GUNLUK SOHBETLERIMIZ BU BASLIKTA OLSUN..

Gurbet ellerde kalıp da yüreklere düşen korları söndürmeye, uzun yıllar görmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmeye kim engel ki?.. (Tüm üyelerimizin birbirini tanıma hakkı var değil mi?)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sibel Şahin, Adnan Ayaz

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Oca 27, 2008 2:31 pm

:::Merhaba Sevgili Dostlar,
Eğer sitemizde “Ziyaretçi Defteri” olsaydı bu sayfaya gerek kalmayacaktı….Bu sayfa onun yerine açılmıştır…Onun için defalarca çağrı yaptım ve dedim ki,,,,
-Siteye giren herkes ilk defa bu sayfaya uğrayıp yazsın..O günkü durumu ile ilgili kısa bilgi versin…Böylece güzel bir haberleşme olur…

Ama maalesef sesimiz her tarafta duyulmamış,,,

Tekrar diyorum ki burası buluşma noktamız olsun !!!!!!!!!

Herkese bu Pazar günü selam ve sevgilerimi gönderiyorum…
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mehmet ERDOĞAN

Mesajgönderen Mehmet Erdoğan » Pzr Oca 27, 2008 4:34 pm

Site sakinlerine Selam;Yukarıkumlu köylüyüm ve Efendioğlu Hakkı'nın oğluyum.Bende yarı şurli sayılırım,zira Rahmetli annem şü anda aşağıki şürda
Annesi Havva nın yanında yatan Henife dır.Bayraktaroğlu ve Topaloğulları ile akrabalık bağımız vardır.Emekliyim ve Sakarya'da tadını çıkarmaya çalışıyorum.Saygılarımla.
CEVHER'İ ALADIR BİR SELAM YETER. Mehmet ERDOĞAN
Harbiden Çaykara'lı
Kullanıcı avatarı
Mehmet Erdoğan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzr Oca 27, 2008 10:35 pm

Değerli hemşerilerimi buradan tüm kalbi duygularımla selamlıyorum...!
Doğrusu bugün sayfa herhalde ağlama yerine gülmekten kırılıyordur(!)...
Sayfa cumartesiye göre çok kalabalık ve neşeli.Aslınsa bugün yazmayı pek düşünmedim ama yazanları çok neşeli ve esprili bularak yazma ihtiyacı hissettim.
Sayfaya erken veye devamlı yazma sonucunda zikredilen ödül bu işin latifesi olsa gerek ki; ben böyle algılıyorum. En önemlisi ve güzeli sitenin insanını hatırlamak şululuğu unutmamak bu heyecanı gelecek nesillere aşılayabilmek...! İnanın ben bukonuda çok karamsardım,Diyordumki:Bizden sonraki kuşak acaba bizim kültürümüzü, ör ve adetlerimizi,yöresel isimleri ,şakaları,yaylaları mezireleri bilecekmi özleyecekmi? yoksa gelmeye gelmeye kültürümüze ,yöremize bize ve bizden önceki kuşaklara yabancılaşacakmı? hormi bakacak? amaaan! buralarda yermi? bu insanlarda nebiçim insanlar mı? Diyeckler diye çok kaygılıydım. Ama gerek yaylada ve gerekse busitede yazılanları gördükçe hele hele parakaflardaki o atışmaları yöresel ve kültürel ifade ve şiveleri gördükçe çok mutlu oldum vesevindim.Niye bu kaygıyı taşıyordum biliyormusunuz? Bizden sonraki nesil hep dışarda büyüdü ve okudu.Bizden önceki kuşakta bukaygıyı hiç taşımadım.Çünkü o kuşak hep köyde ve yaylada yetişti ve ölenler öldü(ALLAH RAHMET EYLESİN).Kalanlarda hala orada yaşıyor.Bizim kuşak ise ilk okul ve orta okul çağınada kadar zaten bu kültürü aldı ve benimsedi veye benimsedik.Ama bizden sonraki kuşak yani çocuklarımız bu konuda çok önemli bir kilit taşı (yani misal olarak vereceğim hani Rize ilinde hemşin veya çamlı hemşinde taş kemer köprüler varya onların tam ortasında bir kilit taşı varki o olmazsa kemer köprü tutmaz yıkılır.)konumundaydılar.Eğer yukarıda saydığım bizim için önemli odeğerlere yabancı kalsalardı Paradikozi, Femenosi, Pobayrosu,Hadiyi Anabodamoyi,Yaguni,Kazankirani,Görneği,Küçükkemeri Balestarları,Gağurkullesini vs. vs. iyi bilemezlerdi. Ve bizlerde çok üzülürdük.Ama özellikle busiteye girip yazıp okuyunca vede Kuşmerdeki gençlerin o heyecanını görünce hele hele binlerce km. uzaklardan yurt dışından anki o yörelerde yaşıyormuş gibi bu heyecana katılanları görünce çok mutlu oldum. Kısacası bizden sonraki nesillere ve özelliklede çocuklarımıza köyümüzü yaylamızı anlatmamız vde senede birde olsa memlekete getirmemiz gerekir.Yoksa omemleketlere ve kültürümüze yabancılaşp koparlar.Kölerimiz Yaylalarımız Mezirelerimiz vede en önemlisi o yörelerde ebediyede göçen büyüklerimiz ziyaretsiz ve fatihasız kalır...!Bizden önceki büyüklerimiz ne zahmetler çekti oralarda. İnanı kabırde kemikleri sızlar...!
Özolarak şunu acızana söyliyeyim.Oralarda doğup büyümeyen gençlerimizi ve çocuklarımızı mutlaka getirelim .Biri birilrriyle tanışıp kaynaşsınlar arkadaş olsunlar.
Geçmişimize ve geleceğimize değer verip sahip çıksınlar.Benim bu duygularımı isterimki derneğimizde sahiplensin. Hatta gelemeyen hemşerilerimize maddi ve manevi destekde bulunsun.Bu maddi ve manevi desteğin nasıl olacağını derneğin yöneticilerine birebir anlatabilirim...!
Bakın günlük bir yazıya koca bir ferman yazdım.Neypiyim bazan böyle duygularımı zaman ve mekan mefhumu gözetmeden yazıyorum.Budurum belki bir özlem belki bir hasret belkide birhayalin ifadesi olsa gerek...!
Tüm dotlara selamlar.ALLAHA emanet olun.
Herhalde ben bir haftalık yazı kontenjanımı yazdım(!).... Daha yazamam yöneticiler musaade etmeye bilir(!)...!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Oca 27, 2008 11:10 pm

Kamil amca yazinizi okudukca duygularimda acayip kaparmis elinize saglik bizimde duygularimiza tercume oldunuz, sizinle ayni dilekleri paylasiyorum dilerim yeni nesil burda kendi koylusuylen tanisir ve kaynasir zaten amcamiz bu deyilmi ,basarilada oluyoruz kim ne dersin desin :)

Haftalik yazi kontejanimi asmisim demissiniz siz hergun boyle yazilar yazin biz size daha cok destek cikariz ne engellemesi,hergun yazin daha cok yazin sizi okumaktan mutluluk duyariz,benimde cenem dusumus yazamaya basladim mi sonunu zor getiriyorum, herkese iyi geceler diliyorum..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yavuz Başar » Pzt Oca 28, 2008 9:29 am

İskenderundan bütün hemşerılerıme selam öğretmen ve öğrencılere iyi tatıller
dilerım
Kullanıcı avatarı
Yavuz Başar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Oca 28, 2008 9:48 am

Kyümün güzel ve değerli insanları...!
Hepinize ORDU ilindeniyi hafta başları,sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.
Buarada günlük sayfada yazdığımve her an oduyguların çokdaha güçlüsünü hissettiğimve yaşadıği özlem ve ideallerimeFatma ÖZBİLGİ kardeşiminçok çok uzaklardan vermiş olduğu güzel tepkilerbeni sonderece mutlu ve motive etti.
Kendisine bu hassasiyetinden dolayı herkesin nezdinde busiteden teşekkürlerimi arzediyorum...!
Bilmiyorum, belki bu duygular bazılarına çok abartılı gelebilir neypayım öyleyim işte.Bu tür dugularımı zaman zaman ayni hassasiyeti taşıyan kişilerle birebir paylaştığım oldu Mesele baş kom.Bayram İBRAHİMAĞAOĞLU gibi...!
İşte buduygularımı şimdi köyümüzün bu sayfasından bireysellikten çoğulluğa taşıyarak paylaşmak istedim.Bunun karşılığındada benimgbi hassas olan kişilerin vermiş olduğu olumlu tepkiler beni sonderece mutlu ediyor.
Şimdi Fatma yeğenim madem benim bu duygularıma ortak oldu! Bendeonungibi fadimelere,Çaykaramızın ve dolayisiyle köyümüzün çilekeş ve eli öpülesice fadime analarına(FATMALARA)ithaf olmak üzere şu şiiri yazıyorum...!
Şiir bana ait değildir. Ya anonim yada çaykaralı bir şaire aittir.Ama bu şiiri taaa ilkokul sıralarında sevdim ve ezberledim.Hele hele birazdaha büyüyüpde akıllandığımmızda; Dünyada, karşılıksız ve bir beklenti içinde olmadan sevgisini ve emeğinibiz çocuklarına veren'Ana hakkı ALLAH hakkı' dediğimiz analarımızındurumunu arzettiği için dahada önemsiyorum.

ÇAYKARANIN KADINI....!

Bilseniz ne çilekeş ve nekadar dertlidir
ÇAYKARANIN kadını.
Nerde duysam ağlarım FADİMENİN adını...!
Kırk kara okka yükü taşırlar sırtlarında
Kanları silik suratlarında...!
Dokuz aylık bebekle karın vurur buruna
Sırtındaki koca yük dokunmaz gururuna
Yaz ayları gelende gider çayır kesmeye
Bazanda bebeğiyle...!
Bu saydığım hususlar kolay geliyor dile.
ÇAYKARA 'nın kadını sanki bir parya gibi
Fakat TÜRK'üm diyerek değiyor aya gibi...!
Ne günahı var bunun neyaptıki bu kadın?
Takdirlere şayandır FADİME senin adın...!

Şair nede güzel hislere tercuman olmuş değilmi?
Bu gam ve çilekeş abideleri analarımıza içi ne yazsak azdır...!
bu günler arabalarla giderken yorulduğumuz yollardan onlar sırlarında bizim için geçim için sırlarında yük taşımadılarmı?
Kocalarının gururu incinir diye Yangundan kazankıranda akşamakadar çalışıp akşamda otyükünün üstünde bebeğini bağlayıp kocalarının sırtına yüklemeyen şiirdeki o fadime analarumuz değilmi? Daha yazayımmı?
Yazılır ,çokdaha şey yazılır...!
OOOFF OOOF...! Kalın sağlıcakla...!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Oca 28, 2008 9:53 am

Şiirde bir kelime eksik yazdım kusura bakmayın
Kanları 'DEPO' kurar diye yazmam gerekirdi. site sakinlerinden özür diliyorum
Tekrar hoşca kalın
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Oca 28, 2008 10:03 am

Merhaba Sevgili Dostlar,
Nihayet çok uzun zaman sonra ilk defa öğleden önce siteye gelmiş durumdayım.. Ama görüyorum ki benden önce iki kişi yazmış bile....

Sevgili Kamil Şahin,ne de güzel bir şiirle sabah sabah bizi mest etti..Daha ne duruyorsun,demek ki dağarcığın boş değil..Yaz ve bizlerle paylaş,,,

Artık normale dönmeğe başlayan Altuncu inşallah bundan sonra sizlerle hergün bu sayfada birlikte olmaya çalışacaktır...Hayırlısı olur inşallah,,,

Gölcükte hayat normale döndü,havalar soğudu,,Sağlığımız şükür iyi..

Selam ve sevgilerimle,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzt Oca 28, 2008 11:02 am

Kiymetli Hemşerilerim;
Gölcükte kapalı yağmaya niyetli ama yağamayan bir hava var,umarım güzel bir yağmur gelir arkasından,Kamil Kardeşimi dün ve bugün yazmış olduklarını okumuşum.Kırk küsür yılını köyünden uzak yaşayan biri olarak [sadece ölüm harıç] hiç gidemeyen biri olarak katılmamak mümkünmü,aynen katılıyorum,böyle yazıları okudukca hem üzülüyörüm hem hasret gideriyorum.Herkese sağlıklı,sıhhatlı,hayırlı günler diliyorum.........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Oca 28, 2008 11:13 am

Merhaba sur ahalesi,

Nasilsiniz??? Sayfaya bakiyorumda yine guzel insanlarin guzel demenileriyle doldu Kamil amca bana tesekkur edecek bir durum yok, asil ben size tesekkur ederim, boyle guzel duygulari bizlerle paylastiginiz ve bizimde duygularimiza tercume oldugunuz icin...

Buralarda yazi yasiyoruz allah sonumuzu hayirli eylesin...

Bu sayfada cok kisi daha gormek istiyoruz burda yazan yazmayana kucak dolus sevgi ve selamlar....
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

merhaba

Mesajgönderen Ahmet Uysal » Pzt Oca 28, 2008 10:04 pm

merabalar ablacım herkese selam kendine iyi bak görüşürüz.allah a emanet
Kullanıcı avatarı
Ahmet Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Sal Oca 29, 2008 7:47 am

Günaydın, akşamdan bu yana halen kar yağan Rize Çamlıhemşinden tüm site sakinlerine bu haftanın ikinci gününden günaydin, selamlar.
Memleketim tüm yerlerini çok büyük özlem ve savgi ile anlatan Kamil Şahin abime o güzel duygarından dolayı çok teşekkür eder saygılaımı sunarım. Bu site köyümüzü, köylümüzü, yöreye sevenlerin sitesi gibi bana geliyor.
Selam ve sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Sal Oca 29, 2008 8:30 am

Şur köyünün değerli sakinleri,sevgili hemşerilerim...!
ORDU ilinin soğuk,sulu karyağışlı soğuk bir gününden hepinize saygılarımı,sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.Kabul buyuranlardan ALLAH razı olsun. Gününüz aydın ve bereketli olsun.Sağlıklı,mutlu ve bereketli günler diliyorum.ALLAHA emanet olasınız.
Bu arada sevgili kardeşim Mahmut KÖSEOĞLU'na bana ithaf ettiği güzel duygu ve düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.Ayrıca benim bu duygularımı paylaşıp anlayan veolumlu tepkiler veren herkesede buradan tekrar teşekkür ediyorum.Unutmayalım; Mutluluklar paylaşılınca çoğalır,Kederler paylaşılınca azalır..!
Güzel günlerde yazışmak ve görüşmek dileğiyle.......!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Oca 29, 2008 10:34 am

Kiymetli Hemşerilerim;
Gölcükte iki gündür kar yağıyor,yağacak bir şekilde yağamamış,yağacak diye bekliyoruz,Herkese sağlıklı,sıhhatlı,bol kazanclı bir Salı günü diliyorum.......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yazile Kara » Sal Oca 29, 2008 11:37 am

HERKESE İYİ GÜNLER.
Kullanıcı avatarı
Yazile Kara
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön TANIŞMA - KAYNAŞMA