NACİ ALTUNCU yazdı:Abdülhamit Han. 1876-1908
Sevgili Ahmet merak ettim bu dönemde kaybedilen yerleri resmi olmayan tarih nasıl anlatıyor.
Örneğin şu antlaşmalardan nasıl bahsediliyor.
1878 AYASTEFANOS ANT.,1878 BERLİN ANT.,1878 KIBRISIN KAYBEDİLMESİ,TUNUS'UN KAYBI,1882 MISIR'IN İNGİLİZLERE TERKİ.,1897 İSTANBUL ANTLAŞMASI.,kafkasların kaybı, bosna-hersek dahil balkanların kaybı,giritin kaybı,
DAHA YIĞINLA KAYIP VE HEZİMET İÇEREN ANTLAŞMALAR NE ZAMAN YAPILMIŞ.
gAYRİ RESMİ OLAN O "DOĞRU" TARİH BUNLARI NASIL YAZIYOR BİR YAZDA ÖĞRENELİM.
BİRDE 1517 DE OSMANLIYA GEÇEN HALİFELİĞİ SİYASİ GÜÇ OLARAK II.ABDÜLHAMİT'E KADAR NEDEN HİÇ BİR PADİŞAH SİYASİ GÜÇ OLARAK KULLANMAMIŞ BUNUDA BİR AÇIKLA DA ÖĞRENELİM.
BANA GÖRE KAYBEDENLER DEĞİL KAZANANLAR DAİMA İYİDİR. ATATÜRK GİBİ.
naci hocam ın bu açıklamalarına bir açıklamad abe yapayım...
1878 ayestefanos,1878 berlin antlaşmaları daha 2. abdülhamid tahta çıkmadan yapılan savaşın bir sonucudur...
1878 kıbrıs'ın;1882 mısır'ın ingilizler'e verilmesi konusunda bir tarihçi olarak şunu demek isterim o dönemde o şartlarda hangi devlet adamı olrsa olsun; ister atatürk, ister inönü, ister fatih, ister kanuni, ister bush karizması ne olursa olsun yapılacak en mantıklı yolu seçerdi ve abdülhamid'in de yaptığı buydu.Ayrıca buralar ingiltere'ye verilirken buraları tamammen gözden çıkarılmamış,sonuçta halife sultan adına buraları ing'ye üs olarak verilmiştir(bugün biz nasıl incirliği ve daha nereleri nereleri üs olarak verdiysek, bu da o mantık)
.......girit'e gelince girit konusu da bugünkü kıbrıs meselesinin aynısı buranın kaybı askeri açıdan zaten engellenemzdi, buranın elde kalması için çok ıslahatlar yapıldı fermanlarla (halebi fermanı) ayrıcalıklar verildi ama devletin burayı veya diğer yerleri kurtaracak gücü ve kudreti yoktu......
.....2.abdülhamid zamanında sadece bir savaş yapıldı 1898 olması lazım o da yunan savaşı ve de kazandığımız bir savaş,sonuçları itibari ile olmasa da cephede kazanılmış bir savaş....nihayetinde yedi düvel size karşıysa siz her istedğinizi yapamazsınız hele de gözleri topraklarınızdaysa.....
......halifeliği uluslararası arenada ilk defa kullanan padişah 2. abdülhamid dir ama bu ünvanı ilk kullanan padişah abdülhamid değildir. 2.mahmud yeniçeri ocağını kaldırırken halkın desteğini almak için tellallarla "halife sultan için,din için,devlet için...." diyerek ilk defa bu ünvanı kullanan osmanlı padişahı olmuştur.
.......sonuçda ben de şunu diyorum; "
tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak mahiyet alır."
M. Kemal Atatürk...