27-28 HAZİRAN KÖY-KASKAROBAĞLO-ÇAYKARA İLK AÇI FOTOĞRAFLARI

Koyumuzle,Yaylamizla,Caykaramizla,Karadenizimizle, ilgili resimleri burada paylasalim.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

27-28 HAZİRAN KÖY-KASKAROBAĞLO-ÇAYKARA İLK AÇI FOTOĞRAFLARI

Mesajgönderen Sami Ayan » Sal Haz 30, 2009 6:39 pm

Fotoğraflara köyde Atalar(Bobayros Mahallesinde Mustafa Şahin'in (Yetim) inşaatıyla başlıyoruz. Yakın akrabalardan oluşan ırgat temelleri hazırlanan inşaat için gelen demiri indirmekle meşguldü. Siteye koymak şartıyla bir kaç fotoğraf verdiler.
Resim

Resim

Resim

Resim

Demir kamyonu yolu tıkayınca Ömer Şahin'de bir süre yol üzerinde beklemek durumunda kaldı. Oğlu Nurullah'ta babasının yeni kamyonetinin tadını çıkarıyordu.
Resim

Saatçi Hafız Muhammet Şahin de oradaydı. Fotoğrafının çekildiğini görünce tepkisi aynen şöyleydi: Ola ola ola sen yokmisin sen. Televizyona koy oni ha!
Resim

Sultanmurat'a doğru Şinek üzerinden çıkarken mezirelerimizi karşıdan fotoğraflama imkanı bulduk...

Yakrop-İfterğodi bölgesi
Resim

Resim

Kazankıran-Yangın bölgesi
Resim

Vartan Sultanmurat dönüşünü Barma-Kaskarobağlo üzerinden gerçekleştirdik. Bu yolla sizlere ilk defa göreceğiniz açılardan fotoğraflar sunmayı amaçladık.

Barma'da kendi halinde oynayan çocuklar
Resim

Resim

Görnek sırtları
Resim

Dursunbey
Resim

Görnekte Okşoho Minibüsü
Resim

Holo-Şur ayrımındaki mezireler

Resim

Kaskarobağlo yolunda Holo arkasından yukarı bakış
Resim

Veeee Kaskarobağlo
Resim

Kaskarobağlo'dan Pamuklu, Soğuksu ve Atalar mahalleleri ile arka planda Ataköy manzarası görülmeyi hak ediyor.
Resim

Çoğumuz Soğuksu(Zurtuhli) Mahallesine bu açıdan bakmamışızdır
Resim

Kaskarobağlo'dan Ragan böyle görünüyordu. Onat'lar yaptıkları yeni inşaatlarla burayı tam bir mahalle haline getirmişler.
Resim

Burası da Silandoz'da İmamların(Uygun) olduğu yer
Resim

Fotoğrafta hiç görmek istemediğim elektrik tellerine rağmen Pamuklu'yu bu açıdan göstermek istedim...
Resim

Kaskarobağlo'dan tüm ihtişamıyla Şahinkayaları
Resim

Kaskarobağlo'da direnmeye çalışan iki mezire. Ama fazla dermanları kalmadığını söyleyebilirim.
Resim

Buradan Çaykara'nın görülebileceğini biliyordum. İŞte bu çam ağaçlarının tepesinde bir ihtimal vardı. Oradan belki ilk defa yakalayabileceğim bir Çaykara açısı olabilirdi. Denemeye değer deyip soldakine tırmandım.
Resim

İşte çamın tepesindeyim ve işte ilk defa bu açıdan görüntüleme şansına sahip olduğum Çaykara. Tabi bu açıdan ilk defa Şahinkayalılar görüyor. erçekten değişik görünüyordu ve bana heyecan verdi. Bir kaç fotoğraf alıp indim.
Resim

Resim

Resim

Pamuklu'dan bir kare

Resim

Devam ediyoruz. Silandoz Mahallesinden bir kaç görünüm:
Resim

Resim

Resim

Özerler-Zelekalilar
Resim

Bu arada ilk defa yapılmış Ragan yolunu kullandım. Bu vesile ile değişik açılardan ilk kez çekilmiş görüntüler aldım. Burası Sarahmet Mahallesi

Resim

Gülveren Mahallesi(A. Şahinkaya Merkez) Camii, tarihi medrese ve lojman. Yeni yoldan görüntü.
Resim

İşte Çaykara göründü. Hurmalıkla birlikte Çaykara görüntüsünü de Müftüoğlu'nun inşaatına borçluyuz. üç kat yükselince Çaykara ve Hurmalık aynı kareye girmiş oldu.
Resim

Resim

İşte bir hafta sonu hikayesi. Bu gezi ile sizlere değişik açılardan köyümüze bakma imkanı sunmaya çalıştık. Bu arada Kaskarobağlo yolunun gayet güzel tamir edildiğini ve sağlıklı ulaşım verdiğini belirtmeliyim.

Tüm Şahinkayalılara selam ve muhabbetle
En son Sami Ayan tarafından Sal Haz 30, 2009 9:33 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Sal Haz 30, 2009 8:36 pm

Sami eline koluna sağlık, Pazar günü akşama yakın Murat Çinar ile Trabzona geldik söyledi bana Sami çaykara'yı kuş bakışı olarak cam ağacının tepesinden çekti diye, güzel olmuştur. fotoğrafları güzel anlattın

Bu arada benim fotoğrafları ana sayfaya vermen güzel oldu.

ŞÖYLE BİR SIKITI VAR BAZİ KİŞİLERİN ÜYELİĞİ YOK FAKAT DEDİKLERİ ŞÖYLE BEN ŞAHİNKAYA KÖYÜ FORMUNUN TÜM YERLERİNE ŞİFRESİZ SEYERTMELİYİM. YAZİ YAZAÇAK VEYA BİR ŞEY ORAYA VEREÇEKSEM BENDEN ÜYELİK İSTEYİN. DENİLEN BEN SADEÇE ORAYA YAZILANLARI OKUYACAĞIM VE VERİLER FOTOĞRAFLARI SEYDETEÇEĞİM BENDEN NEDEN ÜYELİK İSTENİLİYOR DİYE YAKINMA GELİYOR BANA
BU DURUMU YÖNETİM OLARAK BİR DEĞERLENDİRİN.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Haz 30, 2009 9:13 pm

Sevgili Sami,seni gerçekten kutluyorum...
Nasılda böylesi güzel manzaraları çekmişsin...Maşallah...
Tabi Mahmutta güzel resimler koymuş,hele hele bana özel sayılacak resimler.. Onun hakkını yememek lazım...Ama bu resimlere çok özen gösterildiği belli..

Bir de o virane hadiyi ve Altuncu mahallesini kuşbakışı çekebilseydin,deme gitsin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Haz 30, 2009 9:34 pm

Sevgili Sami eline sağlık harika resimler yüklemişin günümüz bu resimleri izlemekle geçiyor,bize bu hizmeti esirkemeyen kim varsa ona şukranlarımızı sunuyoruz,teşekkürler sana.......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön MANZARALAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir