Kafanı sen ferah tut her şey iyi olacak, Köyümün insanları hepsi burda olacak, Kuşmerin dağlarında şenlikler de olacak, Kalbimizde hep sevgi hayaller yapıyorum...
Anana selam soyle biraz daha beklesun
İkileme zamanı misirleri teklesun
Kaç gündür yazmayisun Meltem kızum nerdesun
Temelli dönüş içun hazırluk yapıyorum
Bu işi anlamadım nedir temelli döniş, Bana öyle geliyor bu sözde vardır bir iş, Belkide Saatçıda var emekliye gidiş, Bu akşam bu dostuma istihare yapıyorum...
Altunci bu dörtlükte derin manalar vardur.
Habu fani dünyada inan ömrümüz azdur.
Aklundan hiç geçurma emekliluk uzaktur
Ben da anlayamadum nükte mi yapıyorum.
Ben zaten biliyordum koltuk tatlı geliyor, Belki bu ara akla daim ölüm geliyor, Bazenda emeklilik koltukta da geliyor, Bende bu sabah senle latife yapıyorum...
Bir gün olur giderum çok ararsunuz beni
Dertten eyi anlarum yeni deyilum yeni
Latifelerun güzel sever sayarum seni
Helalluk almak için böyle mi yapıyorum
Bakman siz dediğime çalışın yıllar yılı, Türkiyede insanlar çok genç yaşta emekli, Sağlıklı olan dostlar çalışsınlar sürekli, Emekli günlerimde çok dostlar yapıyorum...
O da bir gün olacak sıkıntı koyma cana, Olur olmaz şeyleri kafana takmasana, O zaman kardaşunun sözüne bir baksana, Olmaz sakın söyleme sıkıntı yapıyorum...
Hem kardaş hemi rüsvay bu ne biçim lahana, Herhalde İhsan kardaş canın ister tarhana, Hem seni mahcup etmem sakın deme Gökhana, Hak seni islah etsin hep dua yapıyorum...
varluğun zaten haram ne çekersun açluği
yakışmayur kafana müslümanun başluği
helal heram demedun harçayisun harçluği
iflah olursun diye duami yapayirum
Yine ne oldu size Çerkezköy ve Kırıkhan, Gölcük yanınızdadır unutmayın ki her an, Sizin latifenize umarım herkes hayran, Saatçı ve İhsana uyarı yapıyorum….
Gölçük deki muhterem uyaruyur sizleri
Trakya da bir pejmurte üzer durur bizleri
Pir i fani kesildi hiç tutmayur dizleri.
Biraz kendine gelsun uyarı yapıyorum