Değerli Coşkun Şahin ve Ahmet Hamdi Kardeşlerim;
Herşeyden önce söylemek isterimki,sağ yada sol yada her ne düşüncede iseniz bu coğrafyanın ( coğrafya diyorum çünki;Türkiye Cumhuriyeti sınırlarıyla sınırlı değildir) huzurunu,mutluluğunu,kardeşliğini,birliğini,dirliğini savunanlar için gerçek ayan beyan ortadadır;her kim batının ağzı ile konuşuyorsa emperyalistlere bilerek yada bilmeyerek_ki çoğunluklada bilerektir bu_ hizmet ediyordur.Onlar hangi siyasetin sahibi olurlarsa olsunlar;ister solcu,ister milliyetçi-muhafazakar,ister islamcı, bu coğrafyanın parazitleridirler.Her kim ayrılığın dili ile konuşuyorsa bilmeliyizki ,bu toprakların siyasetinin düşmanlarıdırlar.Emperyalist çıkarların, ya destekçisi, yada payandasıdırlar.
Sizin verdiğiniz örneklerle desteklersek bu sözümüzü;eğer kim cumaya gidiyor diye takip yaptırıyorsa,kim bölgesel bağımsızlık diyorsa,kim bayaz-siyah türk diyorsa,kim Atatürk deyip mesela sosyal devleti dışlıyorsa,yada halkını küçümsüyorsa,yada piyasa ekonomisine iman etmişse...yada her kim islam deyip,müslüman deyip,Irak'da öldürülen kardeşlerimiz için,tek kelam laf etmiyorsa,yada o büyük önem verdikleri cuma nemazlarında onlar için iki satır duayı esirgiyorsa,başörtüsü için her cuma eylem yapam müslüman kardeşlerimiz kıçlarını Irak'a,Filistin'e,Lübnan'a, dönmüşlerse onların siyasetinin Allah belasını versin...
Benim için hiç bir söyledikleri muteber değildir...
Mesela Şemdinli ,mesela şemdinli savcısının Van Yüzüncüyıl Üniversitesi rektörüne yaptıkları ve o sırada sırf onurundan intahar eden adam,mesela Ak partisinin kapatılma davası,mesela ergenokon namlı operasyon ...Bunların hiç birinin önemi yok bana göre.
Filler tepişiyor, olan bu zavallı halka oluyor.Filler tepişiyor,emperyalistler bu ülkenin enerjisini emiyor,sosyal haklarını tırpanlıyor,en değerli kurumlarını alıyorlar.Listeye ülkemizden yeni dolar milyarderleri giriyor,ancak halkın refah seviyesinde düşme oluyor,bir gecede kişi başına düşen milli gelir ikibin dolar artarken,nasıl oluyorsa fuhuş,hırsızlık,cinnet haberlerinde artış oluyor.
Güya ülkemizde muhafazakarlık artıyorken, bu kadar ahlaksızlığın artmasındaki garip çelişki de nedir acaba?...
Kendi soruma şöyle bir cevap veriyorum ben...Bu yukarıda adını saydığımız siyasetler "sözün namusuna" sahip değiller.
Eğer bir siyaset;ahlaktan,namustan,bu coğrafyanın birliğinden,dirliğinden kemiriyorsa;ne müslümandır,ne atatürkçüdür,ne milliyetçidir.Eğer bir siyaset sırf kendi siyasetinin başarısını düşünüp,sırf iktidar kavgasındaysa,bu iktidarını her ne pahasına olursa olsun korumak arzusundaysa_ki bu karşılıklıdır_ bunun için,yalan ,dolan,belden aşağı vurma,çeteleşme_ki bunlarda karşılıklıdır_ sermaye biriktirme,halkın yoksulluğuyla ilgilenmeme peşindeyse,hastaneleri rezaletse,kanserden ölen insanları her ailede mevcutsa,adam gibi bir kaldırım bile yapamıyorlarsa_ ki bu çok önemlidir kaldırım bile yapamayan hiç birşey yapamaz_ örnekleri siz artırı artık....Ne söylediği,kim olduğu,cuma namazına gidip gitmediği,Atatürkçü olup olmadığı,beyaz mı ,siyah mı türk olup olmadığının bir önemi yoktur...
Bizi iktidar kavgalarına,kendi kişisel ikballerine ne asker zannetsinler,nede kurban_ ki bu durumda ikiside aynı kapıya çıkar_
Bir anonim türkü ile bitireyiim söylediklerimi...
....
hemi okusun hemi yazsız
yazısından bezen yiğit
o yazıyı baştan yazsın
yazısını kendi yazsın
....
Muhabbetle....