Büyüklere Hitaben

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Büyüklere Hitaben

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş Haz 04, 2008 2:36 am

Aslında söze nerden gireyim bilmiyorum.Matematikci oldugum icin iyi kompozisyon yazamıyorum.Hiç gereği olmadığı yerde burdaki abilerle tartısmaya girdim , ister ismez cogu kişi ile tartıstım.Ben köyumde bu kadar farklı dusunceye sahıp ınsanların vede okudugunu anlayan , anladıgını kaleme döken insanların oldugunu tahmın etmıyordum.Belkıde köyü bilmememden kaynaklanıyordu.Ben surekli eski kafalı , yenılığe acık olmayan , birşey dıyınce hadi lan sen ne bılırsın anlayısı ıcınde olundugunu dusunuyorudum.Bazı konularda cogunuzla tartıstım , üstelık siyaseti hıc sevmedıgım vede siyası içerık olan hıcbır toplantıya , sohbete gıtmeyen bırısı olarak sizle tartıstım.Bundan dolayı hepınızden özür dilerim.

Ben kendi ilgi alanımda yani bilgisayar ,bilişim , internet , web tasarımı alanında kendımı gelıstırmeye devam edecem.Şimdı dıyebılırsınız siyasettede oku , bılgı sahıbı ol dıye ama sorun şuki o kadar cok bılgı varkı hangısınden baslasam onları okumak benım 20 yılımı alır.Hele bırde karsı tarafın göruslerını anlamak ıcın bırde onların bılgısını okumak daha cok zaman kaybına yol acar.Dedıgım gıbı ben kendı alanımda devam edeyım.Sizler de bıldıgınız , okudugunuz konularda yazılarınızı yazıp bizlere bılgınızı özet seklınde sunarsanız bızde okumaktan cekınmeyız.

Özellıkle özur dılemem birkac kişi var onlara isim isim özür dıleyeyım.
İlk başta ERSEZER abımden özur dılerım.Sonra İhsan Şahin abimden , sonra Bülent Altuncu , sonra İlkay Durgun

Birde forumun yöneticisi Mehmet Aydınlı dan.Genelde site yönetıcılerı ile kolay kolay kımse anlaşamaz :) dogal olarak bende öyle oldu.Hatta en son tartıstıgımda beni engellemişti.Bende misilleme olarak foruma saldırıp internet tabırı ıle hacklıyecektım.Tam hazırlanmıstım kı engellimi kaldırdı bende vazgectım:) Mehmet abi senden de özur dılerım.Chp ye birsey demiyecem bundan sonra. söz

Ben bu siteye üye olmamdaki tek neden hiç bilmediğim köyüm hakkında bilgi sahibi olmaktı.Kültürünü , yemeklerini ,sosyal yasantısı idi.Yoksa bunlar şucu , bunlarda bucu gibi seyler umrumda degıl acıkcası.Zaten köyüme gelme sansım cok az , gelsem bıle sizlerı görme sansım cok az , hadi gördum diyelım sizle başka işimiz yok siyasi tartısmaya gırecek halımde yok.En fazla bir avuc fındık vereceksınız elime , yada muhlama yedırır yollarsınız.Olayın özetı bu.Geri kalan olaylar beni aşıyor.

Ben özrümü dile getirdim.Büyükler sizlersınız.Artık yaz ortasında esti gürledi sonra geldıgi gıbı gıttı deyın. Yada ne bilim işte ne demek isterseniz...
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Çrş Haz 04, 2008 12:30 pm

Bekir, seni bu site vasıtasıyla tanıma fırsatı buldum. Yazılarından yola çıkarak yaramaz ama sevimli, hoş sohbet biri olarak algıladım seni. Ben ne kadar beni direkt ilgilendirecek bir yazı yazmadıysan da bu özür yazını önemli bularak sana teşekkür ediyorum. Buradaki yazılarına senin tabirinle "büyükler"inle yazışırken biraz daha dikkat ederek yazıştığın müddetçe faydalı olacağını düşünüyorum.
Selam ve sevgiyle.
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Haz 04, 2008 7:38 pm

Black Bekir kardeş :D gözlerimi yaşarrttın. Sana şunu itiraf edeyim ki ismin gibi black değil beyaz ve temiz biri olduğunu her zaman düşündüm, en kızdığım, çıldıracak kadar kızdığım anlarda bile öğretmenlerin sınıfın en haylaz olan çocuğuna olan sevgisine benzer duyguyu sana karşı her zaman hissettim. Özür dileyerek büyüklüğü elimizden alacağını sanma :D kırdıysam bende özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş Haz 04, 2008 10:14 pm

yok bülent abi cok gencim , buyuklugu elinizden almam :)
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Haz 04, 2008 11:06 pm

:wink:
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Haz 05, 2008 9:25 pm

BEKİRCİĞİM SAYGI SEVGİ ORTAMINI BOZMADIKTAN SONRA FİKİRLERİN FARKLILIĞI HİÇ BİR ZAMAN SORU TEŞKİL ETMEZ. SEN DE KENDİNE GÖRE BİR REFLEKS GÖSTERDİN AMADEDİĞİN GİBİ FİKİRLERİNİ PAYLAŞIRKEN BURADA TARTIŞTIĞIN İNSANLARLA EN FAZLA BİR MUHLAMALIK BİRLİKTELİK YAŞAYABİLECEĞİNİ BU NEDENLE BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYE HİÇ GEREK OLMADIĞINI BİLELİM YETER. YOKSA KİMSE BİR DİĞERİNİN FİKRİNE KATILMAK YA DA BENİMSEMEK DURUMUNDA DEĞİL. BENCE ÜSLUBUNCA YAPTIĞIN TAKTİRDE TARZIN BU SAYFALARA HAYAT VERİYORDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş Haz 05, 2008 10:28 pm

ben işte bazı noktalarda kendıme sınır koyamıyorum o yuzden sorun oluyor zaten.Bende ılgılendıgım alanda yazılarımı yazmayı daha uygun buldum.Cunku benden dolayı sıtenın huzuru kacsın istemiyorum.O kadar emek verılmıs bozulmasın.Ama şuda bir gercekki cok cabuk refleks verılıyor.Herkes AS larını Yda Papazlarını masaya koyuyor.Bu seferde kımse gerı atmıyor.Bense As oynamayı tercıh edıyorum bazen 1 oluyor , bazen ise Papazın kafasına biniyor.Burdakilerin cogunu belkıde hayatım boyunca hıc görmuyecem , sadece isim olarak bilecegım.Onun ıcın herkesın fikri kendine.Kimseninkini kabul etmem , benimkinide kabul etmezler.İdare eder gecınırız.

Burdaki abiler siyaset yapabılır , cunku benden daha cok okudular vede bazıları yaşlı :) oldugu için olaylara tanık oldu.Bense ancak 10 yıllık olayları gözlemlıyorum.Buyukler yazsın biz okuyalım.Onaylarız yada onaylamayız ona kımse bırsey dıyemez sanırım.Ayrıca bir muhlamayı özledımkı sormayın.5 aydır yemedım :(
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cum Haz 06, 2008 1:31 pm

Bekir ben arkandayim kimseden korkma saldir.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Haz 06, 2008 1:36 pm

:D :D :D :D :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Haz 06, 2008 1:39 pm

Bir düzeltmede yapayım .
Bekir ben CHP li değilim :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Haz 06, 2008 1:58 pm

sevgili bekir..seni takip ediyorum..aslında çok sert bir üslup kullandığını şahsen düşünmiyorum sadce belki ermeni meselesindeki sovdüm kelimesi site içerisinde uygun olan bir tarz değil..yoksa..gerisi..olması gerektiği gibi olmuştur..

hiç kimse kendini yüksek yerlerde görmemelidir..herkesin bildiği hakim olduğu konular vardır..insanları öle ben senden daha iyi bilgiye sahibim sende kim oluyorsun tarzı psikolojik baskı yöntemleriyle kişileri baskı i altına almak..bilginin gerektirdiği bir hadise değildir..düşünceni korsun sorun biter..

herkes düşüncesini ordaya kor..katılırsın katılmasın kişinin kendi tercihidir..zaten aynı olması insanı fıtratı gereği mümkün değildir..benzer düşünceler olabilir..

işlerine geldikleri zaman site yöneticisin yazı yazmasının uygun düşmediğini ifade ednler...damarlarına basınca bir an aslı görevlerini nasılda unutuyorlar...

bırası düşünce platformu..kardeşim..sen yazmaya devam et..

seni bilgisizlikle suçlayanlarında senden özür dilemesi gerekmezmiydi. :(
sana bekir efendi diye hitab edenler.. :D

neyse ben seni zevkle okuyorum..heycanınıda anlıyorum..
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Haz 06, 2008 2:23 pm

Ahmet ,aslında daha başka konu ve başlıklarda damarıma bastınız oralarda yazmam gerekirdi .Fakat dediğin yerde başlık altında yazma gereği duymamın sebepi chp yi başka bir şeyle suçlayamayanlar ancak her yerde olduğu gibi yine dini istirmarcılık yaparak yine din üzerinden saldırıya geçmelerine karşı yazma gereği duydum .Dindar diye geçinen bu insanların aslında kendi dinlerine bilmeden ve bilgisizlikten dolayı ne kadar zarar verdiklerinin bile farkında değildirler.Bu insanların asıl amaçlarının dini savunmak olmadığı,din ile bir alaklarının da olmadığı fakat bu konular üzerinden karşı tarafı karalayarak,halk düşmanı ,din düşmanı ilan ederek kendilerine prim sağlamaya çalışmalarına halkı nasıl küçük işlerle oyaladıklarına ,asıl sorunlarla ,işleriyle uğraşmadıklarına ben kızıyorum.......
NEYSE BU KONUDA AYRI BİR KONU. :D :D

Bekir'e de kimsenin psiklojik baskı yaptığı falanda yoktur.Kimsenin Bekir ve başkalarına düşüncelerini de kabul ettirme gibi bir düşünceside yoktur.Sadece tartışma üslupunu biraz daha değiştirmesini büyükleri tarafından söylenmesidir..
Yazı yazmasına kimse bir şey söylediği yok.

Bu söylediklerimizi neden Bekirden bir başkasına söylemiyoruz?
Sen bile bazı ağır konuşmalarından rahatsız olmuşsuntur. değil mi?

Damarıma basman yine yazarım :D :D
Herkese saygı ve sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cum Haz 06, 2008 9:05 pm

Hasret uygun abimden icazet aldım.Tutmayın beni :D kılıçları kuşanın herkesle tartısacam :)

Mehmet abi chp nin baska tutar dalı yok.Bizde bazen imanlı gibi görunuyorlar ya , onun ıcın sadece orasını tartısıyoz.baska bir icraatlarıda yok zaten.Tek yaptıkları canları sıkılınca İrtica geliyor , laiklik elden gidiyor , hurrra Atanın yanına. Cumhuriyet elden gidiyor , vatan millet sakarya hurra Atanın yanına.Ataturk yerınden kalksada Osmanlı tokadı ile bir kac kez tokatlasada belkı Deniz Baykal akıllanır.Hele en son Urfayı ziyaret etti sanırım.Türbelere falan girdi.Laikliğe aykırı hareket hiç yakıştıramadım :) Yolda gecerken çifçinin yanına gitti , aklı sıra artislik yapacak.Bayanın birinden laf yedi.:)Sonra otobüsü yumurtalarla taşlandı.Yumurtalara yazık , nimet hiç Deniz Baykala atılırmı.Gitti bir sürü protein , yag , karbonhidrat....haberleri izleyince gülüyorum ne edeyimm...
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Haz 06, 2008 9:37 pm

:D :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Haz 06, 2008 10:22 pm

mehmet ben kimsenin damarına basmam...benim tarzım değildir..zaman zaman benimlede farklı konular içerisinde tartışmalarımız olmuştur olmalıdırda..benim itirazım buna değil...sadece..bazı konular gelince..hemen ordaya çıkmanızadır..yoksa..sizde başlık açamalısınız neden açmayasınız..sizin düşüncelerinizide paylaşalım onlarıda eşetirelim..bunda bir sakınca olmamalıdır..diye düşüniyorum..

...bekir genç bir kardeşimiz...heycan dolu..tartışmayıda seviyor..hatası olabilir sanki bizim omiyormu...abilerde hata yapmiyormu...artık bu tarz meselelerin birakılması gerktığınde ısrarcıyım...

bir zamanlarda bana bir zati mühterm sen kimsin seni tanımıyorum sana zaman ayıramam..gibi insanı hor gören önemsemeyen kendini bir halt zannetenlerde çıkmişti..

ne yapalım. şimdi kahrımızdan mi ölelim..ben bu tarz söylemleri yapanları hiç mi hiç takmiyorum...netiçede bhepimiz insanız..ayrımız gayrımız da olsa...fikirlerimizde uyuşmasa..biz şahinkayalıyız..dimi..sorun yok.. :D

...birde birakın şu dini istismar ediyorlar laflarını...velevki öledir öyleyse sizde çanak tutmayın..istismara ortak olmayın... :)

vallaha kardeş..ben dinle ilgili konuların derinmeseleler olduğunu düşüniyorum..senin benim bilgi birikimimizle açıklanacak olaylar değildir..kişi ister inanır ister inanmaz o onunn tercihidir..bize ne..

her koyun kendi ayağından asılacak ...

...öle hassas konularda ahkam kesmek bizim hattimiz değildir..hele seni ben bilirim...benden çok daha iyi değilsin... :D

sende iyi bilirsin ki sen chp.ten vaz geçmesin...bende mhp.ten..işin doğrusu.bu değilmi...ama emin olki ben sizin kadar fanatik değilim...artık..vallaha yeminle söylüyorum...

...bunlar seninle benim dostluğumuza leke getirmedimi.. :D

bunları artık iyi tahlil etmek gerkli...boş ver..önder sav i...ha aklıma geldi..zülfi livananelin bugüngü yazısını okumanı tavsiye edrim..

selam ve muhabbetlerimle....
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir