İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısızlık!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Ara 10, 2007 10:23 am

:arrow: Sevgili Doktor,

.... "EYVALLAH" ..... diyorum....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

açıklama

Mesajgönderen Ferit Kama » Cmt Ara 15, 2007 2:01 pm

YORUM YOK....
En son Ferit Kama tarafından Çrş Ara 26, 2007 11:33 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Ferit Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Ara 16, 2007 10:53 am

:arrow: Tartışmalar böyledir !

Mutlaka insanoğlu zemin bulduğu zaman içindeki bazı şeyleri dışarı atmak ister,,,Bırakalım da atsın....

Ama burası düşünce meydanı,

Konu İslama yapılan saygısızlık, acaba bu düşünce de İslama bir saygısızlık olmasın ?????????

Haydi yeni bir tartışma zemini,,,
-Saygısızlık diyen olacağı gibi,
-Ne münasebet bilim adamlarının bir buluşu diyecek de olacak ,,,,,,

Öyle değil mi dostlar ?????????
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzr Ara 16, 2007 12:32 pm

Yahuu diyesim geldi

daha önce de söylediğim gibi
bi espiriye karşılık espirili bi anlatımdı bu
bunu bu kadar dert etmemek lazım kanımca
:D
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Ara 16, 2007 1:59 pm

:arrow: "Eyvallah"
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Özen » Pzr Ara 16, 2007 9:28 pm

Doğrudur emel hanımın tespidi sözün bittiği noktada saçmalamak en güzel kaçış noktasıdır.Fikir sunumlarında espirinin yeri olmaz.Heleki bu mevzu ALLAHIN yartılış kanunu ve onun emirleri hakkında ise.Mevzu asasen fazla saptırıldı herkes kendi istediği tarafa çekti lastik misali,konu başımda anlatılandan farklı bi boyut altı.
Konu ilk başta kendi mevzusu içinde nekatif veya pozitif tartışma veya düşünme jimnastiği gerektirirken ilahi konu sosyolojik,felsefik hatta va hatta atmasyonik her kılıfa girdirildi.Düşünme veya fikir üretmede espirinin veyahutta ilk akla gelen supjektif fikirlerin yeri olmaz.Olsa olsa düşünce ve fikirler espirili veya akıl süzgeçinden geçen mantıksal fikirler olur.
Düşünce sahnesinde daha akılçı ve daha kutsal fikirlere saygılı olmak fakirlerin birensipi ideali olmalıdır.Dua ve saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Fatma Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Ara 17, 2007 5:17 pm

Öncelikle beni çok ama çok rahatsız eden bir durumu açıklamakla başlamak istiyorum mesajıma.Emel Ablaya gösterilen mantıksız tepkiyi anlayamıyorum.

Bilmem gidişatını incelediniz mi mesajların?

Küçük bir özet isterseniz

-Taraflı bir gazetede yer alan bence gerçekdışı olan bir durum haber edilmiş.Bu haber islama ve yaşayanlara saygısızlık olarak ifade edilmiş.Bu mesajın altına da sevgili Bülent abinin türban takan(!) bir devrimci fotosu koyması ve bunun aslında gerçek olmayabileceğini,devrimcilerin hazırladığı özel bir fotoğraf olabileceğini anlatmış.Devamında Ahmet Hamdi ağabeyde direkt olarak türban konusuyla alakalı bir mesaj atmış.Bunların üzerine de emel abla kadınların ilahi dinlerde konulmaya çalışıldığı(ki aslında ben bunu insanların yanlış yorumlamasına bağlıyorum) yerden şikayetini dile getirmiş.Ve bence bunu dinlere değil, dinleri bu şekilde yorumlayanlara yapmıştır.

Üslup kişiden kişiye göre değişir.Yazdığı üsluba takılarak aslında anlatmak istediği şeyleri anlama çalışmadan sadece espirili bir dille ifade ettiği için emel ablaya tepki göstermek bana doğru gelmedi.

Sanki herkesin mesajı konuyla bağlantılıymış gibi bir tek emel ablanın yazılarından rahatsız olunmuş.

tartışmaya gelince bence gayet güzel.Ama farklı fikirlere lütfen saygı gösterelim.

Bende farklı düşünüyorum.İslamiyeti yaşamaya çalışan kişilere saygısızlık gösterildiğini düşünmüyorum.İnancını layıkıyla yaşayan bir çok kişi tanıdığımı da söyleyebilirim.

Kimsenin dikkatini çekti mi bilmem.Ne güzel anlatmış Sami ağabey durumu.

Biliyorum bana da çok kızacaksınız.Emel abla tarzında bitirmek istedim mesajı.Keşke fıkra olsa şimdi yazacaklarım ama malesef değil;

Mahalle arası Kuran okuma günleri düzenlenir ya ülkemizde bazı evlerde.Gene böyle bir gün.Arap bir bayanda davet ediliyor ,"fatma abla'nın sohbetinde bulunman gerekir" diye.Merak ediyor kadın tabi.İştirak ediyor davete.Çok içten ve güzel okuyor fatma abla.Sohbete katılanlar ağlıyor feryat figan.Arap bayanın suratında anlamsız bir ifade.Boş boş bakıyor çevreye.Bekliyor biraz daha ve dayanamıyor sonunda "32 farzı anlatıyor neden ağlıyorsunuz"...

neden yazdım bunu.içeriğini öğrenmek ve anlamak yerine başkalarının doğru olduğunu iddia ettiği şeyleri kabul etme yoluna gidiyoruz.ve bazılarının uydurduğu durumları islami gerçek olarak kabul ediyoruz.İslamiyet sandığımızdan ve bildiğimizden çok daha büyük ve güzel birşey.Bunu her geçen gün başka bir güzel yüzüyle karşılaştığım için söylüyorum.Ama doğruyu Allah'ın bizlere verdiği akılla aramaya çalışınca daha da güzel...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Ara 17, 2007 10:29 pm

bazı şakalar yüzyıl sonra anlaşılır , ne yazık ki yaratıcıları yaşarken yaptıkları şakanın, benzetmenin herneyse sadece zararını görür.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Durgun » Sal Ara 18, 2007 3:29 pm

Aslında bu sayfada yazmama kararı almıştım,sırf taraf olduğu için düşünme yetilerini geliştirememiş bazı arkadaşlarla tartışıyormuş gibi yapmanın anlamsızlığına inanarak.

Ama benim de sınırlarım var tabi ki.

Olur böyle şeyler...boşver gitsin...ne yapalım,böyle düşünüyormuş...bir sürü insan bir sürü yerde benzer şeyler yazıyor,hepsine yanıt yazabilir misin... derken,Emel'in ''yahuu...'' su sahipsiz kalmasın istedim.

Kışkırtıcılığı tescilli bir sözde gazetenin yalanlarını referans alıp bu sayfalarda başlık yapmanın neye hizmet edeceğini eylem sahibinin hesap edemediğini varsaymak istiyorum.

Ancak,site yönetiminin,isteyen istediğini yazar tarzındaki boşvermişliği ve ''yeni moda demokrasi''anlayışına uygun ''çoğunluk dilediğini yapar'' felsefesine prim veren tavrı umut kırıcıdır.

Ülkemizde bu tür çığırtkanlıkların ne büyük acılara yol açtığını yaşları itibarı ile çok iyi bilmesi gerekenlerin kışkırtmaya alkış tutmalarını ise yine yaş haddinden sadece utançl verici bulduğumu söyleyebilirim.

Her fırsatta ''hepimiz Türk ve Müslüman değil miyiz'' diyerek kendi gibi düşünmeyenleri aklınca buralarda teslim almaya çalışan şark kurnazlarına bende sormak isterim:
Sivas ta yakanlardan taraf mısınız değil misiniz?
Namusluca yanıt verin bu soruya.
Siz gibi düşünmeyen pek çok insan,linç kültürünün egemenliğinde katledilirken neler hissediyorsunuz?

Çok uzatılabilir bu liste ama gerek yok.Yanıtlarınız yıllardır malumumuzdur.Bir provakasyon denemesine ''herkes cezasını bulacaktır'' la eşlik edenleri tanır ve şaşırmayız.

Ama yine de gayret ederiz,bizi biz yapan toprakların güzelliklerini yeniden birlikte üretmeye.Bu nedenle açılan sayfaların,sarfedilen her sözcüğün bu amaca ne kadar hizmet ettiğini düşünmeye davet ediyorum herkesi.

Bu arada Emel in yazdıklarına karşı yazılan 2. dalga yanıtlar enteresan gerçekten.Yazı sahiplerinin okuduklarını anlayabilme kapasitelerinden veya iyi niyetlerinden birisi sorgulanmalı mutlaka...
Hakan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ferit Kama » Cum Ara 21, 2007 1:52 pm

YORUM YOK....
En son Ferit Kama tarafından Çrş Ara 26, 2007 11:32 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Ferit Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen Muhammet İbrahim Özen » Cmt Ara 22, 2007 8:51 pm

Ben bu yazıyı yazalı yaklaşık 7 ay oldu ama şu birkaç ay içerisinde baya bir tartışma konusu oldu ve baya bir yorum yazıldı.Keşke ilk zamanlarında yazılsaydı daha kolay ve anlaşılır olabilirdi ;en azından yapılan haberin doğrulu veya yalan olduğu hakkında.Bu haberin doğruluğundan şüphep yok çünkü bunu o belediyede çalışan bir arkadaşım doğruladı ve belediye başkanının buna benzer bir çok olaylarınında şahididir.
Konu il başta gerçekten değişik yorumlar getirildi kadın hakkı , inanç hakkı gibi ve ben en zaından bu konunun artık türkiyede doğru anlaşıldığı ve idoolojik konu olmaktan çıktığını düşünmüştüm. Ama ileri doğru konu biraz deişti artık yazacak bir şeyler olmamasından mıdır bilemem… ama yinede bu bizim için bir ilerlemedir diye düşünüyorum .
Yapılana yorumlarda emel arkadaşımız konu hakkında espirili bir yanıt verdi tabi karşılığında biraz yumaşak olmayan bir karşılık aldı. Ama o da biraz anlayışlı olmalı çünkü kendisi 12 senelik okul hayatından sonra bir başörtüsü yüzünde sınava alınmamamzlığın ne olduğunu biliyormudur bilemem o yüzden birazda yapılan bu tepkiye hak vermelidir.
Hakan arkadaşımızında sorduğu soruya cevap vereyim sivasta yakanlardan taraf değilim çünkü orada sadece oteldekiler yanmadı oarada suçsuz yere hapse girenler insanlar, koca bir şehrin gelecek genç nesilleri yandı. Yapılan bu olay yüzünde o şehirden göçler olmuş devlet bütün yatırımın oradan çekmiş ve türkiyenin genelinede yansıyan bir alevi Sünni olayı alevlenmiştir ne yazıkki…..
İnşallah bu güzelim türkiyede her şey değişecek insanlar inandığı gibi yaşayabilecek( okuyabilecek, çalışabilecek, dinini yaşayabilecek….) yeterki yar ve yardımcımız Yaradan olsun….
Kullanıcı avatarı
Muhammet İbrahim Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ferit Kama » Pzr Ara 23, 2007 1:23 am

YORUM YOK....
En son Ferit Kama tarafından Çrş Ara 26, 2007 11:31 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Ferit Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzt Ara 24, 2007 5:24 pm

islamiyete saygısızlık yapılamaz
başka bi dine de
inancada
saygısızlık o inancı yaşayanlara yapılır
insana yapılır
ben burda islam dinini yerden yere çalsam ne olacak
hiçbişey
ya
fikre saygısızlık olmaz
fikir sahibine saygısızlık olur

burda sabrettim
sabır ettim
ama biri kalkıp beni akıldışılıkla suçladı
saçmalamakla suçladı
düşünme yetimin olmadığını söledi
e pes yani
arkadaşlar
hangi başlıkta olursa olsun
hep öne çıkarmaya çalıştığım şey insan olmuştur
insana verilen değer olmuştur
ve
birinizden birini incitecek
şahsına karşı tek bir kelime söyledim mi
zannetmeyin sinirden köpürerek yazıyorum bunları
hayır
kolay kolay sinirlenmem
derdimi anlatmaya çalışıyorum
insan önce kendi ile muhasebe etsin kendi içinde
kendi çevresine kendi ailesine hoşgörülü demokrat sevecen olmayan
genel olarak kimseye hoşgörülü sevecen ve demokrat olamaz

şimdi insan kendine karşı istediği hoşgörüyü karşısındakine gösteremezse bu talebi biraz garip olmaz mı

ben şahsen hoş görülmediğimi fark ettim bikaç mesajı okurken
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ferit Kama » Sal Ara 25, 2007 5:23 pm

ARTIK SUSUYORUM....
En son Ferit Kama tarafından Çrş Ara 26, 2007 11:32 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Ferit Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 25, 2007 6:19 pm

:arrow: Bu çocukların bu cehaletini görünce insan umutsuzluğa kapılmıyor değil.
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir