gönderen Mahmut Köseoğlu » Prş Kas 01, 2007 12:31 pm
Sevgili Mahmut,
Sayende bir daha köyümü,köyümün mahallelerini ve Çaykara boğazını doya doya seyrettim,sağol...
Hiç yolun Hadiya düşmüyor mu ? Yoksa oralar Şur köyüne dahil değil mi ? Nedense oralardan pek resim konulmuyor..İnşallah bir sayfada benim doğduğum Hadidan çekip doldurursun...Lazkıran,Altuncuların evleri, kulurluların evleri, ve yukarları.....
Ümitle bekliyorum....
Sabahtan akşama kadar geziyorum,yoruldum.Memleketi bize karış,karış gezdiriyorsun.Eline,Yüreğine sağlik
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saygıdeğer hocam yukarıdaki üç paragraf yazılarının ikisi sizin diğeride kardeşiniz İrfan beyindir. Şimdi cevap vereyim.
Hadi mahallesi de Şahinkaya köyündür. Ayırmak gibi bir durum yok. Dediğin gibi yolun düşmüyor mu evet yakın tarihte düşmedi. Rahmetli amcanızın cenazesine bile gelemedin hem hafta sonuna rast gelmedi (bildiğim kadarıyla) hem de seçim çalışmalarının yoğun olduğu bir dönemdi, görev icabı gelemedim. Sizler köyden uzaktasınız bilmem unuttunuz mu bizim bunda köyde har zaman iş vardır. Köye gittin mi kesinlikle bir işle uğraşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Rahmetli babam sağ ikin o bırakmıyordu, ölünce işler kaldı bana. Bu yüzden mahallemden (feğmenostan) bek ayrılamıyorum. Zaden gidiyorsun hafta sonu iki günlüğüne köy işlerinden gezmeye zamanım olmuyor. Bu çektiğim fotoğraflarda hep iş arasında veya gidiş de dönüşte çekmişimdir. Cep telefonundan az daha büyük fotoğraf makinesini takıyorum telefon gibi belime güzel hava ve an gördüm mü çekiyorum. Bu resimlerden seçiyor güzellerini veriyorum siteye. Hadi da komşunuz Muhammet Ayan’ın (koter) hanımı teyzemdir. Bayramda ben gitmem gerekirken o geçti beni geldi, oğlu İbrahim ve teyzemle bayram günü yakrop ve kazankıran’a gittik. O bölgelerden resim siteye verdim. Teyzem gelmesi ben gidip o bölgeden resim siteye verebilirdim. Hocam arabam yok köyde kezmek bizim için çok zordur. İnşallah bir gün yolum düşerse birde havanın iyi olması gerekir ki sizin için hadi dan resim siteye vermek isterim.
Aslında hayalimde olan havanın iyi ve bahar zamanında Çaykara’dan özel arabayla çıkacaksın o eski uzungöl yolu istikametinde pacan ve mimilostan, anosu sinek bölgelerinden köyümüzün tüm mahallerinin ve mezirelerinin resimleri çekip siteye vermek. İmkânsızlık bu hayalimi gerçekleştirmeye izin vermiyor.
Bu biraz uzun oldu fakat durumu açıklayıcı birici paragraftaki yazınıza cevap. İkinci paragraftaki kardeşiniz İrfan Bey benim resimlerde sabahtan akşama kadar gezindiğini ve yorulduğu söylüyor. Benim için güzel bir durum.
Üçüncü paragraftaki konu bana özel değil de “RENKLİ RESİM ARŞİVİMİZDE” değişik başlıklar açsak örneğim köy, yayla değişik yer köydeki ve köylü insan manzaraları veya mahalleler mezireler değişik adlarda başlıklarla orayı karmaşık halden çıkarsak. Daha önceden fazla resim yoktu sorun değildi. Resimler çoğalınca karmaşık bir hal alıyor orası. Bu durumu yönetici arkadaşlarda bir tartışma zemininde karara bağlansa bence iyi olur. Cevabınızı bekliyorum.
Selam ve saygılarımla
Hocam ne demek kusura bakma benim için emrin olur. Sizin bu siteye yaptığınız katkıdan sonra. Fırsat bulduğumda yerine gedireceğim. Fakat bu sezonda zor olur. Artık sağlık olursa ilk baharda yaza doğru daha rahat olacağına tahmin ediyorum.