Hüseyin SERENCAM yazdı:Günlerden Çarşamba, saat 23.20, mekan Ünal Şarküteri, sıcaklık -5 C...
Dükkanın kapısından içeri giren ve ayn anda 4 kişiyle de göz göze gelebilmeyi başaran tepeden tırnağa giyindiği siyah kıyafetleri ve montunun açık olan fermuarı hasebiyle hacer-ül esved taşını andıran delikanlı, usulca dükkanın hanegasına geçer ve dışarı çıkarken oradakilerin kendini tanıdığı farkeder...
Bu durum kimin başına gelse yadırganmamak ve arkasından "la habu denyo kimdi? İnsan bi selam verir." dedirtmemek için oradakilerle başına gelecekleri bilmeden selamlaşır...
Hüseyin: Abi merhaba...
Köksal : Habuni tanıdun mi? Hani sitede yazayor ya "matador,mason" diye işte O.
O sırada, Köksal Abi'nin omuzunun üstünden bana bakan ve konum itibariyle amel defterini tutan melekleri andıran Ünal Abi:)
Ünal : Hüseyin tanımadın mı? Köksal İbrahimağaoğlu daaa...Sedat İbrahimağaoğlu'nun . (Ünal Abi cümlesini tamamlayamaz ve Hüseyin hemen devreye girer)
Hüseyin: ..............'un amcası.
Bu diyalog biter ve Köksal Abi'nin "Eyi daaa...Komik olduğunu duyduk da bu kadar da olamaz.O kadar yaşlı mı gösteriyorum?" cümlesiyle Hüseyin afallar , söylediklerinin yanlış anlaşıldığını farkeder ama o kadar içten gülümseyen insanları sukut-i hayale uğratmak istemez ve mekandan ayrılır...
Soru: Yukardaki paragrafta nokta nokta olan yer sizce nasıl dolduruldu ki; bu metin bu sitede yayımlandı...
Cevap: Olayın aslı şudur...Köksal İbrahimağaoğlu'nun GATA'da okuyan yeğeni ,yani ONUR, Hüseyin'in 14 senelik çok samimi bir arkadaşıdır ve o cümlenin aslı "Onur'un amcası." idi...Fakat ön yargılarla kasıp kavrulan Köksal Abi, daha ben dükkandan içeri girer girmez benim hakkımda kafsında oluşturduğu "komik uşak" önkabulunün yansımasını davranışlarımda aradı lakin beklediği gerçekleşmince "Onur'un" kelimesindeki "Nur"u çıkardı ve sadece "O'nun (yani Sedat Amaca'nın) Amcası" olarak algıladı.
Yorum: Demek ki arkadaşlar! Espirili olmak her zaman faydalı birşeydir. Düşünsenize yanlış anlaşıldığınızda bile insanlar size kahkahayla tepki veriyor:)Böyle bir nimeti para verseniz elde edemezsiniz.