HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzr Eki 14, 2007 12:58 pm

HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ

Çok fazla şey yazmayacağım. Başlık size birşeyler hatırlatmıştır diye umarak. Hani sitede hepimiz şuyuz buyuz mihvalinden yazlılan yazıları mesela......

niye böyle olur anlamam. bir ecnebi seviciliği merakımı var bizim insanımızın. hani bir turist görünce etrafına kümeleniveririz, ne ikram etsekki, ne derdi vardır ki, nasıl yardımcı olsak ki diye kafayı sıyıracak oluruz. sıra bizden olana, bir komşumuza gelince hak getire kaçan kaçana.......

bi Hrant binleri döktü de sokaklara. 15 genç fidan için bir askeri tören, en edeplisinden bir cenaze merasimi yetiverdi......

o gün binler ermeni mermeni oluverdi de. bu gün kimse mehmet olamadı. türk olamadı... garip değil mi.....

insan hakları savunucusu, insanlığın temel değerlerinden dem vuran arkadaşlar lütfedip bu mevzuda bir iki kelam etmedi. sanki boyle bir acı yokmuş gibi davranmayı tercih ettik.... sahi ne oldu.

ama şehitler üzerinden milliyetçilik, vatan sevgisi hamaseti olmamalı değil mi ya !! suskunluklar belki de ondandır.

Zaten Türk değilmiyiz. Zaten herkes ya Ahmet, ya Mehmet değil mi. ne gerek var bi de sokaklara dökülmeye. bağırıp çağırmaya. zaten bizim örfümüzde cenazelerde bağırıp çağırılmaz öyle alkışlar, şak şaklar olmaz. efendi olunur. sessiz olunur. Fatihalar Yasinler okunur !!!!!!!!!!!

ne diyelim. Arif demiş ya zaten. "şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" başka söze ne hacet.......

neyse işte "HEPİMİZ MEHMETİZ" "hepimiz mehmetçik" ya başka söze gerek de yok zaten. yazmak, konuşmak, anlatmak zaten boş iş......

velhasılı kelam. sözün bittiği yerdeyiz ya..

son söz dua olsun

ve tüm şehitlerimizin Ruhları Şad olsun.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzr Eki 14, 2007 1:06 pm

AKÇA KANATLI GÜVERCİN SEMADA
ŞEHİTTEN ANAYA KELAM TAŞIYOR
ŞAHADET ŞERBETİ İÇEN ŞÜHEDA
HÜRMETİNE MİLLET BAYRAM YAŞIYOR
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzt Eki 15, 2007 8:11 pm

Yılmaz ÖZDİL2den okunasıyazılar var aşağıda. Kopyala yapıştır ama yakışır beeeee.

1- BAYRAAAM.........,

İSPANYA Hükümeti, Lübnan'da görev yapan 6 askerinin uzaktan kumandalı mayınla öldürülmesi üzerine, resmi yas ilan etti. Televizyonlar yayın akışlarını değiştirdi. İspanya Başbakanı tüm programlarını iptal etti. İspanya Savunma Bakanı, bizzat gidip askerlerinin cenazelerini teslim aldı, memleketine getirdi.

*

Yunanistan, orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşları için yas ilan etti. Peru'da depremden sonra yas ilan edildi. Kenya'da 14 kişinin öldüğü uçak kazasından sonra yas ilan edildi. Rusya'da okul katliamından sonra yas ilan edildi. Avusturya'da tünel yangınından sonra yas ilan edildi. İspanya'da metro faciasından sonra yas ilan edildi. Nijerya'da yolcu uçağı düştü, yas ilan edildi. Lübnan'da İsrail saldırısından sonra yas ilan edildi. Irak'ta Kerbela baskınından sonra yas ilan edildi. Kıbrıs Rum Kesimi'nde uçak kazasından sonra yas ilan edildi. Papa öldü; İtalya'da, Portekiz'de, Fransa'da, İspanya'da, Polonya'da, Şili'de, Küba'da, Paraguay'da, Peru'da, Filipinler'de, Bolivya'da yas ilan edildi. Kral Fahd öldü; Ürdün'de, Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Lübnan'da yas ilan edildi; Türkiye bayrakları yarıya indirdi! Juventus'un 17 yaşındaki 2 futbolcusu gölde boğulunca, İtalya'da yas ilan edildi. Evsizleri döve döve öldüren manyaklar yakalanmadığı için, Brezilya'nın Sao Paolo kentinde yas ilan edildi. Futbolcu Puerta'nın maç sırasında kalp krizinden ölmesi üzerine İspanya Ligi'nde yas ilan edildi. Kurt Cobain ölü bulundu, Seattle'da yas ilan edildi.

Arşivi şöyle bir tara...

Romanya'da yas ilan edildi, Azerbaycan'da yas ilan edildi, Türkmenistan'da yas ilan edildi, Sırbistan'da yas ilan edildi, Libya'da yas ilan edildi, Kosova'da yas ilan edildi, Pakistan'da yas ilan edildi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yas ilan edildi... Hrant Dink'in öldürülmesi üzerine, Ermeni Patriği 15 günlük yas ilan etti.

*

İyi bayramlar Türkiye!

*

Açmayacaktım bayramlık ağzımı ama, Ertuğrul Özkök illa yaz dedi, buyrun yazıyorum...

Evet, tabii ki, böylesine vahşi bir terör örgütüyle mücadele ederken, devamlı yas ilan edemeyiz. Ama... 24 saatte 15 şehit verdiysek, 24 saat göbek atmadan durabiliriz en azından.

*

Ve, yarın milli maç.

Ayın, 13'ü...

UEFA siyasi gerekçelerle "siyah forma" giymemizi engellese bile... Ayın "13"ündeki maçta, bir defada verilen "13" şehidin anısına, milli takım kaptanının "13" numaralı forma giymesine kimse karışamaz.

Hem böyle bir hakkımız var...

Hem de, biz cips yiyip maç seyrederken, dağda bayırda mayınla pusuyla boğuşan çocuklara böyle bir moral borcumuz var.

2- TEBRİK VE TEŞEKKÜR....
NE güzel... Gazeteler bayram tebriki ilanlarıyla dolu. Cep telefonlarımıza da devamlı mesaj geliyor, herkes birbirinin bayramını tebrik ediyor.

*

Köpeğinin ölümü üzerine, köpeğine hitaben, gazetelere teşekkür ilanı veren hayvansever vardı geçenlerde... Seçimi kazanan parti de, seçmenlere teşekkür ilanı vermişti seçimden sonra... Klibini yapan plakçıya teşekkür ilanı veren şarkıcı var. Üstgeçit yaptığı için belediye başkanına teşekkür ilanı veren mahalleli var. Fabrikasının kurdelesini kesen bakanlara teşekkür ilanı veren işadamı var. Mağazasının açılışına gelen valiye teşekkür ilanı veren esnaf var. Beğenerek izlediği televizyon dizisinin yapımcısına teşekkür ilanı veren izleyici var. İzlemeye gelen seyircilere teşekkür ilanı veren tiyatrocu var. Ameliyatını yapan hastaneye, doktorlara, hemşirelere teşekkür ilanı veren hasta var. El Kadı ve Cüneyt Zapsu'yla alakalarının olmadığını belirtip, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ilanı veren market var. Şahane uygulamaları nedeniyle hükümete teşekkür eden ilaç firmaları var. Vergi rekortmenlerine teşekkür ilanı veren meslek odası var. Meslek odasına teşekkür ilanı veren vergi rekortmeni var. Taraftarına teşekkür ilanı veren futbol kulübü var. Futbol kulübüne teşekkür ilanı veren taraftar var. Yazarına teşekkür ilanı veren kitapçı var.

Cumhurbaşkanı'nı tebrik etmek için tebrik ilanı veren var. Başbakan'ı tebrik etmek için tebrik ilanı veren var. Ramazan için tebrik ilanı veren var. Kandil için tebrik ilanı veren var. Ramazan Bayramı için tebrik ilanı veren var; Şeker Bayramı için tebrik ilanı veren var... Kurban Bayramı için tebrik ilanı veren var. Cumhuriyet Bayramı için tebrik ilanı veren var. 23 Nisan için tebrik ilanı veren var. Yılbaşı için tebrik ilanı veren var. Sevgililer Günü için tebrik ilanı veren var.

*

Günlerdir bakıyorum...

Şehit ilanı yok.

Ne bir başsağlığı ilanı veren var... Ne de canlarına karşılık, iki sütun 10 santim bir teşekkür ilanı veren.

Yok.

3- 20...

Kurşun sıkan, kurşun yiyen...

Ömrünü, kahpe pusuların kör karanlığında ay-yıldıza harcadığı için, hayattaki tek evladının ilk adımlarını bile göremeyen bir ağabeyim, "Devlet yaşlanmaz" demişti bana...

"Hep 20 yaşındadır."

*

Anlamamıştım ne demek istediğini.

*

Bakıyorum son şehitlere...

1987'li çoğu.

Dönüp bakıyorum, bu illetin başladığı 1984'te ilk düşenlere...

1964'lü.

90'lar?

70'li.

2000 desen...

80'li.

*

"Devlet yaşlanmaz...

Hep 20 yaşındadır."

Düşüyor nihayet jetonum...

*

"Devlet büyüklerimiz"in 2 bin 127'nci defa alacağı "kararlılık kararı"nı beklerken, arıyorum telefonla o ağabeyimi...

"Hepsi 20 yaşında" diyorum...

"Devlet yaşlanmaz!"

Ağlıyor usul usul...

Boğazı düğümlenmiş çaresizlikten, her zamanki gibi.

"Orhan Veli boşuna dememiş" diyor bana kısaca...

"Neler yapmadık ki

bu vatan için...

Kimimiz nutuk attık.

Kimimiz öldük."
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Eki 15, 2007 9:57 pm

Tabiki hepimiz mehmetçiğiz.

Ama katılmıyorum yabancı sempatisi konusunda.Hrant Dink ismi Hrant olduğu için değil mehmetlerimiz gibi uğurlarımız gibi kışlalılarımız gibi kalleşçe öldürüldüğü için bu kadar savunuldu.

Kıyaslama yapmak çokta doğru değil bence.

Sizin bizim olmadığı,en hassas noktamız ve en çok kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu günler bunlar.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Eki 16, 2007 11:08 pm

TABIKI HEPIMIZ MEHMETCIGIZ...

BIR BU BASLIGA BAKTIM BIRDE DIGER BASLIGA ISMINI TEKRAR DILE GETIRMIYECEGIM..NE KADAR MEHMETCIGIZ BELLI OLDU...YAZIK VALLAH COK YAZIK BIZIM ICIN OLUMU GOZE ALANLAR..BIZLER ICIN OLENLERIN ARDINDAN IKI KELIME YAZAMIYORUZ YAZIK COK YAZIK...

SERKANBI YAZINA EKLEYECEK SOZ BULAMADIM ELINE SAGLIK..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Eki 17, 2007 5:23 am

Yazmıyordum ama oturmuş bekliyordum Fatma’nın verdiği türden bir yanıtı kim verecek diye. Çünkü millet olarak şöyle bir eğilim veya tavır artık sabitleşti bizde; mağdur edende olsak hemen ardından mağdur edildiğimize inanmak ve kamuyu inandırmaya çalışmak ve dengesizliğimizi dengeli göstermek için yanlış kıyaslamalarda bulunmak gibi.

Şimdi Dink olayı ile Mehmetçik olayı mesaj sayısı bakımından kıyaslanacak örnekler değil. 1. si ilkinde Dink i mağdur görenlerle, mağdur görmeyip hatta katilleri övenler olmak üzere iki kutup vardı sitede ama askerlerin teröritlerce öldürülmesinde böyle bir bölünme yok, yani askerleri mağdur görmeyen veya PKK nın yaptığı kalleşliği haklı çıkarmak için kıyaslamalarda bulunan yok. Dolayısıyla bu başlık altında bir tartışma olması saçmalıl olurdu zaten. 2. si “hepimiz ermeniyiz” derken bu cinayeti işleyenlere ve içten içten destekleyenlere burası sizin sandığınız gibi bir ülke değil, iş terörizm olursa yeri gelir ermeniyiz der katillerin karşısına çıkıp tepkimizi koruz gibi bir anlam ifade ediyordu. Ama şimdi “hepimiz Mehmetçiğiz” demenin anlamı ne ? karşı taraf yani PKK veya yandaşları bilmiyor mu bu ülkenin ve bu sitenin bunu her zaman dediğini, diyeceğini veya sitede bilmiyormu herkes bu katliama her üyenin aynı gözle baktığını. Dolayısıyla sırf kıyaslama olsun diye böyle bir söylem olmaz.

Bence sorun en çok da bu tür kutuplaşmaları seven, bundan medet uman kesimlerin duyarsızlığı. Gerçekten bu duygusal tepkiyi kullana kullana duyarsızlaşma oldu. Ki bu beklenen bir şeydir insan psikolojisi açısından. Her fırsatta milliyetçi söylemde bulunmak adet halini aldı, terörist saldırının hemen peşi yürüyüş yapıp iki gün sonra unutmak bunun kanıtı. Eğer gerçekten duyarlıysalar, bir askerin ölümünü ordunun bir asker kaybetmesinden çok bir ana-babanın evlat kaybetmesi açısından hissetseler bu tepki iki gün sürmez.. Çünkü iki günde orduya yeni asker geliyor ama o ana-babaya evlat gelmeyeceği için bu tepkiler iki gün sürüyor. Olaya asker gibi baktığımız sürece yirmi beş senede bir çare bulamadığımız gibi bir elli sene daha beklersek şaşmayın . Bu yüzden samimi duyarlılığın başta bu kesimde olmadığını düşünüyorum, sokakta yürürken ki halleri de bunu her zaman ele veriyor. Her toplumsal hareketimiz gibi teröristlere tepkilerimizde hep birilerinin istediği şekil ve boyutta.

Niye yazmadım derseniz işte bu başlığın altına; Dink olayını hatırlatanların bütünleşmekten çok bölücü tavırları olduğu için aynı pencere de görmedim kendimi. Bu sitenin ben dahil hepsi tabi ki Mehmetçik tartışılacak bir şey bunda.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Eki 17, 2007 5:29 am

FAtma, ismini tekrar dile getirdim üzgünüm :D
Serkan, başlık yazında siyah olarak "fatihler, yasinler" i görünce sadece göz gezdirdim cümle cümle okumadım doğrusu
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Eki 17, 2007 7:40 am

Sevgili Serkan öncelikle bu konudaki hassasiyetinden dolayı sana sonsuz teşekkürler.Çok fazla şey söylemeyeceğim söylediklerinin hepsine aynen katılıyor hatta birazdaha eklemeni bekliyorum.Ne yası ne üzüntüsü samimi söylüyorum çoğumuz bu vahim olayı aynı gün bile duymadık.Canerin verdiği örneklerle bu mehmetciklerin aynı kefeye konulduğunu anlamakta da zorluk çekiyorum.Belki idrak zorluğu çekiyosunuz ama dini,dili,kökeni,ırkı,düşencesi,bölgesi,köyü,soyadı,adı,sayamayacağım daha birçok unsuru birbirinden ayrı ama hedefi,amacı,yüreğindeki aşkı bir olan bu kahramanlarla(mehmetçiklerle)diğer bahsi geçen düşünce adamlarını aynı kefeye koymak nasıl bir zihniyettir.Bu konudaki hassasiyetimizi anlamanızıda beklemiyorum ama saygı duymanızı beklemek en doğal hakkımız.Siz sanırım o şehitlerin yaşatıkları yerleri tv lerde görmediniz görseydiniz farkı oradanda anlamış olurdunuz.Konuşmayacaktım güya ama olmuyor işte sevgili Bülent farklı olaylar bile olsalar herkes bu başlığa bir kınama tepki msj yazabilirdi.Siteye kayıtlı bütün üyeler terörü bu başlıkta kınaya bilirdi.Sözlerimi 'Ateş düştüğü yeri yakar'ata sözüyle bitiriyor sağlıcakla kalın diyorum
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Eki 17, 2007 8:02 am

Serkan kardeşim yaramı depreştirdi suskun kalamayacağım.Yahu bu ülkede siyasi dalgalanmalar oldu milyonlar Cumhuriyet mitinglerine yürüdü.Bilemiyom belki ben yanılıyom olmadımı öylebirşey?Ellerinde Bayraklar ve Atatürk resimleriyle aslında çoğuda nereye ne için gittiğinide bilmiyordu.Belki kızacaksınız ama sonuçları alanen ortada.İşte o ne için gittiğini bilmeyen insanların adını ettiği Cumhuriyetin gerçek savunucuları ellerinde silahlarla Cumhuriyet mitinglerini hergün Şırnak,cizre,lice,kabar dağlarında Atatürk Türkiyesi için şerefsizlerin,bölücülerin üzerlerine yürüyerek yapıyor.Ne ellerinde hamburger,ne bir şise su,bir kutu meşrubat,ne yanında ailesi nede her soluklandığında kokladığında enfes diyebileceği üzerine sıkılmış parfümü.Sevgili caner onlar sabahleyin sıcak yataklarındanda kalkmadılar,hatta onların sivil hayattada hiç öylebir yataklarıda olmadı,çoğu ömründe birdaha göremeyeceği yemeğide askerde gördü.onların kapıda bekleyen siyah mercedesleride yoktu.Ömürlerinde bindikleri en iyi araç askere giderken bindikleri yolcu ötobüsleriydi.Şimdi farkı bu duygular içinde sen ve diğerleri yorumlasın
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eki 17, 2007 2:59 pm

Ben gene yanlış anlaşıldım sanırım.

Benim bayrağım,benim yaşadığım vatanım uğruna ölenlerin üzüntüsü elbetteki kıyaslama yaptığımı söylediğiniz merhumların ölümünden kat kat daha fazladır.

Benim üstünde durmaya çalıştığım nokta serkan abi ve fatma ablanın yazılarından çıkardığım "Hani Hrant Dink'e yürüyordunuz,hani Hrant Dink'e onlarca mesaj atıyordunuz şimdi neredesiniz?"iması.

Ben isterdimki bu başlığın ardında terör işinin aslı hakkında bilgiler paylaşılsın aynı diğer başlığın ardındaki teoriler gibi yeni şeyler üretilsin ama niyeyse kıyaslama çabasına gidiiliyor...

Ben gerekirse tek başıma buraya 100lerce mesaj atarım.Ama anlaşılamayan bir nokta var.O başlıkta o kadar çok mesaj birikmesinin sebebi o başlığın boyutlarının bundan çok daha fazla olması.Örneğin o başlıkta herkes farklı bir şey savunabiliyordu ama burada bu mümkün değil çünkü inanıyorumki herkes en az bir diğeri kadar üzülmüş,yıkılmış ve boğazındaki lokmaları aşağı indiremeyecek kadar dertlenmiştir bu şehit olayına.Haliyle karşılıklı tartışılacak bir nokta yok.Gördüğünüz gibi aksi bir şey söylemek isteyenler gene konuyu Hrant Dink'e getiriyor tartışmak için :).

Israrla birilerini terazinin bir kefesine koyacaksak benim tarafım bellidir.Ben Dink için sokaklarda bağırarak yürümedim.Ama aziz şehitlerimiz için 13dakika ayakta durdum.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eki 17, 2007 3:02 pm

Bu arada Bülent abiyi pas geçmişim.O da aynı şeyleri yazmış.Daha önce 13 şehit 13 dakika başlığında aynısını erhan ayal söylemişti "Bakalım 13 dakikalık saygı duruşumu yoksa hrant dink'in hepimiz ermeniyizi mi daha çok ses getirecek" diye.İşin özü,Bu kıyas yapılacak bir konu değil.Bence böyle hareket ederek şehitlerimize saygısızlık yapıyoruz.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Eki 17, 2007 4:25 pm

benimde bu basliktaki tepkim kimse gelipte bu baslikta teroru kinamidi tabiki hepimiz mehmetcigiz tabiki hepimiz vatanimiz icin canimizi verecek kadar ulkemizi seviyoruz...

isyan var diyenler nerelerdedurler :)

aziz sehitlerim ruhunuz sad olsun bu vatan sizlere minnettardir...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Serkan Birinci » Çrş Eki 17, 2007 10:39 pm

sevgili Caner;

Demişsin ki "Hrant Dink ismi Hrant olduğu için değil mehmetlerimiz gibi uğurlarımız gibi kışlalılarımız gibi kalleşçe öldürüldüğü için bu kadar savunuldu."

İşte benim anlatmaya çalıştığım şey de tam da bu çelişkili durumdur ki senin ifadende de yer bulmuş ve haklılık kazanmış oldu diye düşünüyorum.

Zira kalleşçe öldürülen malum zat için gösterilen toplumsal refleksin ? neden mehmetçikler (13, 15 ve geriye dönük bakınca 1000 lerden söz ediyoruz) için de gösterilemediği hususu yazının ana fikridir.

Diğer hususlardaki değerlnedirmelerine de katılıyorum. yani terör konusunun ülke gündeminde yıllarca kalabilmesinin ardında nelerin olduğu hususu. Ancak sanırım çeşitli vesilelerle terörün destekçileri konusunda üke dışı kaynakları sıklıkla işaret etmeye çalışıyor ve esas düşmanın ABD ve aç gözlü batı medeniyeti olduğunu vurguluyoruz.

Anafikirle ilişkilendirdiğimizde ve fikir ayrılıklarını temelinde de yerli işbirlikçiler meselesi vardır. Birileri ? milliyetçi söylemleri istismar ediyor iddiası benim trajik komik bulduğum bir tez. onun dışında taaaaa TBMM içine sızabilen ve AB hedefi gibi bir saçmalıkla sistemin göz yumduğu ihanet odaklarının "onlar kardeşimiz, demokratik haklar gibi" savsatalarla milletin tepesine otutulması meselesidir.

fırsat ve vakit olursa bunları da geçmişte sitede yazdık yine de yazarız.

sevgili Bülent;

sana önce yazıyı tam okumanı salık vereceğim. Zira algıda seçicilik yapıp koyu yazılı bölümleri okuduğunu belirtmişsin. Gerçi, o bölümleri de doğru okuyamadığın anlaşılıyor. nitekim benim ifadelerimde Fatih'ten söz edilmiyor. Orada ifade edilen Fatiha'dır ki. O da bildiğin gibi bir isim değil bir sure adıdır.

yine Caner gibi sen de bir kıyas yanlışlığı yapıldığından söz ediyorsun ki katılmamak mümkün değil. 1 ile 1000 lerin mukayese edilmesi nitelik olarak da doğru değildi.

Önce site üyelerinin bu elim olayla ilgili konsensüsundan, fikir birliklerinden söz ediyor akabinde de bir kutuplaşmadan, kutuplaşmadan nemalananlardan söz ediyorsun ki, burada bir kutuplaşma olmadığı, herkesin aynı duyarlılığı paylaştığını da söyleyebiliyorsun. bence esas çelişki burada başlıyor ve tam da yazımda belirttiğim gibi bu tür olaylarda ne hikmet bilinmez mesele "milliyetçiliğin kullanılması" gibi garip ve anlamsız bir yargıya varabiliyor.

Özünde sen öyle yazdın ben bunu demek istemiştim gibi laf-ı güzar demogojilerden sıkıldım açıkcası. yukarıdaki izahı da demogojiye somut örnekler vermek için not ettim.

sonuç

Biliyorum ki, bu sitenin üyesi olan ve aynı demografik aynı sosyolojik kültürün parçası olduğumuz arkadaşların hepsi terör konusunda en az benim kadar hüznü yaşamıştır.

ancak meselenin merkezindeki konu ( ki kıyasta bu nedenle yapılmıştır) siyasallaşan terör ve onun işbirlikçilerinin topluma empoze ettiği demokrasi, kardeşlik gibi laf salatalarının yaşananlarla yarattığı "HAYAL KIRIKLIKLARI" dır.

İşte, demokratikleşme, sivilleşme, kardeşlik teranesiyle KANDIRILAN milletin sükut-u hayale uğramasadır konu. Belki de bu tepkisizlik ve zorlama "TESKERE" ve yalancı "efelenme"ler ondandır ha......

İşte bu siyasi kırılma ve "enayilik siyaseti" sukuta sebep.

neyse işte ey köylülerim. Milliyetçiliğin kullanılması paranoyası olan arkadaşların hastalıklarını depreştirmeyeyim daha fazla.

saygılarımla.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Eki 17, 2007 11:02 pm

Bugün yurtdışındaki gazetelerin manşetlerinde bizimkilerin ise sadece bir iki tanesinin kıyısında köşesinde Irak'taki Amerikan birliklerinin komutanının açıklaması vardı: 'Türkler sınırı geçerse karşılık alır'. Amerikalı Tuğgeneral Carter Ham, sınır ötesi operasyon olursa, Irak'ın egemenliğini savunacağını bildirmiş. Bizim başbakanımızın eşbaşkanı olduğu projenin Iraktaki komutanı böyle buyurmuş.

Allah aşkına bizim düşmanımız kim?

ABD ve AB soykırım yasatasarıları ile milletimizi ve bağımıszlık savaşımızı topyekün katil ilan ederken, Kıbrıs kuşatmaları ile, askerimizin başına çuval geçirerek, Pkk'ya silah ve mühimmat desteği vererek, bunu ortaya çıkaran kuvvet komutanımız Eşref Bitlis'i helikopteri ile birlikte havaya uçurarak faaliyet yürütürken eşbaşkanlık yapan, örtbas eden, boyun bükenlerin şimdi pkk'lı işbirlikçi alçakların şerefsiz namussuz saldırıları karşısında toplumda oluşan amansız tepkinin gazını alma çabalarını görmemek ancak şehitlerin kemiklerini sızlatacaktır. Maşayı değil onu tutan eli görecek ve topunu cezalandıracağız, başka şansımız yok.

Evet hepimiz Mehmetçiğiz, akılla, cesaretle, bağımsız onurlu başı dik bir milletin evlatları olarak. Olay sadece sınırın öte tarafında kümelenmiş bir kaç bin alçaktan ibaret değil. ABD'nin ve AB'nin Pkk'nın iplerini tutan baş belası kuvvet olduğunu görmeden ve buna uygun bir cephe oluşturmadan hiç bir çıkış bulunmuyor.

Selamlar...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Eki 17, 2007 11:27 pm

Şimdi ben hepimiz Mehmetçiğiz dedim diye kimse silah zoruyla Mehmetçik olmuş olmuyor doğal olarak. Kimseyi zorla bir şey yapmış olmadığım gibi, farklı düşünen hiç kimseye bir itham ya da yol göstermiyorum, kendimce bir analiz yapıyorum. Bir kısım arkadaşın kendileri gibi düşünmeyenlere yönelik itham ve yargılamalarını kınıyorum, çocukluk ve kendini bilmezlik olarak görüyorum. Dink olanlar olmayanlar, Mehmetçik olanlar olmayanlar, hepsi olanlar hiçbiri olmayanlar olacaktır. Düşünce babamıza ait bir özel mülk değil ve Allah tüm aklı aramızdan birilerine özel olarak lutfetmedi, tartışa tartışa öğreneceğiz. Kötü niyetli olmadığı sürece (ki 1 2 densiz dışında bu sayfalarda görülmedi o) her fikir bu sayfalarda yer alacak ve olgun bir şekilde tartışılacaktır, temennim budur.
Selamlar...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir