Muzaffer amca bir tane yazdığında da bir tane eksik düzeltilebilecek bir nokta olsun ya...Anlattıkların da anlatım şekilde mükemmel.ve her zamanki gibi çok iyi niyetli.
Ama ben Hasan Aydınlı'ya da katılıyorum.Ve dolaylı yoldan mevcut kültür yozlaşmasına değinmek istiyorum.
Ben büyüklerin tutumlarından evvel gençlerin gidişatından bahsetsem daha haddimi aşmamışı olurum sanırım.
Gençlik denildiği zaman akıllara sanırım gelen ilk şey enerji olur.Her an her şeye evet diyecek,güzel dostluklarda ortamlarda bulunacak,elinden her iş gelecek,yaşlısına saygıyı kusur etmeyecek,yeri gelince deli, yeri gelince en ağırbaşlı insan olacak.Bize hep gençlik böyle anlatıldı bizde hep genç olacağımız günleri bekledik çocukken.Belki de adam yerine koyulmayışın eksikliği ve kompleksiyle.Zaman geldi geçti bize de köyün gençleri denilmeye başlandı.Yayla da cami önü ekibine biz de adım attık

..
Bizim babalarımız ,abilerimiz için şimdiki nesilde nesil mi be biz şöyleydik böyleydik derdiler.Sonra biz öyle bir nesil olduk ki abilerimiz bizim için siz de gençmisiniz biz böyleydik şöyleydik der oldular.
eskiden bir adet sigara içmek için kemere kadar yürüyen gençlerin yerini caminin önünde daha ortaokul yaşlarında elinde sigarayla,yoldan geçen ve kahveye giden tanıdıklarına,büyüklerine selam veren çocuklar almış...
eskiden paragaflarda köyün tüm gençleri fırsat buldukça birlik beraberlik içinde toplanır hoşsohbetler oyunlar oynar birbirlerine köylü olduklarını,kardeş olduklarını,beraber büyümüş olduklaırnı unutmadan zaman geçirirlermiş... Bunların yerini kimler mi aldı.Saçlarında yarım kilo jöle ile hazır yaylaya geldik 1-2 tane kız tavlayalım derdine düşmüş ve iki tane aptal kızla iki tane lakırdı yapmak için bütün arkadaşlarını satanların mekanı olmuş yayla.Gruplaşmalar olmuş,ayrımlar olmuş.Kısacası gençlerde ki birlik beraberlik dediğiniz olay tamamiyle yok olmaya yüz tutmuş....Yayla kız tavlama yeridir mantığıyla gelen o kadar çok arkadaşım var ki...Sırf bu sebepten dolayı ben 1 kez bile paragaf denilen olaya katılamadım...İçime asla sinmedi.
Bu siteye ilk forum ekleme planları olduğunda ben yaylada cami önünde forumun ne olduğunu anlattığım zaman ilk olarak "oo süper bütün sene ayrı kalmak yok" yerine "ohh süper bütün şurlu kızlar toplanacak" şeklinde tepki almıştım:).bu ne demek;
hasan abiye ise katıldığıım nokta;eğer bu sitede genç bayanlar yoğunlukta olsa ben size garanti veririm ki bu site üye patlaması kat kat artar..Ama Allah'a şükürler olsun forumda ki bay ve bayan arkadaşlarımız son derece seviyeli ve düzgün kişiler bunun sonucunda sitemizde oluşmakta olan güzel ve iyi niyetli arkadaşlıklar var.
En basit örneğini söyleyeyim ya biz kuşşmer yaylasında Trabzonspor galatasaray veya ts fenerbahçe kavgalaı yapıyoruz...Elbette ki tercihlere saygılı olmak lazım ama bu birbirimizden ne kadar koputğumuzu gösterir.içimizde trabzonsporlu olmayanlar var ya...çok korkunç.
Lise ve üniversite gençliğini eleştirmiyorum bile zaten ama bizim küçük şirin yaylamızda bile bir arada olamamızdan dolayı ben gençler adına utanıyorum....
köy gençlerinin dostluk bilincine çok ihtiyacı var.bir de anlayamadığım bir şekilde köy gençleri arasında kırıkhan ve şahinkaya ayrımı var.Bu da son derece can sıkıcı.Ama sitenin kullanımını arttırırsak ben tüm bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum....
Gençlerin yayla dışında birbirleriyle bağlantısı çok az ve bu güzel imkanı, sitemizi değerlendirmiyorlar malesef

..
Bu sorunları aşmak için neler yapılabilir Muzaffer Amcam ve diğer büyüklerimiz....
Ben yaylamı çok seviyorum benim için dünyada ki en güzel duygulardan birisi kemer dağında ateş yakıp türküler söyleyip horon oynamak.Ama bu basit fikirleri kafalardan silip daha gerçek ve kalabalık bir dost ortamı nasıl yaratabiliriz.....
Saygılarımla