Harikulade bir fotoğraf. Özellikle otobüs bir alem. Demekki bu insanlar arşiverini siteye açsa nelerle karşılaşırız kim bilir. Teşekkürler dayızade bu belgesel fotoğraf için. Önde ortadaki Ahmet Özdil(Çakır) Başka da tanıdık yok ...
Bu yılları ,bu ototbüsleri hatırlayamadım....Çok eski yıllar..
Üç dört kişiyi tanır gibi oldum.Birini Sami yazdı,diğerlerinden biri sanki Hüseyin Duman,biri de Bayraktar Hocanın babası,öteki de Kırmazlardan olacak gibi(İsimlerini hatırlayamadım).......Sadece benimki benzetme....
Bu resim yeytmişli yılların resmi.Resimdeki araç otobüs değil. Hacı Ali'nun Buzing kamyonu. Zaten dikkatli bakın kamyona uyduruk bir kasa yapılmış. Hacı Ali de kamyonun ön çamurluğunda poz vermiş. Sürmene Birlik firması. Zaten o dönemler Çaykara'dan Ulusoy, Sürmene Birlik ve Hakikik Koç Fİrmaları hac turları yapardı.
Ama fotograf harika. Sanırım Mehmet'te dayısının albümünden almış.
Evet bu fotoğrafı dayımın arşivinden değil de sağolsun annemin böyle eski merakları var.Onun arşivinden aldım
1970 li yıllarda Haci Ali dayım ,Sarahmet dedem ve işte bir gurup ,gerisinİ annem bir kısmını söyledi ama benimde tam aklıma kalmadı.
Yıl 1968 veya 69.
Araç: Allah ömürler versin, Hacı Ali' nin Bussing' i.
Ayakta soldan 3. ncü babam rahmetli Hacı Cemal UYGUN.
Kamyonun tamponu üzerinde duran: Hacı Ali SARI.
Bu fotoğraf karesinde yer alanlardan hayatta olmayanlara Cenab-ı Allah' tan rahmet, yaşayanlara da hayırlı ömürler diliyorum.
Yıl 1967-68 İlkokul 3'e gittiğim yıldı babamın ilk hacca gidişi.2. gidişi de olabilir yani ertesi yıl...
Ne olursa olsun aradan çoook yıllar geçti.40 yıl!!!
Ölenlere allah rahmet etsin.
Ben merhum H.Cemal UYGUN'un kızı Alime.[/u]