Fatma Ozbilgi yazdı:Muzaffer amca merhaba ilk once kolay gelsun
Simdi sorulara gecelim..
1- Muzaffer Altuncu kimdir??
2- Hayat felsefesi nedir?
3- Kincimidir??
4- Olmazsa olmazlariniz nelerdir??
5- Saygisiz sevgi olmaz sizin icin ne ifade ediyor??
6- Yalan konusan birisinin karsinda nasil tepki veririsiniz??
7- Hayatta en nefret ettiginiz 3 seyi nasil siralarsaniz???
SIMDILIK BU KADAR YETER AKLIMA GELDIKCE SORMAYA DEVAM EDECEGIM
Cevap;
Sevgili Fatma gerçekten çok zor sorular..Ama bir şekilde kısa kısa cevaplamaya çalışayım.
1-Muzaffer Altuncu Kimdir ?
Sanırım beni tanımayanlara kısaca kendimi tanıtmağı anladığım bu sorunu şöyle cevaplamak isterim.. 1950 yılının çuruk (sanırım Temmuz) ayında çok sevdiğim Şur köyünün Hadi mahallesinde dünyaya geldim…Babam:Şevki ALTUNCU ,Anam:Fadime..
-İlkokulu köyümde,Ortaokulu Çaykarada,Liseyi Hatay-Antakya Lisesinde okudum… Rize Öğretmen okulunu dışardan bitirerek 29.11.1969 yılında Trabzon-Araklı-Merkez köy de göreve başladım…Sonra G.Antep-Nizip,Hatay-Kırıkhanda görev yaptım.. Ve Ağustos-1996 da Emekli oldum… 2000 yılında Kırıkhandan ayrılıp,İstanbul’a gittim. Eylül 2003 yılında da bugün yaşadığım Kocaeli-Gölcük’e geldim…
-30 Ağustos 1970 yılında Fotinoslu Osman Ersoy’un kızı Nuray ile evlendim.
-12 Şubat 1972 yılında oğlum Ayhan dünyaya geldi,
- 7 Mayıs 1975 yılında kızım Ayşe dünyaya geldi…
Sanırım kısaca yazacaklarım bunlar,,,,,,
2-Hayat felsefesi nedir ?
Hayat,benim için ve herkes için çok önemli…Ama hayat felsefemiz bu dünya ve öteki dünyamızı mutlu edecek şakilde olmalıdır…
-Benim hayat felsefem SEVGİ-SAYGI, HOŞGÖRÜ, SABIR üzerinde kurulmuştur,
-Hayat bir kitaptır, o kitabı en güzel şekilde okumaktır hayat felsefesi,
-İnsanlarda en büyük sevgi Allah sevgisi olmalıdır,Eğer o sevgi olursa diğer sevgiler de kendiliğinden gelir…Böylece insanları ve her şeyi Allah için sevmek gerektiğine inanıyorum,,,
-Acılara,belalara ve musibetlere karşı SABIR göstermek gerektiğine inanırım,
-Kötü alışkanlıklara bulaşmamak için çok gayret sarfedilmesine inanıyorum, Sonradan pişman olunacak ve utanılacak şeyi yapmamağa çalışılması gerektiğine inanıyorum,
-İyilik altında kalmamayı, zorluklara göğüs germeyi bilmemiz gerektiğine inanıyorum,
-Tesadüflere bel bağlamamayı,hayal dünyasında gezinmemeyi,helalinden kazanmayı-harama bulaşmamayı hayat felsefem olarak benimsemişimdir,
-Şu yalancı dünyaya,dünya malına ve şatafata hiç önem vermedim,
-Her işte bir hayır var,gerçeğini hiç hatırdan çıkarmadım,
-Verilen sözün mutlaka yerine getirilmesi gerektiğine hep inandım,
-Haksız durumlarda özür dilemenin bir erdemlik olduğu gerçeğini hiç hatırdan çıkarmadım,
-Büyüklere her zaman saygı,küçüklere sevgi gösterilmesi gerektiğine inanırım,
-Başta dediğim gibi HOŞGÖRÜ benim felsefemin bir parçasıdır,
-Gururlu olmamaya çalışmanın güzel bir şey olduğuna inanıyorum,
-Her zaman İmanlı-Sağlıklı ve Huzurlu yaşamayı istemişim ve herkes için de dilemişimdir,
3-Kincimidir ?
Hayat felsefesi Sevgi-saygı,Hoşgörü,Sabır üzerine kurulu bir insan asla kinci olamaz.. Ben en kötü olaylar da bile kin tutmadım ve mutlaka en kısa zamanda o kişi ile muhabbet kurmağa çalıştım..Büyük olsun küçük olsun bu benim için hiç fark etmez..
4-Olmazsa olmazlarınız nelerdir ?
-Vatan,millet,bayrak,Cumhuriyet,Demokrasi,Hürriyet…
-İslam inancı (İmanın altı esasi)…
-Sevgi-Saygı,Hoşgörü,Sabır….
-Türkiyem-Karadeniz-Trabzon-Çaykara-Şahinkaya Köyü (Köy sitesi ve oradaki dostlar)…
-Gençlik,
-Trabzonspor,
5-Saygısız sevgi olmaz sizin için ne ifade eder ?
Her zaman sevgi ve saygı birbirini tamamlayan kavramlardır… O halde sevginin olabilmesi için saygıyı şart olarak görmek gerektiğini herkes bilir.. Öyle değil mi ? Ama çeşitli sebepler buna engel olur…Bu da hayatın bir parçası.. Herkese sevgi-saygı dolu bir ömür dilerim…
6-Yalan konuşana karşı tepkiniz ne olur ?
Yalan konuşmanın kötü bir şey olduğunu söylemeğe gerek yok..Bunu herkes bilir ama maalesef yalan söylemeden de yapılamaz…Zaman zaman herkes bu kötü alışkanlığa esir olur…Yalan söylememeğe çalışmak lazım…
-Yalan söyleyene tepkim, onu uyarmak olur..Yalan söylemenin kötü bir şey olduğunu ona hatırlatırım o kadar…
7-Hayatta nefret ettiğin üç şey nedir ?
1-Vatan , millet , bayrak düşmanları…
2-İhanet,haksızlık,saygısızlık,zulüm,yalancılık….
3-Türklük ve İslam düşmaları…
-Ve bir ilave;
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...
Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür...
Karakterinize dikkat edin; KADERİNİZE DÖNÜŞÜR...
İnşallah Fatma’nın sorduğu sorulara onu tatmin edecek cevapları verebilmişimdir…