Demir kamyonu yolu tıkayınca Ömer Şahin'de bir süre yol üzerinde beklemek durumunda kaldı. Oğlu Nurullah'ta babasının yeni kamyonetinin tadını çıkarıyordu.

Saatçi Hafız Muhammet Şahin de oradaydı. Fotoğrafının çekildiğini görünce tepkisi aynen şöyleydi: Ola ola ola sen yokmisin sen. Televizyona koy oni ha!

Sultanmurat'a doğru Şinek üzerinden çıkarken mezirelerimizi karşıdan fotoğraflama imkanı bulduk...
Yakrop-İfterğodi bölgesi

Kazankıran-Yangın bölgesi

Vartan Sultanmurat dönüşünü Barma-Kaskarobağlo üzerinden gerçekleştirdik. Bu yolla sizlere ilk defa göreceğiniz açılardan fotoğraflar sunmayı amaçladık.
Barma'da kendi halinde oynayan çocuklar

Görnek sırtları

Dursunbey

Görnekte Okşoho Minibüsü

Holo-Şur ayrımındaki mezireler

Kaskarobağlo yolunda Holo arkasından yukarı bakış

Veeee Kaskarobağlo

Kaskarobağlo'dan Pamuklu, Soğuksu ve Atalar mahalleleri ile arka planda Ataköy manzarası görülmeyi hak ediyor.

Çoğumuz Soğuksu(Zurtuhli) Mahallesine bu açıdan bakmamışızdır

Kaskarobağlo'dan Ragan böyle görünüyordu. Onat'lar yaptıkları yeni inşaatlarla burayı tam bir mahalle haline getirmişler.

Burası da Silandoz'da İmamların(Uygun) olduğu yer

Fotoğrafta hiç görmek istemediğim elektrik tellerine rağmen Pamuklu'yu bu açıdan göstermek istedim...

Kaskarobağlo'dan tüm ihtişamıyla Şahinkayaları

Kaskarobağlo'da direnmeye çalışan iki mezire. Ama fazla dermanları kalmadığını söyleyebilirim.

Buradan Çaykara'nın görülebileceğini biliyordum. İŞte bu çam ağaçlarının tepesinde bir ihtimal vardı. Oradan belki ilk defa yakalayabileceğim bir Çaykara açısı olabilirdi. Denemeye değer deyip soldakine tırmandım.

İşte çamın tepesindeyim ve işte ilk defa bu açıdan görüntüleme şansına sahip olduğum Çaykara. Tabi bu açıdan ilk defa Şahinkayalılar görüyor. erçekten değişik görünüyordu ve bana heyecan verdi. Bir kaç fotoğraf alıp indim.

Pamuklu'dan bir kare

Devam ediyoruz. Silandoz Mahallesinden bir kaç görünüm:

Özerler-Zelekalilar

Bu arada ilk defa yapılmış Ragan yolunu kullandım. Bu vesile ile değişik açılardan ilk kez çekilmiş görüntüler aldım. Burası Sarahmet Mahallesi

Gülveren Mahallesi(A. Şahinkaya Merkez) Camii, tarihi medrese ve lojman. Yeni yoldan görüntü.

İşte Çaykara göründü. Hurmalıkla birlikte Çaykara görüntüsünü de Müftüoğlu'nun inşaatına borçluyuz. üç kat yükselince Çaykara ve Hurmalık aynı kareye girmiş oldu.

İşte bir hafta sonu hikayesi. Bu gezi ile sizlere değişik açılardan köyümüze bakma imkanı sunmaya çalıştık. Bu arada Kaskarobağlo yolunun gayet güzel tamir edildiğini ve sağlıklı ulaşım verdiğini belirtmeliyim.
Tüm Şahinkayalılara selam ve muhabbetle