HAYDİ BİRAZDA SİTEMİZİ KONUŞALIM !!!!!!!!!

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Ara 09, 2007 1:41 pm

…Merhaba Dostlar;

-Zaman zaman bu sayfadan sizlere sesleniyorum…Ve diyorum ki sitemizle ilgili konuşabileceğimiz her şeyi bu sayfadan konuşalım….Bu her şey derken olumlu ya da olumsuz olabilir….

-Ben siteye geldiğim günlerde gerçekten sitede bazı olumsuzluklar yaşanıyordu…Bu durum beni fazlasıyle üzmüştü…Çünkü ben bu siteyi bulduğum zaman dünyalar bana bağışlanmıştı..Neden mi ? Çok basit olarak cevabını şöyle verebilirim:
…Ben eskiden beri köyüme hasret yaşıyordum.Köyümün insanları ile iyi ilişkiler içinde olmanın yollarını arar dururdum…Uzak kaldığım köylülerimle acaba nasıl buluşurum hesapları içindeydim..Site bulunca nasıl sevinmezdim ki…

-Ama o günlerde karşımda iki siteyi birden bulmuştum…Ağırlık bu sitede idi ama buraya yazdığımın aynısını o siteye de yazmaya çalışıyordum…Aynı zamanda birlik mesajları veriyordum..Bu uzun zaman böyle devam etti..Sonra bir gün geldi o çağrılarımız ve diğer dostların olumlu yaklaşımları sonrası sonradan açılan o site bu siteye yönlendirildi ve kapatıldı…Buradan o siteyi bu siteye yönlendirenlere huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum…

-İşte o günlerde yaşanan olumsuzlukların etkisi maalesef hala devam ediyor…Şimdi o yanlış yaptı bu yanlış yaptı söylemenin hiçbir faydası yok…İşin tatlıya bağlandığı şu günlerde eski yaraları kaşımanın bir faydası yoktur…Eski olan her şeyi unutalım ve işe iyi niyet,hoşgörü ve sabır ile sarılalım…Tamam mı sevgili dostlar…

-İşte onun için diyorum ki sitede olmasını istediğiniz ya da olmasını istemediğiniz şeyleri açık açık bu sayfaya yazalım..Yani yeni yeni sayfalar açmaktansa site ile ilgili her şeyi bu sayfada konuşalım,düşüncesiyle bu sayfa açılmıştı….Ama maalesef herkes sayfa açma hevesinde gibi…Ya da yeni sayfa daha çok dikkat çeker düşüncesiyle çok çeşitli sayfalar açılıyor…O zaman da dağınıklık oluyor…Burada da birlik olsun istiyorum..

-Bir şey daha ifade edeyim de şimdilik konuyu kapatayım…Herkesin isteği olsun elbette ben de isterim…Ortada bir gerçek var ki birinin istediğini öteki istemez,ötekinin istediğini beriki istemez…Böyle bir garip bir durum da var…Her şeyi olumlu düşünebilirsek hiçbir problem olmaz inşallah..

Ve bir ÇAĞRI……Gelin sitemizle ilgili her şeyimizi ama her şeyimizi bu sayfada medeni insanlar gibi konuşalım,tartışalım…Böylece sitemizin en iyi şekilde olmasını sağlayalım…

ALLAH HEPİMİZE BİR OLMAYI BİRLİK OLMAYI NASİP ETSİN……AMİN ,,,,,,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

SLM

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cmt Mar 08, 2008 12:56 am

MERHABA MUZAFFER HOCAM.SİZDE OLMASANIZ BU SITEYE GİRERMIYIM BILEMEM.NEDENLERI SIRALAYIM BELKI HAK VERDIGINIZ YERLER VARDIR :
1-Site ve forum görunumu ıle yeterınce ılgılenılmıyor.forum eskı halınden iyi ama cok daha ıyı hale getırılebılır.ben bu işlerle ugrastıgım ıcın web tasarım yaptıgım ıcın az cok bılırım.Forumun cok daha fonksıyonlu cok daha guzel hale getırılebılır.bu forum bellı kalıplar ıle yayın yapıyor ama ufak tepek kodlamalarla kullanıcılara kolaylık saglayan görunumu daha guzel hale getırılebılır.tabı bunu tasarımcı arkadaslar yapması laızm.
2-Sitedeki bölum vede kategorıler cok az.bunları artırarak gelen kısılere ılgı alanında kalması saglanabılır.
3-Sitede görevlı kisiler mesaj siliyor , forum adabı geregı silinen mesajların sahıplerıne ö.mesajla bıldırılmelı vede neden sılındıyı yazılmalıdır.
4-Sitede aktıf kullanıcı sayısını artırmanın dıger yoluda evınde yada ısyerınde rahatca ınternete gırebılen kısılere forumda yetkıler verılmelı.mesela 100 bölum acarsınız vede 100 farklı yetkılı yaparsınız.bunu web sıte sahıplerı yapar vede cok etkılıdır.boylece gunde en azından 100 kısı gelıp bölumunu kontrol eder.
5-Foruma giren bayanlara herkes slm nbr hosgeldın gibi kelımeler yazıyor vede ne hıkmetse forumdakı bazı kısıler ahlak zabıtası kesılıp sankı yanlıs bırsey denmıs gıbı size laf sayıyor.benım basıma geldı en azından benım sıteye gelmeme nedenım o
6-Diğer karadeniz siteleri ile işbirliği icinde olunmalı , karsılıklı reklam verılmelı , en azından link degisimi yaparak sitenin google optımasyonu saglanmıs olunmalı

Ben bu sitede yetkı almak ıstedım hatta forum tasarımında görevlı olayım dedım.Bu sıteyı hazırlayan kısı ılede görustum bır kez ama bır daha görusme sansım olmadı.Ben egıtımcı olarak kendi matematık sıtemle ılgılenıyorum ama bu sıtenın gıt gıde unutulması benı uzdu.Ben gereklı destegı vermeye hazırım.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şerif Mercan » Cmt Mar 08, 2008 8:13 pm

konuyu belirtmek için ayrıca bir başlık açmak istemedim ve konuyla alakalı en yakın başlık olduğu için bu başlık altında yazmak istedim...

site son iki gündür gerektiğinden fazla yavaş,sayfaların açılması dakikalarca sürüyor ve doğal olarak kullanıcı kişi web sayfasından keyif almıyor...kendi şivemizle ifade edecek olursam "boğalıyorum" :) ve hemen akabinde asabiyet leniyorum...

daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmadım ama özellikle şu son 2 gün çok kötü bir ağırlaşma sözkonusu...beklemeden ötürü siteden soğur hale geldim...

neden kaynaklanıyor bilgim yok ama şayet bir çözümü varsa yetkili arkadaşlardan bir an önce sorunu düzeltmelerini rıca ediyorum...
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

slm

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cmt Mar 08, 2008 9:22 pm

forumun yavas acılmasının nedeni radyodur.forum acılmadan ona baglantı yapar cunku radyo hazır hale gelır sonra forum ıcerıgı gelır.bu yuzden
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: slm

Mesajgönderen Şerif Mercan » Pzr Mar 09, 2008 9:43 am

Bekir Kiran yazdı:forumun yavas acılmasının nedeni radyodur.forum acılmadan ona baglantı yapar cunku radyo hazır hale gelır sonra forum ıcerıgı gelır.bu yuzden

sitede uzun zamandır radyo mevcut ve ben ilk defa son 3 gündür siteye giriş yapmıyorum...radyonun mevcut olduğu bir çok aydır siteye giriş yapıyor ayrıca kendim de yayın yapıyorum ve şu ana kadar hiç bir yavaşlama ile karşı karşıya gelmedim...yani önerinizden ötürü yavaşladığı kanaatinde değilim...

teknik olarak web sayfası olarak pek bilgiye sahip değilim ama başka bir sorundan kaynaklandığından eminim...
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

slm

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzr Mar 09, 2008 1:13 pm

Teknık olarak forumun yavaslma hıssıne kapılmanızın nedenlerını sıralayayım
1-Telekomdan vede host (sitenın bulundugu sirket ) hatlarından olabılır
2-Sızın kendı pc nızdekı ınternet baglantınızdan olabılir
3-Sitede kurulu eklentıler (radyo) bunlardan olabılır
4-Sitenin databese vede cpu asımından olabılır
5-Sitedeki resimlerden kaynaklanabılır
6-forumun temasının uyum saglamamasındna olabılır

AMA SİTENIN EN COK YAVAS OLMASININ NEDENI HOST SIRKETINDEN KAYNAKLANIR.FORUM ICERIGINDE GEZERKEN FORUMUN YAVAS ACILMASI FORUMUN TEMASINDAN , SAYFA ICI RESIMLERDEN VEDE RADYO DAN KAYNAKLANIR.AMA EGER DAHA ÖNCEDEN YOKTU SIMDI YAVASLADI DERSEN ODA SIZIN HATTINIZDAN KAYNAKLI..
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

SLM

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzr Mar 09, 2008 1:23 pm

BİR WEBMASTER OLARAK (SİTE TASARIMCISI) SİTENIN ANA SAYFASINDA GÖRDUGUM EKSIKLERI YAZAYIM.

SİTENIN EN USTUNDE BULUNAN RESIM SAHINKAYALIKLARI RESMI COK GENIS.ENLEMESINI COK BUYUK SAYFASININ YARISINI KAPLAMIS DURUMDA.O DARALTILIP UZATILARAK UST BASLIKTAKI RESIM ILE SAYFA BOYUTU ESITLENEBILIR.AYRICA SAYFA SAGA TASMIS BU COK KÖTU BIR GORUNUMDUR.ONUNDA DUZELTILMESI LAZIM.ORTA KISIM DARALTILIP SAG YAZARLARIN OLDUGU KOLON DA SOLA YASLANMALIKI SOL PANELDE KAYMA OLMASIN
Resim

umarım demek istedıgımı anlatabıldım.ilgililere duyrulur.MADEM KÖYUMUZUN BIR SITESI VAR NEDEN EN IYI KÖY SITESI BIZIMKI OLMASIN
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: slm

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Mar 13, 2008 10:29 am

ÇaYKaRaLi yazdı:
Bekir Kiran yazdı:forumun yavas acılmasının nedeni radyodur.forum acılmadan ona baglantı yapar cunku radyo hazır hale gelır sonra forum ıcerıgı gelır.bu yuzden

sitede uzun zamandır radyo mevcut ve ben ilk defa son 3 gündür siteye giriş yapmıyorum...radyonun mevcut olduğu bir çok aydır siteye giriş yapıyor ayrıca kendim de yayın yapıyorum ve şu ana kadar hiç bir yavaşlama ile karşı karşıya gelmedim...yani önerinizden ötürü yavaşladığı kanaatinde değilim...

teknik olarak web sayfası olarak pek bilgiye sahip değilim ama başka bir sorundan kaynaklandığından eminim...

Caykarali kardesim merhaba haklisin radyodan kaynaklamadigi kesin, yavaslama sadece serverden kaynaklaniyor, bize verilen yere cok yuklenme oldugu icin yavaslamisdi bi ara site ama simdi hersey normale dondu bizde oyle sizlerde bilemiyecegim..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Mar 16, 2008 11:21 am

Site ile ilgili meselelerimizi burada konuşmanıza çok ama çok memnun oldum..
-Bu demektir ki sitemizle ilgili meselelerimizi burada konuşacağız ve hal çarelerini bulmağa çalışacağız...
-İnşallaah bütün üyelerimiz site ile ilgili karşılaşacağı bütün meseleleri buraya yazacaklar.. Bilgi verecekler de buradan verecekler inşallah...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Mar 25, 2008 12:19 am

forumda bazı bölümlerin dönem dönem ziyaretçilere açılıp kapatılması bence iyi bir uygulama oluyor. Bu günde fotoğraflar bölümüne giriş için üye girişi istenmiş, bence bu tür uygulamalar üye sayısını artırabilir ama sürekli farklı bölümlere veya bazen forumun hepsine uygulanarak
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 25, 2008 12:21 am

Bülent ALTUNCU yazdı:forumda bazı bölümlerin dönem dönem ziyaretçilere açılıp kapatılması bence iyi bir uygulama oluyor. Bu günde fotoğraflar bölümüne giriş için üye girişi istenmiş, bence bu tür uygulamalar üye sayısını artırabilir ama sürekli farklı bölümlere veya bazen forumun hepsine uygulanarak

benimle ayni fikirde olduguna sevindim, bende soyledigin gibi zaten uygulama yapiyorum :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Mar 25, 2008 12:24 am

zate sanada çok önceden ben demiştim bunu Fatma :D .

Bu arada sen siteye girdinmi ben çıkamıyorum, anında yetişiyusun her yazdığım yere,bende cevap yazmak durumunda kalıyorum. hadi iyigeceler, bakalım daha neler bulursun sitede
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Mar 25, 2008 12:26 am

baktımda bişe yazmamışsın, rahat rahat çıkayım siteden
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Mar 25, 2008 12:33 am

Bülent ALTUNCU yazdı:baktımda bişe yazmamışsın, rahat rahat çıkayım siteden

:D :D :D DEDIM FAZLA TUTMAYAYIM ONU ONUN ICIN YAZMADUM :D
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Nis 12, 2008 9:38 am

Sitemizin şenlik olması için dostların burada olması lazım....Dostlar siteye geldiği zaman açık kimliği ile burada yazması lazım...Hepsinden önemlisi zaman bulduğu sürece önemli yerleri okuması ve kısa değerlendirme yapması lazım...

Benim gördüğüm bir gerçek var ki, ilk üye olan üye bir zaman burada aktif oluyor. Bir süre sonra heyecanı geçince kaybolup gidiyor...Bunun çeşitli sebepleri var ama bana göre en önemli sebebi ilgisizlik...Yani b gönül işi,zorla olan o kadar oluyor işte..

Üye sayımızın 1010 olduğu bu günde sitede görülen üye sayısı çok çok az olunca haliyle faal üyeler üzülüyor..Ama üzülmeğe gerek yok..Bu işe gönül verenler buradan hiç ayrılmaz..Buna emin olabilirisiniz..

Benim dikkatimi çeken şey,çok sayıda üyenin ismi var cismi yok..Yani üye listesinde var ama mesaj sayısı (0)...Üzülmemek mümkün mü ? Acaba bunlar ne diye üye olurlar onu anlamış değilim....

O zaman kafayı hiçbir yere yormadan yola devam diyorum !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

ÖncekiSonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir