gönderen Adnan Ayaz » Sal Eyl 23, 2008 10:02 pm
Borçka-Artvin -Şavşat güzergahından Ardahan'a gidip döndüm.Harika yeşillikler ve manzaralar seyrettim.Uzungöl bizim zenginliğimiz amma güneş balçıkla sıvanmaz derler ya.İşte oralarda da çok güzel doğal manzaralar var.Yeşilin en güzel tonları belki de o taraflardadır.Gidip görenler bana hak verecektir.Fırsatımız olsa da ülkemizi yabancılardan önce gezebilsek.Ne yazık ki gezmek şöyle dursun kitaplardan öğrenmek bile bazan olmuyor.Örneğin İstanbulda tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görmek gezmek istediğimizde hemen önümüze bir fiyat kataloğu sunuyorlar.Sivil,öğretmen,öğrenci,turist vb.Taşradan İstanbula bir öğretmen hangi imkanlarla gidebilir ve ey yönetenler öğretmene ne veriyorsunuz da sıkılmadan verdiğinizin katlarını hemen isteyip işinize gelirse dercesine yarınlarımızın teminatı olan gençliği yetiştirmelerini talep ediyorsunuz.Eğer ATATÜRK SAĞOLSAYDI SİZE BU YAPTIKLARINIZIN HESABINI SORMAZ MIYDI SANIYORSUNUZ?AB diye yanıp tutuşanlar,avrupada öğretmene verilen maddi ve manevi değeri siz verebilecek misiniz?Yanlış anlaşılmasın siyaset yapmıyorum çünkü sevmem,bu sorunlar yeni değil,ilk değil,son da olmayacak bu gidişle...