Bu gün hürriyet gazetesinde yukarıda ki fotoğrafı gördüm. devrimci bir örgütte türbanlı bir bayanın olması ne güzel diye düşündüm ilk önce, demek ki bazı önyargılar aşılıyor, devrimciler kendilerini halka anlatabilmeye başlamış, önyargıları kırılıyor gibisinden şeyler düşündüm ama bikaç saniye. Hemen ardından yoksa.... diye düşündüm, yoksa bu bayan aslında türbanlı olmayan biride sırf düşündüğüm şeyi göstermeye mi çalışıyorlar ve daha neler neler. Yani haberin ilk veriliiş şeklinin arkasında türlü türlü planlar olabilir.
Şimdi açılan bu başlığa aynı refleksi gösteren tüm arkadaşlara soruyorum ; acaba bu haber veriliş şeklinin dışında tam da sizin gösterdiğiniz türden tepkiler artsın diye hazırlanmış olamaz mı ( sadece haber değil, tüm süreç baştan sona) ve daha neler neler.. Acaba hiç düşünüyomusunuz, bunca adaletsizliklere, eşitsizliklere rağmen bu sistem hala dimdik ayaktaysa, daha da adaletsiz, daha da sömürgeci olmaktan çekinmiyor ve tüm politikalar bunun için üretiliyorsa yıllardır bu tür haberlerin ve bu tür tepkilerin kime karı olmuştur. Azıcık akıllı bir adam yukarda yazılan türden şeyleri çıkıp diyebilir mi canlı canlı, çok ilginç bir başlık, çok da düşündürücü. Bu türden haberler verile verile mağdur olmayanda kendini mağdur sanmaya başlamaz mı 30 yılda. Şimdi oruç tutmayan biri dese ki "yav kusura bakmayın siz oruçluyken karşınızda yemek yedik oruç tutanları tartakladık, namaz kılarken önünüzden geçtik bilerek, laf attık, dayak attık" ne derece samimi gelir size yoksa "yav bu bizle dalga mı geçiyor dersiniz". Ya da ben anlayamıyorum siz gerçekten samimisiniz