GELUN HACİDURMİŞUN "BER"İNDE KEÇİ ,KOYUN SAĞALUM

Koyumuzle, Yaylamizla,Caykaramizla,Karadenizimizle, sanatcilarimizla ilgili videolari burada paylasalim.

Moderatör: Muzaffer Mustafa Altuncu

GELUN HACİDURMİŞUN "BER"İNDE KEÇİ ,KOYUN SAĞALUM

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Eyl 21, 2007 12:30 pm

Yaylanın” ber”leri , eski koyuncular,koyunculuk ile ilgili Naci ALTUNCU ve Cengiz SELİMOĞLU daha önce güzel bilgi vermiştiler ve duygulu cümleler kurmuştular..

Hayvancılığın ve tarımın son çırpınışlarını yaptığı bu dönemde yaylamızda koyun saklayanların sayısının yalnız ve yalnız 1-2 kişi ile sınırlı kalmasına kadar gerilemiştir.Önceden yaylada 4-5 tane” ber”de binlerle sayılabilecek koyun sayısının şimdilerde 2 tane” ber” de onlarla sayılması da elbette hayvancılık ve hayvan ürünleri acısından üzücü.
Çocukluğumuzda koyun sürüsünün öğle saatlerinde bayırdan(komarluk,kemer,çuhuyurti,boğaz) gelip sağma işleminin yapılması için berlere gelip koyun sağma işleminin yapılması ve biz çocuklar için koyunları yakalayıp sağan kişinin önüne götürmek çok büyük bir zevkti.Köpeklerin havlamaları, sürünün yanında heybetli heybetli bakmaları,sürüyü kollamaları ,sağımcıların ellerinde kazanlarla aldıkları sütle yaylanın içinden evlerine gitmeleri özlediğimiz ,bildiğimiz asıl yayla değilmiydi ?Şimdi ise İbrahimağa’nun “ber”inde Mehmet ŞAHİN(Şevketun Mehmet) ,HaciDurmiş’un “ber”inde ise Osman GÜVERCİN.
İşte bu” ber”lerden kalan Hacidurmişun berinden bir akşam üstü koyun ve keçi sağımı.

AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN VE GELİN BİRLİKTE SEYRETELİM
http://www.youtube.com/watch?v=XjA8BfSLeKQ

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Eyl 21, 2007 3:39 pm

Mehmet kameraya çekerken röportajdan geri kalmıyorsun, helal sana. Seneye daha profesyonel yapalım bu işi ben kameraya çekeyim sen gene röportajını yap. Bölye anları kalıcılaştırmanın ötesinde bunu site için yapıyor olmak ayrıca değerli kılıoyr çalışmanı ve emeğini, eline sağlık.
Ama bence kamera çekiminden daha da etkili olan perin üstteki siyah beyaz fotoğrafı, keşke çeperlerini tam alsaydın, çok daha da güzel olurdu. Tekrar teşekküler
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Eyl 21, 2007 4:12 pm

Teşekkür ederim,Mehmet Aydınlı....................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Eyl 23, 2007 4:36 pm

Sitemiz yazarlar, roportajcilar, kameramancilar, fotografcilarla dolu ne mutlu olsun bizee :)

Eline saglik mehmet guzel bir calisma daha..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Dön VIDEOLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir