İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısızlık!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Pzr Ara 02, 2007 6:44 pm

evet zihin zorlayıci soruların sorulmasına karşı değilim, ancak sorulan soruların ilmi dayanağınında olması gerekmez mi ?....
...
.....her neyse bizim birbirimizi ikna etmek gibi bir gayret içerisine girmemizin bize sağlayacağı bir katkı yoktur...

....hala anlamadım önce müslüman sonra diğer dinlere sembati iki şey çok tezat değil mi ?insan ya inanır yada inanmaz bu kişinin kendi tercihidir...buna karışan yok .olmazda

.....ya olduğun gbi görün ya da göründüğün gibi ol...en felaket kişilerin ,kendine bir kimlik bulamamasıdır...benim sözlerim şimdi yanlış anlaşılacak ...buna acıklık getirmem gerekli....ifadelerimin hiç bir kişi ve kişileri kapsamiyor .sadece bir tesbit....

......malum son günlerin madası olan DİNLER ARASİ DİYALOKÇULARIN ifadeleriy benzerlik arz etmesi manidar geldi .....
....ayni ifadeleri hiristiyan alemide dillendirmekte.....sanırım bir desatüf
islamin bütün aleme gelmesi bana göre değil....islamın tebliğinde olan budur...

....bilinmesi gereken bir gerçek vardır oda islamın etrafında şüpheler meydana getiren teşkılatlar,artıkfaaliyetlerini kat kat artırmış ve bununla ilgili elemanlarını hususi bir şekilde seferber etmıştir....
...bu bir komple teorisi falan değildir ...

...islamın kainatvwe hayat görüşü ve o nun insanlığın problemleriyle ilgili olarak ortaya koyduğu sistem ve düstürler etrafında doğurduğu sorulara ve bu sorular hakkı batıldan,sağlamı çürükten ayırt edecek biçimde verilen cevaplardan meydana gelmektedir...bülent benimde sana bir önerim olsun

....bence sende benim gibi bak sende dinden çıkmazsın.....
....
........
..konuya daha açıklatiçi şeyler yazmak mümkün....
ilkaybey..bir çok ifadelerini a ynen paylaşmakla beraber karşı olduğum düşüncelerimde var
...evet burda siyaset kırliliği tam anlamıylar var bizim işlimiz bu kirliliği karşı direnç oluşturmak
....bu kirlenmenin nedeni olarak sanki islamın kendisi sorumluymuş gibi bir ifade tarzı görtüm buna katılmak mümkün değili.sorgulanması gereken de islamın doğru anlasılmamasıdır.....
.......selamlar
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzr Ara 02, 2007 8:47 pm

Öncelikle ben İslam hakkında bir değerlendirme yapmıyorum.Müslümanlar hakkında bir değerlendirme yapıyorum.Her düşüncenin tuttarlılığı olmalı.Başörtüsü hakkında bu kadar veyvela koparılırken,dünyamızın içinde bulunduğu adaletsizlik hakkında tek kelam etmemek,ekmeği nasıl paylaşacağımız hakkında tek kelam etmemek Hz.Peygamberin hadisinde de belirttiği gibi bence din dışına çıkmak demektir.
Peki bunu nasıl önemsemeyiz.Eğer bir önceki yazımda da söylediğim gibi o insanlar için vicdanı sızlamayan,bırakın vicdanı sızlamayı onları görmeyen duymayan bir insan müslüman kalabilir mi?

Bunca diyanet,vakıf,tarikat,şeyh neden susuyor.Bunca müslüman neden susuyor.

Söylediklerimi lütfen başka yerlere çekmeyin.Buna hakkınız yok.Yazdığım hiç bir satırda İslam'a bir eleştiri yoktur.Yazdığım satırlarda müslümanların adalet duygusuna ,vicdanına eleştirim vardır ki bu kadar adaletsiz bir bakışla,vicdansızlıkla, kimsenin müslüman kalamayacağını düşünüyorum.

Evet başörtüsü islam açısından tartışmalı bir mevzuudur ancak,adalet ,vicdan islam açısından tartışmalı değildir.Mutlaktır ve uyulması gerekir.

Saygıdeğer Muzaffer Altuncu "herkes malının kırkda birini verse fakir kalmaz diyor" sorunumuzda bu ;malından zırnık vermeyen bu insnalara ne diyeceğiz.Onların siyasetini,kullandıkları islam dilini suratlarına çarpmayacak mıyız?.Tarikat şeyhi denen insanlar mercedesle dolaşıyor.Bu nasıl tarikat? Bunlarki şirketlerinde vergi kaçırıyorlar,usulsüz ihaleler alıyorlar,zalimlerle kolkola gezip, bizzat zaten zalim oluyorlar.Artık kendilerini firavun kadar güçlü ve yıkılmaz görüyorlar ki İslam alçakgönüllülüğün dinidir.

Bu söylediklerim İslama eleştiri değil müslümanım diyenleredir.Ki bu adamlar müslümanım diyip bu halktan oy alıyorlar,makam alıyorlar,mevki aıyorlar,zenginlik alıyorlar.

Herşey ALLAH'ındır. Bunu unutuyorlar.Herşeyin ALLAH'ın olduğunu hatırlayanlar yine yoksul müslümanladır.

Yazdıklarımı okuyanlar bilirler ki ben insanların başörtüsüyle okullarına girmelerini savundum bu sayfalarda.Kimsenin eğitim hakkı elinden alınamaz her ne sebeple olursa olsun.Ancak bunu sorun yaptığınızın onda biri kadar adil olun lütfen.Siz başkalarına adil olursanız sizi savunan da o kadar fazla olur.Zalimlere her yerde karşı ıkmak lazım.Sadece başörtüsü meselesiznde zalimlere karşı çıkarsanız samimiyetiniz kalmaz ki İslam samimiyet dinidir.

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Ara 03, 2007 11:56 am

Sevgili İlkay,
Savunduklarını aynen kabul ediyorum..Ama İslam demek sadece yardım etmek de değildir sanırım..Hepimiz müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz... Ama fert olarak yaptığımız hareketlerde İslama aykırı olanlar çeşit çeşittir.. Yani herkes kendini değerlendirdiği zaman ben şükür İslam dışı hiç hareket yapmadım diyebilir mi ?

Müslümanlık kimsenin tekelinde değildir...Herkes kendine göre Allah'a mesuldur...Şu müslüman, bu müslüman değil kimse diyemiyeceği gibi;yanlış hareketlerinden dolayı kimsenin kimseyini kınamağa hakkı da yoktur... Biz sadece olaya zengin-fakir olarak bakarsak o zaman olmaz... Eğer bir insan o yönden de Allah'a karşı kulluk görevini yapmıyorsa müslüman inancına göre gidip onun da hesabını verecektir..Çünkü fakirin zenginin malında hakkı vardır.. Bu konuda da kimseyini zorlamaya,kınamaya da hakkımız yoktur.. Tıpkı içki içenleri,kumar oynayanları,fuhuş yapanları zorlayamayacağımız -kınayamayacağımız gibi..

Siz sosyal hayat bakımından olaya bakıyorsunuz,bir başkası başka açıdan bakıyor..Ama esas olan İslama her açıdan bakmaktır.. Bizim İslam adına dünya kadar kusurlarımız var iken başkalarını zem etmeğe hakkımız olmasa gerek...Çünkü o zem ettiğimiz müslümanlar da nihayet insandır... Sonra İslam demek o insanlar zaten değildir.

Gönül isterki elbet günümüzde her müslüman İslami layıkıyle yaşasın ve senin dediklerin de gerçekleşsin...Ama olmuyor işte... Bu zorla olmaz .. Bu gönül işi,iman işi,insanlık işi....O insanlara zorla yaptırmağa hakkımız olmadığı gibi onları da kınamaya da hakkımız yok... Her şey kul ile Allah arasında bir şey.. Herkes kendi çapında yaşayacak ve kendi çapında hesap verecek..

Ha yanlışları elbette anlatacağız..Ama anlatırken onur kırıcı olmayacağız.. Şunu da biliyorum ki o kınadığımız insanlar da bizi başka şeyler için öyle onur kırıcı kınıyorlar...İşte bir kısır çekişmedir gidiyor..Ben bunu ifade etmek istiyorum her zaman..Yoksa senin % 90 i doğru ifade ettiğin yazılarına bir şey diyeceğim yok...

Allah herkese İslami layıkıyle yaşamayı nasip etsin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 04, 2007 11:38 am

Değerli Muzaffer Bey,

Öncelikle,adalet duygusunun,vicdanın zedelenmesi,öyle müslüman ama işte içiyor,işte kumar oynuyor gibi değerlendirilemez.

Meclisin duvarına asılı olan;

"ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR" sözü oraya boşuna asılmamıştır.

Ama artık bu söz duvara asılı bir manzra resmi gibi süs halini almıştır.Bib kere görürüz duyarız ama bizd bir mana uyandırmaz.

Oysa ,hepimiz bilirizki o mülk;devletimizdir,toplum nizamımızdır,birlikte yaşama arzumuzdur,birliğimiz,dirliğimizdir.İşte bu mülkün temelinde adalet'i çektiğimizde herşey darma dağın olur.Bunu bugün görüyoruz.Hepimiz endişe ile izliyoruz.Ülkemizin bir yanında bin yıldır beraber yaşadığımız kardeşlerimiz,dindaşlarımız terör yapıyorlar,toplumumuzda fahişelik gün gitikçe artıyor,yolsuzluklar her yere ,her kuruma sıçramıştır, ki bunu bugün "ALLAH" diyen insanlar da hiç çekinmeden yapmaktadır.

Dolayılıysa,adaleti öyle kumarla ,içkiyle bir tutup geçiştiremeyiz.Keşke yapsalar,yapmıyorlar ne yapalım diyerek geçiştiremeyiz.Onların yüzüne,bu gerçeği bir tokat gibi indirmeden bu topraklar huzur,birlik yok...

Öyle camların arkasına;

"huzur islamdadır" yazmakla olmaz...

eğer İslam'ın adaletini getirmezseniz

"Huzur isyadadır"

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 04, 2007 11:40 am

ve bişey daha ekliyim ,

en büyük isyan islamın ortaya çıkışıdır

en büyük isyan kurtuluş savaşımızdır...

bunların hepsi adalet arayışının eseridir...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Sal Ara 04, 2007 4:00 pm

konu sanırım biraz merkezden kayma göstermiş.ama olsun bunlarıda konuşmak gerekli diye düşünüyorum..
....ilkaybey israrla siyaset alanına kayma eğilimi göstermekte aslında haklılık payıda var ancak siyaset her şeyi kirletmiş zaden bari bizim düşüncelerimizde birazcik uzak olsun...
.....evet ilkaybey haklısın ama burada sorgulanması gereken islamın kendisi değildir bunda hebimiz ayni düşüncedeyiz sanırım....en azından ben oyle algılıyorum....

....aslında yazmıştım da ha önce orada islamın sosyal hayatla ilgili acılımını....
.....evet ıslamı anlamamak insanların suçu...zaden bizde yanılmaların se be plerininde ana kaynakları burda ....
...bir makalede okudum fransanın dışında bir çok ülke halkına dinini öğretmeyi zorunlu kılmıştır .fransa ise katoliklerle olan sorunlarında devlet okulların da din eğtimini vermez ancak özel okullarda bu verilir.
....bizde hala din eğtimi verilsin mi verilmesinmi tartışmasını yapmakta yız...ve de çok daha yapacağız...
.....eğer halkınıza din eğyimini vermesseniz işte ozaman senin konu ettiğin alanlar devreye gireçek ve boşlıuğu istetikleri gibi dolduraçaktırlar....
devlet versin deyınce olmaz irtiçca geliyor ,veya şeriatla mı yönetileceğız diyoruz
biz kendi içimizde hala net leşmemisiz ....
.....ancak bukadar olur....

....daha yeni bir yazı okudum ertuğrul özkök in bir araştırma sonuçlarıla ilgili değerlendirmelini.....(ülkemizdeki baş örtüsü takanların sayısının artığı..)
neyse okunursa bizin ülkemizde biz bu ve buna benzer çok kunuları aşmak imkani bulamayız ...dün kara olan bugün beyaz olu veriyor nasıl iş anlamadım hadi allah hayırlısını versın ...daha yazacak çok şey var anca k gerekte görmüyorum.....

......sadece islamın bir inkılap olduğunu anlamak yeterli olacak sanırım eh bir anlaya bilsek
......siyaset bu alnı değrlendirecektir ..buna engel biz olmak zorundayız .ha şunuda soylemek gerekli bugüngü siyasetçiler boyle yaptı dün kiler farklımıydı onuda sormak lazım..
......herkes kendi dönemini nasıl idare ederim onun hesabı içerisinde .
...yoksa değerler yokmuş olmamış veya ülke nin çıkarları bitmiş çokta onemli değil......
milyonlarca müslümanın kanı akarken hangimiz reflek gosterebiliyoruz bi avuç danımarkaya bile bir yaptırım yapamamışız...daha neler ...
...bir fatih suldan olmak kolay değıl .hele hz.ömer olmak hiç kolaydeğiıl işte islam orda .....
....
...son olarak necip fazıl 'ın bir sozu aklıma geldi ....
'bizdeki müslümanlik ancak teneşşür müşlimanliği dır.'der ustat ..yoksa gercek mümin evet seninde sıkca yazdığın hadisle bitereyi.
....komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir....

muhabbetle kalın
En son Ahmet Hamdi Kama tarafından Sal Ara 04, 2007 4:10 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ara 04, 2007 6:14 pm

İLKAY'IN YAZISI ÜZERİNE;

Bu Sayfanın konusu: “İslamiyete, İslami yaşamak isteyenlere yapılan saygısızlık” tı…

Kama’nın da dediği gibi konu başka yerlere taşınmış durumda…Ama çok önemli değil.. Değil mi ki herkes içindekileri buraya yazmış oluyor..

Sonunda iş döndü dolaştı rejim meselesine kadar geldi…. Adalet duygusu çok önemli… Sanırım her insan kendinin adaletli olduğunu iddia eder…Ama ülkemizde her çeşit adaletsizlikler sergilenir..Ve istisnasız herkes ülkenin yönetiminden şikayetçi..

Bu konuda konuşacak olursak,yazılacak çoooooooook şeyler var….

Ülkemizde öylesine olaylar cereyan ediyor ki, hangi birini anlatsak.. Şimdi bu sayfanın başlığı ile ilgili olanları konuşalım… Sonra da diğerlerini tek tek ele alırız…

Bugün Türkiyede fuhuş devlet eliyle yapılıyor,
Bugün her yerde çok rahat içki içiliyor,
Bugün her yerde kumar rahatlıkla oynanıyor,
Bugün her yerde rahatlıkla yolsuzluk yapılıyor,
Vs. vs. vs.

Ki bunların hepsini İslam yasaklamış,,,

Tamam bunlar Türkiye’nin gerçekleri…………..

Diyorsun ki;
-"huzur islamdadır" yazmakla olmaz...
Elbette olmaz…Ama ne yapsın bunu yazan Müslümanlar…Rejime isyan mı etsin.. Etse ne olacak ?

Diyorsun ki;
-eğer İslam'ın adaletini getirmezseniz…
Peki nasıl getireceğiz ?

Diyorsun ki;
"Huzur isyadadır"
Peki kime isyan yapıyorsun ?

Bu yazılanlar,,,,,,,,,,yıllardır yazılıyor !!!!!!!!!!! Bence isyan çözüm değildir…..

Anlamadığım şu cümleni bir açar mısın !
-en büyük isyan islamın ortaya çıkışıdır

Allah herkese yardımcı olsun,,,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 04, 2007 9:52 pm

Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 04, 2007 9:53 pm

Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ara 04, 2007 9:58 pm

http://www.sahinkayalilar.com/viewtopic.php?t=4266

verdiğm bu iki linkteki yazıları okursanız söylemeye çalıştığımı çok daha iyi anlatıyorlar...Yazılar uzun malsefki internet üzerinden uzun yazıları okumak insanı sıkıyor.Belkide bu yazıları yazıcıdan çıkartıp okumak lazım ki bence buna değerler...

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Ara 08, 2007 12:15 pm

Bize düşen görev,İslami anlamak ve hakkıyle yaşamaktır...Başkalarının yaşamaması bizi elbet üzer ama ......

İlkay,sergilediğin duruma bakıldığında İslama karşı bir davrın olmadığı kesin.. Bu bana yetiyor...Şimdiye kadar buraya aldığın yazıların arasında bazı ifadeler bana doğrusu bazı kuşkular vermişti.. Onun için bazı şeyleri ifade etmek durumunda kaldım...Umarım sizi üzmemişimdir...

Elbette İslam herkes tarafından tam olarak öğrenilmemiş ve anlaşılmamıştır.. Bütün bu yaşananlar ondandır...

Her koyun kendi bacağından asılacaktır demek çok ucuz bir ifade olurdu.. Onun için o ifadeyi kullanıp kenara çekilmek istemediğimden bu kadar yazma ihtiyacını hissettim...İyimi oldu,kötü mü oldu bilemem...Ama herşeyi konuşup tartışmada elbette faydalar vardır...

Haktan hayırlısı.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzr Ara 09, 2007 3:46 am

Dostlar bu konunun çözümü çok mu zor? Çözümsüz mü? Herkes kandi hayatı ile ilgilenirse sorun çözülür. Bu kadar sade ve bu kadar basit. Kimse başkasına gömlek biçmese, başkasının mesela öğlen ne yiyeceğine, hangi renk elbise giyeceğine, ya da nerede güleceğine nerede ağlayacağına karışmasa, kiminle arkadaşlık edeceğine.... Böyle uzar gider. Herkes kendi hayatını yaşasa ve başkasına karışma hakkı olmadığını bise. Ama herkes. Herkes rahat eder.
Bir insan bir şeyi dert ediyorsa ona senin derdin dert mi? Bak bu kadar insan şu kadar sorunla uğraşıyor demek onu ne kadar rahatlatır? Eskiler derki. Yaran nerede ise canın orada tutar!

Emel kardeşim! İfadelerinle dinlere toptan haksızlık etmiyor musun? Dinler nerede ve nasıl kadını arka plana itiyor? Dini yorumlayan ve kullanan erkekler böyle yapıyor diyebilirsin. Onda kısmen haklısın. Diğer dinler beni çok ilgilendirmiyor ama ilahi dinlerden olan İslam'ın kadını böyle görmediğini söylemeliyim. Bunu kabul edemem. İslam insana hitap eder. Kadına ya da erkeğe değil. Kadına ve erkeğe ayrı ayrı hitap ettiği yerler de vardır. Ama her birine yaratılışına göre görev ve sorumluluklar verir. Onları birbirini tamamlayan iki unsur olarak görür. Ve aralarında eşitlik değil adalet ister. Çünkü her eşitlik adaletli değildir. Mesela sen ve Güner abin aynı ağırlık yüklenerek Anabodamoya gitseniz burada eşitlikten söz ederiz ama adaletten değil! Adalet senin yapabileceğini sana, Günerin yapabileceğini Güner'e yüklemektir. Kimin ne ile yükümlü olduğuna ise yaratan karar verir. İslam insanı merkeze alır. İnsan denince zihninde hangi kavram canlanıyor?. Erkek mi? Kadın mı? Yoksa ikisi birden mi? Herhalde üçüncüsü değil mi? İnsan.... Üzerinde biraz daha düşünmek lazım. Ama sağlıklı bilgiyle. Bir de münasır kelimesini münhasır diye yazarsan dediğin manaya gelir. Bunu da ukalalık kabul etme lütfen. Sadece bilgi paylaşımıdır.

İlkay beyin dile getirdiği 'İslam en büyük isyandır' ifadesi bence iyi anlaşılmalıdır. Her türlü haksızlığa, olumsuzluğa, adaletsizliğe isyandır ve bütün olumsuzluklara en adil alternatifleri sunmuştur. Ama asıl sorun İslam'a teslim olma sorunudur. 'Üç Kul Huve'llahu bir elham' müslümanlığı ile İslam'ı kavramak ve İslamî yaşamak tabiki sonu İslam'ı mahkum eden uygulamaların ortaya çıkmasına neden oluyor. İslam kaynakları ile elimizdedir. Ama ona vücut verecek, onu yaşayan, hayat bulan ,diri hale getirecek olan onun inananlarıdır. İşimize gelen kısmına dört elle sarılıp, işimize gelmeyeni görmezden gelme hakkımız yoktur. İslam bizden fedakarlık istediği noktalarda hemen bilgili bilgisiz yorumlayarak kıvırma eğilimine girilmesi esas sorundur. Aslında İslam'ın yaptığı sonu adalete çıkan genel ilkeler ortaya koymaktır. Toplumsal manada beş temel ilke vardır. Aklı, nesli, canı, malı ve dini koruma ilkeleridir bunlar. Aklı selim, nesli temiz, canı, namusu ve malı emniyette ve bütün bunları sağlayan dinin en yüksekte tutulduğu ve asla bu temellerin gevşetilmesine müsaade edilmeyen bir toplum yapısı oluşturmak. İşte bu temel çizgilerden sapmak en büyük adaletsizliklere kapı açacaktır. Adaletle ilgili şu paragrafı paylaşmak istiyorum.
'İnsan hakları tartışmalarında temel diyalektik, evrensel adaleti savunanlar ile, adaleti sadece kendileri için isteyenler arasındadır; başka bir ifadeyle insan haklarını aletselleştirenler ile onları bizatihi bir değer görenler arasındadır. Bu iki grup arasında çatışma her toplumda vardır. Her toplum adalet ve hakları aletselleştirmeye veya onları sadece kendi mensupları için isteyenlere sahiptir. Müslümanlar da bu konuda bir istisna değildir. Bu nedenle, hangi ülkeden, kültürden, dinden veya ekolden olursa olsun, evrensel adaleti savunanlar ve değer akılcılığını kullananlar, işbirliği yaparak, önce kendi toplumlarındaki sonra da başka toplumlardaki adaleti sadece kendileri için isteyen ve insan haklarını aletselleştirmeye çalışanlara karşı işbirliği yapmalıdırlar.'(Doç Dr Recep Şentürk)

Allah hepimize ruh sükuneti ve gönül huzuru versin...
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Ara 09, 2007 2:55 pm

-"İslam en büyük isyandır'"

..Beni okuduğum günden beri düşündürüyor,,, Bir yazımda İlkay'a bunu açar mısın ,demiştim ama cevap alamadım...Eğer kendi ifadesi değilse demek ki kabullenerek buraya almıştır...Yok kendi ifadesi ise o zaman bu neyi ifade ediyor ????

-Biraz da bunun üzerinde konuşalım o zaman !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Ara 09, 2007 10:39 pm

Muzaffer amca yukarda Sami açıklamış sorunun cevabını, İlkay' ın yazdığından da bundan başka bir anlam çıkmaz zaten, tartışılacak bir şey yok bunda bence
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzt Ara 10, 2007 7:37 am

sami ağbi

eyvallah
zaten o kelimede bi sorun olduğunu yazdıktan sonra anladım
hatta sizinle de paylaştım

diğer söylediklerin için de bikaç bişey yazacam ama şuandqa vaktim yok

selamlar
Kullanıcı avatarı