SORU-CEVAPLA BİLGİSAYAR-İNTERNET PROBLEMLERİMİZİ ÇÖZELİM !!!

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Kas 13, 2007 1:10 pm

osman bey resiminiz tanisma kaynasmaya eklenmiyor, profilinize ekleniyor, eklediniz evet ama boyutu cok buyuk olarak yeniden duzenledim artik profilinize resminiz eklendi..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Osman Ayan » Çrş Kas 14, 2007 8:17 am

FATMA HANIM RESMİMİ YENİDEN DÜZENLEDİĞİNİZ İÇİN TŞK.ANCAK TANIŞMA KAYNAŞMAYA NASIL EKLEYECEĞİM BİLGİLENDİRİRSEN SEVİNİRİM.
Kullanıcı avatarı
Osman Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Kas 14, 2007 10:08 am

:arrow: Osman,
Resmin eklenmiştir....Tanışma-Kaynaşmaya tekrar resim eklemene gerek yok..Ama renkli resimler ve nostaljik resimlere eklemek istiyorsan, onun için de araştırırsan onunla ilgili bilgiler de var...Bulamazsan tekrar buraya yazabiliriz...

Bu işler zamanla kolaylaşacak işler..Biz de sıfırdan başlamıştık...Kafanı yorma yeterki hep burada ol...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Kas 15, 2007 9:29 am

:roll: :arrow: Evet soru sormaya devam ediyorum;

1-Sitede Foruma girdiğim zaman radyo gelmiyor,bu neden olabilir...Bir dostumla MSN den yazıştığımda "mesaj sayfasının en altında radyo olması lazım" dedi.Maalesef yok..Bir zamanlar üsteki reklamlar görünmüyordu.. .. "Mozilla Firefox" u indirdim.Ondan açtığımda çok şey geldi..Ama radyo yine gelmedi...Bir bilen cevap versin...

2-PC de "Disk Birleştirici" yi çalıştıramadım..Gerekli olan en az % 15 alanı boş bulamadığından Disk birleştirme yapılamıyor uyarısı geliyor..Geçen aynı soruyu sormuştum, cevap veren olmamıştı.Denemeler sonucu o boş alanı hem de % 51 e çokarmış ve disk birleştirmeyi yapmıştım..Ama not almayınca unuttum...Bu boş alan nasıl sağlanacak ya da disk birleştirme yapmanın başka yolu var mı ? Bir bilen cevap versin !!!!!!!!!!

-İlgilenip,cevap vereceklere şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Kas 25, 2007 7:07 pm

...Maalesef sorduğum soruların cevabını alamadım ama bir soru daha sorayım:

:arrow: Canlı TV leri seyredemiyorum....Karşıma "Can not Direct Show Player" uyarısı çıkıyor.....

-Show Player istiyor herhalde...Ne yapmalıyım ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ara 18, 2007 6:46 pm

BİR HAYIRSEVER YOK MU ? Koskoca sitede ,,,,,,,,,,,,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Murat Ataman » Cum Oca 18, 2008 3:51 pm

muzaffer amca sıraile başlayayım tv izleyememen normal sen yootube de ki videolarıda izleyemiyodun öncelikle flah player yüklemen gerek
linki http://www.adobe.com/shockwave/download ... kwaveFlash
olmassa bide java yükle oda

http://www.java.com/tr/ adresinden indirirsin

devam edelum

siteye girince altaki radyo olayıda eğer kullanıcı adını yazıpta girer sen bazen çıkmıyo ozaman www.sahinkayalilar.com adres satırına sıfırdan yaz girer ve dinleyebilirsin radyoyu

inşallah yardımcı olabilmişimdir
Kullanıcı avatarı
Murat Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Oca 18, 2008 4:07 pm

Muzaffer Altuncu yazdı:...Maalesef sorduğum soruların cevabını alamadım ama bir soru daha sorayım:

:arrow: Canlı TV leri seyredemiyorum....Karşıma "Can not Direct Show Player" uyarısı çıkıyor.....

-Show Player istiyor herhalde...Ne yapmalıyım ?

sınırlı ise bağlantın izlememen daha iyi ayrıca muzaffer amcacığım. bir kaç saatlik izlemen bile kotanı doldurabilir, ağır bir fatura ile karşılaşabilirsin.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Oca 22, 2008 10:25 am

:arrow: Caner,haklısın elbet...
Ama bazen lazım oluyor işte...Hem insan her şeyin elinin altında olmasını istiyor...

-Galiba ben "Format" atarsam birçok sıkıntım sona erecektir,diye düşünüyorum...

Ne dersiniz !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

slm

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cmt Mar 08, 2008 10:20 pm

muzaffer amca senın format atmana gerek oldugunu sanmıyourm.dedıgın hataların cogu yada işlemlerın yapılmama nedenı disk alanlarının dolu olması.Ayrıca bılgısayarının guncellemesı kapalı olması.Virus temızleyıcının sanırım dosyaları bozulmus onu kaldırman vede yenısını yuklemen.Bunun icin nod32 yada avg free edition yukleyebılırsın vurusten korunmak ıcın.Sitelerde girdiginde resımlerın acılmaması flash player olmaması.Eger firefox kullanıyorsan o zaten sitelerde gezerken gereklı eklentıye ıhtıyacı olunca eklentı ındır dıye uyarı verır.Xp nin lisansli olup olmaması bızım turkler icin gecerlı bır sıstem degıl.Bill gates ne kadar sifrelesede bizimkiler kırabılıyor.Ben lisanssız urun kullanmama ragmen lısanlı olarak kullanıyorum.Ama muzaffer amca format atmadan once bılgısayarında c dıskınde bulunana yada masa ustunde olan dosyların resımlerın yada muzıklerın varsa bunları d yada e dısklerıne tasıman.Sonra sılınırse uzulebılırsın.Format atmayı öncekı sayfalarda gösterılmıs yapman gereken sadece cd yı takmak bılgısayarını yenıden baslatmak vede ılk ekranda bır tusa basmak.daha sonra yuklemeler yapıldıktan sonra tekrar pc acılıp kapğanır o zaman ıse hıcbır tusa basmadan beklemek.Bir kere yaparsan sonrası gelır.En azından 5 yada 6 ayda bır format atınkı bılgısayarınız eskı genc halıne dönsun.

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Haz 19, 2008 6:16 am

MSN deki dengesizlik nasıl giderilir ?
Gelen bir dosyayı anlamadan kabul ettiğim için sanırım msn virüslenmiştir.... Bazı dostların verdiği bilgiler doğrultusunda -şifre- mi değiştirmek süretiyle bu sıkıntıdan kurtuldum derken tekrar resimler arasına sızan bir dosyayı açınca aynı durum oldu...Tekrar şifremi değiştirdim ama bu defa düzelmemiş gibi...Çünkü bazı dostlara benim Msn den kendiliğinden bir şeyler gidiyor..O durumda belli oluyor..Zira o anda ben bir şey yapamaz oluyorum..Sonra yine düzeliyor..

Peki bu defa bir tanesi -Format- atmam gerektiğini söyledi..Ama bütün bu işler benim PC değil,misafiri bulunduğum bacanağın PC sinde başıma geldi.. Ben yakında eve döneceğim..Acaba;
-Bu durum benim PC de tekrar eder mi ?
-Ederse ne yapmam lazım ?
-Bu bacanağın PC sinde Msn yi açmayınca birşey olmuyor..Bu PC ye birşey yapmak lazım mı ?
-Bu durumlarda ne yapmak lazım ?

Bilgi verilirse memnun olurum...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mustafa Hakan Şahmutoğlu » Prş Haz 19, 2008 8:17 pm

Muzaffer Altuncu yazdı:MSN deki dengesizlik nasıl giderilir ?
Gelen bir dosyayı anlamadan kabul ettiğim için sanırım msn virüslenmiştir.... Bazı dostların verdiği bilgiler doğrultusunda -şifre- mi değiştirmek süretiyle bu sıkıntıdan kurtuldum derken tekrar resimler arasına sızan bir dosyayı açınca aynı durum oldu...Tekrar şifremi değiştirdim ama bu defa düzelmemiş gibi...Çünkü bazı dostlara benim Msn den kendiliğinden bir şeyler gidiyor..O durumda belli oluyor..Zira o anda ben bir şey yapamaz oluyorum..Sonra yine düzeliyor..

Peki bu defa bir tanesi -Format- atmam gerektiğini söyledi..Ama bütün bu işler benim PC değil,misafiri bulunduğum bacanağın PC sinde başıma geldi.. Ben yakında eve döneceğim..Acaba;
-Bu durum benim PC de tekrar eder mi ?
-Ederse ne yapmam lazım ?
-Bu bacanağın PC sinde Msn yi açmayınca birşey olmuyor..Bu PC ye birşey yapmak lazım mı ?
-Bu durumlarda ne yapmak lazım ?

Bilgi verilirse memnun olurum...

şifre değiştirmeyle sorun düzelmiyor iki çözüm var benim bildiğim
Birincisi > format atma
İkincisi > sistem geri yükleme yaparak bilgisayarı eski bir tarihe almak (virus bulaşmadan önceki bir tarihe )
Mustafa Hakan Şahmutoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Haz 20, 2008 6:01 am

BU HADİSE KENDİ PC DE MEYDANA GELMEMEİŞ OLDUĞUNU SANIRIM BELİRTMİŞTİM...

Yani benim başıma bu olay Bursada bacanağımın PC de geldi...Yarın Gölcük'e döneceğim...Kendi PC de Msn mi açtığım zaman aynı durum olacak elbet..O zaman benim PC de bir şeyler oluşur belki...İşte burasını anlayamıyorum...

Burasını bana birirsi anlatabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mustafa Hakan Şahmutoğlu » Pzr Haz 22, 2008 12:27 pm

Muzaffer Altuncu yazdı:BU HADİSE KENDİ PC DE MEYDANA GELMEMEİŞ OLDUĞUNU SANIRIM BELİRTMİŞTİM...

Yani benim başıma bu olay Bursada bacanağımın PC de geldi...Yarın Gölcük'e döneceğim...Kendi PC de Msn mi açtığım zaman aynı durum olacak elbet..O zaman benim PC de bir şeyler oluşur belki...İşte burasını anlayamıyorum...

Burasını bana birirsi anlatabilir mi ?

Virüs Msn Ye Bulaşmaz Bilgisayara Bulaşır Yani...Bilgisayardan Virüsü Temizlemek İçin...

Aradığınız Bilgi Bu Sanırım

Resim

şeklindeki hiç bir dosyayı kabul ettiğiniz zaman da bu virüsü temizlemeden msn'i açmayın çünkü siz yollamasanız bile bu virüs kişi listenizdeki tüm kişilere size geldiği aynı yöntemle otomatik olarak gidiyor...

izlenecek yöntemler ise şunlar:

Virüsü temizleme yoluna gelirsek
1-
Yapmanız gerekenler:
Başlat menüsünden Çalıştır'ı açın... "regedit" yazın.

Resim
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionShellServiceObjectDelayLoad klasörünü bulun.
Resim
sağdaki pencereden "printers"="{CLSID}" bölümünü silin.
Resim
Daha sonra ilk "regedit"e girdiğiniz bölüme dönün ve oradan HKEY_CLASSES_ROOTCLSID bölümüne gidin...
Burada printers bölümünü bulup printers ID'yi silin tekrardan.Biraz karışık olduğu için dikkatli bakmanız gerekmektedir...
Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ve "Bilgisayarım"a girin oradan ana sürücünüze girin. Windows klasörünün içerisinde bulunan
%System% otiffy.dll
%System%printers.exe
%userprofile% ew.txt
%Windows%images0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photos0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%album{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photo{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%pictures0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%picture{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
dosyalarını silin hangileri var ise... Ancak bu dosyalar gizli dosya şeklinde olabileceğinden pencerenin üst bölümünde bulunan araçlar sekmesine tıklayıp Klasör Seçenekleri'ni açınız.
Resim
Yukarıdaki resimdeki gibi gizli dosyaları gösteri işaretleyip Tamam'a tıklayınız.
Eğer Gizli Dosyalar Yine Gözükmezse Şu Küçük Programı İndirin Çalıştırın Ve Sadece Tamam 'a Basın Gizli Dosyalar Görünür Olacaktır..
Program Burda http://rapidshare.com/files/124208906/A ... n.vbs.html
Ardından az önce verdiğimiz dosyaları bulup siliniz... Virüs kaldırılmış olacaktır
Mustafa Hakan Şahmutoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Haz 22, 2008 2:08 pm

Mustafa,
İlgin için çok teşekkür ederim....Güzel bir bilgi ama benim o işi yapmam biraz zaman alacak...İnşallah eve gittiğim zaman bakacağım bu işe..

Ancak benişm başıma bu olay başka yerde geldi...Eve döndüğüm zaman benim PC de MSN mi açtığım zaman herhangi bir durum olur mu diye sordum,cevabını alamadım..

Hayırlısı ve teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

ÖncekiSonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir