GENÇLERLE HASBIHAL !!!!!!!!!

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

BEN DE ÜZÜLDÜM !!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Nis 20, 2006 3:35 pm

.......Sevgili Aleyna,,,,

...Benim köşeme yazdığını ve bu yazının silindiğini iddia ediyrosun ki doğru söylememen için bir sebep yok.Kendi köşemde de ifade ettiğim gibi ben günlerdir sitelere bakamadım.Bu dediğinden benim hiç ama hiç haberim yok.Bunu benden biliyorsan,samimiyetimle söylüyorum benim bu işten hiçbir haberim yok.

....Bilmiyorum Şurlı de mi acaba benden bunu bildi.......

....Samimiyetle söylüyorum bu duruma çok üzüldüm.Ben bu sayfayı bütün gençlerle hasbıhal etmek için açtım.O gençler normal kurallar içinde köşeme her şeyi yazabilirler.Benimle her şeyi konuşabilirler.Hatta birbirleriyle medeni ölçüler içinde hasbıhal edebilirler.

....Çünkü tek amaç gençleri bir araya getirmektir.Onlarla güzel güzel sohbetler etmektir.Buna engel elbette olunamaz.Burada bir yanlışlık vardır.Aleyna bu sayfaya hoş geldin.Senin üzülmene gönlüm razi değildir.Eğer mümkünse önceden yazdıklarını tekrar yazar mısın.... Belki birebir aynısını yazamazsın ama yine de meramını ifade edersin herhalde..

.....Gençlerle hasbihal esnasında yanlış bir durum olursa onlarla bu durumu köşemde ben tatlıya bağlayabilirim.En başta yazdığım gibi biz gençlerle her konuda hasbıhal etmek üzere yola çıktık.Bazan terslikler,yanlışlıklar olabiliyor.Kusura bakma ALEYNA....

......Lütfen yazmağa devam et.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Naciye Soysal » Cum Nis 21, 2006 11:09 am

SEVGILI MUZAFFER AMCA;

ALEYNA KARDESIM SAGOLSUN BU BÖLÜMÜ OKUMUS VE KENDISIDE ARAMIZA KATILABILIRMI DIYE BIR KAC SATIR YAZMIS... BU SATIRLARI BEN OKUMUSTUM AMA SONRAKI GÜN BU YAZININ SILINDIGINI GÖRDÜM VE ALEYNA KARDESIMIN IKINCI BIR YAZISIYLA KARSILASTIMKI; BU YAZIDADA ILK YAZISININ SILINDIGINDEN BAHSETTI....

YAZI NEDEN SILINDI ANLAYAMADIM; YAZIDA SIRF ARANIZA BENIDE ALIRMISINIZ DIYE CÜMLELER YAZMISTI ALEYNA KARDESIM.... BENDE BU YAZISINA NAZARAN ÜSTEKKI YAZIMLA CEVAP VERDIM ONA....

....Bilmiyorum Şurlı de mi acaba benden bunu bildi.......
CÜMLENIZE COK ÜZÜLDÜM MUZAFFER AMCA; HIC ÖYLE SEY OLURMU; BU SAYFAYI SIZ BIZLER ICIN ACMADINMIZMI ; BIZLERI BIRARAYA TOPLAMAK ICIN; GÜZEL MUHABBETLERDE BULUNMAK ICIN ACMADINIZMI ; NEDEN BU KARDESIMIN YAZISININ SILINMESINI SIZDEN BILEYIM... KESINLIKLE BÖYLE BIR DÜSÜNCEM OLMADI VE OLMAZDA MUZAFFER AMCA GÖNLÜNÜZÜ FERAH TUTUN... YAZILARI SILME YETKISI YÖNETICILERDE VE BÖLÜM YETKILILERIN ELINDE OLSA OLSA ONLARDAN BIRI SILMISTIR YAZIYI....AMA NE HAKLA SILINDI ONU BILEMEYECEGIM...

SEVGI VE SAYGILA AMCACIGIM....
Kullanıcı avatarı
Naciye Soysal
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

merhaba hocam

Mesajgönderen Ahmet Uysal » Prş Nis 27, 2006 7:48 pm

nasılsınız hocam ben yaşantınızda önemli yer tuttuğuna inandığım kırıkhan dan hikmet uysal ın oğlu ahmet uysal.dedem rahmetli hasanbey uysal.mademki hasbihal dediniz benim halim şu an iyi çok şükür 1.5 senedir hatay hassada sözleşmeli elektrik teknisyeni olarak görev yapıyorum bunun dışında herşey aynı hocam.günlerinizin anlamlı bereketlerle dopdolu geçmesini dilerim mevladan hocam.
Kullanıcı avatarı
Ahmet Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlmiye İbrahimağaoğlu » Pzr May 14, 2006 11:48 am

Merhaba muzaffer amca;
Yazdığınız yazıları eksiksiz takip ediyorum.Okadar samimi ve içten yazıyorsunuz ki başlık atarken bende sayın ,muzaffer bey vb.gibi hitaplar yerine amca demeyi uygun gördüm.Birlik ve beraberlik çağrılarınıza kayıtsız kalmak mümkün mü?
Kısaca kenimi tanıtayım.Babam rahmetli mahmut ibrahimağaoğlu.Annelerim Hatice veAliyedir.1982 çaykara doğumluyum.lise mezunuyum.Zonguldak/ereğlide oturuyorum.4 yıllık evliyim.
Kullanıcı avatarı
İlmiye İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Cum May 26, 2006 3:56 pm

muzaffer amca düşüncelerin çok güzel ihtiyarlara sitem çok bu belli benim üstüme düşen görev neyse yapmaya hazırım saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum May 26, 2006 4:37 pm

....Merhaba Hasan Aydınlı,

...Köşemin adı üzerinde "Gençlerle Hasbihal"..Ohalde mademki köşeme misafir oldun herçeşit hasbihalde bulunabiliriz.Siyaseti sevmem.Onun dışında aklına gelen herşey üzerinde konuşabiliriz.

...Anladığım kadariyle ihtiyarlardan şikayet edeceksin.Ben de senin gibi yaşı ilerlemişlerden şikayetçiyim.Öyle ya burası ŞURLULARIN buluşma yeri peki Şurlular nerde? Ben gençleri nasıl sevmeyeyim.İnternet kafelerde haşlıklarını vererek bu siteye giriyor.Tanışma ve Kaynaşmaya katkıda bulunuyorlar.Peki kaç tane yaşlımız var aramızda.

....Benim anladığım bu siteye girmeyi çocukça bir hareket görüyorlar. Çok yanılıyorlar.Ben bu site sayesinde kaybetmiş olduğum gençlere kavuştum.Hiç tanımadığım kişilerle dost oldum.Bunun değeri hiç biçilebilir mi? Belki senin söyleyeceğin başka şeydi,senin adına hüküm vermiş oldum.Hasbihal ediyoruz.Doğrulara doğru der,yanlışları telafi etmesini bilenlerdeniz.Burası hür fikir meydanı...

....Herkes kırıcı olmadan,iyi niyetle herşeyi yazabilir.Yazılanlardan birgün doğrular mutlaka bulunur.

....Bana birşeyler yazma ortamı hazırladığın için sana teşekkür ederim. Dilerim gençler bu meydanda fikirlerini ortaya dökerler.İyi bir hasbihal olur.Ne iyi ettinde köşeme yazdın.Sağol.....

....Selam ve sevgilerimle....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Sal May 30, 2006 12:06 am

aslında sitem herkese yani ihtiyarların rolü büyük sadece kendi akranlarıyla muhabet ediyorlar buna çok şahit oldum oysa onların küşükken yaşadıkları olaylar sıkıntılar eğlenceler bizlere örnek teşkil etmeli anlattıklarından yaşadıklarından kendimize pay çıkarmalıyız ama bunun bilinçe bir yaşlı göremedim aslında o kadarda büyük bir sorun değil ama insan genede üzülüyor ben köyden uzak yetiştim ist ve tekirdağda büyüdüm 8 yıldır köyüme gelemedim biraz benden kaynaklandı :? bu yıl gelicem inş... ama tanışma bölümüne beni tanıyanların dışında kimse hoş geldin demedi bu ansıl bir tanışma anlıyamadım?? kapı kapı dolaşıp ben geldim demekte aklım almıyor her neyse sitem çok ama hepsini bir kerede yazmıyım :oops: siteye ve özellikle gençlere gösterdiğn saygı ve sevdi taktire şayettir ne diyim iyi varsın çok saolasın
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal May 30, 2006 3:28 pm

....Sevgili Hasan,

...Seni şimdi daha iyi anladım.Ne kadar da haklısın,biliyor musun? Yerden göğe kadar haklısın.Ama sakın üzülme...

....Ben yıllardır gençlerle haşır-neşir oluyorum da ne oldu.Sitede bulunan birçok gençle yakınen ilişkilerim var.Hele Kırıkhandaki gençlerle.Ama ben uzun zamandır üye olmuşum,sayfalarıma uğramayan o kadar çok genç varki....Ben asla hiçbirine sitem yapmıyorum.O senin yapamadığını ben yaptım,hepsinin sayfasına ben gittim.Tabi tanıdığım gençlerin...Senin tezavantajin çoklarını tanımaman.Olsun üzülme..

....Burası köy meydanı,bak bir vesile ile tanıştık ve dertleşiyoruz. Maalesef bizdeki en büyük eksik işte buuuuuu............ Ama bunları konuşa konuşa bir gün bir yerlere varacağız elbet.Onun için "Gençlerle Hasbihal" Sayfasını açtım.Derdi olan oraya uğrasında dertleşelim ve bir çözüm bulalım diye....Sağol ilgi gösterdin ve bir meselemizi konuşmaya başladık.Ah gençler bunları takip edip okusa, o da birşeyler söylese herşey daha iyi olacak.Ama maalesef gençler okumuyorlar.

...Tekrar söylüyorum asla üzülme,sen iyi niyetle yoluna devam et. Birgün üzüldüklerimizin düzeldiğini görürüz inşallah....

....Selam ve sevgilerimle.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Sal May 30, 2006 4:30 pm

muzaffer amca inan üzülmüyorum ayrıca gençlerden neden destek yok söyliyim buraya gelen katılımcıların çoğusu gençö bayan olsaydı inan katılım daha fazla olurdu bu heryerdede böyledir ama biz kendimizi aştık yada kendi adıma konışıyım ve kimse bişeylerin farkında değil herşey güllük gülüstanlık sanıyorlar haksızmıyım neyse her koyun kendi bacağından asılır azda olsak değerlerimizi bilmemiz gerekir saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÜZÜLME NE OLUR !!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal May 30, 2006 10:51 pm

....Sevgil Hasan,

...Olaylara bakış açısı kişiden kişiye değişir.Allah herkese çeşit çeşit haslet vermiştir.Aynı olaya şahit olan birkaç insanın,o olayı ifadelerinde mutlaka farklılıklar vardır.Herkes gerçekleri görebilse yeryüzünde kötülük denen şey olmazdı.Demek ki kötülüklerin oluşmasında farklı düşüncelerin olduğu aşikar.Ondada en büyük etken, insandaki nefis ve ortalıkta cirit atan zalim şeytandir.O halde üzülmene gerek yok.Mevla isteseydi bütün insanları iyi yapardı,değil mi ? O zaman da cennet-cehennemin önemi kalmazdı.Bizim yapacağımız şey,önce kendi nefsimizi kontrol altına alacağız.Sonra da şeytana esir olmayacağız.

....Ondan sonra da çevremizdeki gençlere örnek olacağız.Yanlış yapanlara güzel bir şekilde o yanlışın yanlış olduğunu anlatmaya çalışacağız.Her şeyden önemlisi islami tam manasiyle yaşamaya çalışacağız.

...Bir genç olarak senin,gençler üzerinde yapacağın çalışma örnek kişiliğin ile çok etkili olacaktır.Bunu aklından hiç çıkarma.İnsanlara kızarak değil, üzülerek değil ama sabırla ve hoşgörü ile aşamıyacağın zorluk, çözemiyeceğin problem kalmayacaktır...

....Bu duygular içinde sana sabırlı,hoşgörülü,iyi niyetli çalışmalar diliyorum. Bu kadar hassas bir konuyu konuşmamıza sebep olduğun için ayrıca teşekkür ediyorum.Sanırım birşeyler ifade edebildim.

...Selam ve sevgilerimle....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Haz 05, 2006 11:07 pm

SEVGİLİ GENÇLER,

…..Hergün mutlaka kafanıza yatmayan,sizi huzursuz eden olaylarla karşılaşıyor ya da şahit oluyorsunuz.İşte bugün karşılaştığım bir olayı sıcağı sıcağına sizinle paylaşmak istedim.İnşallah sizi sıkmam….

….Şüphesiz herkes olaylara farklı farklı bakar.Benim bu olaya bakışıma ortak olacaksınız diye bir kayıtta yok.Ayrıca 21.asırda Muzaffer Öğretmen de bak nelere kafa yoruyor da deyebilirsiniz.Ama bir dinleyin de nasıl karar verirseniz verin….

…Her Cuma değişiklik olsun diye çeşitli yerlere gider oralarda Cumayı kılarım. Bugün de Kandıranın Kefken beldesine gitmek üzere evden çıktım.Önce İzmit’e oradan da Kandıra’ya gittim.Oradan alel acele Kefken arabasına bindim.Yol yakın olduğu için boş dolu olduğuna bakmadan…Araba doluydu ben ayakta kaldım.Arabada sanırım benimle 14 kişi vardı.Bunların tamamına yakını 20 yaşın altında gençlerdi.İlk anda aklımdan birisi amcalarına yer verir herhalde diye geçti.Araba yol alıyordu, baktım ki gençlerde öyle bir niyet olmadığı gibi arabanın içi anlatamıyacağım kelimelerle cınlıyordu….

….Yolculuk devam ederken gençleri çok seven ben o an şok olmuştum.Bana yer vermediklerine üzülmedim değil,ama en fazla kız erkek karışımı o gençlerin aralarındaki çirkin konuşmalar beni üzdü.Ve hayatımın beklide en zor yolculuğunu yaptım.Orada içimden onlara karşı sarfettiğim ama içimde gizli kalan ifadeyi de sizinle paylaşırsam kızmazsınız inşallah.İçimden şöyle bir haykırma geçti “Ah gençler siz de bir gün bu yaşlı amcanız gibi ayakta kalabilirsiniz.Biz yapmadan buluyoruz.Ya siz bunu yapıyorsunuz sizin halinizi görmek isterdim.”Dedim ya mesafe çok uzun değildi.Ve nihayet varacağımız yere vardık.Onlar Kerpe denilen yerde indiler biz Kefken’e devam ettik.

….Kandıra,Kepre,Kefken,Cebeci çok ama çok güzel yerler.Kocaeli’nin Karadeniz sahilindeki çok şirin yerleri.Ama şirin olmayan oraya giden gençler. Hiç şüphesiz bugüne kadar gençlerle ilgili birçok olumsuzluklara şahit oldum ama inanın böylesi üzüldüğüm ani hiç hatırlamıyorum.Ve ilk defada gençlerle ilgili olumsuz kritik yapıyorum.Bütün gençler beni anlayışla karşılar inşallah.

…Sizden bir şey isteyeceğim.Büyük şehirlerde yaşayanlar toplu taşıma araçlarına bindiğinizde ,küçük yerlerde yaşayanlar ise kısa mesafeli yolculuk yaptığınızda sizden sonra gelen yaşlılara,kadınlara ve hele kucağında çocuğu olan kadınlara mutlaka kalkın yer verin.. Birde her zaman her yerde ama hele hele toplu yerlerde hem başkalarını rahatsız edecek davranışlardan hem de ağza yakışmayacak kelimeleri sarfetmekten kaçının…. Bu sizlere bir büyük nasihatidir. Uygulayıp uygulamamak size aittir.

….Milli manevi değerlerden uzaklaşan gençler hoşa gitmeyen hareketler yapabiliyorlar. Artık hazırlıklı olmak lazım.Gençleri seven birisi olarak bu yaptığım kritik sizlere örnek olması bakımından yapılmıştır.Hem Karadeniz genci,hele Çaykara genci,hele hele Şur genci böylesi davranışlarda bulunmaz. Enazından ben böyle düşünüyorum.

….Bu kulağınıza küpe olsun.Gençliği yaşarken yapmama adına,yaşlanınca karşılaşırsanız beni hatırlama adına …….

…Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.

…Selam ve sevgiler sunarım,benim canımdan çok sevdiğim gençlerim…

…………………………………01.06.2006 / GÖLCÜK
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Sal Haz 06, 2006 10:07 am

Sevgili Muzaffer Amca; yazınızdan çok etkilendim... çok haklısınız. ben İstanbul'da yaşıyorum ve 5,5 yıldır herrgün Anadolu yakasından kalkıp, Avrupa yakasına işe gidiyorum. toplu taşıma araçlarında her gün başka şeylerle karşılaşıyorum. bahsettiğiniz yer verip vermeme olayları yanı sıra, haya sınırları olmayan gençlerin birbirleri ile olan samimiyetleri, konuşmaları,hareketleri...geçlerin böyle hareketleri...evet ama bir de yaşını başını almış orta halli beylere de değinmek istiyorum... bey diye hitap ediyorum fakat çoğu bu sıfata yakışır halde davranmıyorlar...
toplu taşıma arçlarında diğer insanları rahatsız edici davranışlardan bahsetmek istiyorum.sırf kendimi bu tür insanlardan koruyabilmek için evden ve işten erken çıkıyorum...bu da bir gerçek ve biz bu gerçeğin içerisinde ne yöne adım atacağımızı şaşırır hale geliyoruz.
ben de bir genç olmama rağmen hayretler içerisinde kalıyorum. buna ne denir, aile terbiye eksikliğimi,ya da insanın kendi eksikliğimi...bilemiyorum ama hızla duvara doğru ilerlediğimizi düşünüyorum...bir an evvel toparlanmalı ve gözlerini açmalı gençlik diye düşünüyorum...
sırf geçler değil,toplum olarak sağ duyulu olmalıyız... teşekkürlerimi sunuyorum Muzaffer Amca.
Saygılarımla
Merve
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cum Tem 21, 2006 4:59 pm

muzaffer abi ilk önce şunu beliteyim ki senin yazılarını önelikle takip ediyorum söylediklerine aynen hatta fazlası ile katılıyorum.malesef geçliğimizin büyük bi kısmı kültürel ve manevi değerlerinizi kaybetti .şu an bitme noktasında olan bu değerlerimize sahip çıkacak gençliğide bundan sonra göremeyiz sanırım allah sonumuzu hayır eder inşallah bu arada uzun zamandır yoksun gözümden kaçmış değil ona göre :lol:
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Kas 27, 2006 7:56 pm

........Merhaba Gençler,

..Bu köşem her ne kadar arşive kallktıysa da buradan ben size,siz de bana ulaşabiliriz.

..Birbirimizin dert ve düşüncelerini bu sayfada paylaşabiliriz.Tabi siz istiyorsanız.Ben sizi dinlemeye ve size yardımcı olmaya hazırım.

...Selam ve sevgilerimle......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Kas 28, 2006 12:49 am

Muzaffer amca bir tane yazdığında da bir tane eksik düzeltilebilecek bir nokta olsun ya...Anlattıkların da anlatım şekilde mükemmel.ve her zamanki gibi çok iyi niyetli.

Ama ben Hasan Aydınlı'ya da katılıyorum.Ve dolaylı yoldan mevcut kültür yozlaşmasına değinmek istiyorum.

Ben büyüklerin tutumlarından evvel gençlerin gidişatından bahsetsem daha haddimi aşmamışı olurum sanırım.

Gençlik denildiği zaman akıllara sanırım gelen ilk şey enerji olur.Her an her şeye evet diyecek,güzel dostluklarda ortamlarda bulunacak,elinden her iş gelecek,yaşlısına saygıyı kusur etmeyecek,yeri gelince deli, yeri gelince en ağırbaşlı insan olacak.Bize hep gençlik böyle anlatıldı bizde hep genç olacağımız günleri bekledik çocukken.Belki de adam yerine koyulmayışın eksikliği ve kompleksiyle.Zaman geldi geçti bize de köyün gençleri denilmeye başlandı.Yayla da cami önü ekibine biz de adım attık :)..

Bizim babalarımız ,abilerimiz için şimdiki nesilde nesil mi be biz şöyleydik böyleydik derdiler.Sonra biz öyle bir nesil olduk ki abilerimiz bizim için siz de gençmisiniz biz böyleydik şöyleydik der oldular.

eskiden bir adet sigara içmek için kemere kadar yürüyen gençlerin yerini caminin önünde daha ortaokul yaşlarında elinde sigarayla,yoldan geçen ve kahveye giden tanıdıklarına,büyüklerine selam veren çocuklar almış...

eskiden paragaflarda köyün tüm gençleri fırsat buldukça birlik beraberlik içinde toplanır hoşsohbetler oyunlar oynar birbirlerine köylü olduklarını,kardeş olduklarını,beraber büyümüş olduklaırnı unutmadan zaman geçirirlermiş... Bunların yerini kimler mi aldı.Saçlarında yarım kilo jöle ile hazır yaylaya geldik 1-2 tane kız tavlayalım derdine düşmüş ve iki tane aptal kızla iki tane lakırdı yapmak için bütün arkadaşlarını satanların mekanı olmuş yayla.Gruplaşmalar olmuş,ayrımlar olmuş.Kısacası gençlerde ki birlik beraberlik dediğiniz olay tamamiyle yok olmaya yüz tutmuş....Yayla kız tavlama yeridir mantığıyla gelen o kadar çok arkadaşım var ki...Sırf bu sebepten dolayı ben 1 kez bile paragaf denilen olaya katılamadım...İçime asla sinmedi.

Bu siteye ilk forum ekleme planları olduğunda ben yaylada cami önünde forumun ne olduğunu anlattığım zaman ilk olarak "oo süper bütün sene ayrı kalmak yok" yerine "ohh süper bütün şurlu kızlar toplanacak" şeklinde tepki almıştım:).bu ne demek;
hasan abiye ise katıldığıım nokta;eğer bu sitede genç bayanlar yoğunlukta olsa ben size garanti veririm ki bu site üye patlaması kat kat artar..Ama Allah'a şükürler olsun forumda ki bay ve bayan arkadaşlarımız son derece seviyeli ve düzgün kişiler bunun sonucunda sitemizde oluşmakta olan güzel ve iyi niyetli arkadaşlıklar var.

En basit örneğini söyleyeyim ya biz kuşşmer yaylasında Trabzonspor galatasaray veya ts fenerbahçe kavgalaı yapıyoruz...Elbette ki tercihlere saygılı olmak lazım ama bu birbirimizden ne kadar koputğumuzu gösterir.içimizde trabzonsporlu olmayanlar var ya...çok korkunç.

Lise ve üniversite gençliğini eleştirmiyorum bile zaten ama bizim küçük şirin yaylamızda bile bir arada olamamızdan dolayı ben gençler adına utanıyorum....

köy gençlerinin dostluk bilincine çok ihtiyacı var.bir de anlayamadığım bir şekilde köy gençleri arasında kırıkhan ve şahinkaya ayrımı var.Bu da son derece can sıkıcı.Ama sitenin kullanımını arttırırsak ben tüm bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum....

Gençlerin yayla dışında birbirleriyle bağlantısı çok az ve bu güzel imkanı, sitemizi değerlendirmiyorlar malesef :(..

Bu sorunları aşmak için neler yapılabilir Muzaffer Amcam ve diğer büyüklerimiz....

Ben yaylamı çok seviyorum benim için dünyada ki en güzel duygulardan birisi kemer dağında ateş yakıp türküler söyleyip horon oynamak.Ama bu basit fikirleri kafalardan silip daha gerçek ve kalabalık bir dost ortamı nasıl yaratabiliriz.....

Saygılarımla
Caner Topaloğlu

ÖncekiSonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir