İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısızlık!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cmt Oca 26, 2008 3:34 pm

...sayin ..
kayhan bey ben sizi birilerinden duyarak veya tanımayarak seni eleştirmiyorum..yazılarında kullandığın tarzı eleştiriyorum....
sen kendini çok bilir kişi ola rak görebilirsin.. bu senin olmak istetiğin bir hedefin olabilir..ancak bilinmelidirki ...hiç bişe bilmediğini bilmek bilgelik ister..neyse siz kendi bilgi birikiminizle mutlu yaşayın...

...beni cesaretle davranmamakla suçlamak gibi bir küçümseme sergilemen işin kolayciliği...kladıki ben sizinle fikri bazda bir düşünve yarışi içinde değilim...çünkü sizinle benim paylaşacağım pek fazla bişe yok hatta hiç yok...
...temelde ayrılıkları olan iki düşünce ..paylaşim olabilmesi için az da olsa yakın düşünce alanlarımızın olmasi gerekli diye düşüniyorum...

..şu an size vereceğim cevap sadece yazdıklarına yönelik olursa sizin ifadenizle dedikoducu olmuş olurum ben onu yapmam sen zaden yapiyon..sana kolay gelsin..

...düşüncenin yanlış ve zaralı oluşu sizin fikir süzgecinizden gecincemi döğru oluyor merak ettim ,bağişlayın..senin düşüncenin doğruluığunu nasıl ispat edicen ,merek ediyorum...

bak aziz dost ,ben okuduğunu anlayacak kadar zekaya sahibim siz kendinizi sorgulayın..kırıcı ifadeler kullanmak yakışmiyor....beni anlamanız için karşılıklı olarak konuşmamız yederli de bilmem mümkünmü

..böyle olmiyor ..
demorsi dersini demokrat adaylarina verilirmiş.diyorsun ?eh siz hala aday bile olamamışsanız biz ne yapalım
.okulda zaman zaman veriyoruz katılır sizde istifade edrsiniz yapacak başka bişemiz yok..

her konuya mutlaka ..ATATÜRK Ü..koymasaniz zaden diyecek bişeniz yok kusura bakma ..atatürk sizin tekelinizde olan bir lider değildir sizin gibi düşünen insanlar onu doğru anlaşımasına hep engel olmuştur ..
...biz atatürkle kavkasi olanlar la zaden kavakaliyiz biz bu ülkeyi karşılıksız sevenlerdeniz..

hafızani yoklarsan beni hatırlarsın..miliyeçilik benin özümde olan bir şey yıllardır da hep savundum savunacağımda ...

sözde kemalıst olanlarla bizim yolumuz farklı kardeş ..
sizin düşündüğunuz gibi mi düşüniyordu ULU ÖNDER ATATÜRK.. ne zaman dinle kavaksı olmuştur..söyleyin de bilelim..bilgi yerine gecer mi bilmem ama bir hatırlatma

..balıkkesir de ki cuma hutbesindeki ifadelerine bir zahmet bakın...neyse bunlar uzun konular burda tartışmayla nedicelenmezler..
..benimle ayni toprakta doğmussun bu manada size kırıci olamam ,sizde olmayın....

benimde aklıma gelmışken yaziyim ,yoksa siz sitenin gülelim eğlenelim bölümündenmi geldiniz...
...
selam ve muhabbetle...
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Pzr Şub 17, 2008 5:09 pm

Yazılanları şöyle bir okudum da gördüğüm şey şu oldu; bana gelince demokrasi amma benim istemediğim şeylere gelince ismi ile müsemma destansılaşmış bir örgütün düşüncelerini destekleyebiliyor ve hatta onların eylemlerine ortak olabiliyoruz. Gerçekten çok acı bir durum.
Türkiye hepimizin lütfen diyalog kurmaya çalışalım, birbirimizi ikna etmeye değil. Ne olur herkes empati yaparak kursun cümlelerini.
Selam ve muhabbetlerimle.....
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Şub 18, 2008 11:08 am

Her şeyin bir çözümü vardır !
-Ama her şeyden tam bir demokrat olmalıyız,
-Ama her şeyden önce adaletli olmalıyız,
-Ama her şeyden önce birbirimize saygılı olmalıyız,
-Ama her şeyden önce Cumhuriyeti iyi kavramalıyız,
-Ama her şeyden önce gerçek laikliği içimize sindirmeliyiz,
-Ama her şeyden önce vatanın önemini kavramalıyız,
-Ama her şeyden önce kimliğimizi unutmamalıyız,
-Ama her şeyden önce batılılaşmada dikkatli olmalıyız,
-Ama her şeyden önce özgürlük taraftarı olmalıyız,
-Ama her şeyden önce hoşgörülü olmalıyız,
-Ama her şeyden önce birbirimizi sevmeliyiz,
-Ama her şeyden önce iyi niyetli omalıyız,
-Ama her şeyden önce büyük bir millet olduğumuzu unutmamalıyız,
-Ama her şeyden önce bayrağa saygılı olmalıyız,
-Ama her şeyden önce inançlara saygılı olmalıyız,
-Ama her şeyden önce Türk büyüklerine saygılı olmalıyız,
-Ama her şeyden önce yolsuzluklara göz yummamalıyız,
-Ama her şeyden önce çok çalışmalıyız,
-Ama her şeyden önce güven duygumuzu kaybetmemeliyz,
-Ama her şeyden önce "Türk öğün,çalış,güven" sözünü unutmamalıyız,
vs.vs.vs.
(Daha çok şey eklenebilir..Aklıma şu an gelenler bunlar.....)

İŞTE O ZAMAN HER ŞEY ÇOK AMA ÇOK GÜZEL OLACAKTIR !!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Pzt Şub 18, 2008 12:31 pm

ilk ve son iki sayfayı okudum gerisine gerek görmedim sizinle birşeyleri tartışmak oldukça zor sanmayınki tartışmak kendi görüşünü karşısındakine kabul ettirmektir burda agırlıklı olan bu gibi geliyor bana laf geçirilemeyen insanlara hakaret vari bi yaklaşım var yanlış! güzel güzel bi konu tartışırken birden birbirinizle tartışmaya başlıyorsunuz buda yanlış birbirinize tahammülünüz hiç yok bu daha büyük yanlış din de devlette sizin görüşlerinizle yönetilmedigine göre bu kadar ısrarcı olmanıza gerek yok herkes kendi fikrinin gerçekligini ispatlamak dogrulugunu kanıtlamak zorunda değildir önemli olan konulara farklı bakış açılarını getirmek yapmanız gerekende bu umarım bu yazımdan dolayı banada kızmazsınız yada takılmazsınız! çünkü boşuna yapmış olursunuz sizlere güzel tatlı tartışmalar diliyorum olması gerekeni yapın lütfen büyüklerimizin konulara nasıl yön verdiklerini değilde bizim göremediklerimizi göstermelerini bekliyorum
teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Pzt Nis 28, 2008 10:40 pm

Hüseyin bey beni ÜZMEZ
Hüseyin bey eğer sizide ÜZMEZSE SE sorun yok
Hüseyin bey ULUS devlet anlayışına karşı olan ve aile yaşantısını bizi ÜZMEDEN savunan ileri gelenlerden birisiydi
ama beni ÜZMEDİ
Ulus devlet karşıtlarını ÜZDÜMÜ bilemiyorum
Hatta yakın akrabasıyla çocuğu olduktan sonra EVLENMEK zorunda kalan kişileri üzmüşmüdür?. Bilemiyorum
Ama Hüseyin birilerini ÜZDÜ
üZÜLMEYENLER HER ŞEKİLDE düşünürde üzülenler buna nasıl kılıf bulur bilemiyorum
Aslında bu konuda Muzaffer abininin o eşsiz yorumunu beklemeden hareket etmek EŞŞEKLİKLE eşdeğerdir.
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Nis 28, 2008 11:01 pm

merak edıyorum FETTULLAH GÜLENE laf atan kişiler , onun terör örgütü kurdugunu , şeriat getirmek istediğine dair bana bir bilgi versinler Allah aşkına.Hayal dünyasındamı yasıyorsunuz.Fettullah gülene sureklı laf var sıtede vede bellı kişiler.Bildiklerini anlatsınalrda bizde öğrenelim neler yapmış.Şu ana dunyanın 138 ülkesınde Türk bayrapı dalgalanıyorsa bu hizmet olusumu sayesınde.Simdi laf atanlara bana 50 ülke say desem sayamazlar akıllarına gelmez ama adamalr 138 ayrı ulkede İstıklal marşı okutuyorlar.Türkiyenin elçiiliği bile olmayan ülkelerde adamlar Türk bayrağı dalgalandırdı.Sanırım bazı kesımlerın işine gelmıyor.Cunku bu gune hicbirsey yapamadılar devlet ıcın , ama gülen cematını yapınca dokundu galıba.Sizde yapın sızıde destekleyelım yada elınızde bir bilgi varsa paylasın.Ama paylastıgınız bilgi yalan olmasın.O kadar gülen cematının acıgını aradıgım halde bulamadım.Bugune kadar en ufak olayda isimleri gectımı acaba.Tüm türkiye adamların arkasında iken birkac kişinin birilerine sen Fettullahcısın demesı rahatsız edıyor.Bu bölume yazı yazmayacam dıye hergun kendımı tutuyorum ama biraz sivriyim dayanamıyorum.Herkse laf atmak kolaydır.Fettullah Güleni çekemeyenler utansın , utansınkı onun yaptıklarını bugune kadar kimse yapmadıgı icin.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Pzt Nis 28, 2008 11:07 pm

Yok be Bekir sen alınganlık göstermişsin.Hiç kimsenin Fetullah Gülen Hazretlerine bişe söylediği yok.O kendi adına ve bu coğrafyada yaşayanlar adına elinden geleni zaten yapmıştır.
Ona dil uzatanın sen dilini tut ben keseyim
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Nis 28, 2008 11:15 pm

Abim adet olmus ınsanalrda.Biri güzel birsey yapıyor vede Allaha inanıyorsa o adam kötudur gibi algılanıyor.Medya adamı yerden yere vuruyordu ama sımdı seslerini cıkaramıyorlar.Cunku en ufak bir yanlış bulamadılar.Tüm siyasi liderler arkasında adamın
mesela : dönemin başbakanı vede cumhurbaskanı Tugut özal
Süleyman Demirel vede Bülent Ecevit boş kagıda imza atıp , üzerini siz doldurun demiştir Gülencilere.
Ve aklınza gelen siyasi partıler , kurulusların hepsı bu olusuma destek verdi.Oyle camur atmaylada yıkılacak bir topluluk degıl.Su an hizmeti bilmeyen varmıdır bilemıyorum.Bilmeyenlerde yakında öğrenir..
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Pzt Nis 28, 2008 11:17 pm

Sahi Bekir Fetullah hoca efendiyle ilgili hiçbir şey yazmamışken niye konuyu oraya getirdinki,yani ne alaka
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Nis 28, 2008 11:19 pm

bir önceı sayfadan gelen bır tartısma vardı onun ıcın yazmıstım
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Pzt Nis 28, 2008 11:20 pm

Bence hocaefendiyle ilgili olmayan konu açarsak ,kendilerini yaralarız. Daha dikkatli davranmak hepimizin görevidir
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Nis 28, 2008 11:23 pm

aslında haklısın bırılerı hocanın adını agızlarına alıp kırletmelerıne musade etmemek lazım.neyse en azından safımız belli..:)
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir