YINE NOSTALJI YINE HUZUN.

Gecmisimizle ilgili, paylasabileceginiz eski resimleri, burada hep beraber paylasmaya varmisiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

YINE NOSTALJI YINE HUZUN.

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Eki 29, 2008 10:11 am

Ikiside Rahmetli olmus, allah rahmet eylesin 1980 yil olacak galiba..

Resim
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Çrş Eki 29, 2008 6:30 pm

Net tanıyamadım onları ikisinide Allah rahmet etsin.....
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Eki 29, 2008 8:26 pm

ÖN TARAFTA OLAN RAHMETLİ KÜÇÜKBEY ATAMAN AMCAMIZ OLUP ARKADAKİ GENCİ TAM HATIRLAYAMADIM.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Kas 02, 2008 7:09 pm

Fatma Özbilgiye teşekkür ederim....
Resimdekilere de Allahtan rahmet diliyorum !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muhammet Yazar » Sal Kas 04, 2008 4:24 pm

resimdekileri allah rahmet eylesin..Fatma abla arkadakini tanıyamadık ben biraz rahmetli mahmut bayraktarın kırıkhandaki bankacı kardeşine benzettim ama
Muhammet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Kas 04, 2008 8:25 pm

Aynen öyle dediğin gibidir Muhammet,bende aynı fikirdeyim......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Kas 05, 2008 2:39 pm

sEVGİLİ mUHAMMET,BEN DE SENİN GİBİ DÜŞÜNMÜŞTÜM FAKAT İKİSİ DE RAHMETLİDİR İBARESİ BENİ O GÖRÜŞTEN UZAK KOYDU.ACABA MAHMUT BAYRAKTAR MI DİYE DÜŞÜNDÜM KARAR VEREMEDİM.YAKINDA ÖĞRENİRİZ HERHALDE...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Kas 06, 2008 11:54 am

yanilmadiniz mahmut bayraktardir, kirpinti derlerdi ona, digeride kucuk bey ataman ikisinede allahtan rahmet diliyorum..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Kas 06, 2008 12:06 pm

Mahmut değil o Muhammet bayraktar,Rahmetli Mahmutun kardeşidir Fatma......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Kas 07, 2008 11:13 am

bütün nostaljik fotoğraflarda hüzün vardır.o hüzün insanlara geçmişten bügüne kadar olan zamanı,anıları ve kendi "hazanlarını" hatırlattığı için vardır.
her nostaljik fotoğraf ayrı bir değer ,ayrı bir güzellik .geçmişi hatırlama açısından da güzel birer arşiv, hazine.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Kas 07, 2008 12:02 pm

irfanaltuncu yazdı:Mahmut değil o Muhammet bayraktar,Rahmetli Mahmutun kardeşidir Fatma......

Irfan amca muhammet abim deyilde gercekten rahmetli mahmut abimdir, teyzemin oglu yahu yanlisim yok..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kamil Şahin » Cmt Kas 08, 2008 1:56 pm

Değerli ve sevgili Fatma kardeşim...!!!
Önce bu nostaljık ve değerli resmi bu sayfaya attığın için çok teşekkürler ediyorum...!!Ama kusura bakma..Arkadaki resimdeki şahıs belki senin teyzen olabilir ama benim Pobayrosta ateş komşularımdı..Kesinlikle rahmetli Mahmut BAYRAKTAR değil onun kardeşi Muhammet BAYRAKTAR 'dır..Yanı namı değer( kusura bakmasın bu sıfatımdan dolayı ki benim çok sevdiğim arkadaşımdır) yani (GİRBİNDİ)dir...!!!..Onlarla biz çok yakın görüşürdük..margabi lakabiylle Ayşe hala anam gibiydi...!!Çok ekmekçiydi..ALLAH gani gani rahmet eylesin...Evet resimdeki ilk tartışılan bölüm öyle..Yinede araştırılmasına açığım...!!!
Eveeeet..Gelelim resmin önündeki önemli şahsa..İlk etabda tanındığı için biraz kısa geçildi ama ben yazmam gereken onun ile ilgili konular var...!! Hani derlerya:''İsmi ile müsemma''Küçükbey ATAMAN..Bu deyimin dışında kalıyor..!!!İsmi küçük ama kendi şahsiyeti büyüktü..O dağların kıralı Kuşmer'in Büyük ağasıydı...!!!Yıllarca büyük özveri ile Kuşmerin sığr çobanlığını yaptı..Bir çok kimsenin haksız tafralarına eleştirilerine muhatap oldu...Bazan sustu bazan duymamazlığa geldi..Görevini layıkıyle yaptı..Ben bazı olaylara şahit olduğum için bunları yazıyorum..Kızardı dertleşirdik..Paraile yapılacak iş değildi..Geleceksene yapmayacağum derdi ama yinede dostlarını kıramaz bu kutsal göreve devam ederdi...!!!Yani bana göre önemli bir görevi yapıyordu ama millet onun kıymetini anlayamadı Taaki..Öllenekadar...Öldükten sonraki verilen önemin nedeğeri varki...??? Birsene baktım yaylada(yakın tarihde..sanırım 3-5 sene evvel)Sığırlara çoban bulamadılar..Çok zorlandılar..Yok yok ..Kimse kabul etmedi ve zorunlu olarak herkes sıra ile çobanlık yaparak bu görevi ifaya çalıştı ama sonra duydum..Bu görev uzmanlık isteyen bir iş olduğundan milleti sığırları çok kayboldu..Sabahlarakadar komşu yaylalarda inek dana arandı..Sanırım bu nkaybolan inek ve danalar aranırken rahmetli Kiçükbey ATAMAN'ın ruhu onlarla geziyordu ve diyorduki:''Yaptığım işin nekadar zor ve önemli olduğunu anladunuz herhalda'''...Diyeceğim Küçükbey ATAMAN böyle bir görevi yapan Yaylamız için önemli bir şahsiyetti...!!! Benim onun ile çok özel diyaloğum ve muhabbetim olurdu..Karşılaştığımızda çok içten ve samimi biribirimize sarılırdık ve hep üstlendiği bu önemli görevi konuşurduk...!!!Yani o benim dönemdeki çobanların ''İDOLU'' idi..Onu n zamanındakı nahırın çeyreği kalmasına rağmen yayla başlankıçlarında çoban bulmada çok zorlanılıyor...!!!Oçoban ağası dağların Kralıydı...!!!Çocukluğumda hiç unutmuyorum..Rahmetli Aras GÜVERCİN hersene yaylaya geldiğinde çoban başı yani AĞASI seçerek ona Istanbuldan getirdiği hediyeleri Borozancının şimdi yıkılan bekeli kahvesinde köylünün huzurunda takdi ederek onure ederdi çobanları...Şimdi diyorum bizler veya dernek böyle bir uygulama yaparak bu zor ve önemli görevi yürüten çilekeş çobanlarımıza ekstra bir hediye ile onurlandıramazmı...???Ban düşen göreve fazlası ile varım..Duyurulur..Evvelki sene Nadir çobanlarımızdan kalan şevket oğlu Mehmet ŞAHİN'e verilen o maddi değeri küçük ama manevi değeri büyük hediyeyi çok uzun süre konuştuk ve iyioldu dedik..Ben korkuyorumki bu gidişle bizgibiler yaylada gerek inek ve gerekse koyun sütü ve yoğurdu bulamıyacağız bu arkadaşları desteklemedikçe...!!!Ozaman bende dahil gideriz kavlatandan veya henekeden süt yoğur aluruk...!!!
Evet nostaljık bir resim bana bu yazıyı yazdırdı..Neyapıyım..Bu konularda çok heyecanlı ve doluyum ..Boşalmam gerekiyor...!!!
Okuyup ilgilenlere sonsuz teşekkürler...!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Kas 08, 2008 10:44 pm

Kamil ağabi çok güzel anlattın ve yorumladın.Aynı gelenekleri yaşamak olanaksız ama geçmişe saygı anlamında sembolik olarak organize edebilsek bari.Ellerine sağlık.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Pzt Kas 10, 2008 10:16 am

Kamil abı bu senin yaylamıza ve geleneklerine olan bağlılığını taktir eder saygılarımı sunarım.

Fotoğraftaki rahmetlilerin mekanı cennet olsun
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cmt Kas 15, 2008 3:28 pm

ikisinide allah rahmet eylesin.çok güzel bir nostaljı gercekten
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön NOSTALJIK KARELER