gönderen Cevdet Durgun » Cum Ara 23, 2005 6:53 pm
Saygıdeğer köylülerim;
Bir ara üye olmayı başaramadım, sonra da Osman Sarı kardeşimin yardımlarıyla iki kere üye oldum gördüğünüz gibi. Sonra da beni tanımayanlara kendimi tanıtabilmek için epeyce çabaladım. Ama onu henüz başaramadım. Umarım ki şimdi başarıyorumdur. Bu arada köylülerim içinde kimlerin olup olmadığını ve neler yazdıklarını merak ettiğim için yazılanları okudum ve sık görüşemediğim ama çok sevdiğim, geçmişimi paylaştığım arkadaşlarımı da burada görünce çok mutlu oldum. Bakın kimler var;
Gürsel, Fosiya mahallesinin en centilmen erkeği, , üniversite yıllarımın en masum arkadaşı ( Ya kardeşim, ne “güzel kafes balıkçılığı” konusunda bitirmeni yapmıştık, başına bela mı arıyorsun? Nedir bu makina mühendisliği v.s.?),
İlkay Güvercin, Feğmenos’un aydın, samimi ve gerçek kolofçusu (diğer kolofçuyu tanıyamadım, hala sırt çantan ve jeolog çekicinle mi geziyorsun İlkay? ),
Köksal, Kaban’ın asil delikanlısı ( Köksal fazla konuşma, dökerim kirli çamaşırlarını!..), saçlarını kitap okuyarak döktü, yazarak geri getireceğini zannediyor ama nafileee!..
Hasret, Paradikoz’un gurbet kuşu ( Eeee!.. kuş olacak tabii, rahmetli Karakuş Amca’nın oğlu olmak kolay değil.), çocukluğundan beri samimiyetinden hiç şüphe etmediğim arkadaşım, şu anda belki de cennettedir,
Mahir Maraşoğlu kardeşimle geçenlerde Ankara’da bizi havaalanında aldığında tanıştım. Ula Mahir, niye yalan konuşuyorsun? Bu yaz yaylaya gittiğimde ilk işim dedeni bulup sormak oldu, senmişsin o kafasını eşek ısıran torunu. Bunda utanılacak bişe yok koçum, başka bi yerini ısırmadı ya!..
Huse kardeşimi Türk Ocakları’ndan tanıyorum, yetenekli bir arkadaşımızdır, dilimiz ve kültürümüz konusundaki bilgilendirmelerini hepimiz okuduk. Konuşmayı annesinden, sakinliğini de babasından almıştır, Allah hepimize bol sabır nasip eylesin,
Mehmet İbrahimağaoğlu Abi, görüldüğü kadarıyla bıyıklar hala formunu koruyor,
Osman Sarı, Sami Ayan, Koskor Murat, Hülya İbrahimağaoğlu, Mehmet Zeki Sarı gibi köylülerimi tanırım, tanıyıp da çıkartamadığım veya tanımadığım tüm köylülerimi de diğer tüm köylülerim gibi çok seviyorum.
Beni tanımayanlara;
İlkokulu Ankara ve İstanbul’da, ortaokulu İstanbul ve Samsun’da, liseyi Samsun ve Trabzon’da, üniversiteyi de Trabzon’da okudum. Makina Mühendisi’yim, Samsun, Ankara ve İzmir’de çalıştıktan sonra Trabzon’a döndüm. Ticaret ile iştigal ediyorum. Tüm köylülerimle tanışmak isterim.
Saygılarımla.
Cevdet DURGUN
En son
Cevdet Durgun tarafından Çrş Haz 21, 2006 7:49 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.