Taş Duvarlı Ev ve Önündeki Kamyoneti

Gecmisimizle ilgili, paylasabileceginiz eski resimleri, burada hep beraber paylasmaya varmisiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

Taş Duvarlı Ev ve Önündeki Kamyoneti

Mesajgönderen Murat Çınar » Pzt Kas 03, 2008 12:26 pm

Resim Resim

Taş duvarlı evin önünde duran kırmızı kamyonet, elbetteki bu gördüğümüz kamyon değil. Tıpkı taş duvarlı evin yerinde olmadığı gibi...
En son Murat Çınar tarafından Çrş Ara 17, 2008 9:46 am tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Murat Çınar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Yazar » Pzt Kas 03, 2008 3:26 pm

ola murat o kamyonet ile evi yanyana getirmek imkansız bence ama çok güzel düşündün
Muhammet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzt Kas 03, 2008 8:51 pm

Eline sağlik.....
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 07, 2008 3:50 pm

Üsteki taş duvarlı yer obası bir antika !!!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Sami Ayan » Cmt Kas 08, 2008 12:37 pm

Murat güzel bir konuya temas ettin. Ama bence neramını daha iyi açıklaman gerekir. Herkesin anladığını sanmıyorum. Bunun için de fosiyalı gençlerin Kaskarobağlo gezisi fotoğrafını bu bölüme yükledim. Sanıyorum önde yıkılmakta olan teş ev ile Hidayet amcanın önünde duran inter arabası ile bu günkü bu görüntüyü karşılaştırıp dikkat çekmek istedin. Güzel bir düşünce ve uygulama.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Murat Çınar » Pzt Kas 10, 2008 12:18 pm

Kuşmerde bir yaz geçiren herkesin kolayca anlaması gereken iki fotoğraf yükledim. Birincisi Hidayet amcanın eski taş evi. İkincisi ise eski taş evin yerine yapılmış olan yeni ev ve önünde duran kamyon ise herhangi bir kamyon.

Kurmak istediğim bağlantı ise, çocukluğumuzun geçtiği eski taş evin etrafı, saklambaç oynarken bahçe duvarlarından, ayaklarımız taşlara değmeden atladığımız zamanlar, arada atlarken ayaklarımızın duvara takıldığı zamanlarda olmadı değil, ardından üst üstte ereti duran duvarın yıkılmasıyla "ğğıırrrrrr" sesi, kavuşurdu bizi peşimizden. Özellikle evin önündeki tumbul, Kuşmer'in tribünü orasıydı. Top oynamak kadar oradan maçı seyretmekte büyük haz verirdi bizlere. Rahmetli Çofola Ahmet hocamın (Hep Ahmet amca diye seslenmek istemişimdir ona ama amca dedinmi yer yerinden oynardı amca yok ağabe veye hocam, olmadi Ahmet de yaww. Allah mekanını cennet eylesin.) o tumbulun üstünde durup düdük ağzında hakemlik yaptığı günler...

İkinci fotoğrafdaki herhangi bir kamyon diye bahs ettiğim kamyondaki maksadım ise Sami hocamın koymuş olduğu

Resim

bu resimdeki hemen hemen herkesin bir anısı olduğu kamyonun yokluğunu vurgulamaktı. Benim hafızalarımda taş duvarlı ev ve önündeki tumbulun üzerinde duran çamurluksuz, bir farı sökük, motorundaki elektrik ve su tesisatının bir çok evrim geçirip, Hidayet amcanın engin fikirleri sonucu almış olduğu yeni halleri hala tazeliğini korumakta.

Sanırım bu açıklamalarım, yüklemiş olduğum bu fotoğrafların anlamını kavrayıpta, kavrayamadım gibi görünenlere bir şeyler canlandırabilmişdir.
Saygılarımla
En son Murat Çınar tarafından Çrş Ara 17, 2008 9:36 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Murat Çınar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Kas 10, 2008 2:39 pm

Sevgili Murat açıklamaların için teşekkür ederim.Söz o taş evden ve o bozuk arabadan açılmışken bir iki anımı da burada aktarmak istedim...
"Tahsin Özer'in düğün günü Bayburt dönüşü Hidayet amcanın o meşhur arabasıyla köye dönerkendi yanılmıyorsam.Araba arıza yapmıştı.Zaten ne zaman arıza yapmadıki.Yaylaya uğramıştık geç bir vakitti ve nedenini tam hatırlayamayacağım o gece taş evde misafir olduk.Herhalde Murat da bizimleydi.Herkesin evinde olduğu gibi bir döşek bir midili ile sabahladık.Orada uyuduğumuz uykunun bir benzeri hangi 5 yıldızlıda var bilemem?
...Geçmiş bir tarih belki de 20-30 yıl önceydi.Kazankırandan otlar tahtoya taşındı ve Hidayet amcanın arabasına yerleştirildi.Saygıdeğer Muharrem Durgun hocamız da beraberdi.Araba çalışmaya başladı yola koyulduk.Biraz yol aldıktan sonra "Kazankıran suyu" yazan çeşmenin yakınlarında arabanın farları söndü ve malesef tamirini de yapamadı kaptan amca.Epeyde sis vardı.Muharrem hocam üç pilli elektriğini bana verdi ve ben yaya olarak önden sözüm ona arabada arkadan beni takip ederek köye indik.
...Geçmişte yaşadığım güzel ve yorucu bir anım olarak hiç unutmuyorum.Biz o arabayla her yolculuğumuzda Ağustos ayında bile üşürdük.Çünkü her tarafı delik deşikti Fakat Hidayet amca da ,bilenler hatırlarlar hep kısa kol gömlekleydi.En son gördüğümde de aynısıydı.Yaylada yaptırdığı yeni evine henüz yerleşemedi.İnşaatı devam ettiği sürece önündeki dükkanda hep kısa kollu gömlekle yattı kalktı.Yahu bu amcamız uzun kol gömleği ve ceketi sevmiyorsa ne diyelim.Eğer kısa kolsuz ve ceketli bir fotoğrafı varsa burada yayınlansın da bakalım adamın zoru neydi...
...Hidayet amcamız sanki geleceğini yıllar öncesinden sezmişti.Yanında ne eşi var(Allah rahmet eylesin) ne çocukları.Hayatı da yalnızlık içerisinde geçiyor ekseriyetle.Tıpkı uzun kolsuz gömlek ve ceketsiz gibi...
...Allah,O'na da sevenlerine de sağlık ve mutlulluk versin,selam ve sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cmt Kas 15, 2008 3:24 pm

kısaca yaylada ne tumbul kaldı nede heyecan :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Kas 18, 2008 7:23 pm

Hidayet amcanın bu taş duvar evinin önündeki tumpulun üstünde oturan kırmızı arabadan önce Mavro dedeganın oturmasını gözümün önüne getiriyorum."Gidiniz gidiniz yarın yine geliniz" cümlesi kulaklarımızda yankılaırken hafızalarımızdan da hiç silinmemiş.
Elindeki değnek ile o evin onünde oturur bazan biz çocuklara tarih anlatırdı.Bizler masal dinler gibi dinlerdik.Evet canlı tarih.

Murat teşekkür ederim güzel bir hatırlatma.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Özbilgi » Prş Kas 27, 2008 5:42 pm

Kuşmer
Kullanıcı avatarı
Mehmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 28, 2008 4:14 pm

Ne yazık eski neşeler,eski muhabbetler,eski yaşantı geri gelmeeeeeeeez...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Murat Çınar » Çrş Ara 17, 2008 9:52 am

mehmetzekisari yazdı:kısaca yaylada ne tumbul kaldı nede heyecan :D

Yazları bütün dostlarım gelirler melekete sağolsunlar. Gelirlerde yaylaya çıkmazlarsa ortada ne tumbul kalır nede heyecan :wink:
Kullanıcı avatarı
Murat Çınar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Cum Oca 02, 2009 9:47 pm

ZEKİ,SANIRIM MURAT HAKLI BU KONUDA. :D
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ayşe Kama » Prş Oca 29, 2009 10:34 pm

her ne kadar teknoloji insanların yaşamlarını kolaylaştırıyorsa da geçmişle bağlarımızı da koparıyor...eski ev gerçekten muhteşem...
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön NOSTALJIK KARELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir