isyan varr

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

isyan varr

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Cum Eki 05, 2007 9:32 am

Bu yazıyı yazmak belki haddim değildi ama dayanamadım yazacam kötü tepkiler asam bile. Biz ülkemizde demokrasi istiyoruz ama daha küçücük sitemizde bunu başaramıyoruz.Ya bilmiyorum da bu başlıkları kilitleme işi niye oluyo yani buna site yöneticileri toplanıp karar veriyorsa da ben böyle bişeyi kabul etmiyorum çünkü bu site hani bizimdi resimlerimizin üzerinde öyle yazıyo ya! Çoğu insanın fikri alınmıyor her tartışma sonuna varmadan bir şekilde engelleniyor.Ve okuduğum şu fikir beni deli etti. Fatma abla kusura bakma ama ne demek oluyor bu dünyayı biz mi kurtaracaz. Elbette biz kurtaracaz yani kimi bekliyoruz Batman Superman gibi bir kahramanı mı bekliyoruz .Ne kadar umursamaz ve bilgisiz bir gençlik yetişiyor bu mantıkla farkında değimlisiniz.çevresindeki olayları umursamayan hayır zaten umursamak istese bile hiçbir şey bilmeyen bir gençlik var.Büyüklerimizde şu mantık var aman çocuğum sen suya sabuna dokunma gerisi hallolur.Ya bazı şeylerin uğrunda birileri elbette yanacak bu fikirler yüzünden zaten bu ülke bu duruma gelmedi mi daha doğrusu dünya. Yani ben bir genç olarak bu sayfadaki yazılardan çok şey öğrendim. Olaylara farklı taraflardan bakan insanların yorumlarını öğrendim bazı konulardaki saplantılarımdan vazgeçtim. Yani elbetteki insanlar birbirinden etkileniyor nasıl diyeyim bir insan Hıristiyan iken Müslüman olabileceğine inanıyoruz da neden fikirlerinin değişeceğine inanmıyoruz.(bu arada dinle ilgili bi kargaşaya ben sebep olmayayım şimdi malum soyadım Altuncu ya konulduğum kısım bellidir).Hayat sadece gülelim eğlenelim kısmındaki gibi değil bunu unutmayalım bence.Bilmiyorum ama her sabah uyanır uyanmaz sitemize! Bakıyorum abartmadan diyorum bunu ama bugün gerçekten çok sinirlendim .Ha bu şekilde de çoğu insanı siteden kaybedeceksiniz çünkü kilit vurularak o sayfaya yazı yazan insanları hiçe saymış oluyorsunuz.neyse aslında yazmak istediğim o kadar çok şey var ki ama bi faydası olacağını düşünmüyorum.
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Eki 05, 2007 10:47 am

sevgili pelin
ya ya aferin sana
öpesim geldi seni

benim de tepkim fatma abla sana

hiç önemli değil hrant dink sayfası ya da düşünce platfor mu
kapansın gitsin nolcak
düşündüklerimi burda değil başka yerde dile getiririm
olmadı dile getiremedim
sadece düşünmeye devam ederim
işin özü başka
işin özü önemli
işin özü korkutucu

herkes elindeki imkanlar kadar dikdatör, zalim, despot olur
Fatma ablada işte burda küçük imkanları ile büyük bir dikdatör olmuştur

şimdi bi fıkra
anlatayım da kaynaşalım
adamın biri kaskını takmış motorsikletine atlamış vınnnnnnn
yolda minik bi serçe kaska çarpmış pattttt
serçe düşüp bayılmış
adam yazık demiş hemen almış serçeyi eve götürmüş bi kafese koymuş su ve ekmek vermiş
zaman sonra serçe yavaş yavaş kendine gelmeye başlamış
gözleri aralamış
bide ne görsün demir parmaklıklar
ha s...ir demiş öldürdüm adamı
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Eki 05, 2007 11:43 am

Ahhhhhh kizlar ahhhhhhhhhh acaba siz benim yerimde olsaydiniz nasil hareket ederdiniz cok merak ediyorum, saniyorsunuz dunya sadece sizin etrafinizda donuyor, sadece sikayetler sizden geliyor, bu sitede 800 den fazla uye var hangi birini memnun edebiliriz bilemiyorum..

Burda ilk once sitenin birlik ve beraberligini on planda tutarim kirilan olacaksa yapabilecegim bir sey yok..

Dusunce platformu silinecek diye nerden cikti anlamadim dusunce platformunu kapatacagim diye bir sey demedim sadece basligi iyice okuyacagim kirici ve hakaret olan baslik varsa gerekeni yapacagim..

Hirat dink basligi kirici olmaya basladi bende kilitledim, sizin dusunce ozgurlugunuz bu basligami bagliydi? cok merak ettim, bir baslik kilitlendi diye almisiz kiliclari dusmusuz yollara bravo bizlere bu yakisir...

Dusunce basligi kaldirilmiyor kizlar bilmeden ortalgi bu guzel gunlerde germenin hic bir anlami yok,sadece bir baslik kilitlendi...

BOYLE KIRICI YAZILAR BASKA BASLIKLARDA OLURSA TABIKI MUTAHALE EDECEGIZ BIZIMDE GOREVIMZ.. BURDA DUZENI KORUMAK..
KIMSEYI KIRMAK UZMEK DEGIL...BIRLIK VE BERABERLIK ICIN BURDAYIZ....KOYLULERIMIZI BASKA BIR KOYLUMUZ YUZUNDEN KAYIP ETMEK ISTEMIYORUZ.. ISTE MESELE SADECE BU.. KIMSENIN DUSUNCESINI ELINDEN ALMADIK, SIZDE SADECE BIZ VARIZ DIYE DUSUNMEYIN BURDA HERKES SIZIN GIBI DUSUNEMEZ BUNUDA BILEREK HAREKET EDINIZ.....

NOT...EMELCIGIM BURDA DIKDATOR KIM? BEN BU SITENIN DUZENINI KORUMAKLA GOREVLI OLAN KISIMI YOKSA SEN?????

BU KONU HAKKINDA ILK VE SON YAZIM.....
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Eki 05, 2007 12:45 pm

Arkadaslar dunyayi surlilarmi duzene sokacak, lutfen bir birimizi degistiremiyecegimiz gerceklerle kirmayalim , bizim bu sitede tek amacimizin bir arada olmasi degilmi, siyasi gorusler politika ve bunun benzeri dusuncelerimizi burda paylisiyoruzda ne kazaniyoruz bunu bana aciklarmisiniz.
Aksine boyle konular yuzunden siteden yuzlerce kisi uzak duruyor sirf siteye gelipde tartisma cikarmamak icin, kimler kusup gitmedi boyle konular yuzunden, hic kimse kimseye kendi gorusunu dusuncesini kabul ettiremez, dogru olsada karsimizda olanin dusuncelerini degistiremiyoruz sonuc olarak tartismalar kirilmalar olusuyor, allah askina birakin dunyayi oldugu gibi kabul edelim biz kendi aramizda dostluklarimizi birlik ve beraberligimizi pekistirelim...

Not.. bu baslikta amac disi cikildigi icin simdilik askiya aliyorum, boyle tartismalar yuzunden siteden kimsenin ayrilmasini istemedigim icin kilit vurmak zorunda kaldim saygilarimla..

Fatma abla kusura bakma ama bu mesajına tepkisiz kalamazdım

kaldı ki amaç konuşmak burda da bu yapılıyor
söze karşılık söylenecek sözü olanlar buraya geliyor

kılıçlarımı kuşanmadım bu arada :D

ayrıca kimseyi kırmak, rencide etmek, aşağılamak, küçük görmek, hor görmek gibi bi niyetim olmadı olamaz da kimsenin de yoktur sanırım

erhen ayalın
şikayeti doğrultusunda yaptığın şeyi doğru bulmadım
bunu belirttim
bu arada sen benim ablamsın, akrabamsın sana saygım sonsuz
ama buna rağmen abla bak bu olmadı diyebilmeliyim demi
yoksa dem çaldığımız özgürlük de aman özgürlük lakırdılarının ne önemi kalırdı
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şerif Mercan » Cum Eki 05, 2007 11:29 pm

başlığı (isyan var) okuyunca nedir acaba bu isyan diye düşündüm sayfa açılırken...yine hangi gazeteci ne dedi,kim hangi isyanlara yöneldi de konu foruma taşındı dedim kendimce...sonrasında mesajı okuyunca aklıma gelenleri tekmeleyiverdim ve sonrasında düşünce platformu başlığında diğer konu olan (Türk kanı pis kan Hrant Dink kahraman) başlığını açtım...

ben uzun uzun yazıları okumaktan üşenirim dolayısıyla konu benim yorum yapabileceğim bir konu değilse,beni ilgilendirmiyorsa veya konu hakkında bilgiye sahip değilsem kesinlikle okumam ve konuyada eşlik etmem...
içerik hrant dink le alakalı,aylardır gerek yazılı medya gerekse tv medyası tarafından türkiye nin gündemini ve bir çok forum sitesini meşgul etmekde...

çeşit çeşit haber ve söylemler tarafından aksedildi,kimi grublar kahraman ilan etti kimileri ise hain...birileri ölümünde hayır aradı birileri şer...bazıları üzüldü bazıları umursamadı...duyan bir çok kesim yorum yaptı konuştular tartıştılar vs...ama kimsenin söylemide birşeyleri değiştirmedi...

forumda yer alan konuları yeteri kadar gezmedim detay aramadım bu konuya cvb yazmak için yukarıda bahsettiğim (Türk kanı pis kan Hrant Dink kahraman) başlığını açtım verilen cevapların yanı sıra görüşlerin uzunluğu dikkatimi çekti...kimi arkadaşlar alıntı yaptı kimileri alıntılara kendi görüşlerini ekledi...kimileri tamamen şahsi düşüncelerini yansıttı kimileri muhatabına karşılık cevaplar la karşılık verdi...
nihayetinde şuana kadar gördüğüm konular içerisinde en yoğun ilgi gören başlık diyebiliriz...

bu konuya cevap yazmak istedim çünkü bir konuya dikkat çekmekten hariç başlıkdaki mana dikkatimi çekti "isyan var"...nedir bu isyan?kimedir?adı neden isyandır?gerekçesi nedir? ve en önemlisi ne hakla?

demokrasi,halkın kendi kendini yönetmesi biçimidir...son günlerde tv lerde ,siyasetciler arasında,programcılar arasında sıklıkla telafuz edilmekde şimdi ise sitede anılır oldu...
sitede var edilecek olan bi demokrasi ortamını Türkiye ye hitap edecek bir zihniyet yer almakda...
arkadaşlar sitemizde demokrasi olsun yada olmasın bu kimin umrunda?sizin sitede var edeceğiniz bir demokrasinin Türkiye ye ne faydası olacak?
ideal nedir;ileride üst düzey yönetici,bürokrat,siyasetçi olmakmı? o zaman o makamlara erdilği zaman demokrasiyi olduğunuz yerde savunmanızdır doğru olan...yanlış anlaşılmasın demokrasi karşıtı değilim sadece bu konuda kavramın maksatından fazla abartıldığı kanaatindeyim...

genelde espri niyetine veya umursamaz olarak da söylenir,nedir o?amaaan boşver dünyayı senmi kurtaracaksın vs...
herkesin yapabileceği/yapamayacağı,değiştirebileceği/değiştiremeyeceği konular düşünceler olan olaylar vardır yani bu söylem konusuna göre kişiyi haklı yada haksız çıkartabiliyor...
hrant dink hakkında görüşler paylaşılmış bir arkadaşın bu söylemi üzerine diğer arkadaşı itiraz (isyan) ediyor...
şimdi önce elştirmeyi bırakıp ne konuşmak dışında ne yapılacağını veya bizim konuyu,davanın seyirini etkileyecek ne gibi bir imkanımız var onu düşünmek lazım...madem itiraz ediliyor ne yapılması gerektiğide söylensin ki bizde görüş sahibinin isyanında ne kadar haklı olduğunu teyid edelim...

burda yüzlerce kişilik mevcut,herkesin görüşleri karakterleri farklıdır...birden fazla karakterin mevcut olduğu bir ortamda kişiler arasında görüş ayrılıklarının olmaması mümkün değildir...zevkler ve renkler tartışılmaz klişesi gibi buda özgür ve tartışılmaya açık bir konudur...
herkes düşüncesini haklı yada haksız paylaşacağı gibi eleştirileride kabul etmek zorumluluğuna sahiptir...kişilerin doğruları herkesin kabulleneceği doğrular değildir...

adminler tarafından site oluşturulur,her bölüme temsilci seçilir ve ilgili olduğu yeri temsil etmek,ilgilenmek,huzursuluk varsa düzeltmek,gidermek bi nevi de arabuluculuk yapmakla mükelleftir...
konu gerektiğinden fazla uzarsa,şayet olurda mesajlarda hakaret,küfür,anlaşmazlık içeriyorsa konu maksadını aşmış farklı boyutlara hitap eder hale gelmiş ise yetkili tarafınca gerek kilitlenir gerek silinir bu tamamen yöneticinin düşüncesine kalmıştır ve yöneticiye de itiraz etmek tabiri caizse kafa tutmak da kimsenin haddi değildir...
yöneticiler bir karar almışşa üyelerin itiraz etme hakkı dışında lüksü yoktur,oda gayet düzeyli bir adab ve izah gerektirir...güzel bir biçimde kararın yanlış olduğu kanaatine varıldığı söylenir yada anket açılması rıca edilir alınan karar her neyse üyeler tarafından oylamaya alnır nihayetinde ise konu karara bağlanır,ama bu şekilde bir itiraz itiraz olmakdan çıkp saygısızlığa girer...ayrıca arkadaşın da belirttiği gibi konunun kilitlenmesi bir bölümü değil sadece başlığın kilitlenmesidir...

yanlış anlaşılmasın lütfen,yöneticiler ne yaparlarsa ne derlerse eyw deyin yada herşeyi kabul edin değildir maksatım,gayet tabi her yöneticinin aldığı kadar yada uygulamaları dogru degildir ama kesin olan bir şeyi üstelemek de gereksizdir...
konu zaten gerektiğinden fazla uzadı bir cok kisi cevap yazdı ve bu cvp sayısı yüzlerin üzerinde oldu ve yazılan cevaplar arasında üyelerin düşüncelerinden ziyade köşe yazarlarının düşünceleri yer almakda...
dolayısıyla bir sonraki yorum alıntı yapılan köşe yazarının düşüncelerinin aksine yol alıyor ve dolayısıyla konu yönünü başka tarafa çekiyor...

başka bir konu olsa bir fikir tartışılsa herkes fikrini söyler şayet muhatabı cevapsız kalıyor ve bunun üzerine cvb verme sırası kendine geldiği halde adminler tarafından konu kilitleniyorsa buna itiraz etmek gerekir oda usulü ile tatlı dil ile olunması gereken sözler ile ifade edilmelidir...
bu şekilde bir itiraz yöntemi kapatılmaması gereken bir konuyu bile kapattırır...

bende kendi düşüncelerimi ifade ediyorum,tepki alacağımdan eminim,eleştirilere her zaman açığım,konu incir çekirdeğinin hacmini doldurur boyutta olduğu taktirde;gereken kişilere gereken biri ise gereken cevabı vermekden sakınmam...

son olarak taraflarınızdan yanlış anlaşılmasını istemediğimden;ne fatma özbilgi ile bir muhabbet im var nede konuda ismi zikredilen erhan ayal ile...hiç birini ne tanırım nede forum haricinde detaylı bir diyaloğum sözkonusu olmuştur...
başlıktan yola çıkarak şahsi düşüncelerimide paylaşmak istedim,konu bundan ibaret...

burası sizin köyünüzün sanalda temsilidir,aranızdan bir kaç kişi vesile olup size imkan sunmuşdur...bir çok kişi bu ortamda köylüsünu burda tanıyıp burda gördü...herkes ya birbiriyle akraba yada komşu bu gibi basit nedenlerden ötürü sitenin terk edilmesi,kişinin siteden soğuması ve kırgınlık yaşanması hoş olmayan bir davranış biçimidir...ayrıca kişinin siteye girmemesi de kendisi dışında kimseyi cezalandırmaz...
ağızdan çıkan sözlerin telafis olmaz,olayları asabiyet halinde değil sakin bi ruh hali içinde değerlendirip düşünceleri paylaşmak gerekir...sonradan edilen pişmanlık sonrası dilenen özür ne kadarda kabul edilse bile ilk sözlerin kırgınlığını barındırır...
bu yüzden birlik beraberliği bu gibi önemsiz büyütülmemesi gereken konu ve söylemlerden dolayı gölge düşürmemeye özen gösterelim...
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Cmt Eki 06, 2007 12:17 am

üstad,
"uzun yazıları okumaktan sıkılıyorum :-) demişsin ama el insaf min-el vicdan :-)

neyse konuya geleyim. valla ben tarafım. başımıza ne geliyorsa bitaraf olmaktan geliyor zaten. bi oranlama yapamayacağım ama benim bildiğim bazı arkadaşların siteden ayrılış öykülerinde "kilitlendi" "silindi" meselesinin de yadsınamaz bi yeri olduğu.

sitenin huzuru v.s onu bi nebze anlıyorum. fatma hanım başta bazı arkadaşların siteye geçen emekleri, değerli katkıları tabiki taktire şayan.
lakin lisan-ı münasiple olduktan sonra bırakın insanlar düşünsün ve düşündüklerini yazabilsin. ne var bunda ben de başından beri bunu anlayamadım. (geç anlıyorum herhalda)

Ayrıca, bence sitedeki en nitelikli bölüm peke sohbetleri ve düşünce platformu. alttaki üye ne edeyusun ! üstteki üye ne deyusun ! gibi bölümlere de bişe dediğimiz yok. onu da meraklısı okur yazar.ama bırakın birileri de kafa yoracak şeyler yazsın, okusun. tabi ki edep, ahlak ve anlayış çerçevesinde olması konusuna bi itirazımız olamaz.

neyse mevzuya ortasından daldık. üstümüze vazife değilken.

ama bir ana fikir analizi yapınca bakın ne çıkıyor ve anahtar kelimler nelermiş;

kilitlerim
kilitledim
kilitleme
ayrılıp giden olur
kavga çıkaran olur
lay lay lom hayat ne güzel
düşünmeye gerek yok
düşünüyorsan ille de yazmaya gerek yok
ee malum kırılan olur
bak giderim ha.....

sonuç:

halkın bekaası için rejim askıya alınmıştır.
şey pardon
yani gene kilitlenduk....
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cmt Eki 06, 2007 1:14 am

Nekadar abartamayı seven İNSANLARIZ
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cmt Eki 06, 2007 1:43 am

ÇaYKaRaLi yazdı:başlığı (isyan var) okuyunca nedir acaba bu isyan diye düşündüm sayfa açılır
Artısı var eksiği yok Anlatmak isteyipte anlatamadığımı aynen döktürmüşsün ellerine sağlık
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: isyan varr

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cmt Eki 06, 2007 2:43 am

"Düşünce Platformunu"

"İşimiz Düşünce Platformu" olarak kullanırsak böyle olur işte.

Öncelikle Fatma ablanın başlığa geçici süre incelemek adına kilit vurduğunu varsaydığımdan ve böyle olduğuna inanmak istediğimden;herhangi bir düşünceye değilde sadece başlığa kilit vurmak amacında olduğunu düşünüyorum.

Kilidi atıp kenara geçse belki bu kadar tepkisel bir durum oluşmazdı ama sanki o açılan isyan başlığına hak verircesine "Dünyayı şurlularmı kurtaracak" lafı sanırım herkesin biraz alınmasına neden oldu.Site yöneticisi bile gereksiz görüyor demekki burayı dedirtti kendi kendime.Benimde eleştirim işin bu kısmından.Pelin durumu çok güzel özetlemiş daha fazla açıklamayacağım.Ama eklemektende kendimi alamıyorum Fatma abla kesinlikle diktatörce bir amaçla değil,huzursuzluk çıkacak endişesiyle başlığı kapatmıştır.

Serkan Abi diyor ya "Alttaki ne yaptun,Üstteki hangi şarkıyı dinledin" muhabbetlerine verilen önemi buradaki başlıklara verdirebilsek herkese çok daha işlevsel olur bu site.İşte önemli olan bu.Ama bunun yerine biz tartışmaktan fikirlerimizi savunmaktan vazgeçip,daha hiç okumadan etmeden "benim gibi düşünen yok, o zaman bu bölüm kapansın" mantığıyla gidersek olmaz.Açıklamasında da yazdığımız gibi amaç "düşünen nesiller yaratmak".

Sevgili Erhan Ayal direk şikayet ve isyan içerikli başlığının yerine birazcık bu bölümde olan biten tartışma ve fikir teatislerini okusaydı zaten böyle bir yolu seçmezdi.İddia ettiği gibi tekel altına alınmış bir siyaset bölümü yok sitede.Olamaz.Herkes aynı şeyleri yazdıktan,aynı şeyleri düşündükten sonra ne anlamı var ki zaten.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cmt Eki 06, 2007 3:11 am

Herkesin kendi bildikleri,inandıkları ve en önemlisi düşündükleri vardır.

Bende laikliği ve Atatürk ilkelerinin ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum.Yeri geldi bunu gündeme getirme isteği duydum.Laiklik diye birşeyin mantıklı olmadığını söyleyenlerde oldu.İsyan etmek yerine dinlemeyi ,okumayı,öğrenmeyi tercih ettim.Fikirlerim değişmedi.Hala kendi düşüncemin doğru olduğuna inanıyorum.Ama gidip birisi laiklik saçmalıktır dedi diye bu başlığı kapatın,böyle saçmalık olamaz demedim.

veya "Ey Atam bak senin kurduğun cumhuriyet ne hale geldi" deme gereğide duymadım.Ama bu gereğini duymadığım şey dün başıma geldi ve uğrumuza kan döken ejdadımıza ihanet ediyormş gibi lanse edildik.Asla dediğimin aksini dedi diye kimseye ne sevgimde ne saygımda eksiklik hissettirdim.

"Türk kanı pis kan hrant dirk kahraman" başlığına sahip bir yazıdan bu sitede herkes "ermenici" gibi bir anlam çıkarmak başlı başına ironi.Bir kere başlık bile iddia edilenle zıt düşüyor :).

Her ne olursa olsun,her ne düşünürse düşünsün benim en son istiyeceğim şey siteden bir kişinin ayrılmasıdır.Dilerim bu konuda karşılıklı yanlış anlaşılmalar hallolur ve herkes kendi düşüncesini özgürce söylemeye devam eder.

Bakarsınız memleketide bu siteden çok şeyler öğrenmiş bir şurlu kurtarır zamanı gelince.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Eki 06, 2007 3:15 am

Caner Topaloglu yazdı:Bakarsınız memleketide bu siteden çok şeyler öğrenmiş bir şurlu kurtarır zamanı gelince.

INSALLAH CANER INSALLAH :) :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt Eki 06, 2007 1:24 pm

Arkadaşlar burda Fatmanın kilit vurması ,insanların düşüncelerine değil konunun farklı boyutlara ulşatığını düşündüğü için sadece bu başlığa kilit vurmuştur.
Saygı ve sevgi içerisinde tartışırsak hiç bir sorun kalmaz.Birbirimizin siyasi görüşlerine ,düşüncelerine ,farklı görüşlere geniş bir düşünce yelpazesiyle bakarsak daha verimli tartışma ortamı oluşaçağına inanıyorum.
Yoksa sitede siyaset konuşmak ,tartışmak yasak değildir.Öyle bir şey düşünseydik zaten bu "düşünce platformu "başlığını açmazdık ve kabatırdık.
Düşüncelere ,görüşlere kesinlikle kilit vurmak,silmek diye bir düşüncemiz yoktur.
Daha önceleri her gün ,her hafta yaşanan silme kilitleme işlemleri farkındaysanız uzunca bir zamandır sitemizde yoktur.Buda forumun ne kadar özgür bir forum olduğunu göstermektetir.
Başka bir başlık altında tartışmaya devam edebilirsiniz.Saygı , sevgi,hoşgörü sınırlarını aşmamak,hakaret etmemek kaydıyle.Bunu söylerken kesinlikle yanlış anlamayın burada bu sınırları aştığınız için bu konu kilitlenmemiştir.Konu farklı boyutlara ulaştığı için,ortam gerilmeye başladığı için sitenin huzuru ve dolayısıyle sizlerin de huzuru için bu başlık sadece kilitlenmiştir.
Herkese saygı sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Eki 06, 2007 11:51 pm

Sen yanmazsan
Ben yanmazsam
Biz yanmazsak
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa

Bu şiir çok eskilerde kaldı düşüncesindeyim
Günümüze uyarlarsak:

Sen yan
Ben yanmayayım
Herkes yansun
Hep karanlukta kalalum.

Neyse şakayı bır tarafa korsak.Yöneticilerin işi hakikaden zor.Helede şahinkayalılar gibi köyler arasında en okuyan ve olayları irdeleyen insanların yöneticisi olmak.(Biraz yağcılık mı yaptık ne).Bence siteden ayrılmalar tartışmalardan değil,karşı düşünce ye tahammül edemeyen insanların anlamsız hakarete varabilen yaklaşımlarıydı.Bu olmazsa sorun kalmaz düşüncesindeyim.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Eki 07, 2007 2:36 pm

Çözdük mü biz şimdi bu olayı?

Pelin demiş ya "Çoğu insanın fikri alınmıyor her tartışma sonuna varmadan bir şekilde engelleniyor".Biz her konu için tek tek tartışmak yerine hep beraber gelecekte mevzubahis başlıklar hakkında nasıl davranacağımızı,sonuçlarının ne olacağını tartışsak daha güzel olmaz mı?

Geçmişte oldu böyle başlıklar,gelecektede olacak.İşi bu boyuta getirmeden engellemeye çalışsak daha verimli olur gibi geliyor bana.

tabi bunun çözümünü kesinlikle düşünceler platformunu kaldıralım o zaman gibi bir fikirle yazmıyorum.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Eki 07, 2007 2:49 pm

Sevgili Caner "düşünce platformu"her zaman oldu ve her zamanda olacak.Yine tekrar ediyorum sataşma ,hakaret,kızma olmadan her başlığın altında sevgi ve saygı çercevesi içerisinde istediğiniz kadar istenilen şeyi tartışablirsiniz.
Kızabilirsiniz fakat belli etmiyeceksiniz :D :D
Şikayet etmiyeceksiniz,
Her istediğiniz başlığı açabilirsiniz.
Her başlık altında yine tekrar ediyorum istediğniz kadar tartışabilirsiniz.
Bu başlık şu an kilitlendi .Bu başlığın altında bayağı tartışıldı.Aynı şeyler söylenip duruluyor.Aynı konuyu,bu başlığın devamını isterseniz Kayhan Durgun'un "Ermeni meselesi" başlığı altında veya buna benzer bir başlık açarak devam edebilirsiniz.
Hepinize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.
Çok acele yazdım .Sizi bekletmemek için :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir