gönderen Mehmet Aydinli » Cmt Eki 06, 2007 9:35 pm 

Arkadaşlar bir yönetici olarak yazdıklarınızı okudum,  bende  bir şeyler yazma gereği duydum.
Sürekli  aynı cümleleri kurmaktan inanın sıkıldım.Kelime dağarçığımın  kısıtlı oluşundanmıdır nedir bilemiyorum  .
Arkadaşlar sitemizde herkesin vakit geçireceği bu bölümleri uzun tartışmalar sonucu koyduk ve uzun süredir de çok şükür bir sorunda yaşamadık.Hala da yaşadığımızı sanmıyorum.
Sitede kesinlikle bir "dikdatörlük",belli bir görüşün" tekeli"  falan  böyle bir şey yoktur.Site herkesindir,her düşüncenin özgürce paylaşıldığı bir yerdir  ve öyle devam edecektir.
Tartışmaların,yazıların hepsini  hemen hemen her akşam okuyoruz ve akisi bir cümle veya  kelime türü hatta yazı başlığı oldumu müdahale ediyoruz.Fakat uzun zamandır  ,hatta hiç bir zaman bana göre site de daha doğrusu  forumda   aksi  bir şeye rastlamadım.Bu konuda herkese teşekkür ederim.Sanal ortam olduğu için elbet ufak şeyler olacaktır.800 kişinin olduğu  bir sanal ortamda bu gibi  ufak tartışmaların olması  normaldir.Ortamın bir güzelliği de bu olması lazım.Düşününki  sanal ortamda değilde köyde ,yaylada bir yerde aynı konuları tartışıyorsunuz.Ne olur?güzelce  hararetli bir şekilde tartışıyorsunuz ve sonunda tatlı bir şekilde "muhabbete sonra devam ederiz " deyip  hoşca  vedalaşarak ayrılıyorsunuz.
Bu ortamıda öyle düşünerek  tartışırsak ,ön yargılarımızı bir köşeye koyarak  tartışırsak inanın hiç bir sorun olmaz.Bu sitede herkes birbirinin akrabası,yakını  ,komşusu,arkadaşı  ,dostudur.Her ne kadar çoğumuz birbirimizi tanımıyorsakta birbirimizin bir aile üyesini  tanıyoruz.Ya babasını ,ya nasını,ya kardaşını bir şeyini  tanıyoruz değilmi?
Onun için burdaki insanların  karşısındakilere hiç bir art niyeti  yoktur  ve olamazda! 
Bazan tartışmalar sitenin ilk kuruluşunda istemediğimiz boyutlara ulaşmıştır.Bu tartışmalar aslında okadar büyütülecek tartışmalar değillerdiler.Sanal ortamda olduğumuziçin,aynı köylü olduğumuz halde birbirimizi tanımadığımız için bu küçük sorunları  yaşamışız.Bunlardan kırılmalar ,darılmalar oldu.Fakat siteyi  terk  edecek bir şeylerin olduğunu  sanmıyorum.
Elimizden geldiği kadar  isteyenin  özgürce yazı yazaçağı,duygu ve düşünçelerini  aktaracağı,tartışacağı  bir ortam
Birbirleriyle günlük haberleşeçeği,tanışmayanların tanışaçağı,kaynaşaçağı bir ortam
Her zaman köyünden memleketinden her türlü  haber alaçağı haberdar olaçağı bir ortam(cenaze,hastalık,doğum günü,günlük köy haberlerivs...)
Her kesime ,duygulara hitap etmeye çalıştığımız  müzik dinleme ortamı..
Geleneklerimizi unutulmaması için ,geçmişi hatırladan ortam
.........
......... 
vs.....ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.
Her bölümde yazılan yazıların ,fotoğrafların  ,bilgilerin ve haberlerin  kimseyi  yıprsattığını düşünmüyorum.
Her yaştan ,her kesimden insanların bir şeyler öğrendiğini ,her olaydan ,haberden habertar olduğunu düşünüyorum.
Elbetteki herkes aynı düşünçelere ,görüşlere sahip değildir..Monoton bir tarzdan uzak,hiç birr olaya ,habere duyarsız kalmayan bir site,bir insan topluluğu olamaz,olmaması gerekir diye düşünüyorum.
Bu "dünya"da yaşıyorsak  o zaman bu "dünya"daki  her şey bizi direkt olmasa bile dolaylı olarak bizi etkilemektedir.Onun için bizler  siyasetten  uzak kalamayız.Siyaset insanlığın varoluşundan beri  vardır  varolacakta.İşte bu tartışmalar sitede daha öncede yaşandığı için "düşünce platformu" bölümü olmasından yana karar verilmiştir.Bundan sorada olacaktır.
Herkes uzaktaki  görüşemediği arkadaşları ile burda kendilerine düşüncelerini  paylaşacakları bir ortamı bulmuş oluyorlar.Bilgilerini ,düşüncelerini  ,görüşlerini  paylaşıyorlar.Bundan daha güzel ve doğal bir şey olamaz.
Hiç bir düşüncenin ve görüşün tekelinde olmadığını bilmenizi isterim.
Bu konuda düşüncelerini  bize aktaranlarda vardır.Çoğu site üyeleri"biz sitede böyle bir ayrım göremiyoruz "diyorlar."Nerden çıkarıyorlar bu lafları "diyorlar.Herkesin bu siteye sahip  çıkması gerekir diyorlar.
İnanın bizler günümüzün yarısını bu sitenin başında geçiriyoruz.Herkesin isteklerini karşılamaya çalışıyoruz.Haber ,videolar,fotoğraflar vs...
Kimini  memnun ediyoruz kimilerini  edemiyoruz.Küçük bir meseleleri kaldıramadılarmı  çeker gideriz diyorlar.Ozaman biz çoktan gitmemiz gerekirdi.Biz burdan maaş almıyoruz hiç bir  maddi kazancımız yoktur.Sadece bir hizmet olsun diye,boş zamanlarımızı bu şekilde daha iyi değerlendirmek için daha iyi  vakit geçirmek ,herkesin köyü ve köylüleri ile daha hoşça bir vakit geçirsin diye  hep  beraber uğraşıyoruz.
Site hepimizindir.
Kimsenin değildir,
kimsenin tekelinde değildir.
Herkesin düşünceleri alınarak hareket edilir.Yönetim sadece teknik konularda ve anlık müdahalelerde ortamı yumuşatmak için vardır.
Yoksa amacımız;
Özgürlükleri kısıtlamak için değil!!!!
Düşüncelere ,fikirlere ,duygulara kısıtlama getirmek  değil!!!
Kavga yapmak,yaptırmak   değil!!
Özel kişi ve  kişilere,belli bir düşünceye ve kişillerin duygu ve düşünclerine hitap etmek  değil!!!
Bir çok üyelerimiz bu site sayesinde çok şey öğrenmiştir.Bir çok bilgiye siyasi olsun ,siyaset dışı olsun ,köy ile ilgili olsun bu site sayesinde ulaşmıştır  .
Amaç;
Her kesimi ,her yaştan insanları geniş bir hoşgörü, düşünce yelpazesi içerisinde köy sitesinde,bu  sanal ortamda  özlemlerini gidererek bir arada buluşturmaktır.
Saygı  ve  sevgi  çerçevesinde düşüncelerimizi birbiribize aktarmanın ,bilgi alışverişinde bulunmanın hiç bir sakıncası yoktur. 
Pelin,Erhan,Emel,Fatma,Bülent,Serkan ,Y,R,G,K,bütün üyelere ...............................
Hepinize sevgi  ve saygılarımı iletiyorum.
Bu köy bizim ,bu vatan bizim.bu site bizim.Hep birlikte el ele  daha güzel  günlere.