BİLİNMEYEN TARİHİMİZ !!!!!!!!!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

BİLİNMEYEN TARİHİMİZ !!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Ara 12, 2007 1:21 pm

..Bilinmeyen Tarihimiz,Bilinmeyen Dinimiz,Yapılan Yorumlar…

-Tarihimizi ne kadar biliyoruz ? Ya da şanlı tarihimizi hangi kaynaklardan okuduk ? Okuduğumuz kaynaklar ne kadar tarafsız yazılmış,ne kadar güvenilir ? Aynı şeyleri Dinimiz için de söyleyebilir miyiz ?

-Bu yaşıma gelene kadar Türkiyede konuşulup tartışılan belirli konular vardır.. Ben çocukluğumdan bu güne kadar hep onların tartışmasını dinledim,yaptım.. maalesef yıllardır bu konular bir netlik kazanmadı,kazanacağını da sanmıyorum….

Hep şunlar tartışılmıştır;
2.Abdülhamit Kızılsultan mı , vatanperver mi ?
Vahidettin vatan haini mi , vatansever mi ?
Lozan zafer mi , hezimet mi ?
Menderes ve arkadaşları haklımı asıldı , haksız mı ?
Komünistlik insanlık için tehlike mi,değil mi ?
Faşistlik insanlık için tehlike mi , değil mi ?
Kapitalizmin insanlık üzerindeki olumsuzlukları nelerdir ?
Nazim Hikmet vatan hainimi , vatan şairi mi ?
Jön Türklerin durumu,
İttihat Terakkinin durumu,
Şeyh Sait İsyanları,
Kubilay olayı,

Örtünme farz mı , farz değil mi ?
Kadın-erkeğe İslamin bakışı nasıldır ?
İslam deyince hep Ortaçağ mı akla gelir ?
Türk müsün , Müslüman misin ?

Vs. vs. vs.

Şimdi bunları okuyan dostlar ilk etapta kendiliğinden en azından ikiye ayrıldı bile….. Ondan sonra da daha ince nüansli ayrılmalar… Buna kimse mani olabilir mi ? Sanmıyorum… Çünkü kafamızda oluşmuş şaplonlar vardır…
-Konu üzerinde çok güzel izahatlar yapılır,yazılır çizilir…Sonunda o yazılan yazı başkaları tarafından okunduğunda o kişinin ne çeşit düşünceye sahip olduğunu hemen tespit edebilir…Bu kaçınılmaz bir gerçek…

Yakın tarihimiz dahi birçok muamma doludur…Hele son yıllarda olayları yazan yazarlar tamamen olaya ideolojik yaklaşmıştır.. Peki öyle olunca biz tarihi gerçekleri nasıl tespit edeceğiz… Bir tarafı okuyan bizler oraya, öteki tarafı okuyan diğerleri de oraya şartlanmış olmayacak mı ? Gelin işin içinden çıkın bakalım… Öyle olunca da kuru çekişmeler dünya var olduğu sürece devam edip gidecektir..

Ve birileri bizim bu çekişmelerimizden faydalanarak hedeflerine emin adımlarla gideceklerdir..İşte tarihin en gerçek hadisesi bu…

Şimdi sizden isteğim yukarıdaki konulara asla tek tek girmeyin… Çünkü onlar yıllardır tartışılıyor…Bir netice alınamadı… Dünya var olduğu sürece de tartışılacak , yine bir netice asla alınamıyacaktır….Benim istediğim bu görüşüme katılanlar , katılmayanlar !
Ne faydası var ? Denilebilir… Haklısınız, ama illaki bir faydası olur…

Bilinmeyen tarihimizi nerden öğrenebiliriz ? Diye sorsam herkesin vereceği kaynak farklı olacaktır… Değil mi ? Ama hiçbirisi gerçeğin ta kendisi olmayacaktır… O halde ?

Ya İstiklal Ya Ölüm…….Bile tartışıldıktan sonra !!!!!!!!!

…..12.12.2007………………..Gölcük…………….Muzaffer ALTUNCU…………………
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Prş Ara 13, 2007 1:07 pm

....malesef diye söze başlamak hoş olmuyor amam ...gerçek olanı saklamanın hiç bir anlamıda yoktur...
.....bugüne kadar kendi tarihini yazmak konusun da sıkıntı yaşayan sanırım başka bir ülke olmamıştır ...
...yıllarca lise yıllarında emin oktay ın yazdığı tarih kitaplarını okumadık mı
......sizde yazmişınız bunu okurken farklı düşünen leri n olacağına işaret betmişiniz ...aslında haklısınız
....konu başlıkların tamamına değınmek fazla zaman alır .burada ben bir kaçi ile ilgili düşüncelerimi ifade etmek isterim.
.....abdülhamit kızıl sultanmıdır..malesef bunu bana kendi öğrencileri mde sormuştu ...malesef diyorum bu vatanın evletları nasıl olurda bu soruyu bu şekil sorabilir ...
çok etkilenmiştim .ülkesi için bunca sıkıntıları göğüsleyen bir sultan için sanırım söylenecek en ağır bir itham ancak bu olurdu
....tarihin böylesi bir kritik dönemecinde 30 küsur yıl boboyunca yaptığışaşırtıcı diplomatik ve siyasi manevralarla osmanlı devleti nin vücudunu 20 yy.ilk çeyreğine kadar çok ciddi bir kaza yaşatmadan getiren bir insan olduğunu tarihciler yazmıştır..
....aslında abdülhamit i anlamak bir kaç satır la olmaz burada aklıma gelmişken ifade etmek isterim bu insan hakkında nasıl bir linç işlemine tabi olduğuna örnek olabilir sanırım..

....vatan şairimiz diye bize anlatılan teyfik fikret ...
....ey şanlı avcı,damını beyhu8de kurmadın
....attın.,fakat yazık ki ,yazıklar ki vurmadın
.....kanlarla bir cinayete benzeyen bu iş
.....bir hayr olurdu ,misli asırlarca gecmemiş.
........aynen böyle ifade edilmiş sultan abdülhamit e yapılan suikast...
..ve insanlar vatan perver oldu ama sultan ise vatan hayini....
eh pes...
..
....ya NAZIM HİKMET ..ona ne demeli....adam bu ülkeyi terk etmiş ülkesini benim öz yurdum dediği ülkesine gitmiş biz ise zorla olmaz bu bizim vatan şairimiz dir ..
....bununla ilgili ustat necip fazıl ın ifadesi ni yazmak isterim.
....Nazım pür sanatta küçük adamdı...eserleri kolaydır,kendisi kolaycı.Hangibahısdeolursa oolsun, kolaydır.NAZIM SOLUN TÜRKİYE Tİ MONTAJCISIDIR
......DİĞER MESELER İSE KOMİNİZİM ,DÜNYASDA BİTMİŞ.
...kendi batıl davasının zinakaridir.
.....ve diğer meseleler aslın da yazmıştık kapıtalıst ve sosyalizm le ilgili tekrar yazmaya gerek yok .diğer meselelerde daha sonra ki zamanlarda irdelene bilinir..
.....aslında burada bizler asla bir düşünce ekseni etrafında olmamalıyız ve hiç kimseyi etkileme ve ya karşı olma gibi bir anlayış içinede girmemeliyiz...

...devam edilebilecek meseleler ..
herkes katkısını yaparsa ...
...muhabbetle kalın
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Prş Ara 13, 2007 10:55 pm

daha ne katkısı yapalım Ahmet, kendi deyiminle hiç bir "düşünce ekseni etrafında olmadan" ne güzel açıklamışsın gerçekleri, bizlerde kabul ediyoruz, asgari müşterekde birleştik , yavaş yavaş çözümleride üretiriz

SOru sormak isterdim ama Muzaffer amca sorsun sen cevapla iyi gidiyor :D inanın zevkle izliyorum
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Ara 13, 2007 11:07 pm

:arrow: Sevgili Doktor,
Ben olayı yorumsuz ortaya koydum...Bu konuları tek tek ele almayın ,bu konu hakkında genel olarak düşünceniz nedir diye de ilave ettim..

Artık arkadaşlar konunun genelindeki yorumlarını yazsınlar, belki ileride tek tek konular bu sayfada konuşulabilir..

Beklemekte fayda var ,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Ara 14, 2007 2:51 pm

....vallaha bülentçiğim anlaşmamamiz için hiç bir sepeb yok sanırım ...
...
....ama ! diye cem yine ince bir imami soz konusu.....
...eh bende sizi bekliyrum...hadi sor sorunu....muzaffer hocama merak ettim şimti...
......herkesi
muhabbetle selamlarım....
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cum Ara 14, 2007 3:57 pm

Muzaffer ağabinin belirlediği konularda objektif değerlendirme olmaz.Tamamen subjektif yaklaşımlarla olayları ve olguları değerlendirebiliriz.

Kişinin dünya görüşü bu olaylara bakışını belirler.Bu bir vaka.Ha doğrumu .Bunu tartışabiliriz.Biraz daha açarsak doğru tek değil bu konularda.Örneğin Nazim Hikmete vatan hainliği damgasını vermek isteseniz bin türlü gerekçe kafanızda oluşturabilirsiniz(Vatanı terk etme gerekçelerini düşünmeden).Yada Vahdettin in yaklaşımlarını,olaylarda ki rolünü vs gibi unsurları bulunduğunuz yer belirler.

Kısacası bu konularda uzlaşma olmaz.Hangi siyasi eğilimdeyseniz yada dünya görüşünü belirlemişseniz o yapının size verdiği profili benimsersiniz.
Resmi tarih demokratik olamaz.Sistemi kim kurmuşsa o resmi tarihi belirler.Bu gün resmi tarihin doğru dediğine yarın başkaları tarafından yazılan resmi tarih yanlış diyerek kendi resmi tarihini oluşturur. Selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Cum Ara 14, 2007 11:30 pm

Abdülhamit Han. 1876-1908
Sevgili Ahmet merak ettim bu dönemde kaybedilen yerleri resmi olmayan tarih nasıl anlatıyor.
Örneğin şu antlaşmalardan nasıl bahsediliyor.
1878 AYASTEFANOS ANT.,1878 BERLİN ANT.,1878 KIBRISIN KAYBEDİLMESİ,TUNUS'UN KAYBI,1882 MISIR'IN İNGİLİZLERE TERKİ.,1897 İSTANBUL ANTLAŞMASI.,kafkasların kaybı, bosna-hersek dahil balkanların kaybı,giritin kaybı,
DAHA YIĞINLA KAYIP VE HEZİMET İÇEREN ANTLAŞMALAR NE ZAMAN YAPILMIŞ.
gAYRİ RESMİ OLAN O "DOĞRU" TARİH BUNLARI NASIL YAZIYOR BİR YAZDA ÖĞRENELİM.
BİRDE 1517 DE OSMANLIYA GEÇEN HALİFELİĞİ SİYASİ GÜÇ OLARAK II.ABDÜLHAMİT'E KADAR NEDEN HİÇ BİR PADİŞAH SİYASİ GÜÇ OLARAK KULLANMAMIŞ BUNUDA BİR AÇIKLA DA ÖĞRENELİM.
BANA GÖRE KAYBEDENLER DEĞİL KAZANANLAR DAİMA İYİDİR. ATATÜRK GİBİ.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Ara 15, 2007 8:42 am

Yine bu mesele,yine ayni tarafgirlik.
Abdulhamit.
Nazim Hikmet.
Kim dogru kim yanlis?
Abdulhamit te bizim Nazim da.
Biri Sultanimiz biri sairimiz.
Ikiside memleketlerine vatanlarina sevdali.
Hemde ne sevda.
Birisi bu sevda ile diplomasi satranci oynamis digeri kalemini oynatmis.
Ikiside bizim tarimize silinmeyen harflerle yazilmis.
Sevdalilar...
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Cmt Ara 15, 2007 9:11 am

Ben bizim değil demedim . Demem. Herkes istediği taraftan baksın. İsteyen yorum getiren ve duygusallığı öne çıkartan romanlardan, isteyen belgelere dayalı tarih kitaplarından.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Ara 15, 2007 11:03 am

Evet en doğru tespit İlkay Güvercinden geldi...Benim yazım okunursa ben de aynı şeyi yorumsuz ifade etmek istedim...

Çünkü bu kısa ömrüm (57 yıl) hep bunları dinlemekle,konuşmakla geçti.. Ve maalesef şahsen ben hiçbir olay hakkında doyurucu bir sonuca varamadım.. Herkes de biliyor ki her olay her kişi tarafından farklı değerlendirilecek, olaya her kişi farklı bakacacak...

Abdülhamid'e "Kızılsultan" olarak bakan da olacak,ona çok iyi gözle bakan da...

Nazim Hikmet'e şair olarak bakan da olacak, vatan haini olarak bakan da...

Zaten yazımda da belirttiğim gibi her olayı tek tek bugünkü anlayışımıza göre değerlendirmeğe kalkarsak,
-Kimi hemen Abdülhamid'i sahiplenecek,
-Kimi de Nazim Hikmet'i,

Başkası zaten düşünülemez,,,,,,

Benim bu yazıyı koymamdaki gaye,geçmişten günümüze tarihimizi ele alırken kişilerin maalesef objektif olamadığını ifade etmekti.. Bakın dediğim hemen doğrulandı...Ve yazımda da ifade ettiğim gibi ilk anda kişiler ikiye ayrılacak...Öyle de oldu..

Ne mi istiyorum ?
Gayet basit...Ben şahsen kuru çekişmelerden hiç hoşlanmadım..Çünkü bu çekişmeler bize hiç fayda sağlamadı..Hep zarar gördük..Zaten bize bu çeşit çekiştirmeleri yaptıranlar karşımıza geçip,gülüyorlar..

Hep öyle olmadı mı ?

Haaa,,,tarihimizi konuşmayalım mı ?

Eeeeeee,,,,konuşalım !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Pzr Ara 16, 2007 8:45 pm

... .her şeyden önce ben bir tarihci değilim ancak bazı konuları bilmek için de tarihçi olmak gerekmez .
....Burada yapılan iş hiç kimseye kendi inandiğimiz doğruları ispatlamak değildir .
....herkes kendince bildiği kadariyla paylaşimyapmakta...
yoksa hiç kimsenin bilgi birikimini test etmek gibi bir anlayış olmamalıdır
...eğer bir şey eksik yada yanlışsa doğrusu yazılır ve hata giderilir diye düşünüyorum..
....aslında olaylara hangi pespektiften baktığımız da önemli
...bazen tarfta olabiliyoruz bu doğol bir şey insan objektif olamayabiliyor
.
...ancak herkesi n düşüncesinede saygı duymak gerekli..
naci abiyın ifadesiyle hadi bunuda açıkla da göreyim tarzı biraz küçümseme gibi algılanıyor .benim okuduğum tarih bilgisinde boyle yazıyor ..hem bizim niyetimiz burda yeni bir tarih yazmak değil sadece bir paylaşım ..katılırsın nız katılmasınız ..hiç kimseye illede bizim gibi aynı düşünün gibi bir anlayışa sahıp değiliz.
.
....ben şimdi..konuyla ilgili bir alıntıyı yazmak istiyorum...

....NİZAMETTİN NAZİF TEPEDELENLİOĞLU....İSTANBUL YAYINLARI 1960 YENİ ÇIĞIR KITABEVİ
.....
...MUSTAFA KEMAL ATATÜRKLE OLAN BİR DİYALOG
...
-SEVME ABDÜLHAMİD İ GENE SEVME ! FAKAT SAKIN HATIRASINA HAKARET EDEYİM DEME. SENİN NESLİN BİRAZ DAHA TEMKİNLİ KARARLAR VERMEYE ALIŞMALI. BAK ! ÇOCUK! ŞAHSI KANAATİMİ KISACA SÖYLEYEYİM:
.....TECRUBE GÖSTERMİŞTİR Kİ,TOPRAKLARI ÜSTÜNDE YAŞAYAN İNSANLARIN ÇOĞU NUN AHVALİ MEŞKUK (NE OLACAKLARI ŞÜPHELİ) VE HUTUTLARI YANLIZ DÜŞMANLARLA ÇEVRİLİ BİR BÜYÜK DEVLETTE ABDÜLHAMDİN İDARE TARZI, AZAMİ MÜSAHAMADIR (EN YÜKSEK HÖŞGÖRÜ) HELE BU İDARE ,ON DOKUZUNCU YÜZYILIN SON YILLARINDA TATBIK EDİLMİŞ OLURSA..
...BU İFADEDEN SONRA DİYALOG BİTİYOR ..
....sanırım ulu onder atatürk suldan abdülhamidi biz den daha iyi bilen birisiydi ki .bunları ifade etmiştir..
....
.....neyse abdülhamidi anlamak sanırım böyle birkaç satırla olmıyacak herkes herkesin gönlündeki gibi kalsın ...
.....

selam ve muhabbetlerimle
....paylaşmak güzel, güzel olmaya değiyor.
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzt Ara 17, 2007 9:50 pm

Necip Fazıl vatanperver oldu da Nazım Hikmet vatan haini.Belli .Bugüngü halimizden anlayın kimin ne olduğunu .
Aynen Amerikancılık,Amerikan uşaklığı Necip Fazıl zihniyeti devam ediyor,devam edin!!!!
Necip Fazılın hayatını nerden okudunuz bilemem ama , ne olduğunu hiç olmazsa kendi yazılarından ,sözlerinden anlamanız lazım.
Nazım Hikmet her şiirinde hemen hemen memlketim diyor,oysa Necip Fazıl Amerikaya yaslanmayı ,Amerikasız hiç br şey yapılamayacağını söylüyor.
-Amerikancılar mı ,Amerikan zihniyetlilermi,Amerikan mandası altında daha güvenli yaşanılacağına inanan bir kişimi vatanperver.
- yoksa memleketinin bağımsızlığı için ,halkının esaretten kurtulması,emperyalizme karşı olduğu,halkının mutluluğu için savunduğu fikir ve duygularını yazdığı şiirlerden dolayı sürgüne gönderilen mi daha vatanperver?
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Sal Ara 18, 2007 1:21 pm

....sanırım iletişim dili olarak yazı iyi bir yöntem değildir..

..ama bundan başka şimtilik kullanacağımız başka bir alternatifimiz yoktur.
..bunu söylememde ki nedense mehmet aydınlının yaztıklarıdır.
....
...biz hiç bie yazımızda kimseye vatan hayını veya vatan perver demedim..
...benim yazımda abdülhamit kızıl sultanmı
diyenlere bir görüşümüzü yaztık nazım hikmetle ilgilide düşüncemi yazmak yerine bir alıntı yaptım
...ve orada ki alıntı ustat necip fazıl,a aitti.

..ancak ne olduysa mehmet buna içindeki birikmiş olan kini, nefreti, başka ne varsa atma ihtiyaci hissetmis.
....hiç ole ofkelenmene gerek yok azız dostum..öncelikle tartışma üslübünü değiştirmenin daha iyi bir yaklaşım olduğunu hatırlamanı istir ham ederim..

...yok ole sen nerden okumussun necip fazılın hayatını gibi ifadeleri doğrusu sana yakıştırmadığımı tekrar ifade edeyim .
.....
..hiç kusura bakma necip fazılı anlamak senın tarzında düşünenlere nasıp olan bişe değildir.
....
necip fazılı anlamak için onun gibi yaşamak lazımdır.

yetmiş küsür esere imza atan bir insan için bu talihsiz çümlelerine yorumsuz diyorum.
...sadece büyük döğü mefküresini okumanı tavsiye ederim.
sakarya türküsü .ya çile.gerçi senin anlayışına bunlar biraz uzak.
.
İnsanlık tarihinin beşiği ve ilk medeniyetlerin kaynağı olan doğu, tarihin bütün devrelerinde dikkatleri üzerinde toplamış ve içinde barındırdığı tecrübe, bilgi ve zenginlik kaynaklarıyla güç merkezlerinin iştahlarını kabartmıştır. Aynı dikkat ve önem günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. Doğu alemi üzerine oynanan/oynanmak istenen çirkin oyunların sonuncusu ise hepimizin yakından takip ettiği Büyük Ortadoğu Projesidir(BOP). Bu yönüyle Necip Fazıl Kısakürek ismi ile özdeşleşen BÜYÜK DOĞU fikri üzerinde durmak ve Necip Fazıl'ı doğru okumak gerekir.

aynası ufkumun, ateşten bayrak!
babamın külleri, sen, kara toprak!
şahit ol, ey kılıç, kalem ve orak!
doğsun BÜYÜK DOĞU, benden doğarak

Necip Fazıl'ın Büyük Doğu mefkuresi, mekandan çok zamanla ilintilidir. O bu durumu şöyle ifade eder: "biz büyük doğuyu, vatanımızın bugünkü ve yarınki sınırlarıyla çevrili bir ruh ve keyfiyet planında arıyoruz. O kendini mekan çevresinde değil, zaman çevresinde gerçekleştirmeye talip…"
Bu anlamda Büyük Doğu, her insanın kendi içine doğru akan hem zamanı, hem mekanı, hem manayı, hem de maddeyi içinde barındıran bir seferdir. Yine Necip Fazıl'ın deyişiyle; "…alem olduğu mefkure çerçevesinde bir (senfonik) orkestra…"

Necip Fazıl; fikir ve aksiyonuyla kendi çağdaşı diğer düşünürler gibi doğu-batı ikilemine Büyük Doğu ufkundan yola çıkarak açıklık getirmeye çalışmış ve batının haset, kin, öfke, çılgınlık kokan kirli yüzüne karşı insanlığın ilk havzası doğunun aydınlık ve bereketli yüzünü ortaya koymuştur.

....başka ustatla ilgili çok şey yazarım sen yeterki necip fazılı anlaya karar ver..
......hiçte amerikan yanlısı olduğuna dair bir emare raslamadım sende varsa lütfen paylaş.
...neyse kardeş bu iş boyle uzargider.
evet nazım hiğkmetle ilgili vatanla ilgili siirleri var döğrudur..
hatta rahmetli türkeş te okumuştu .
hanımına yazdığı hatıraların da farklı şeylerde var neyse edebi anlamda bir şairdir.eserlerini türkçe yazması bile benim için önemlidir.

....orhan pamuk ta bizim nopel li sairimiz dir yıllar sonra onun için de vatan sairi deriz biz.

işi fazla uzattık
....selam ve muhabbetlerimle
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Ara 18, 2007 8:13 pm

Arkadaşlar uslubların sertleştiğinin farkındasınız.Bu sitede her düşünceye mensup arkadaşımız var.Hepimiz tarafız yani.Benim bir önerim olacak.Yazı yazan arkadaşlar kendi fikirtaş şairleri hakkında katkı versin ama karşıt düşünce şairlerine(sahiplerine) lütfen saygı göstersin.İlla ki birşeyler yazma zorunluluğuda yok.Yeni ayrışmaların bu tür kıvılcımlardan başladığını unutmamak gerekir.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Pzr Ara 23, 2007 11:27 pm

NACİ ALTUNCU yazdı:Abdülhamit Han. 1876-1908
Sevgili Ahmet merak ettim bu dönemde kaybedilen yerleri resmi olmayan tarih nasıl anlatıyor.
Örneğin şu antlaşmalardan nasıl bahsediliyor.
1878 AYASTEFANOS ANT.,1878 BERLİN ANT.,1878 KIBRISIN KAYBEDİLMESİ,TUNUS'UN KAYBI,1882 MISIR'IN İNGİLİZLERE TERKİ.,1897 İSTANBUL ANTLAŞMASI.,kafkasların kaybı, bosna-hersek dahil balkanların kaybı,giritin kaybı,
DAHA YIĞINLA KAYIP VE HEZİMET İÇEREN ANTLAŞMALAR NE ZAMAN YAPILMIŞ.
gAYRİ RESMİ OLAN O "DOĞRU" TARİH BUNLARI NASIL YAZIYOR BİR YAZDA ÖĞRENELİM.
BİRDE 1517 DE OSMANLIYA GEÇEN HALİFELİĞİ SİYASİ GÜÇ OLARAK II.ABDÜLHAMİT'E KADAR NEDEN HİÇ BİR PADİŞAH SİYASİ GÜÇ OLARAK KULLANMAMIŞ BUNUDA BİR AÇIKLA DA ÖĞRENELİM.
BANA GÖRE KAYBEDENLER DEĞİL KAZANANLAR DAİMA İYİDİR. ATATÜRK GİBİ.

naci hocam ın bu açıklamalarına bir açıklamad abe yapayım...
1878 ayestefanos,1878 berlin antlaşmaları daha 2. abdülhamid tahta çıkmadan yapılan savaşın bir sonucudur...
1878 kıbrıs'ın;1882 mısır'ın ingilizler'e verilmesi konusunda bir tarihçi olarak şunu demek isterim o dönemde o şartlarda hangi devlet adamı olrsa olsun; ister atatürk, ister inönü, ister fatih, ister kanuni, ister bush karizması ne olursa olsun yapılacak en mantıklı yolu seçerdi ve abdülhamid'in de yaptığı buydu.Ayrıca buralar ingiltere'ye verilirken buraları tamammen gözden çıkarılmamış,sonuçta halife sultan adına buraları ing'ye üs olarak verilmiştir(bugün biz nasıl incirliği ve daha nereleri nereleri üs olarak verdiysek, bu da o mantık)
.......girit'e gelince girit konusu da bugünkü kıbrıs meselesinin aynısı buranın kaybı askeri açıdan zaten engellenemzdi, buranın elde kalması için çok ıslahatlar yapıldı fermanlarla (halebi fermanı) ayrıcalıklar verildi ama devletin burayı veya diğer yerleri kurtaracak gücü ve kudreti yoktu......

.....2.abdülhamid zamanında sadece bir savaş yapıldı 1898 olması lazım o da yunan savaşı ve de kazandığımız bir savaş,sonuçları itibari ile olmasa da cephede kazanılmış bir savaş....nihayetinde yedi düvel size karşıysa siz her istedğinizi yapamazsınız hele de gözleri topraklarınızdaysa.....
......halifeliği uluslararası arenada ilk defa kullanan padişah 2. abdülhamid dir ama bu ünvanı ilk kullanan padişah abdülhamid değildir. 2.mahmud yeniçeri ocağını kaldırırken halkın desteğini almak için tellallarla "halife sultan için,din için,devlet için...." diyerek ilk defa bu ünvanı kullanan osmanlı padişahı olmuştur.

.......sonuçda ben de şunu diyorum; "tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak mahiyet alır."
M. Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir