İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısızlık!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısızlık!

Mesajgönderen Muhammet İbrahim Özen » Çrş Ara 06, 2006 5:47 pm

Evet başlıkta yazdığım gibi islama karşı tine bir saldırı daha gerçekleştiriliyor hemde bu kişi türkiyenin en büyük ilçe belediye başakanı sıfatıyla yapıyor vede bunu kitaba döküyor .işin kötü tarafıda bunu temel yurttaşlık bilgileri adı altında çıkarttığı bir kitapla birlikte yapıyor.küstahlığında bu kadarı.Bunu neden yapmıştır hangi mantığa hangi dini bilgisine dayanarak yapmıştır bilemiyorum.İslam hakkında yesettür hakkında hiç bir bilgisi olmayan bir kişinin böyle bir girişimde bulunmasını ben anlayamıyorum ve böylelerinin önemli makamlarda olmalarını ise hiç anlayamıyorum.Kitabın içeriğini Vakit Gazetesinde yazılanlarla aktarmak istiyorum.
‘Temel Yurttaşlık Bilgileri’ adlı kitaptaki “Dinimizde tesettür yoktur. Ekonomik bağımsızlığı olmayan kadınlar saç bakımını yaptıramadığı için başını örtüyor. Kadınların; saçlarını boyatmadıkları, kestiremedikleri ve şekil veremedikleri, kısacası gerekli saç bakımını yapmaya ya da yaptırmaya imkânları olmadığı için başlarını örtmesi doğaldır” gibi saçma sapan ifadelere dikkat çekilmişti.
Bu tür kendini bilömezlere din nedir sorusu sorulduğunda? allah ile kul arasıdaki ilahi bağ olduğunu ve kişlinin vicdan muhasebesi olduğunu söylerler ama kendileri din hakkında bilmeden ve bana göre kasıtlı olarak fetvalar verirler ve insanların dini duyguları ile oynarlar.Bu gibilerine verilecek en güzel cevap ta onların istemedikleri ve kabul etmedikleri dinimize toplum olarak sahip çıkmak ve bunu da islamı en güzel şekilde yaşamak ve uygulamakla olur.Selam ve dua ile
Kullanıcı avatarı
Muhammet İbrahim Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cum Ara 15, 2006 12:33 pm

ewet haklısın maho iyi bir haber yakalamışsın...
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

yorum

Mesajgönderen Niyazi Özen » Prş Kas 29, 2007 8:20 pm

Yazınızdaki konu önem itibarı ile gerçeği ifade ediyor.Haber olarak da olsa islamsal çilenin aynası gibi görünüyor.
Vermek istediğiniz mesaj teknik bakımdan doğru,içerik bakımındanda yerinde bir gerçektir.
Bu platformda edebi olduğu kadar cesaretli bir ifade tarzı...Ancak kelimelerde ki şive bozukluğu anlatım akışında kendini gizlemektedir.
Yazılarının ve bilgi birikimlerinin sergilenme tarzını beğeniyor,bir baba olarak teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Niyazi Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: İslamiyete, İslamı Yaşamaya Çalışanlara Yapılan Saygısız

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Kas 29, 2007 9:23 pm

Dininin bir çok şartını bilmeden,kutsal kitabının ne anlattığını bir kere açıp okumadan bildiğini sananlara göre çok daha mantıklı söylemler yapar aslında yazıda sınıflandırılmaya çalışılan kişiler.Ancak eğer böyle bir tespit yapmışsa bu başkan, bu bir hatadır.Tesettür şart mıdır değil midir tartışmaya açıktır ama türbanla saç bakımı arasında ben bağ kuramadım.Saçma ve talihsiz.

Evet belki inandığı şekilde islamı yaşayan kişilere saygısızlık yapmıştır.Buna katılabilirim ama yazıdaki"böylelerinin önemli makamlarda olmalarını ise hiç anlayamıyorum" kısmını laik sosyal bir hukuk devleti için hatalı buluyorum.

Sonuçta içerik bir gazeteden alınmıştır.Medyamızın genel hali malesef hepimizin bildiği bir gerçek.yargısız insaf yapmak istemiyorum ama ifade edilenler gerçekse, şahıs komik bir açıklama yapmış.Umursamaya değmez.

Saygılarımla
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 30, 2007 3:42 pm

Keşke Türkiyede demokrasi arzulanan şekilde uygulansa da hiç kimsenin gururu kırılmasa,hiç kimse baskı görmese...

Ama maalesef bu istediğimiz gibi olmuyor...Fetva verenler çok oluyor...Eğer herkes istediği gibi yaşasa,istediği gibi giyinse o zaman örtünme farz mı değil mi tartışması hiç olmazdı...Anlamadığım şey örtülü kadınların rejim için tehlikeli gösterilmek istenmeleri...Vatan hainliği örtü ile olmaz,vatan hainliği düşünce iledir...

Bu konu çok kapsamlı olduğu için şu kadarını söyleyeceğim...Dilerim bir gün bu ülkede herkes eşit haklara sahip olur....

Bir şey daha söyleyeceğim...Hiç kimsenin yaptığı yanında kalmayacak.. Ben öyle inaniyorum ki edenler cezasını mutlaka çekecektir...

Memleketimize Milletimize Allah bir zeval vermesin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Kas 30, 2007 6:45 pm

...mühteva ve şekil arasında bir ahenk ve uygunluk bulunduğunu ifade ederek örtünmeyle ilgili butür düşünceler içerisinde olanların hangi ruh halleriyle böyle acıklamalar yapıyorlar doğrusu anlamak mümkündeğil .
....Buradaki ifade edilen örtünme kişilerin düzenlediği bir kuralla belirlenmiş bir hadise değildir..
....zira ortünme konusunda islamiyetin giyim ,kuşamla ilgili hükümleri vardır.
.....kuran ıster erkek olsun ıster kadın olsun insanların belli şekilde örtünmelerini emreder.Bukonuda düşüncelerini ifade eden insanların temel altıkları düşüncenin kaynağının ne olduğu doğrusu merak konusudur.
.....yüce kuranda kadın ve erkek olsun onların örtünmelriyle ilgili emirleri vardır.
yüce dinimiz kadınlarla ilgili şuölçüyü gedirir.
.....MÜMİN KADINLARASÖYLE.GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKINSINLAR İRZLARINI KORUSUNLAR.ZİNNETLERİNİ AÇMASINLAR, BUNLARDAN GÖRÜNEN KISMI MÜSTESNA,BAŞ ÖRTÜLERİNİ YAKALARININ ÜSTÜNE KOYSUNL(EN-NUR SURESİ) .BURADA ANLASILIYOR Kİkadınların örtünmesi gerektiği
...buanlamda oldukça sıkça yapılan butür kasıtlı saldırıların amaçları malum çevrelere yaranma ,yamanma tutkusuyla özetlene bilinir....
....işlerine geldiğinde demokrasi avarisi kesilenler insanların inaçlari ni istetikleri gibi yaşamak kadar doğal olan bu haklarına saltırmayı hiç mi ihmal etmezler hani demokrasi insanlarin vaz gecilmezidir.nerde ...mutlaka kendilerinin tarif ettikleri antidemokradık bir yaklaşımla insanların düşüncelerini ipotek aldına almaktır....evet boyle yaklaşımlar la malesef yıllardır boşa enerjimizi harciyoruz...bunun adına nederseniz deyin ancak demokrasi insanhaklari özgürlukler gibi insani değer yargılarını kırletmemek lazımdır diye düşünüyorum ...
ve bu anlamda değer yargılarımıza sahıp çıkmak her insanın aslı görevleri arasında yer almalıdır...
...tutturmuşuz laik sosyal hukuk devledi nedır bunun ölçüsu kime görel
laik .hangi hukuk devledinde insanların inaçları bu kadar zedelenmek .ne olmuş insanların örtünmesi o devlet için ne risk taşıyor .....hala bırakamamışız alişkanlıklarımızı doğrusu ancak bu anlayışlara pes derim......
...herkes için özel demokrasi olmayacağını ne zaman anlayacağımızı merak ediyorum bilen var sa allah aşkına yazsın
SELAMLAR......
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Kas 30, 2007 6:47 pm

konu güzel işlenmesi gerekli
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Kas 30, 2007 7:42 pm

Resim

Bu gün hürriyet gazetesinde yukarıda ki fotoğrafı gördüm. devrimci bir örgütte türbanlı bir bayanın olması ne güzel diye düşündüm ilk önce, demek ki bazı önyargılar aşılıyor, devrimciler kendilerini halka anlatabilmeye başlamış, önyargıları kırılıyor gibisinden şeyler düşündüm ama bikaç saniye. Hemen ardından yoksa.... diye düşündüm, yoksa bu bayan aslında türbanlı olmayan biride sırf düşündüğüm şeyi göstermeye mi çalışıyorlar ve daha neler neler. Yani haberin ilk veriliiş şeklinin arkasında türlü türlü planlar olabilir.

Şimdi açılan bu başlığa aynı refleksi gösteren tüm arkadaşlara soruyorum ; acaba bu haber veriliş şeklinin dışında tam da sizin gösterdiğiniz türden tepkiler artsın diye hazırlanmış olamaz mı ( sadece haber değil, tüm süreç baştan sona) ve daha neler neler.. Acaba hiç düşünüyomusunuz, bunca adaletsizliklere, eşitsizliklere rağmen bu sistem hala dimdik ayaktaysa, daha da adaletsiz, daha da sömürgeci olmaktan çekinmiyor ve tüm politikalar bunun için üretiliyorsa yıllardır bu tür haberlerin ve bu tür tepkilerin kime karı olmuştur. Azıcık akıllı bir adam yukarda yazılan türden şeyleri çıkıp diyebilir mi canlı canlı, çok ilginç bir başlık, çok da düşündürücü. Bu türden haberler verile verile mağdur olmayanda kendini mağdur sanmaya başlamaz mı 30 yılda. Şimdi oruç tutmayan biri dese ki "yav kusura bakmayın siz oruçluyken karşınızda yemek yedik oruç tutanları tartakladık, namaz kılarken önünüzden geçtik bilerek, laf attık, dayak attık" ne derece samimi gelir size yoksa "yav bu bizle dalga mı geçiyor dersiniz". Ya da ben anlayamıyorum siz gerçekten samimisiniz
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Kas 30, 2007 7:54 pm

gene yanlış anlaşılma ihtimalim var ama gene devam edeceğim :D .Bakıyorum etrafıma tüm müdürler amirler erkek ve çoğunun eşi türbanlı, siz isteyusunuz eşleri da müdür olsun ama bu da dinen pek hoş gelmiyor bana, biraz otursunler evde çok mu aykırı geliyor size dinen.. :D ( bu arada hakeden ister türbanlı ister türbansız olsun elbette ki müdür de olmalı amir de- kendi fikrim-)
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cmt Ara 01, 2007 9:45 am

.....burada yapılan haber konusu elbette bugünün meselesi değildir ..yıldır malesef kadınların kendi tercihleri sebebiyle örtünmelerine karşı çıkan zihniyetin bir tezahürütüt ..yoksa insanların yaşamları konusun da onların mahremiyetlerini hiç ki msenin mudahıl olma gibi bir yetkisi olamaz...
burada ki fotoraf belli her zaman gibi kadını somüren bir zihniyetin belirtisidir.....
evet yıllardır ülkemizde kadınlarımızın üzerinden çirkın siyaset yabanlar olmuştur olmaya da de vam edecektır ..burada kadınların kimim tarafından sömürültüğü da bilinmelidir...hala bizler çalıştığımız işyerlerinde kadınların nasılda ezildiğine şahit olmakdayız .burada itiraz edilen mesele sanırım kadınları çağ dışı olarak evlere kapattınız deyipte daha sonra onlara yapılan anlamsız mudahhelerdir.islam acısından kadının rolu belli
burda konu uzun tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum .daha yakın zamanda iran oluyorduk olamdık daha sonra malezya olmaya kara vermış malüm çevreler yine olamamisız .bakalım şimti ne olacağız.....
mahalle baskısı var deyip bir bardak suda fırtına koparanlar..neye göre boyle bir kanaat oluşturmuşlar anlayan yok. ...her neyse şu nu kabul etmek lazım kadın her zaman istismar edılmiştir bu doğrudur .fakat bura da bir karsı refleks olayıda konusudur eğer kadını tehlikeli potansiyel bir suçlu olarak gostern bir çevre olmasa bunuda savunan karşı bir grup plmayacaktı..
....bizler hala insanimizin değerini bilememişiz..hala üniversitelerde kızların oğrenim hakları baskı altında değilmi ,çalıştıgımız yerlerde sangi farklımı
eşinin kabalı olması onun hak ettiği bir işi kazanmasına engel değli mi
her ne maksatla yapılırsa yapılsın burda asıl meselenin kadınlarımızın nasıl istismar edildığıdir.
...evet dün mahalle baskısından söz edenlerin buğün nasıl mahalle baskısı yaptığını bizzat kendi okulumda görtüm...fazla konuyu dağıtmakmamak açısından açmıyorum...
..t bir kişisin esinin kızının türbanlı olması o kişinin işine nederece engel teşkil eder doğrusu merak konusu ..
....
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Ara 01, 2007 10:09 am

Ahmet, kadın istismarı olarak belirttiğin noktalara katılıyorum yalnız espri olsun diye verdiğim örneğin sadece ilk cümlesini alıp aslında içinde yürütülmesi gereken fikre ve espriye hiç yanaşmaman bilinçili mi yoksa gerçekten anlayamadın mı merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cmt Ara 01, 2007 11:06 am

ben şimdi bi soru sorcam da biraz korkuyorum
cümbür cemaat hepiniz beni topa tutarsınız diye

sadece bizim dinimizle ilgili değil sorum

neden bütün dinler ilahi bütün dinler ve ilahi olmayan çoğu dinler
kadına ikinci sınıf muamele yapar, kadının görev ve vasifeleri erkekten daha çoktur yaradanına hoş görünebilmek için

ya bu tek başına başlı başına hatta kendi başına istismar değilmidir
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Ara 01, 2007 11:17 am

Bak şimdi şu kızın dediğine, tam evden çıkacaktım ismini gördüm girdim siteye, iyi ki girdim keyfim yerine geldi :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cmt Ara 01, 2007 11:21 am

:D
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Ara 01, 2007 11:25 am

iLAHİ OLAN VE OLMAYAN DİNLERİN Bİ KABAHATI YOK EMEL, HEPSİ ERKEK İŞİ DİNLERİN, SORUN ERKEKLERDE BENCE, O KADAR DİNİN İÇİNDE BAYANLARA GELEN VEYA OLARIN KURDUĞU Bİ TANE YOKSA KABAHAT BİR O KADAR DA SİZDE :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir