yazan yere TUMU YAZIYORYA ORAYA GIRINIZ VE SADECE tanisma Kaynasmayi seceniz..
3... Kategoride UYELERIMIZI TANIYALIMI seciniz..
4..Sonuclarda basliklari seciniz..
5...Sure hepsini seciniz..

aramaya baslayin karsiniza cikacak olan mesajlar soyle siralaniyor aradiginiz kisi tanismada kime mesaj yazmissa o kisiler alfapetik siraya gore liste halinde karsiniza cikiyor, alfapetik olarak Z.A dogru giidyor ..

kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Nis 07, 2008 6:31 pm

bir ara Sami Ayan ın açtığı 71 yılındaki derebaşı kazasını konu alan başlığı bulamıyorum, yönetimden yerini bilen var mı acaba
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Nis 18, 2008 5:47 pm

Bülent ALTUNCU yazdı:bir ara Sami Ayan ın açtığı 71 yılındaki derebaşı kazasını konu alan başlığı bulamıyorum, yönetimden yerini bilen var mı acaba

Bulent merhaba vallah o dedigin yaziyi tatile cikmadan once peke sohbetlerinde tekrar okumusdum simdi siteyi alt ust ettim yazi yok bulamadim bilen varsa lutfen cevap versin bende merak ettim..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Nis 21, 2008 6:44 pm

Yönetımden istegım siyaset ıceren tum konuların kaldırılması.yoksa bız daha cok bırbırımıze duserız.kımsenın görusu dıgerını tutmuyor vede tartısma oluyor.sitenın ılerlemesını ıstıyorssanız vede ınsanları bırbırıne kusturmek ıstemıyorsanız sıyaset ıceren konuları kaldırın.Diğer bır hususta bır kısının mesajı sılınecek se o kısıye sılınme nedenını bıldırn vede haber vererek sılın.Benım bır mesajım sılındı vede o konuda sımdı haksız konumada oldum.Vede cok agrıma gıttı habersız sılınmesı.umarım anlatabıldımm.........
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Nis 21, 2008 9:06 pm

bekir biraz daha aciklama yapsana hangi baslikta hangi yazin silinmis ? Benim haberim yok siyasi konulara her zaman karsi geldim bugune kadar hicte yorumlarda bulunmuyorum, sirf kimseyi kirmamak icin ama ne yapalim herkes biseyler istiyor...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Nis 21, 2008 9:37 pm

yazı silinmesine bende karşıyım, black Bekir beyin dediği gibi silinecekse önce yazı sahibine nedeni bildirilmeli ( ki yazı silinmesi için tek neden ahlak dışı nedenler olmalıdır) .

Siyaset konusunda yanılıyorsunuz. Sİyasetsiz bir site istesenizde olmaz.Köyde ki bir olaya, anıya, organizasyona bakış açınızda da bu kendini belli eder. Bence bu sitenin en güçlü yanlarından biri de siyaset yapabillmesi, insanımızın , ülkemizin sorunlarını dert edip fikir yürütme ihtiyacı duyması ve hatta bundan da önemlisi gerçekten fikir yürütebilecek insan sayısının bir köyden beklenenden çok olması. Yeter ki anlamak için okuyalım.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzt Nis 21, 2008 10:19 pm

sadece bir foto vardı o silinmiş tek kelime yazı silinmemiş.
Kesinlikle yazı silinmeyecek.Bunun nedenini de Bekir Kıran kardeşimize neden sildiğimi anlattım.
Daha öncelerden de böyle bir foto vardı onu da silmişdik.
Düşünce platformunda yazı yazarken kişilerin fotolarını yayınlamaktansa kendi düşüncelerimizi aktaralım.Alıntı da değil araştırıp kendi ürünümüze dönüştürdüğümüz yazılarımızı ,görüş ve düşüncelerimizi yazalım.
Yanlış anlaşılma olmuştur anlayacağınız yazı değil sadece bir fotoğraf silinmiştir.
herkese sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Nis 21, 2008 10:25 pm

nasıl bir fotoydu ki silindi, sebebini bende merak ettim Mehmet
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki