TRABZONSPORUN GURURU AYAKLAR ALTINDA

Sporla ilgili sohbetler

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Faruk Faysal Uygun

TRABZONSPORUN GURURU AYAKLAR ALTINDA

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Sal Mar 25, 2008 2:35 pm

Trabzon’lu olupta Trabzonspor’la gurur duymamak elbette mumkun degil.
Inanin bu basligi icim aciyarak attim ama gercekler acidir ya kinbilir kac tane Trabzonlu yurt icinde yurt disinda benim hissettiklerimi yakinen yasayip kahroldu.
Hele bir de futbolla soyle boyle ilgisi varsa Trabzonspor’u sehrinin gururu, itibari ve ovunc kaynagi goruyor ,bu sevgiyi ailesiyle, esiyle cocuklariyla es deger yerde tutup,yasaminin vazgecilmez bir unsuru olarak one cikartiyorsa,baska bir sey soylemeye gerek var mi? Trabzonspor’un son yillardaki tablosu malum :
Bir zamanlarin o muthis kadrosundan eser yok.Uc buyuklerin hegomonyasina son verip,Anadolu’nun tek sampiyonu,gururu olmus,” Karadeniz Firtinasi”diye Turk Futbol’una hakli bir damga vurmus,tum takimlarin korkulu ruyasi, zamanin yenilmez armadasi,Avrupa Kupalarinda kalbur ustu bir suru takima Trabzonu dar etmis oynadiklari futbolla,takdir,onur, puan kazanmis,tarafli,tarafsiz futbol severin ve tum oteritelerin sevgisini kazanmis bir buyuktakimin bu gun geldigi noktalara bakarmissiniz?
Hele 2007-2008 Futbol sezonuna Inter Toto maclariyle basliyan,UEFA’ya rahatlikla gireceklerini umdugumuz Trabzonspor’un ikinci turdaki zayif Arnavutluk Ekibi Vllaznia’dan kolayca siyrilmasi ardindan ,ucuncu turda eslestigi Rumen temsilcisi Otelul Galati karsisinda her iki macta da ayni skorlarla yenilip erken havlu atmasi dogrusu ya tum Trabzon’lularda Trabzonspor asigi olan futbol severlerde derin bir uzuntu biraktigini,hayal kirikligi yarattigini soylesem sanirim cok da abartmamis olurum.
Evet uzulduk,burkulduk futbolda bunlar vardir diye sineye cektik,aynen iki sene once Rum takimi Anorthosis’e yenilip elendigimizde hissettiklerimiz gibi.Burda yasayip Trabzonspor’a gonul veren”,bordo mavili” renklerle ozdesmis,takiminin maclarini,her turlu uzakliga zor kosulla ragmen,kah Lig Tv den naklen seyreden,kah radyodan can kulagiyla dinleyen ertesi gun cikan gazetelerde onlarin basarillarindan bahseden koseleri bir solukta okuyup,keyiflenen ve mutlu olan,hatta is yerlerinde kendi takimini yabanci arkadalarina bile ovunerek anlatip,Turk Futbol’unda Trabzonspor gercegini ve yerini soyleyen gurbeti en derinden en uzaktan yasiyan Trabzonspor’lunun ruh halini anliyabilirmissiniz?Sanirim bu hal Dunya’nin her yerinde yasam mucadelesi veren Trabzon’lu icin aynidir ve hic degismez.
Alinan bu kotu sonuclara ragmen Trabzonspor’lu yaralarini sarmis,umutla basliyacak yeni sezon oncesini sabirsizlikla cekmeye baslamistir.
O sevda dan vazgecmek kolay degildir iclerinde her daim Trabzonspor’u zirvede gorebilmek,yillarin suskunlugunu hic degilse bu sezon da sampiyonlugu yakalariz diye dusleyen taraftar,sezonun ilk macinda Sivasspor macinda ustelikte 1-0 galipken,uc puana ramak kalmisken, yasanan olaylar karsisinda gercekten de sok olmus,Trabzonspor’lu olmaktan ilk kez pismanlik duymustur .
Cesitli kereler Trabzon sehri ve insani hakkinda cikan cogu gercek disi spekullasyonlara gogsunu siper etmis,ezik kalmamis,karadeniz insaninin kararligiyla sehrini savunmus insanlarini kayirmis olan Trabzon’lu inanin yasanan bu son derece cirkin spora Trabzon’luluga hic yakismayan olayi esef duyarak seyretmis,utanmis,dehsete dusmus ve pes etmistir..
Simdi cok klasik olacak ama bunu yapanlar Trabzonspor’lu olamaz demiyecegim.bal gibi debu kisiler cok yazik ki!Trabzonlu onlari kinayamiyorum bile,bu ofkenin,kinin,saldirganliginaltinda neler yatiyor sizler cok daha iyi biliyorsunuz .
Gecen sezon Galatasaray,fenerbahce macinda yasananlari iyi biliyoruz,futbolun bu olmadigini da.Zaman,zaman cok atesli tarftari olan guney Amerika ulkelerindeki rezaletleri gorup onlari acimasizca kinamaya gerek yoktur sanirim.Iste onlardan beter goruntuler bizlerde de var hemde olaylar her sezon katlanarak buyuyor.
Bunun adi spor,futbol olamaz,zamanin berbat Ingiliz holigan’in dan bir farkimiz kaldi mi ki?Bu gidisle korkarim Turkiye’de Futbol sadece futbolculara yonelik oynanan,seyircinin kesinlikle alinmadigi,sadece televizyondan izleyebilecegimiz siradan zevksiz,ilginin cok az oldugu bir spora donusecek.
Siyasal teroru en yakinen yasamis o donemin insanlari olarak futbol teroruyle hic tanismamistik, son yillarda ulkemizde yasananlar tam anlamiyle kabus,kara bir sayfa izleri kolay,kolay silinmiyecek bir leke olarak Futbol ‘umuza golge dusurmus olmasi gercekten dusundurucudur.Oysa bizler bu oyunu cok sevmistik adi ustunde oyun,keyf,rekabet,yarisma,rakibini sporun kurallari icinde yenmenin zevkini ,sevincini yasayabilmek.
Dunya uzerinde irili,ufakli bir cok ulkenin en populer sporu olan Futbol; korkarim ki ! gerekli onlemler alinmadikca uzerindeki cekiciligi ve cazibeyi yitirmeye de mahkum ozellikle de benim ulkemde!!!Tekrar Trabzonspor’a donup biraz da eski guzel gunlerin hatirina belki de nostalji olabilecekgunleri sizlerle paylasip gercekten de Trabzonspor’un bu olmadigini cok basarili bir gecmisi olan Trabzonspor’a bu degerlerin hic yakismadigini soylemek isterim.
Trabzonspor’la ilk tanisligim yillar oncesine 1973-74 sezonuna dayanir.yani 34 sene eveline gidersek;O zaman ki renklerle de bordo mavililer, Ahmet Suat Ozyazici gibi cok basarili bir antronorun efsanelestirdigi on biri de da inanin bu gun gibi sayabilirim .Senol,Turgay,Necati,Kadir,Cemil,Ilyas,Huseyin,Bekir,Ilyas,Faruk,Huseyin, hatta yedekleri sonradan Turk Futbolun’da Iz birakmis olanlari da Ail Kemal’ler Ihsan,Serdar,Osman,Ahmet,Nejmi,Soner,Iskender,K.Senol ve daha nicelleri ni bu gun ki gibi hatiralaya biliyorsak,bu onlarin Trabzonspor’a kattiklari olumlu izlerin neticesidir.
Kadrosunun cogu Trabzon dogumlu oyunculardan kurulu ekibin hem renk aski hem de memleket sevdalisi oyuncullardan olusmasi ust,uste kazandiklari sampiyonluklar da basarillarla es degerdeydi. Hennuz ikinci lig’den yeni sampiyon olarak cikmis Trabzonspor ust,uste aldigi sampiyonluklar la Istanbulda’ki uc buyukler tekelini silip Turk Futbolu’na 4.buyuk imzasini gururla atmisti.ki; binlerce gencin futbola yonelmesinde de cok onemliydi bu basari.
Trabzonspor boylesi zaferlere ulasirken,ne futbolcusu simardi,ne yoneticisi durusunu bozdu,ne antronoru boburlendi ne de seyircisi sahaya girerek rakip futbolcuyu yumruklayip takimini yakti!! Trabzonspor’lulugun bir felsefesi bir ruhu vardi o donemlerde,essas olan centilmenlik ve spotmenligi elden birakmadan rakiplerine de saygi duyarak,sahada dise ,dis mucadele saha disinda da rakibini hem maglubiyet hem galibiyet sonrasi tebrik edebilme bu erdemi heryerde ilke edip gostermekti.
Trabzonspor’u buyuk yapan,saygi duyulan konuma getiren,sevdiren degerler ne yazzik ki gunumuzde oylesine eksildi ve oylesine agir darbeler aldiki ;Trabzon’lular eskisi gibi gururlu basi dik magrur ve de hic mutlu degiller neden??Bu olanlar bana gercekten dokundu.Umarim sizleri ve degerlerinizi bu yaziyla asmadim .
Beni oldukca uzen hatta dolduranTrabzon’lu olarak yasadigim gurbet’te sporla ic ice olan birisi olarak ta , bunlari yazmaya hakkim var sanirim..O donemlerden elimde olan Hayat Spor’dan cektigim bazi resimleri de yazima ilistiriyorum,saygillar,sevgiller

A.Ozbilgi 15/08/2007 Melbourne

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 25, 2008 2:44 pm

Ahmet abi eline saglik..

Yazini arsivimde tekrardan buldum ve buraya senin adina ekledim, bolum yetklisi arkadaslar nicin silmis bilmiyorum ama mutlaka aciklamalari vardir, onun icin onlar adina ben ozur diliyorum, emek verip burda boyle guzel yazilar bizler icin yaziyorsun keyfi olarak silinmisse bende kizarim hakli olarak..

Bolum yetkilisi arkadaslar sitenin kurallarinda yazi silmek yok, sadece arvsive tasimak vardi silinecek yazilar varsa biz yoneticiler orda inceledikten sonra gereken neyse yapiyoruz, simdilik silme yetkisi kaldirlimistir, amacimiz herkesi buraya kazanmak kayip etmek deyildir..

SAYGILARIMLA...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Mar 25, 2008 3:19 pm

forumda mesaj silinmesine en karşı olan kişilerdenim. öncelikle yazıya sitede daha önce rastlamadım. faruk abininde sileceğini sanmıyorum.

hatta bölüm yöneticilerinin mesaj silme yetkisi olduğunu dahi bilmiyordum. sadece forum yöneticileri silebiliyor sanırım.

forumun restore edildiği bir dönemde forum yöneticileri tarafından silinmiş olabilir ancak bölüm yetkililerinden birisi olarak trabzonsporla alakalı yazılmış, hatta bu kadar içten ve güzel yazılmış bir yazıyı silmem söz konusu dahi olamaz.
Caner Topaloğlu

Re: TRABZONSPORUN GURURU AYAKLAR ALTINDA

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Mar 25, 2008 3:35 pm

Silindi silinmedi tartışmalarına hiç girmeden, benim de yazmaktan büyük zevk aldığım tarzda yazı da bulmuşken biraz yazı hakkında fikir beyan etmek isterim.

Ahmet Ağabeyin gurbet ellerde bu yazıyı yazarken neler hissettiğini çok çok iyi biliyorum. Yazdığın duyguları hesaba katarak sana katılmadığım noktaları pas geçiyorum.

Elbette hepimiz trabzonspor'u bu şekilde görmekten mutsuzuz. Ama trabzonspor birçoğumuzun tek oyuncağı, ilk sevdası. Başarısızlık durumunda trabzonsporlu olmaktan utanmak ve gocunmak bizlere yakışmaz. Utanacağımız noktalar trabzonspor'un alet edildiği durumlar. Kazanmışız, kaybetmişiz, 25 sene şampiyon olamamışız bunlar çok büyük meseleler değil kanımca. Eski günlere dair Ahmet Suat Özyazıcı'nın bir sözü var çok sevdiğim onu da paylaşayım;

"Şimdi trabzonsporlu olmak daha keyifli. Eskiden neydi öyle, rakiba hiç pozisyon vermedik sadece tek kaleye atak seyrederdik, boynumuz tutulurdu maç bitene kadar."
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 25, 2008 5:05 pm

CANER MERHABA TABIKI BURDA KIM SILMIS KIM SILMEMIS TARTISMASI YAPMIYACAGIZ ..BEN BOLUM YETKILILERINI SILME YETKISINI VERMISDIM FAKAT BASLIGI BAKTIM BIR COK YAZI SILINMIS FORUMUN TASINMASI ESNASINDA YAPILMIS BIR MESELE OLMAZ TEMZILIK YAPILMIS VE EPEY BASLIK SLINMIS NEYSE ARTIK BUNDAN SONRA SILME OLMASIN YETER SENIN EGENLENCE BASLIGINDA NASIL HAREKET ETTIGINI COK IYI BILIYORUM AYNI SEKILDE DEVAM :wink: NEYSE IYIKI BU YAZI BILGISAYARIMDA HALA DURUYORDU TEKRARDAN AHMET ABININ ADINA EKLEDIM... ACIKLAMAN ICIN TESEKKUR EDERIM CANER...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Mar 26, 2008 10:22 am

TRABZONSPOR,Lige çıkışı sonrası ilk 9 yılda tam 6 defa şampiyon olmuş ve İstanbul saltanatına bir Anadolu takımı olarak son vermiştir...

Böylece bütün Trabzonluların gönlünde taht kurmuştur...Hatta Trabzonlu olmayan binlerce kişinin de.... Ne yazık 1983-1984 sezonu sonrası bu Trabzonspor gitti yerinde yeller esmeğe başlamıştır... Evet zaman zaman zirveyi zorlamıştır..Hele 1995-1996 sezonunda kesin şampiyon olduğu düşünülürken önce kendi sahasında Vanspora sonra yine kendi sahasında Fenerbahçeye yenilerek şampiyonluğu kendi eliyle Fenerbahçeye teslim etmiştir...Bu durum benim gibi bir çok Trabzonluyu ve Trabzonlu olmayan Trabzonspor sevenlerini kahretmiştir....

Ve ogün bugün hala Trabzonlu şampiyonluk beklemektedir...

Ne yazık son geldiği durumda 4.büyüklüğü bile tartışılmağa başlanmıştır...Bunu da anlamış değilim...Bu büyüklük ne ile olur ? Bilmem ki 6 şampiuyonluğu ne yapacaklar da 4.büyklüğünü silecekler ?

Neyse bir Trabzonlu olarak küme düşse bile ,amatör kümeye düşse bile o bizim tek takımımızdır,o bizim her şeyimizdir...

HERŞEYİMİZ TRABZONSPOR !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Olabilir bu turlu kazalar...

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Çrş Mar 26, 2008 1:05 pm

Sevgilli kardesim Caner:yaziyi yaklasik yedi ay once siteye gondermistim. Ayni anda burdaki, Turk Toplumu'nun en onemli yayin organi olan gazete deki kosemde de aynen yayinlandi.Yaziyla ilgili,okuyucu sayfasina gelen onlarca elestirinin,yorumun cogunun olumlu olmasi,dogru bir zamanlama ile yaziya aktarilmasi, yaptigim elestirilerde ki haklilik savimi da bir bakima bana gosterdi.Gazeteciligin;ozellikle de spor yazarlarinin dogasinda olan elestiriyi, taraf olarak,carpitarak yansitmak ilkelere,tarafsizliga leke surmez mi? Her birimizin sevdasi olan,icimizden sokup atilmasi imkansiz,bazilarinda fanatizm
boyutunda olan takimlar yok mu? Elbet te var. Bunu biraz da kendi adima soyluyorum.Aci da olsa beni uzse de sevyeyi kacirmadan,abartiya gitme den
gordugum tum dogrulari yazmis,objektif olmaktan taviz vermemis ve taraf oldugum takimi yerden yere cogu kez vurmusumdur.Boyle olmaya da devam edecegim. Fatma Ozbilgi'den site nin spor yetkilisi oldugunu ogrendik ten sonra sana yazmaya karar verdim.Kolay bir gorev olmadigini biliyorum ama sen yazilarinla,yorumlarin la sayfalara yansitacagin haberler ve bilginle bu isin altindan layigi ile kalkacaksin.Yazinin silinmesine fazla kafa yormadim cunki biliyorum ki boyle durumlar yasaniyor.Seninle bir ilgisi de yokmus. Yazinda bana katilmadigin noktalar oldugunu soyluyorsun ve cok normal bunlari bir,bir paylasmani isterdim sevgilli caner.Aktif olarak futbol un icinde yillari gecmis,biraktik tan sonra yine kopmamis, futbolun icinde bir suru gorev yapmis,akedemik egitim sonrasinda gazetecilige baslamis, bu gune degin binlerce spor icerikli yazilarla okuyucu onune cikmis,bir abin olarak,seni tum samimiyetimle destekledigimi unutma ve gerektigi yerde emin ve dogru bir sekilde elestir,dusuncelerinin arkasinda dimdik kal,Bunu da yapacagindan kuskum yok .Kolay gelsin kardesim sevgiler,saygilar...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Yasanmislardan tecrube!!

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Çrş Mar 26, 2008 1:50 pm

Sevgilli kardesim Fatma:Yazimi tekrardan hayata dondurmussun ya :lol: Demek ki daha gorecek gunleri varmis :lol: Tesekkurler.Aslinda fazla dert etmedim kardesim;sanirim bir yanlislik oldu . Bu islerle hasir,nesir olmus kisilerin basina kesinlikle gelmistir.Madem konumuz spor bende basimdan gecen kucuk bir anektot aktarayim.7 Mart 1993.Melbourne(Olympic Park) Gencler Dunya Kupasi Finalleri.Ne mutlu ki bizlere bu turnova da Genc Millilerimiz de toplumumuz onundeler.16 Takimdan birisi Turk Takimi.Avrupa Finallerinde son macta Portekiz'i yenip grup lideri olarak Avustralya'ya sampiyonaya geldiler.Roportajlar,resimler ve mac yazilari olarak onemli bir gorev ustlendim. Ayni anda yazilarim Turkiye'de Cumhuriyet Gazetesi'inde yayinlaniyor.Muthis bir kosusturma icindeyim ve ilk mac.Amerika karsisinda 6-0 lik skorla adeta sok oluyoruz.Ardindan Ingiltere'ye 1-0 yenilip,G.Kore'den zor da olsa beraberlik le bir puan alan genclerimiz,grup sonuncusu olarak,beklentilerim
izin cok altinda bir performans la yurda donuyorlardi.Cok etkilensem de bu durumdan yazilarimi zamaninda gazeteye yetistirmistim.Turnovanin en son degerlendirmesini yaptigim yazi bir hayli uzundu.A.4 toplam uc sayfa.O gunlerde bilgisayar bir tek gazete de bulunuyor,ben kah daktiloyla kah elle yazarak,fax la gazete ye ulastiriyorum.Yaziyi gondermenin rahatligi ile eve donmus ve yazdiklarimi da atmistim.Gece nin ilerleyen saatleri editor;neden geciktigimi soruyor.Yazi gazeteye ulasmamisti son yazi." Ne yaparsan yap bu yazi cikacak" Basimdan sicak sular dokuluyor.Yapacak bir sey yok.Saatler sonra yeniden o uc sayfayi ayni duygularla ve kelimelerle olmasa da maydana cikartirken yasadiklarimi sanirim tahmin edebilirsin.Umarim bu kadar uzun bir yorumla hem seni hem de okuyuculari bunaltmamisimdir. :oops: :tekrar tesekkurler kardesim selam ve sevgiler... :)
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Prş Mar 27, 2008 8:26 am

selamlar bu yazıyı sildiğimi sölemek itiyorum ama bir ayrıntıyıda sölim bilerek değil cevap eski futbolcuların aşlıklarını silerken hatayla olmuştur yazan ve yeniden ekleyen byüklerimize teşekkür ediyorum umarım kusura bakmazsınız bilerek ve isteyerek kimsenin emegine bir saygısızlık yapmayacağımı bilenler bilir bilmeyen kişilerde lütfen yanlış düşünmesinler bir hata sonucunda silinmişti tekrar açıklayayım topicte bulunan eski futbolcuların ve birkaç eski başlığın silinmesi anında çnkü silme işini yaparken bütün konular alt alta çıkıyor ve yandaki kutudan işaretleyip silmiştim yanlış kutuyu işaretlemenin sonnda silinmişti ama Fatma ablam sağolsun yeniden eklemiş teşekkür ediyorum hepinize sevgiler saygılar.
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön SPOR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir